WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Czarna_88, PannaB - zaczęłyśmy dziś 6ty miesiąc :D Odpalam szampana Piccolo, już naprawdę blisko :D

No jak Wy dzisiaj,to ja jutro, bo jestem dzień za Wami ;) Tak więc gratuluję, ja jutro strzelę sobie duże lody z tej okazji :)

Wogóle to jestem padnięta, zaliczyłam 2 lekarzy w 2 różnych oddziałach enelmedu, potem małe zakupy spożywcze, potem poszukiwanie końcówek do wentylacji w domu, a na koniec ogrodniczy, gdzie kupiłam begonie do donic przed dom. Teraz muszę je posadzić, a tak mi się nie chce ...

gg64rl68s121551a.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    a wiesz Dzuls ze ja sobie liczyla ze 6 miesiac zaczne za tydzien?jak ja to policzylam to nie wiem zupełnie:P:P to moze te kg nie sa takie przerazajace skoro juz 6sty :P
    mi dziś belly podało, że już 6ty miesiąc :P

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:02

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:40

Sigma, easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi się wydaję, że trzeba z rozsądkiem, jak słodycze nie są podstawą diety to zjedzenie dzień czy dwa przed badaniem jednego ciastka czy kulki loda nie powinno zrobić nic złego. Myślę, że to raczej chodzi o to żeby nie iść na glukoze po imieninach czy innej imprezie gdzie się akurat wciągnęło tygodniową dawkę cukru. ;)
    A ja poszłam w swoje imieniny, dzień wcześniej byli rodzice na kawce i zjadłam dwa kawałki słodkiego. Powinno się jeść normalnie, tak jak zwykle, ostatni posiłek zjeść na 12h przed badaniem, glukozę łyknąć bez cytrynki i wyniki będą miarodajne. Jaki jest sens oszukiwać i nie jeść np przez tydzień słodkiego czy coś? Przecież lepiej, że wynik wyjdzie adekwatny do rzeczywistości i będzie można wprowadzić ewentualne leczenie niż mieć cukrzycę, która źle wpływa na dziecko..

Swoją drogą.. zostawić was na pół dnia i tyle nadrabiania :P
    W poniedziałek chciałabym zaatakować lidla, świetne te ciuszki dla dzieciaczków :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oezu, dopiero przed chwilą ogarnęłam, że jest coś takiego jak zaproszenia do przyjaciółek, które trzeba zaakceptować :P Mam jakieś zaległe jeszcze ze stycznia.
    Z góry sorry wszystkim zainteresowanym za tak późną odpowiedź :P

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:19

agatka196 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego termometru z lidla to jakos sceptycznie do tego podchodzę nigdzie nie ma tego modelu wiec musi byc albo nowy albo bardzo stary chciałabym zeby tez mierzył temperaturę wody a tu chyba nie ma takiej opcji

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że choćbym stanęła na rekach to moja będzie siedzieć gdzie siedzi - pionowo, z nóżkami w dole brzucha - bo tak ją ciągle czuję, niezależnie jak siedzę czy leżę. Widać jej wygodnie. :P

A ja mam właśnie radoche, bo przyszły nowe spodnie z allego (H&M-owe) i są rewelacyjne, najwygodniejsze ze wszystkich jakie mam. :D

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w ten piękny dzień:)

Jeśli chodzi o wyjazdy, to też chyba w takie długie podróże nie dałabym rady się wybrać. Mimo, że jestem teraz bardzo aktywna i energia mnie rozpiera, to również szybciej się męczę...

Muszę się pochwalić, że dostałam zaświadczenie od kardiologa, że mogę rodzić naturalnie :) Choruję na tachykardię zatokową i musiałam przejść od nowa w ciąży wszystkie badania,ale lekarz mówi, że nie widzi na ten moment przeciwwskazań :)

Czy Wy też tak usilnie wciągacie słodycze?? Ja chyba jestem w jakimś ciążowym amoku jedzenia słodyczy, fakt, że przytyłam jedyne 2 kg, ale no nie wiem czy to normalne jeść każdego dnia 2 razy dziennie coś słodkiego :) Przed ciążą jadałam tylko raz w tyg i mi starczało a nawet nie musiałam i wtedy jeść...Chyba jakiś Słodki Pamperek się urodzi :)

Miłego dzionka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:56

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dżuls, Kucykowa, Sigma, agatka196, skabarka, .ona., Gusiak, easymum, AniaM, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa - teraz są takie jakby leżaczki plastikowe, wkładki do wanienek, na pewno będą bardziej higieniczne od gąbki, tylko pytanie jak się sprawdzi takie coś przy maluszku. Podobno te gąbki to siedlisko bakterii. Choć z drugiej strony kiedyś dużo takich rzeczy się używało, które wtedy były spoko a teraz nagle to złoooo :P I bądź tu mądry.. :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że sterylnie to chyba się nie da, to nawet niezdrowe :D haha ale w sumie patrząc na to ile czasu potrzebuje taka gąbka żeby wyschnąć, to zimą może być ciężko, więc bakterie będą miały pole do popisu, a to jednak przy skórze dziecka jest :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

skabarka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:35

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś gąbka nie przekonuje, kupię ikeową wanienkę, która ma takie gumeczki antypoślizgowe, do tego pielucha na dno i chyba damy radę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że to jakieś grubaśne i długo schnie.. hmm w takim razie pomyślę :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wróciłam od lekarza trochę dobita.
    Z małą wszystko ok, ale kiedy na końcu zapytałam o szpital, bo zastanawiam się gdzie rodzić, lekarka na to, że za wcześnie na wybory, bo nie wiadomo, co się jeszcze stanie w tej ciąży. To dopiero 23 tydz. a ja już jestem w 3 ciąży (bo miałąm 2 poronienia w 6 tyg.) i mimo, że na razie wszystko jest ok i nawet jeśli tak będzie do porodu, to szpital w którym rodze musi mieć najlepszą opiekę neonatologiczną, bo mogą być powikłąnia z łożyskiem lub czymś innym:// a w międzyczasie może się okazać, cze trzeba mi zrobić cesarkę.

nie miałam pojęcia, że te 2 pierwsze poronienia mają taie wielkie znaczenie skoro były na samym początku:-(

Na końcu pani dr stwoerdziła, żebym się teraz nie przejmowała i cieszyła ciążą, mogę jechać na dni otwarte szpitali i sobie poglądać.

Eh.. ale jakoś teraz nie mogę się cieszyć

720fbe94f2.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ