Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Masz rację Lady
Patrze na Twój suwaczek i tak się uśmiechnełam, bo w 24 tc Maluch waży ok pół kg. Mój w zeszłym tygw czwartek ważył 445 grA tydzien wcześniej 100 gr mniej, więc pewnie już mój przekroczył pół kilo
z tym ze termin z 18 zlecial na 7 września a na usg pisalo 21+5Misi@ lubi tę wiadomość
-
ja dzisiaj jechałam do mojego gina bo boli mnie brzuchol , mam takie twardnienia i skurcze , i znowu wiecej tablet do braia mam , teraz juz 3 X1 aspargin , 3x1 luteina po dwie tabletki i 3x1 nospa , a oprócz tego femibion i tabsy na tarczyce , masakra dziewczyny tyle tablet to w zyciu nie brałam , no ale cuż jak cza to cza
po wizycie niby wszystko jest ok szyjka 3,40 na ostatniej wizycie miała 3,41
lekarz mówił ze spoksik
dziewczyny ważą 255 i 263 gramy
lekarz mówi że te dolegliwości to przez to ze bliźniaki i moja macica jest juz baaardzo rozciągnięta i podobna do ciązy kobiety w 30 tygodniu -
Misi@ wrote:Masz rację Lady
Patrze na Twój suwaczek i tak się uśmiechnełam, bo w 24 tc Maluch waży ok pół kg. Mój w zeszłym tygw czwartek ważył 445 grA tydzien wcześniej 100 gr mniej, więc pewnie już mój przekroczył pół kilo
Kawałek chłopczyka będzieMisi@ lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Sigma ja tak nie mialam, jak lekko bolalo to odlezalam swoje a tabsy jakis ponad miesiac kupilam bo jakos na noc bol mnie zlapal i troche sie balam.
Gusiak ale by byla jazda
Tobie sie jakos termin przesuwa? Mi juz z usg na 7 września pokazuje
Powiem Ci w poniedziałek po południu, bo wtedy będę po wizycie ... być może się coś zmieniło -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:hej wróciłam od lekarza trochę dobita.
Z małą wszystko ok, ale kiedy na końcu zapytałam o szpital, bo zastanawiam się gdzie rodzić, lekarka na to, że za wcześnie na wybory, bo nie wiadomo, co się jeszcze stanie w tej ciąży. To dopiero 23 tydz. a ja już jestem w 3 ciąży (bo miałąm 2 poronienia w 6 tyg.) i mimo, że na razie wszystko jest ok i nawet jeśli tak będzie do porodu, to szpital w którym rodze musi mieć najlepszą opiekę neonatologiczną, bo mogą być powikłąnia z łożyskiem lub czymś innym:// a w międzyczasie może się okazać, cze trzeba mi zrobić cesarkę.
nie miałam pojęcia, że te 2 pierwsze poronienia mają taie wielkie znaczenie skoro były na samym początku:-(
Na końcu pani dr stwoerdziła, żebym się teraz nie przejmowała i cieszyła ciążą, mogę jechać na dni otwarte szpitali i sobie poglądać.
Eh.. ale jakoś teraz nie mogę się cieszyć
Kucykowa mnie niestety też dopadł smaczek na słodkie buu...a niby mam mieć chłopca to na kwaśne powinnam mieć ochotęA u mnie to się nie sprawdza, bo na wszystko mam ochotę i ogórki kiszone bym zjadła i czekoladę (ale nie razem) i smak mam taki sam jak przed ciążą
-
nick nieaktualnyLady, na kiedy Ty masz termin, bo nie pamiętam? U mnie 25 tc dopiero za prawie 2 tygodnie, a termin mam na 5 września :p
U mnie terminy z OM i USG nie różnią się jakoś drastycznie, najwcześniejszy miałam na 1 września, wg ostatniego USG na 2 września. -
Lady Savage wrote:Witam się w 25 tyg
wg belly przeszłam granicę przeżywalności płodu, czyli jakby się małe teraz urodziło to duża jest szansa że przeżyje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny.ona. wrote:Ale jak wam sie termin przesuwa dziewczynki? Najbardziej wiarygodny jest termin z usg w 12 tygodniu mniej wiecej, kolejne tylko pokazuja jak maluch rosnie
Żebym kolosa nie urodziła
Na suwaku i w kalendarzu nie zmieniam terminu wedlug OM a lekarz tak do wiadomości tylko informuje -
Sigma wrote:Lady, na kiedy Ty masz termin, bo nie pamiętam? U mnie 25 tc dopiero za prawie 2 tygodnie, a termin mam na 5 września :p
U mnie terminy z OM i USG nie różnią się jakoś drastycznie, najwcześniejszy miałam na 1 września, wg ostatniego USG na 2 września.
Wg belly 4 września, wg mojej ginekolog za pierwszym razem 27 sierpnia, na 2 wizycie powiedziała że to będzie 20 sierpnia -
nick nieaktualnyagatka196 wrote:http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5330060189.html
Takie w szare grochyA myślicie dziewczyny, że takie łóżeczko(oczywiście nie złożone tylko zapakowane) da radę przewieść osobówką?
agatka196 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Dziękuję Koalka.
Myślę że tak. Tylko zależy jakie auto?
Jak dostaniesz paczkę to mogłabyś mi napisać jakie były wymiary paczki?jak Tobie to przesłali czy w jednej paczce czy paru?