X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś tez jest tak nisko wg usg jest głową w dół i te ruchy to rączkami. W poniedziałek mam wizytę to zobaczę czy się odwrócił czy nie.

oar8dqk316wccxxh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:45

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować :(

Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować :(
    To mamy identyczne. Mój mały też kopie jak szalony, nawet teraz rano po przebudzeniu i tez odczuwam tak nisko ruchy. Mój jest na razie ułożony posladkowo. Wiadomo jeszcze jest wcześnie wiec się nie przejmuje. A jak jest u Ciebie z ułożeniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować :(

Hej ja tez mam nisko. Tak nisko ze pecherz moj ledwo wytrzymujr bo glownie tam dostaje kopa. Wcxoraj pytalam lekarza czy macica doszla u mnie juz do pepka i powiedziala, ze jeszcze jest 1,5 palca ponizej. Czyli wsio ok z tymi ruchami w dole.

Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować :(

4me lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witamy się w 6 miesiącu ♥
    Staraczka dziś my się łapiemy za szampana ;D

Jest chodzi o ruchy to ja też czuje malenstwo nisko na brzuszku, sporo poniżej pępka... myślę, ze na tym etapie ciąży to jeszcze normalne i nie ma czym się stresować =)
    Chociaż nie wiem też jak moje maleństwo leży - musze w poniedziałek do pytać, w ogóle nazbierało mi się troszkę tych pytań do lekarza, az sobie musiałam zrobić listę ... o przecież na bank połowy bym zapomniała ;D

ps. Powodzenia na wizytach w ten piękny słoneczny dzień =)

skabarka, Sigma lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba mój suwaczek się nie 'przeładowal' bo widzę u siebie 20tc 6dn... a powinno być już 21tc... no nic, moze jeszcze nie wstał i później się ogarnie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    wstałam i postanowiłąm się nie przejmować gadaniem lekarki, skoro wszystko na razie jest ok, a szpital i tak dobry wybiore pod warunkiem, że uda mi się dojechać do niego przez Kraków np. w godzinach szczytu. Jak nie to będę rodzić u siebie w gorszym szpitalu, bo bez ekstra oddziału neonatologii i znieczulenia zewnątrzoponowego- trudno powiedzieć.

Zabieram się za przygotowania jutrzejeszej imprezy dla znajomych. Miał być grill, ale pogoda niestety chyba się nie uda, więc mam więcej roboty z jedeniem ehh.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 07:16

Sigma lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dzis bede jak na szpilkach a wizyta ok 17 takze caly dzien przede mna;)

Wow 6 miesiac jak to powaznie brzmi!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka moze nie bedzie zle, u mnie sie piekny dzien zapowiada tyle ze ja z okoli Lodzi. Ty masz troch jak ja z moim ginem od wizyty w 8 tyg slysze non stop o szyjce ze sie bedzoe skracac. O zakladaniu szwu ze mnie to nakreca. A ostatnio sie sam dziwi ze jest lepiej niz myslal a ja sie schizuje ciagle tym:/

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak sprawdzam swoj :D
    a szmpana hm bym chlupnela :D

A wlasnie znacie jakis gazowany napoj truskawkowy? Bo picolo truskawkowe pyszne :D

Powodzenia na wizytach dzioaj :)

Gusiak moj suwak nie ma zastoju, u ciebie tez widze 20+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:02

diatomka lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak sprawdzam swoj :D
    a szmpana hm bym chlupnela :D

A wlasnie znacie jakis gazowany napoj truskawkowy? Bo picolo truskawkowe pyszne :D

Powodzenia na wizytach dzioaj :)

Gusiak moj suwak nie ma zastoju, u ciebie tez widze 20+6

Ja kupiłam niedawno szampana bezalkoholowego półwytrawnego w Piotrze i Pawle :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja kupiłam niedawno szampana bezalkoholowego półwytrawnego w Piotrze i Pawle :)
    U mnie ni ma tego markeciku, same biedronki :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh... jeszcze troszkę i na prawdę staniemy się znawcami wszelkich bezalkoholowych trunków ;D

Marlenak a może się pogoda poprawi.... teraz to z dnia na dzien się zmienia, a jednak z grillem wiadomo ze mniej szykowania =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooooo... mój suwak się jednak obudził ;D

W sumie u mnie w okolicach tez nie ma jakiś blisko Piotra i Pawła, ale myślę ze jakby gdzieś zajść do jakis innych sklepów to tez może by się coś znalazło... nigdy się jakoś bardziej nie rozglądam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja ostatnio piłam bezalkoholowego szampana z Rossmanna (dział z winami jest w tych większych rossmannach). Smakuje jak normalne musujące wino :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak zastanawiam nad tym czy ten 21 tydzień (rozpoczęty 22tc) to faktycznie 6 miesiąc. No bo w różnych książkach piszą o tym, że 6 m-c rozpoczyna się od 23 tyg.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To mamy identyczne. Mój mały też kopie jak szalony, nawet teraz rano po przebudzeniu i tez odczuwam tak nisko ruchy. Mój jest na razie ułożony posladkowo. Wiadomo jeszcze jest wcześnie wiec się nie przejmuje. A jak jest u Ciebie z ułożeniem?
    Nie wiem:( mialam tyle pytan do lekarza, ze juz o to nie zapytałam a na USG to ja sama nic nie potrafię zobaczyć ;) ale w przyszlym tygodniu idę to sie go wypytam porządnie o to.

Dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie. Troche sie boje bo on kopie tak jakby nad ujściem szyjki a ja tam mam lozysko ale koniec z tymi wkretami. Kolejny nowy dzoen, słonko świeci, zbieram tylek i idę na kawe nad morze :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja tam szukac nie bede jakis bezalkoholowych, truskawki gazowanej poszukuje bo tak picolo smakowalo haha w ostatecznosci kupie picolo hahaha :D

Co do miesiecy wydaje mi sie ze tak jak dodajemy tygodnie tak sie dodaje miesiace, pokichane to z deka ale jednak :D
    wyższa szkoła jazdy.
    Miesiac temu o tym pisalam i nie chce do tego wracac bo dalej nie ogarniam, najważniejsze ze z dzidkiem wszystko jest dobrze :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mój też kopał nisko pod pępkiem, a od kilku dni kopie czasami tak bardzo wysoko, prawie koło żołądka, dużo wyżej niż pępek:) Ale to też nie zawsze, czasami znowu w dół wędruje z kopniakami.

W ogóle witam się w 25 tygodniu:) Już jak ktoś się mnie pyta, który to tydzień to muszę dłużej się zastanowić hehe. Strasznie ten czas szybko leci:)

adzia, Czarna_88, agatka196, easymum, kasig, skabarka, Gusiak lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą nie myślałam, że dziecko tak wyczuwa emocje. Wczoraj pokłóciłam się z mężem, a synek kopał mnie zaraz po tym i wiercił się jak jeszcze nigdy...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ