Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to mój brzuch w ciągu tygodnia znacznie się powiększył :-) i powiem Wam, że już jak się kładę na plecach to powoli czuję się jak bańka wstańka ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Z tego co wiem nie powinno się drastycznie zmieniać diety, ale też nie przeginać ze słodyczami, bo wynik może być zaburzony w górę. Tak samo starczy zjeść owoce przed snem i rano wynik potrafi być duuużo wyższy.
    Też sobie o tym pomyślałam. Bo jeśli w ciągu kilku dni wyeliminuję cukry to to też może zaburzyć wynik.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja mam pod koniec czerwca 3,5 godz drogi impreze rodzinna i nie zamierzam jechac. Nie dosc,ze sie umecze (pamietam, ze od 30 tyg to juz malo przyjemnie mi sie jezdzilo), to non stop na nogach, do tego przypilnowac dziecka, ugotowac i jeszcze spac nie w swoim lozku. O nie :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 tak robilam ATPO i antyTG, i mam zero:) endo zwala wsztstko na bete.

Ja nie mam u siebie Lidla i czasem dziadkow prosze zeby cos kupili. W tamtym roku wyslalam ich na polowanie na crocsy i udalo im sia haha

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jaki mi cukier wyjdzie skoro wczoraj weieczxorem najadlam sie arbuza.

Alutka no to z ladna waga sie synek urodzil jsk na 35 tydz. Moj tez niezle bo 3300 i 56 cm, a tyo byl 36+3 dn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:58

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ten termometr nawet dość porządnie wygląda, a na allegro oglądałam i ceny są zdecydowanie wyższe. A zresztą w lidlu plus jest taki że zawsze można bez problemu zwrócić gdyby mi jednak nie spasował, a ze zwrotem z allegro to już więcej zachodu

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaję, że trzeba z rozsądkiem, jak słodycze nie są podstawą diety to zjedzenie dzień czy dwa przed badaniem jednego ciastka czy kulki loda nie powinno zrobić nic złego. Myślę, że to raczej chodzi o to żeby nie iść na glukoze po imieninach czy innej imprezie gdzie się akurat wciągnęło tygodniową dawkę cukru. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:59

.ona. lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też kondycja jakaś taka lipna, ale ja już przytyłam niestety ponad 7kg tak więc to pewnie też przyczyna. Dalszych podróży też już nie planuję, jedynie w czerwcu chciałabym wyskoczyć na weekend do Ustronia czy Wisły, to ode mnie jakieś 100km, no ale to zobacze w czerwcu jak się będę czuła i wtedy zdecydujemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się wydaję, że trzeba z rozsądkiem, jak słodycze nie są podstawą diety to zjedzenie dzień czy dwa przed badaniem jednego ciastka czy kulki loda nie powinno zrobić nic złego. Myślę, że to raczej chodzi o to żeby nie iść na glukoze po imieninach czy innej imprezie gdzie się akurat wciągnęło tygodniową dawkę cukru. ;)

To widzisz jutro nie pójdę na glukozę , mama dzisiaj torta robi :D :D :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma jeśli w czerwcu nie będziesz na chodzie, to co będzie w sierpniu :p ? Wszystko zależy od Ciebie, od tego na co Ty tak na prawdę masz ochotę.Mi jeżdżenie samochodem w ogóle nie sprawia problemu w ciąży, ale mamy duży wygodny samochód, więc siedzonko sobie fajnie dopasuje i jako pasażer to żaden problem, jako kierowca trochę gorzej, ale znając mnie to i tak dam radę.Mieszkamy za granicą mam do mamy w PL ok.800km, więc do porodu tą trasę pokonam co najmniej 2 razy, ale pewnie nie sama.
    A Ty miałabyś jechać na ten panieński 500km,wtedy od razu się bawić i po zabawie od razu w auto i znowu 500km? Ja na Twoim miejscu też raczej bym odmówiła panieńskiego, ale na wesele poszła skoro to Twoja najlepsza przyjaciółka. My też dostaliśmy zaproszenie na koniec czerwca na wesele i raczej nie idziemy, ale dla nas to dalsza rodzina z którą nie mamy super bliskiego kontaktu, mąż nie bardzo może wziąść urlop w tym terminie, a trzeba jechać 800km, więc nam się poprostu nie bardzo opłaca i nie chce, a nie chodzi o samą podróż :p
    Ale faktycznie osoba która nigdy w ciąży nie była, może nie bardzo rozumieć kobietę w ciąży i myśleć, że ta przesadza i się ze sobą cacka...

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Gusiak ten termometr nawet dość porządnie wygląda, a na allegro oglądałam i ceny są zdecydowanie wyższe. A zresztą w lidlu plus jest taki że zawsze można bez problemu zwrócić gdyby mi jednak nie spasował, a ze zwrotem z allegro to już więcej zachodu

Właśnie przed chwila przejrzałam gazetę i faktycznie wygląda nieźle... =)
    Też będą na niego polować... może mi wszystkich nie wykupia ;D

kasig lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też robić glukoze i mi gin powiedział, żebym dzień wcześniej popołudniu i wieczorem nie jadła owoców i nie piła soków, bo może zakłócić wynik.
    Ja chyba pójde w przyszłym tyg, na badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o Lidlu, że chcecie termometr, leginsy i top, a bodziaki i spodenki dla dziecka to nie ;) ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala, no to przeciez na wesele jedziemy,czytaj uważnie ;) chyba, ze lekarz zabroni.

Co bedzie w sierpniu? Myślę, ze w sierpniu bede rodzic, tak czuje. A na pewno nie bedzie łatwo w 9 mcu ;)

A autem uwielbiam jeździć, ale przez ponad miesiąc nie prowadzilam wcale, bo nie miałam wystarczającej koncentracji, jezdzilam jak po kilku piwach. Ostatnio prowadze i dobrze znowu mi się jeździ, ale na taka trasę nie ppjade sama.

Tak, z panieńskim musialabym to ogarnąć co najwyżej z noclegiem na zasadzie w niedziele rano sie klade a po południu jade. W piątek i pon muszę być na uczelni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:18

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka tez chce... ale to wydawało mi się takie oczywiste, ze skoro tam będę i będą to biorę ;D
    Moja biedna wypłata... ledwo wpłynie na konto, a już cześć zostawię w lidlu ;p

nick nieaktualny, kasig lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    kolejne wesele mam 3 października i na to na pewno nie pójdę. Jeśli urodzę w terminie, czego bardzo bym chciała , to logiczne że po 2 tyg po porodzie nie pójdę na wesele, no halo! Ale tu już widzę spojrzenia innych. No bo przecież po porodzie od razu będę w 100 % sprawna, mleko nie będzie mi lecieć, malutkie dziecko zostawię teściowej, bede mogła fikać i skakać... naprawdę nie rozumiem niektórych ludzi.

edit. A i od początku ciąży niecałe 5 kg na plusie.

Mam ten sam problem z weselem pod koniec pazdziernika a termin mam pod koniec wrzesnia i myslalam ze dla wszytskich to jest logiczne, że z małym niemowlakiem nie pójdziemy na wesele, w dodatku 100 km od domu a jednak... ciocia chyba z góry założyła, że bedziemy na weselu jej syna..pomijam już fakt, ze ani ona ani panstwo młodzi u nas na weselu nie byli, ale trzeba mieć troche oleju w glowie i mysleć racjonalnie... jak się obraża to trudno.

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny piszecie o Lidlu, że chcecie termometr, leginsy i top, a bodziaki i spodenki dla dziecka to nie ;) ??

Koalka ja mam już tyle bodziaków że spokojnie mogłabym trojaczki ubrać :) ostatnie kilka miesięcy zawsze jak byłam w pepco czy tesco to zawsze mi się jakiś bodziak do łapek przypałętał :) tak więc wprowadziłam sama sobie zakaz kupowania bodziaków :) generalnie z ubranek dla dziecka to potrzebuję jeszcze tylko kilka pajacyków i śpioszków, niedrapki i to tyle, reszty mam już od groma :) tak więc tym razem ciuszki dziecięce to odpuszczam

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Koala, no to przeciez na wesele jedziemy,czytaj uważnie ;) chyba, ze lekarz zabroni.

Co bedzie w sierpniu? Myślę, ze w sierpniu bede rodzic, tak czuje. A na pewno nie bedzie łatwo w 9 mcu ;)

A autem uwielbiam jeździć, ale przez ponad miesiąc nie prowadzilam wcale, bo nie miałam wystarczającej koncentracji, jezdzilam jak po kilku piwach. Ostatnio prowadze i dobrze znowu mi się jeździ, ale na taka trasę nie ppjade sama.

Tak, z panieńskim musialabym to ogarnąć co najwyżej z noclegiem na zasadzie w niedziele rano sie klade a po południu jade. W piątek i pon muszę być na uczelni.
    Ja przeczytałam uważnie i wiem, że chcesz iść, tylko napisałam co ja zrobiłabym na Twoim miejscu.. ;) Postąpiłabym tak jak Ty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcieć a móc to tez różnica :)

‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ