WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spod wanienki kladlismy pieluszke tetrowa i bylo git :). Nie lubie gabek.

la lenka te wanienki z ikei sa strasznie malenkie ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Specjalnie dla Ciebie zmierzylam wlasnie swoja nowa gabke i moja w nagrubszym miejscu ma 6 cm, a w najcienszym 3 cm :P dalam za nia cale 10 zl.
    ależ dziękuję Ci bardzo :D kupię, niech leży w razie wu :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:

la lenka te wanienki z ikei sa strasznie malenkie ;)
    I to moim zdaniem ich największa zaleta :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:02

marlenak_me lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej wróciłam od lekarza trochę dobita.
    Z małą wszystko ok, ale kiedy na końcu zapytałam o szpital, bo zastanawiam się gdzie rodzić, lekarka na to, że za wcześnie na wybory, bo nie wiadomo, co się jeszcze stanie w tej ciąży. To dopiero 23 tydz. a ja już jestem w 3 ciąży (bo miałąm 2 poronienia w 6 tyg.) i mimo, że na razie wszystko jest ok i nawet jeśli tak będzie do porodu, to szpital w którym rodze musi mieć najlepszą opiekę neonatologiczną, bo mogą być powikłąnia z łożyskiem lub czymś innym:// a w międzyczasie może się okazać, cze trzeba mi zrobić cesarkę.

nie miałam pojęcia, że te 2 pierwsze poronienia mają taie wielkie znaczenie skoro były na samym początku:-(

Na końcu pani dr stwoerdziła, żebym się teraz nie przejmowała i cieszyła ciążą, mogę jechać na dni otwarte szpitali i sobie poglądać.

Eh.. ale jakoś teraz nie mogę się cieszyć
    Skąd Ty wzięłaś taką lekarkę? :P
    Pewnie, że ciąża po 2 poronieniach to ciąża podwyższonego ryzyka, ale poronienia miałaś na początku, w tej chwili jesteś za połową ciąży i już nie poronisz. Jeśli ciąża przebiega fizjologicznie, to swobodnie wybieraj szpitale. Cesarkę zrobią wszędzie w razie potrzeby.

diatomka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mam wrażenie, że choćbym stanęła na rekach to moja będzie siedzieć gdzie siedzi - pionowo, z nóżkami w dole brzucha - bo tak ją ciągle czuję, niezależnie jak siedzę czy leżę. Widać jej wygodnie. :P

A ja mam właśnie radoche, bo przyszły nowe spodnie z allego (H&M-owe) i są rewelacyjne, najwygodniejsze ze wszystkich jakie mam. :D
    Ja sobie ostatnio kupiłam 4 pary spodni z H&M ale normalne a nie ciazowe- bo oczywiscie na dziale ciążowym tragedia jak byla tak jest ;)
    Jedne z lnu granatowe, jedne szare dresy z troche luźniejszy krokiem i dwie pary takich szarawarow kolorwych jak to teraz wszędzie mozna kupic. Dwie pierwsze pary przetestowane i tez jestem meeeeega zadowolona- w końcu wygodnie :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mnie jakoś gąbka nie przekonuje, kupię ikeową wanienkę, która ma takie gumeczki antypoślizgowe, do tego pielucha na dno i chyba damy radę :P
    ja wlasnie taka mam biala z zielonymi paseczkami antyposlizgowymi w srodku i na zewnatrz fajna jest:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Wiesz, ona jest leciutka i cieniutka. Chodzi o to, zeby dziecko nie suneli sie po plastiku. Ja kapalam braciszka od stycznia. I tak : bralam gabke, umylam ja w cieplej wodzie, potem wkladalam do wanienki, po umyciu wyplukalam jeszcze pod kranem, porzadnie wycisnelam i moment byla sucha. No i przed kazdym kapaniem oczywiscie znow ja mylam. Wiadomo, wysterylizowana nie byla, ale brudna tez nie. Jesli moja coreczka dostanie jakiegos uczulenia, czy czegokolwiek to oczywiscie zrezygnuje z gabki. Ale jednak sprobuje jej uzyc przy moim dziecku.:)

Ja tez mysle, ze kupie gąbkę. Z tego plastikowe to w tej oliwce, plynie czy wodzie dziecko bedzie zjeżdżać i nam bedzie mniej wygodnie i jemu.
    One nie są grube, wyciska sie je, nic pozniej nie kapie i schną szybko. W sumie większość z nas używa gabek do mycia na godzien i przeciez zyjemy. A niektórzy bez zmywarek to i nimi naczynia myja :P

diatomka, aldonaa lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uzywalam tej gabki, a z racji obaw przed bakteriami wymienialam je co dwa tygodnie. I mialam spokojna glowee. Darl sie niemilosiernie w trakcie i po kapieli takze musilesmy zawijac i tak w pieluszke. I nagrzewac pokoj, przez to darcie nie zawsze go smarowalam kremami, ba w okolicy 3 miesiecy w ogole juz odpusvilam. Kupowalam 2w 1 kosmetyki bubchen .

Fajna jest ksiazxka Jezyk niemowlat. Polecam. Przeczytalam ja jak maly mial ok 2 tyg i wtedy wiedzialam ktory to typ moje dxiecko i czytalam rady jak z nim postepowac:) teraz tez to pocxytam.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jak Twój brzuszek, dalej boli czy wylezenie pod kocem pomogło?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też się martwię. Staraczka, pojechałaś na IP, czy przeszło?

Mnie dzisiaj w nocy tak brzuch bolał, spać nie mogłam, ale myślę, że to rosnąca macica daje znać o sobie.

A ja się jednak zmobilizowałam i wyszłam do ogrodu, wypieliłam jeden duży klomb, bo zarośnięty był jak dziad. No i begonie doczekały się godziwego miejsca:) jestem z siebie cała dumna, i nawet się bardzo nie zmęczyłam, a tego bałam się najbardziej.

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Staraczka coś nam ucichła.. Halloooooo!
    MarlenaK - nic się nie martw, już jesteśmy bliżej niż dalej, będzie dobrze, musi być! Mam ostatnio wrażenie, że baby ginekolożki są mniej czułe i mają mniej zrozumienia dla kobiet niż faceci. Zawsze potrafią zasiać niepotrzebny zamęt i sprawić by kobieta czuła się niespokojna ehh

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja sobie ostatnio kupiłam 4 pary spodni z H&M ale normalne a nie ciazowe- bo oczywiscie na dziale ciążowym tragedia jak byla tak jest ;)
    Jedne z lnu granatowe, jedne szare dresy z troche luźniejszy krokiem i dwie pary takich szarawarow kolorwych jak to teraz wszędzie mozna kupic. Dwie pierwsze pary przetestowane i tez jestem meeeeega zadowolona- w końcu wygodnie :)
    Ja jak już określiłam jaki rozmiar mi w ciążowych pasuje to teraz poluje na używane na allegro. I te są wyjątkowo fajne, bardzo miękkie, świetnie leżą. A kupiłam je wyjątkowym fartem, weszlam na allegro i patrzę aukcja z końcem ponizej minuty z groszowa ceną - nawet opisu nie zdążyłam przeczytać. Ale jestem super zadowolona. Teraz planuje szukać jakichś krótszych, tak 3/4 albo do kolan.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dzisiaj od rana dół brzucha co jakiś czas kuj, co to może być? Co do gąbki tez będziemy kupować taka :-) a w sterylnych warunkach nie będę wychowywać bo to jeszcze gorzej. Agatka i Nancy a u nas w Jeleniej jest na stronie szpitala napisane co trzeba zabrać do porodu i dla dziecka? Ja jeszcze nie mam nic kupione wózek i łóżeczko w sierpniu a ciuszki i do higieny rzeczy w czerwcu lipcu zacznę.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:03

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładamy, ze Staraczka po prostu Nam się zdrzemnela pod kocem i wszystko jest w porządku =)

Mnie co prawda tez ostatnie dni troszkę pobolewal brzuch tak jakby na okres, ale poza takim dyskomfortem nic więcej się nie działo, wiec tłumacze sobie ze widocznie tak musi być... w poniedziałek zresztą mam wizytę, wiec tez dopytam...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja kupiłam na allegro używane spodnie ciążowe rurki i w kolanach są za ciasne :O
    Tez mam jedne troche ciasne, ale to sztruksy, więc mniej sie naddaja. Niby daje rade założyć, ale średnio wygodne. Ale jak cos kosztowało koło dychy to stwierdzilam, ze można zaryzykować. Przyznaje, że wyjątkową radoche mi takie zakupy sprawiają. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ten sam etap mamy i widzisz tak samo nasze organizmy reaguja.

Jestem z wami cały czas, wzielam nospe polezalam i pomyslalam pojde do wanny polezalam i juz jest dobrze :) Miło ze o mnie pamietacie.
    Wydaje mi sie ze to te dni na okres i dlatego bo co miesiac tak jest od 3 , pisalam ze z mama mialam rowno alno dzien po lub przed zalezy jaki cykl i teraz ona od 2dni ma kolorowo a mnie brzucho juz wczoraj pobolewal.
    Dostalam kawalek torta bo mamuska ribila małż po robocie od niej przywiozl to wciagnelam nosem, i tak jak wrocil zasmial sie czy cpalam bo takie oczy duze jakies mam :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki.... wychodzi, ze teraz dawka jest zbyt duza i wpadam w nadczynność...
    Echhh... ja to się mam z ta moja tarczyca..

TSH 0.21 norma: 0.27 - 4.27
    Ft3 3.10 norma: 2.00 - 4.40
    Ft4 1.39 norma: 0.93 - 1.70

Chyba musze wyciągnąć z szafki resztki swojego euthyroxu 100... no, ale zobaczymy co jeszcze we wtorek powie endo...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:03

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ