Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sigma wrote:Nad tym trmometrem tez myślę, a czy któras z Was patrzyła na allegro w jakiej cenie są takie termometry? Tak z ciekawości pytam bo sama teraz nie bardzo mam jak sprawdzić.
Sigma ja ogladałam ostatnio na allegro i poniżej 60 zł nie schodziły +oczywiście koszty przesyłki, jeden był za 49 bez dostawy ale taki zwykły bez funkcji skanowania temperatury wody, mleka itp. Ten z lidla ma dodatkową funkcję skanowania wody i mleka, wskaźnik temperatury pomieszczenia, tak więc ja tam się na niego skuszę, jak nie spasuje najwyżej oddam bo tam problemów ze zwrotem nie robiąSigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Nie ma problemu
Grochy mi się podobały ale to Rafał podjął ostateczną decyzję co do koloru bo mi się podobało jeszcze:
Serduszka w kwiatuszkach ecru
http://allegro.pl/17cz-biale-lozeczko-szuflada-materac-posciel-serca-i5123980657.html
A z Waszego łóżeczka idzie później zrobić normalne łóżko dla starszego juniora? -
.ona. wrote:Ale jak wam sie termin przesuwa dziewczynki? Najbardziej wiarygodny jest termin z usg w 12 tygodniu mniej wiecej, kolejne tylko pokazuja jak maluch rosnie
-
nick nieaktualnykasig wrote:Sigma ja ogladałam ostatnio na allegro i poniżej 60 zł nie schodziły +oczywiście koszty przesyłki, jeden był za 49 bez dostawy ale taki zwykły bez funkcji skanowania temperatury wody, mleka itp. Ten z lidla ma dodatkową funkcję skanowania wody i mleka, wskaźnik temperatury pomieszczenia, tak więc ja tam się na niego skuszę, jak nie spasuje najwyżej oddam bo tam problemów ze zwrotem nie robią
-
Agatka śliczna ta pościel, ja też mam zamiar kupić od tego dostawcy, tylko się jeszcze nie zdecydowałam na wzór.
Przy okazji dziewczyny może komuś przyda się ta informacja od jutra w Auchan jest promocja na proszki Lovela, 3,6kg za 46,99 + drugi za 1zł. Prania nas pewnie troszkę czeka więc może któraś skorzystaagatka196, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny"Już" po połówkowym;) Po badaniu na fotelu, kładę się na kozetce, a Dzidzia...leży bokiem, po skosie, nic nie widać
pomimo, że lekarz mówi, ze szczupła jestem i powinno być super;p. Spacerek, coś słodkiego...i udało się zrobić badanie. Fakt, ze lekarz się namęczył, trwało to jakąś godzinę;p ale mój skarb cały i zdrowy;) łożysko i położenie super, wszystkie rączki i nóżki, serduszko i inne organy też
przepływy super;)...a płeć?!;p nóżki złączone całe badanie, kolanka razem, paluchy przy buzi;) i ani poznać płeć, ani zrobić zdjęcia ładnego hehe;) na moment coś lekarzowi błysnęło i obstawia dziewuszkę
za 3 tyg ma potwierdzić, ale raczej mówi, że nic nie powinno urosnąć;p nastraszyłam go, że jak urośnie sprzedam mu wszystkie różowe ciuszki, które kupię
)). Także nieśmiało proszę o pokolorowanie na różowo;) bo pewności nie mam, ale się przyzwyczajam do myśli o dziewuszce i pierwsze co pognałam do pepco;)
http://wrzucaj.net/images/2015/05/07/20150507200405.jpg
teraz i tak chcę kupować takie bardziej unisexy;) ale doczekać się jakiś wiadomości nie mogłam;))) czas na szukanie imienia....))) p.s ryczę jak bóbr;p i szukam różowej wędki dla małej;)
kasig, Lady Savage, Nancy87, agatka196, Gusiak, Dżuls, Sigma, justysss, Anitka201, adzia, Kucykowa, easymum, .ona., Wonderland, 4me, Luna1, Terazsięuda:-), Carolline, Kasiarzynka, skabarka, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość
-
Lady dziwne te rozbieżności w Twoim terminie. Nie wiadomo na co czekać:p Ja wg belly mam na 28 sierpnia, tak samo wg OM. Z USG najpierw wyszło 27 sierpień, a teraz 25 sierpień, ale będę się sugerować terminem z OM.
Anulka nie mogłam znaleźć takiej listy na stronie naszego szpitala:( -
Sigma wrote:A skąd taka rozbieżność? Belly wyznacza Ci wg OM czy wg owulacji?
wydaje mi się że wg owulacji, ale ona mi się nie pokrywała tzn temperatura mi się nie pokrywała z paskami owulacyjnymi. I ona wyznaczyła wg temperatury, a ja właśnie myślę że miałam tak jak paski owulacyjne pokazywały. -
nick nieaktualnykasiq to ja chyba się też na niego skuszę, jeśli mama zdąży mi go upolować
za tą kasę na pewno się przyda, mam co prawda elektroniczny, ale dla dzidzi to chyba lepszy taki..?
Paulinek super, że wizyta się udała i że wszystko ok!!ale trochę Ci współczuję, że jesteś już w 21tc a nadal nie jesteś pewna co do płci dzidzi, ja pamiętam jak ja się nie mogłam doczekać, jak strasznie chciałam wiedzieć, a dowiedziałam się już w 13tcNajwidoczniej miałam dużo szczęścia, w dodatku mały jest bardzo ruchliwy na każdej wizycie no i mieszkam w Niemczech a tu jest lepszy sprzęt
Paulinek lubi tę wiadomość
-
Koalka wrote:kasiq to ja chyba się też na niego skuszę, jeśli mama zdąży mi go upolować
za tą kasę na pewno się przyda, mam co prawda elektroniczny, ale dla dzidzi to chyba lepszy taki..?
Paulinek super, że wizyta się udała i że wszystko ok!!ale trochę Ci współczuję, że jesteś już w 21tc a nadal nie jesteś pewna co do płci dzidzi, ja pamiętam jak ja się nie mogłam doczekać, jak strasznie chciałam wiedzieć, a dowiedziałam się już w 13tcNajwidoczniej miałam dużo szczęścia, w dodatku mały jest bardzo ruchliwy na każdej wizycie no i mieszkam w Niemczech a tu jest lepszy sprzęt
Ja jestem w 25 tygi też nie wiem
Pani dr powiedziała że to 70% dziewczynka, wszystko jeszcze może się zmienić
Paulinek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My juz po wizycie
syn zostaje synem pokazal znowu pieknie siusiorka
wazy 400 gram, ma piekny nosek oczka usta i caly jest piekny
i tak slicznie ziewal
Dziekuje za trzymanie kciukow i gratuluje rowniez wizyt
Ktoras z was pisala o poronieniu dwa razy i teraz wybor szpitala ( lekarka ktora mowi ze roznie to sie zdazyc jeszcze moze!) .
Ja rowniez straxilam jedna xiaze druga niestety nie potwierdzona do konca bo bylo za wczesnie i zaden z lekarzy mi nie powiedzial ze teraz to roznie moze byx itp. Sama wybralam juz szpital w ktorym jest oddial neonatologiczny.... ale nie ze wzgledu wczesniejszych przezyc...
Troche nie fajnie ze lekarka troche straszy...Sigma, kasig, easymum, agatka196, Gusiak, 4me, Terazsięuda:-), Anitka201, skabarka, chabasse lubią tę wiadomość
-
Wy to pokazujecie takie piękne lozeczka, wózki, ciuszki a ja siedzę dzien w dzień na necie i oprozniam konto na umywalki, miski ustępowe, baterie, odpływy itp itd a dzis wybieralam z 3 godziny lampy i jeszcze do konca sie nie zdecydowałam. Dzis jak wróciłam do domu to juz czekaly na nas na ochronie dwie palety od kurierów różnych- chyba nas Panowie ochroniarze niedługo znielubia
Zazdroszczę, ze juz możecie i ze będziecie taaakie przygotowane.
Ja czekam z niecierpliwością do czerwca, mala lipca i tez kupuje
I chyba w końcu kupie jednak nowy wózekszukam tych używanych i szukam i nic- zawsze cos nie tak z nimi
a niektórzy to takie ceny wolaja, ze za 300 pln wiecej mam nowy riko Nano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 23:33
-
Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...
Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować
Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować
-
nick nieaktualny