X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka tez to zauważyłam, ze juz któryś raz z kolei obie mamy w tym samym czasie podobne dolegliwości =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam do lekarza i prosze trzymajcie kciuki za nas :-)

agatka196, Gusiak, Lilla My, Sigma, easymum, skabarka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja dałam za nie 30zl i na prawdę są fajne ale taki dyskomfort przy chodzeniu ze nie będę w nich chodzić. A nie mają takiego wysokiego pasa na brzuch i dla tego są super.
    O takie
    http://allegro.pl/new-look-maternity-skinny-rurki-marmurki-blog-40-l-i5258852033.html
    A moze dałoby radę uciąć na krótkie? Ja jedne tak planuje, bo mi się porwały na dole. Wyciągnę maszyne i zrobię sobie krótsze na lato. :P
    A wysoki pas przyznam, że po pierwszej niechęci bardzo polubiłam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi znajoma polecila do wanienki cos takiego no ale sama nie wiem?http://allegro.pl/tega-lezaczek-fotelik-do-kapieli-frotte-niski-0m-i5203886475.html

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka tez to zauważyłam, ze juz któryś raz z kolei obie mamy w tym samym czasie podobne dolegliwości =)
    haha naeet w podobnym czasie mdlosci nam wrocily :D

Czarna powodzenia na wizycie :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:03

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Lidla tez przejdę się tylko nie chciałbym o 8, bo jak duży tłum to mi słabo jest no i interesują mnie te leginsy i koszulka oraz stanik :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj troche narobilam w kuchni, bo tort dla starszaka, ciasto itp i powiem wam, ze mam dosyc :P zmeczylam sie tym wszystkim i nawkurzalam ;). Ech, urzadzanie imprez chwilowo nie dla mnie.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też od 2 dni brzuch boli, kłuje i trochę sztywnieje. Wzięłam 1 no-spę, a poza tym staram się nie przesadzać z ilością leków, i tak już biorę witaminy, magnez i żurawit (na układ sikalniczy, bo miałam na USG ślad zastoju na lewej nerce). Mam wrażenie, że te bóle u mnie to jednak jelitowe, a macica twardnieje trochę wtórnie, bo jest uciskana - po wizycie w WC czuję się znacznie lepiej. Może coś zjadłam kiepskiego, nie wiem, ale żadnej biegunki ani wymiotów nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tez jestem przeciwna wszelkim tabsom, od początku ciąży to moja druga tabletka nospy :)

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to jesteś lepsza, mi brakuje 5 w opakowaniu ;)

Kiedyś jeden lekarz (nie mój prowadzący) powiedział mi, że mam brać 3 razy dziennie po 1 no-spie (bo w 17 tc wystąpiły u mnie twardnienia macicy i niebolesne skurcze). Postanowiłam, że nie będę nic brać na zapas, tylko doraźnie w razie konieczności - i jak widać od tego czasu konieczność była 3 lub 4 razy, a nie 3 razy dziennie ;)
    I to w sumie nie była konieczność sama w sobie, tylko brałam lek bo nie miałam możliwości położyć się i odpocząć, więc uznałam, że trzeba macicy trochę pomóc się zrelaksować. Mając pod ręką kanapę/łóżko po prostu się kładę i to wystarcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 17:34

• moka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kupiłam sobie haremki na bazarku, mają luźną gumę w pasie jak na rozmiar s/m i będą fajne na upalne dni, bo materiał jest dość przewiewny. Cena - 27 zł :D Powiem Wam, że na takim bazarku można więcej ciuszków znaleźć takich ciążowo - nieciążowych za małe pieniążki niż w tych wszystkich sieciówkach ;)

Sigma, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    haha naeet w podobnym czasie mdlosci nam wrocily :D

Czarna powodzenia na wizycie :)

hehehe... ciekawe czy rodzic tez będziemy w tym samym czasie ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka to prawda... ja nawet na bazaru kupiłam swoje ciążowe jeansy... ładnie wygladaja, na prawdę dobrze się noszą i kosztowały mnie raptem coś koło 65 zl, za taka cene w żadnej sieciowce nie kupiłbym ciążowych =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja tak nie mialam, jak lekko bolalo to odlezalam swoje a tabsy jakis ponad miesiac kupilam bo jakos na noc bol mnie zlapal i troche sie balam.

Gusiak ale by byla jazda :D
    Tobie sie jakos termin przesuwa? Mi juz z usg na 7 września pokazuje

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tyg :) wg belly przeszłam granicę przeżywalności płodu, czyli jakby się małe teraz urodziło to duża jest szansa że przeżyje :)

Misi@, Anitka201, skabarka, adzia, Carolline, karolcia87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam się w 25 tyg :) wg belly przeszłam granicę przeżywalności płodu, czyli jakby się małe teraz urodziło to duża jest szansa że przeżyje :)

Ale chyba tylko pod warunkiem podania sterydu na pluca :(

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospe biorę od początku ciąży. Wcale mnie to nie cieszy, ale mi wyraźnie w szpitalu powiedzieli, ze u mnie skurcze mogą się równać odklejeniu jaja płodowego (krwiak początkowo podmywal gdzieś tak w połowie). Dodatkowo lekarz stwierdził, że to mogą być takie skurcze które dla mnie są niebolesne, ba, nawet takie których w ogóle nie czuje, a jednak macica się mogłaby ruszać. Specjalnie o to dopytywalam, bo mnie w sumie mało kiedy coś bolało. Ale trudno, skoro trzeba to trzeba. Mam nadzieję, że niedługo uda się zmniejszyć ilość i brać właśnie bardziej doraźnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Ale chyba tylko pod warunkiem podania sterydu na pluca :(

No tak :) ale zawsze to kolejna magiczna linia przekroczona

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No tak :) ale zawsze to kolejna magiczna linia przekroczona
    Masz rację Lady :)
    Patrze na Twój suwaczek i tak się uśmiechnełam, bo w 24 tc Maluch waży ok pół kg. Mój w zeszłym tygw czwartek ważył 445 gr :) A tydzien wcześniej 100 gr mniej, więc pewnie już mój przekroczył pół kilo :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ