Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś tez jest tak nisko wg usg jest głową w dół i te ruchy to rączkami. W poniedziałek mam wizytę to zobaczę czy się odwrócił czy nie.

oar8dqk316wccxxh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:45

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować :(

Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować :(
    To mamy identyczne. Mój mały też kopie jak szalony, nawet teraz rano po przebudzeniu i tez odczuwam tak nisko ruchy. Mój jest na razie ułożony posladkowo. Wiadomo jeszcze jest wcześnie wiec się nie przejmuje. A jak jest u Ciebie z ułożeniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować :(

Hej ja tez mam nisko. Tak nisko ze pecherz moj ledwo wytrzymujr bo glownie tam dostaje kopa. Wcxoraj pytalam lekarza czy macica doszla u mnie juz do pepka i powiedziala, ze jeszcze jest 1,5 palca ponizej. Czyli wsio ok z tymi ruchami w dole.

Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować :(

4me lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witamy się w 6 miesiącu ♥
    Staraczka dziś my się łapiemy za szampana ;D

Jest chodzi o ruchy to ja też czuje malenstwo nisko na brzuszku, sporo poniżej pępka... myślę, ze na tym etapie ciąży to jeszcze normalne i nie ma czym się stresować =)
    Chociaż nie wiem też jak moje maleństwo leży - musze w poniedziałek do pytać, w ogóle nazbierało mi się troszkę tych pytań do lekarza, az sobie musiałam zrobić listę ... o przecież na bank połowy bym zapomniała ;D

ps. Powodzenia na wizytach w ten piękny słoneczny dzień =)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba mój suwaczek się nie 'przeładowal' bo widzę u siebie 20tc 6dn... a powinno być już 21tc... no nic, moze jeszcze nie wstał i później się ogarnie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    wstałam i postanowiłąm się nie przejmować gadaniem lekarki, skoro wszystko na razie jest ok, a szpital i tak dobry wybiore pod warunkiem, że uda mi się dojechać do niego przez Kraków np. w godzinach szczytu. Jak nie to będę rodzić u siebie w gorszym szpitalu, bo bez ekstra oddziału neonatologii i znieczulenia zewnątrzoponowego- trudno powiedzieć.

Zabieram się za przygotowania jutrzejeszej imprezy dla znajomych. Miał być grill, ale pogoda niestety chyba się nie uda, więc mam więcej roboty z jedeniem ehh.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 07:16

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dzis bede jak na szpilkach a wizyta ok 17 takze caly dzien przede mna;)

Wow 6 miesiac jak to powaznie brzmi!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka moze nie bedzie zle, u mnie sie piekny dzien zapowiada tyle ze ja z okoli Lodzi. Ty masz troch jak ja z moim ginem od wizyty w 8 tyg slysze non stop o szyjce ze sie bedzoe skracac. O zakladaniu szwu ze mnie to nakreca. A ostatnio sie sam dziwi ze jest lepiej niz myslal a ja sie schizuje ciagle tym:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak sprawdzam swoj :D
    a szmpana hm bym chlupnela :D

A wlasnie znacie jakis gazowany napoj truskawkowy? Bo picolo truskawkowe pyszne :D

Powodzenia na wizytach dzioaj :)

Gusiak moj suwak nie ma zastoju, u ciebie tez widze 20+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:02

diatomka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak sprawdzam swoj :D
    a szmpana hm bym chlupnela :D

A wlasnie znacie jakis gazowany napoj truskawkowy? Bo picolo truskawkowe pyszne :D

Powodzenia na wizytach dzioaj :)

Gusiak moj suwak nie ma zastoju, u ciebie tez widze 20+6

Ja kupiłam niedawno szampana bezalkoholowego półwytrawnego w Piotrze i Pawle :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja kupiłam niedawno szampana bezalkoholowego półwytrawnego w Piotrze i Pawle :)
    U mnie ni ma tego markeciku, same biedronki :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh... jeszcze troszkę i na prawdę staniemy się znawcami wszelkich bezalkoholowych trunków ;D

Marlenak a może się pogoda poprawi.... teraz to z dnia na dzien się zmienia, a jednak z grillem wiadomo ze mniej szykowania =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooo... mój suwak się jednak obudził ;D

W sumie u mnie w okolicach tez nie ma jakiś blisko Piotra i Pawła, ale myślę ze jakby gdzieś zajść do jakis innych sklepów to tez może by się coś znalazło... nigdy się jakoś bardziej nie rozglądam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja ostatnio piłam bezalkoholowego szampana z Rossmanna (dział z winami jest w tych większych rossmannach). Smakuje jak normalne musujące wino :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam nad tym czy ten 21 tydzień (rozpoczęty 22tc) to faktycznie 6 miesiąc. No bo w różnych książkach piszą o tym, że 6 m-c rozpoczyna się od 23 tyg.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To mamy identyczne. Mój mały też kopie jak szalony, nawet teraz rano po przebudzeniu i tez odczuwam tak nisko ruchy. Mój jest na razie ułożony posladkowo. Wiadomo jeszcze jest wcześnie wiec się nie przejmuje. A jak jest u Ciebie z ułożeniem?
    Nie wiem:( mialam tyle pytan do lekarza, ze juz o to nie zapytałam a na USG to ja sama nic nie potrafię zobaczyć ;) ale w przyszlym tygodniu idę to sie go wypytam porządnie o to.

Dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie. Troche sie boje bo on kopie tak jakby nad ujściem szyjki a ja tam mam lozysko ale koniec z tymi wkretami. Kolejny nowy dzoen, słonko świeci, zbieram tylek i idę na kawe nad morze :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja tam szukac nie bede jakis bezalkoholowych, truskawki gazowanej poszukuje bo tak picolo smakowalo haha w ostatecznosci kupie picolo hahaha :D

Co do miesiecy wydaje mi sie ze tak jak dodajemy tygodnie tak sie dodaje miesiace, pokichane to z deka ale jednak :D
    wyższa szkoła jazdy.
    Miesiac temu o tym pisalam i nie chce do tego wracac bo dalej nie ogarniam, najważniejsze ze z dzidkiem wszystko jest dobrze :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój też kopał nisko pod pępkiem, a od kilku dni kopie czasami tak bardzo wysoko, prawie koło żołądka, dużo wyżej niż pępek:) Ale to też nie zawsze, czasami znowu w dół wędruje z kopniakami.

W ogóle witam się w 25 tygodniu:) Już jak ktoś się mnie pyta, który to tydzień to muszę dłużej się zastanowić hehe. Strasznie ten czas szybko leci:)

adzia, Czarna_88, agatka196, easymum, kasig, nick nieaktualny, Gusiak lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą nie myślałam, że dziecko tak wyczuwa emocje. Wczoraj pokłóciłam się z mężem, a synek kopał mnie zaraz po tym i wiercił się jak jeszcze nigdy...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ