X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Masz rację Lady :)
    Patrze na Twój suwaczek i tak się uśmiechnełam, bo w 24 tc Maluch waży ok pół kg. Mój w zeszłym tygw czwartek ważył 445 gr :) A tydzien wcześniej 100 gr mniej, więc pewnie już mój przekroczył pół kilo :D
    moje w poniedziałek 450 :D
    z tym ze termin z 18 zlecial na 7 września a na usg pisalo 21+5

Misi@ lubi tę wiadomość

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jechałam do mojego gina bo boli mnie brzuchol , mam takie twardnienia i skurcze , i znowu wiecej tablet do braia mam , teraz juz 3 X1 aspargin , 3x1 luteina po dwie tabletki i 3x1 nospa , a oprócz tego femibion i tabsy na tarczyce , masakra dziewczyny tyle tablet to w zyciu nie brałam , no ale cuż jak cza to cza

po wizycie niby wszystko jest ok szyjka 3,40 na ostatniej wizycie miała 3,41
    lekarz mówił ze spoksik

dziewczyny ważą 255 i 263 gramy

lekarz mówi że te dolegliwości to przez to ze bliźniaki i moja macica jest juz baaardzo rozciągnięta i podobna do ciązy kobiety w 30 tygodniu

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Masz rację Lady :)
    Patrze na Twój suwaczek i tak się uśmiechnełam, bo w 24 tc Maluch waży ok pół kg. Mój w zeszłym tygw czwartek ważył 445 gr :) A tydzien wcześniej 100 gr mniej, więc pewnie już mój przekroczył pół kilo :D

Kawałek chłopczyka będzie :)

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szkrabula czuję że ma coraz mniej miejsca, jak się przekręca całym ciałem to czuć a i kopniaki z dnia na dzień mocniejsze :)

Misi@ lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Sigma ja tak nie mialam, jak lekko bolalo to odlezalam swoje a tabsy jakis ponad miesiac kupilam bo jakos na noc bol mnie zlapal i troche sie balam.

Gusiak ale by byla jazda :D
    Tobie sie jakos termin przesuwa? Mi juz z usg na 7 września pokazuje

Powiem Ci w poniedziałek po południu, bo wtedy będę po wizycie ... być może się coś zmieniło =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak bo ty tydzień później, dziwne to bo mialysmy rowno wizyte w kwietniu a teraz jestes tydzien do tylu

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak wam sie termin przesuwa dziewczynki? Najbardziej wiarygodny jest termin z usg w 12 tygodniu mniej wiecej, kolejne tylko pokazuja jak maluch rosnie :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej wróciłam od lekarza trochę dobita.
    Z małą wszystko ok, ale kiedy na końcu zapytałam o szpital, bo zastanawiam się gdzie rodzić, lekarka na to, że za wcześnie na wybory, bo nie wiadomo, co się jeszcze stanie w tej ciąży. To dopiero 23 tydz. a ja już jestem w 3 ciąży (bo miałąm 2 poronienia w 6 tyg.) i mimo, że na razie wszystko jest ok i nawet jeśli tak będzie do porodu, to szpital w którym rodze musi mieć najlepszą opiekę neonatologiczną, bo mogą być powikłąnia z łożyskiem lub czymś innym:// a w międzyczasie może się okazać, cze trzeba mi zrobić cesarkę.

nie miałam pojęcia, że te 2 pierwsze poronienia mają taie wielkie znaczenie skoro były na samym początku:-(

Na końcu pani dr stwoerdziła, żebym się teraz nie przejmowała i cieszyła ciążą, mogę jechać na dni otwarte szpitali i sobie poglądać.

Eh.. ale jakoś teraz nie mogę się cieszyć
    To Ci powiedziała...nie dziwie się Tobie, że Cię zdołowała i odebrała radość.Skoro ciąża super przebiega, nie masz żadnych problemów z dzieckiem wszystko ok to skąd to czarnowidztwo?Ja tak samo jak Ty jestem zdziwiona, że te 2 poronienia w 6 tyg mają takie znaczenie co do tej ciąży..ale to chyba zależy od lekarza, każdy lekarz jest inny, jeden panikuje, drugi wręcz odwrotnie.Mi ginekolog już na 1 wizycie opowiadała o szpitalu :)

Kucykowa mnie niestety też dopadł smaczek na słodkie buu...a niby mam mieć chłopca to na kwaśne powinnam mieć ochotę ;) A u mnie to się nie sprawdza, bo na wszystko mam ochotę i ogórki kiszone bym zjadła i czekoladę (ale nie razem) i smak mam taki sam jak przed ciążą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, na kiedy Ty masz termin, bo nie pamiętam? U mnie 25 tc dopiero za prawie 2 tygodnie, a termin mam na 5 września :p

U mnie terminy z OM i USG nie różnią się jakoś drastycznie, najwcześniejszy miałam na 1 września, wg ostatniego USG na 2 września.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się w 25 tyg :) wg belly przeszłam granicę przeżywalności płodu, czyli jakby się małe teraz urodziło to duża jest szansa że przeżyje :)
    To jest chyba granica od której poronienie zamienia się w przedwczesny poród i lekarze podejmują się ratunku dziecka.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ta granica jest między 22 a 23 tc, od tego czasu jest poród przedwczesny, ale przeżywalność jeszcze malutka.

Dżuls lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:03

la_lenka, Lady Savage, Gusiak, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ale jak wam sie termin przesuwa dziewczynki? Najbardziej wiarygodny jest termin z usg w 12 tygodniu mniej wiecej, kolejne tylko pokazuja jak maluch rosnie :D

Żebym kolosa nie urodziła :D

Na suwaku i w kalendarzu nie zmieniam terminu wedlug OM a lekarz tak do wiadomości tylko informuje :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka pokaz:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lady Savage, Gusiak, la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady, na kiedy Ty masz termin, bo nie pamiętam? U mnie 25 tc dopiero za prawie 2 tygodnie, a termin mam na 5 września :p

U mnie terminy z OM i USG nie różnią się jakoś drastycznie, najwcześniejszy miałam na 1 września, wg ostatniego USG na 2 września.

Wg belly 4 września, wg mojej ginekolog za pierwszym razem 27 sierpnia, na 2 wizycie powiedziała że to będzie 20 sierpnia

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5330060189.html
    Takie w szare grochy
    Ładne :) A myślicie dziewczyny, że takie łóżeczko(oczywiście nie złożone tylko zapakowane) da radę przewieść osobówką?

agatka196 lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dziękuję Koalka.
    Myślę że tak. Tylko zależy jakie auto?
    Mi się podoba najbardziej to co wybrałaś, szare w groszki też bym to wybrała :)
    Jak dostaniesz paczkę to mogłabyś mi napisać jakie były wymiary paczki?jak Tobie to przesłali czy w jednej paczce czy paru?

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ