WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny piszecie o Lidlu, że chcecie termometr, leginsy i top, a bodziaki i spodenki dla dziecka to nie ;) ??
    Te spodenki są rewelacyjne :-) podobają mi się i te w paski i te kolorowe :-) ja na nie zapoluję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 12:42

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:01

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja tez wczoraj szukalam misi@ ale bez odezwu, troche sie martwie o nia

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam ją, jestem spokojna, jest na komplikacje temat aminopunkcja

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bodziaków tez mam dużo. Za to pajaców jak na lekarstwo - co gorsza nic mi się nie podoba, albo drogo. Myślałam żeby na allegro po prostu zamówić, ale boje się, że jakość będzie szmatowa. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Hej ;)

Mnie zastanawia jak to jest z tą kondycją, ciążą i postrzeganiem jej przez osoby nie będące w ciąży. Wiecie, moja najlepsza przyjaciółka w czerwcu bierze ślub (to będzie 30 tc). Ślub jest 7-8 godzin jazdy od mojego miejsca zamieszkania, musimy się zabrać razem z mężem, zapakować do auta owczarka niemieckiego i kota, jakoś się tam doturlać, poimprezować, przespać się i wrócić... Ślub jest w piątek, więc mąż bierze urlop specjalnie, u mnie to jest tuż po ostatnim egzaminie w sesji, no jest z tym kłopot. Ale wiadomo, jedziemy bo przyjaciółka jest jak siostra, bo to jej najważniejszy dzień.
    Iiii... wczoraj dostałam zaproszenie na panieński :D teraz, za 2 tyg. Już nie 7-8 godzin jazdy, ale mniej więcej 10-11, bo panieński wyjazdowy. Ja mam uczelnię, już 3 pierwsze egzaminy w maju, 6 mc ciąży i tyle godzin w podróży w sobotę, potem imprezowanie do nocy, gdzie wszyscy będą w wiadomym stanie oprócz mnie, a potem tyle samo godzin powrotu i w poniedziałek na uczelnię. No kurde, dla mnie to jest absolutnie niewykonalne! Mąż się oburzył, że nigdzie mnie nie puszcza, bo w razie czego nikogo nie będzie pod ręką, nie będę miała gdzie odpocząć czy się położyć... Ja też odmówiłam, wyjaśniłam przyjaciółce o co chodzi. Problemu niby nie ma, ale jakoś mam wrażenie, że jej się wydaje, że przesadzam. Sama w ciąży nie była, ale naczytała sporo z neta, bo pasjonuje ją tematyka. No i klops, bo tak to jest, jak człowiek się naczyta o aktywnej ciąży, a potem mu się wydaje, że w 6 mcu ma się kondycję do biegania maratonów. Co myślicie? Jak w Waszym otoczeniu ludzie reagują na takie sprawy?

U mnie nikt nic nie komentuje raczej. Jak koleżanka mnie namawiala na koncert to po prostu odmowilam i w ogóle się nie zastanawiam nad tym czy powinnam czy mie. Za dużo się przejmujecie, co, kto powie i pomysli ;) nie chciałoby mi sie nawet wysiłku tyle wkladac by to opisywać :)

.ona., Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:14

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w ten słoneczny dzień :)
    Jeśli chodzi o osoby, które nigdy nie były w ciąży to jak nie byłam to też mi się wydawało, że to tylko brzuch wyrośnie i nic poza tym, ale rzeczywistość jest odmienna.
    My z małżonkiem chcemy na początku lipca jechać nad morze, ale od nas to jakieś 700 km ale na szczęście nie ja będę prowadzić więc myślę, że będzie ok.
    Mnie glukoza czeka we wtorek i aż się nie mogę doczekać tego "pysznego" napoju.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zle wspominiam glukoze, musze poukac tej smakowej

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na ip dzisiaj pojade niewiem co sie dzieje brzuch boli na @ chociaz w te dni powinnam ją mieć a od dwoch godzin leze pod kocem bo mi zimno jak by mroz byl za oknem slonce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda jest petarda dzis w 3city :)

My w 1 ciązy jechaliśmy z Gdyni do Zakopca na slub znajomych :P

Teraz w niedzielę wyjeżdzamy na tydzien w Bieszczady, do Wetliny z młodym, by się wyhasał z dala od miasta....

Na koncerty też chodzimy, nawet bylismy z męzem w poniedziałek :)

Moim skromnym zdaniem wszystko jest kwestią indywidualnego samopoczucia - i nie należy oceniać takich decyzji - jeżeli czujesz sie ok i na siłach czemu nie być aktywnym do końca, jeżeli źle znosi sie ciążę, albo doskwiera nam natłok spraw i obowiązków lub są przeciwskazania to po jaka cholere mordowac się i jechac 700 km... a że rodzina czy znajomi nie zrozumieją cóż...jak to mowią są ludzie i ludziska - nie warto sie przejmowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 13:55

diatomka, easymum, Koalka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Ja przeczytałam uważnie i wiem, że chcesz iść, tylko napisałam co ja zrobiłabym na Twoim miejscu.. ;) Postąpiłabym tak jak Ty.
    Spoko, ja tez pisze z komory na szybko i absolutnie to nie miał być żaden zarzut czy cos! Skrótowa forma mi wyszła i po czasie sie zorientowalam jak zabrzmiala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 14:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Właśnie przed chwila przejrzałam gazetę i faktycznie wygląda nieźle... =)
    Też będą na niego polować... może mi wszystkich nie wykupia ;D

Kiedys kupilam u nich ten termometr i pare dni pozniej oddalam. Nie pamietam co bylo nie tak ale chyba nie mierzyl za dobrze. Moze mialam felerna sztuke. Plus jest taki, ze mozna oddac bez problemu. Mozna sprawdzic i jak nam nie podpasuje to nikt nie robi problemu.
    Ja kupie leginsy i koszulke. Do tego te spodenki dla dzidzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U mnie nikt nic nie komentuje raczej. Jak koleżanka mnie namawiala na koncert to po prostu odmowilam i w ogóle się nie zastanawiam nad tym czy powinnam czy mie. Za dużo się przejmujecie, co, kto powie i pomysli ;) nie chciałoby mi sie nawet wysiłku tyle wkladac by to opisywać :)
    Bo to nie jest koleżanka, tylko przyjaciolka z ktora prxyjaznimy się 16 lat, a wiele z nich bylysmy nierozlaczne ;) jest dla mnie bardzo wazna i to co myśli tez. Zwykle sie rozumiemy bez slow, ale teraz dla niej najważniejszy jest ślub, a dla mnie dobro dziecka - i stad pewnie czuje, ze w sferze niedomówień cos tam zostało, jakieś napięcie, chociaż wprost powiedziała ze rozumie ;)

4me lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ja zle wspominiam glukoze, musze poukac tej smakowej
    a ja sie nastawialam na najgorsze a nie bylo zle-z cytryna oczywiscie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad tym trmometrem tez myślę, a czy któras z Was patrzyła na allegro w jakiej cenie są takie termometry? Tak z ciekawości pytam bo sama teraz nie bardzo mam jak sprawdzić.

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 wesela w ty roku - 4 lipca i 1 sierpnia a termin porodu na 2 września więc pewnie z mężem pójdziemy tylko na śluby do kościoła :) jeśli ktoś będzie miał nam to za złe to ich problem - dla nas Nasze maleństwo jest najważniejsze :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:19

agatka196, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ