Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:Czarna_88, PannaB - zaczęłyśmy dziś 6ty miesiąc
Odpalam szampana Piccolo, już naprawdę blisko
No jak Wy dzisiaj,to ja jutro, bo jestem dzień za WamiTak więc gratuluję, ja jutro strzelę sobie duże lody z tej okazji
Wogóle to jestem padnięta, zaliczyłam 2 lekarzy w 2 różnych oddziałach enelmedu, potem małe zakupy spożywcze, potem poszukiwanie końcówek do wentylacji w domu, a na koniec ogrodniczy, gdzie kupiłam begonie do donic przed dom. Teraz muszę je posadzić, a tak mi się nie chce ... -
la_lenka wrote:Mi się wydaję, że trzeba z rozsądkiem, jak słodycze nie są podstawą diety to zjedzenie dzień czy dwa przed badaniem jednego ciastka czy kulki loda nie powinno zrobić nic złego. Myślę, że to raczej chodzi o to żeby nie iść na glukoze po imieninach czy innej imprezie gdzie się akurat wciągnęło tygodniową dawkę cukru.
Swoją drogą.. zostawić was na pół dnia i tyle nadrabiania
W poniedziałek chciałabym zaatakować lidla, świetne te ciuszki dla dzieciaczków -
Mam wrażenie, że choćbym stanęła na rekach to moja będzie siedzieć gdzie siedzi - pionowo, z nóżkami w dole brzucha - bo tak ją ciągle czuję, niezależnie jak siedzę czy leżę. Widać jej wygodnie.
A ja mam właśnie radoche, bo przyszły nowe spodnie z allego (H&M-owe) i są rewelacyjne, najwygodniejsze ze wszystkich jakie mam.Sigma lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny w ten piękny dzień
Jeśli chodzi o wyjazdy, to też chyba w takie długie podróże nie dałabym rady się wybrać. Mimo, że jestem teraz bardzo aktywna i energia mnie rozpiera, to również szybciej się męczę...
Muszę się pochwalić, że dostałam zaświadczenie od kardiologa, że mogę rodzić naturalnieChoruję na tachykardię zatokową i musiałam przejść od nowa w ciąży wszystkie badania,ale lekarz mówi, że nie widzi na ten moment przeciwwskazań
Czy Wy też tak usilnie wciągacie słodycze?? Ja chyba jestem w jakimś ciążowym amoku jedzenia słodyczy, fakt, że przytyłam jedyne 2 kg, ale no nie wiem czy to normalne jeść każdego dnia 2 razy dziennie coś słodkiegoPrzed ciążą jadałam tylko raz w tyg i mi starczało a nawet nie musiałam i wtedy jeść...Chyba jakiś Słodki Pamperek się urodzi
Miłego dzionka !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:56
Córcia
-
aldonaa - teraz są takie jakby leżaczki plastikowe, wkładki do wanienek, na pewno będą bardziej higieniczne od gąbki, tylko pytanie jak się sprawdzi takie coś przy maluszku. Podobno te gąbki to siedlisko bakterii. Choć z drugiej strony kiedyś dużo takich rzeczy się używało, które wtedy były spoko a teraz nagle to złoooo
I bądź tu mądry..
-
Wiadomo, że sterylnie to chyba się nie da, to nawet niezdrowe
haha ale w sumie patrząc na to ile czasu potrzebuje taka gąbka żeby wyschnąć, to zimą może być ciężko, więc bakterie będą miały pole do popisu, a to jednak przy skórze dziecka jest
-
nick nieaktualny
-
hej wróciłam od lekarza trochę dobita.
Z małą wszystko ok, ale kiedy na końcu zapytałam o szpital, bo zastanawiam się gdzie rodzić, lekarka na to, że za wcześnie na wybory, bo nie wiadomo, co się jeszcze stanie w tej ciąży. To dopiero 23 tydz. a ja już jestem w 3 ciąży (bo miałąm 2 poronienia w 6 tyg.) i mimo, że na razie wszystko jest ok i nawet jeśli tak będzie do porodu, to szpital w którym rodze musi mieć najlepszą opiekę neonatologiczną, bo mogą być powikłąnia z łożyskiem lub czymś innym:// a w międzyczasie może się okazać, cze trzeba mi zrobić cesarkę.
nie miałam pojęcia, że te 2 pierwsze poronienia mają taie wielkie znaczenie skoro były na samym początku:-(
Na końcu pani dr stwoerdziła, żebym się teraz nie przejmowała i cieszyła ciążą, mogę jechać na dni otwarte szpitali i sobie poglądać.
Eh.. ale jakoś teraz nie mogę się cieszyć