X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dzuls dalej trzymamy kciuki :-) Dobrze ze udalo sie cos znalezc wolnego. Ja jade jutro na polowkowe, juz sie nie moge doczekac.

• justysss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować :(

Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować :(

Moj tez kopie niemiłosiernie...Mąż jest dumny ze jego synuś jest taki silny i ruchliwy...za to mój pęcherz nie za bardzo to lubi;/

aaa i też czuje go nisko...ale lekarz powiedział ze wszystko Ok( szyjka łożysko itp) i mam sie nie stresować. Po prostu TAK MA BYĆ:) Głowa do góry:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:56

4me lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4Me tak mam dziecko czteroletnie. Wiesz ja to mam swoj skrot myslowy, dla mnie dalkeko od trojmiasta jest kolobrzeg;) ale sprawdze ta primavere ,dzieki! A Ty z pomorza?
    Ja 22 maja wybywam do Kołobrzegu :-)

diatomka lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:41

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka bo zalezy od budowy, widzisz niby brzuch duzy a ruchy dopiero te pierwsze odczuwam, wczoraj w miejscu blizny mnie kulo troche chyba tam niunia domek zrobila, a brzuch wiekszy niz cyce :D

Dziewczyny moze jak u was dylemat z imieniem to spojrzcie na ich znaczenia i wybierzecie :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka daleko masz do Kolobrzega?? Ja bym chciala do Ustronia Morskiego jechac ale mamy za daleko bo to pare km od kolobrzega wlasnie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a są jeszcze jakies dziewczyny które nie czują ruchów ??

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:36

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, a mnie się podoba z Twojej listy bardzo Bianka =)

U jas z mężem straszne dylematy co do imienia... tzn. Jeśli okaże się, ze dziewczynka to mamy juz ustalone - Nadia, natomiast jeśli będzie to chłopak (na co bardziej liczymy) trwa tu spór ;D
    Ja jestem zakochana w imieniu Natan, za to moj malz za nic nie chce się na nie zgodzić... i stwierdziliśmy, ze póki nie mamy określonej płci to nie będziemy debatować nad imieniem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka podobał mi się tez Michał - Misiek, aleeee... w rodzinie w zeszłym miesiącu się Michas urodził wiec juz mi to imię odpadło =)

A jeśli chodzi o anemie i zelazo polecam Ci kupić Biofer - moj gin mi to przepisał, ponoć jest to jedno z najlepiej przyswajalny żelaz na rynku dla kobiet w ciąży =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka kiwi tez jest polecane przy niedoborze żelaza, ja uwielbiam koktajle z kiwi i banana :)

Macie zgage? Nie widze aby ktos narzekał :)
    Ja po bananach mam :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mialam w ciąży dosłownie dwa razy zgage... i to za drugim tak w zasadzie lekko i szybko przeszło =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D Jest 11 a ja już poleguję na kanapie, bo zmachałam się niemiłosiernie odkurzaniem mieszkania, nie ma to jak liniejący pies i sierść, która jest wszędzie.
    Dziś wizyta! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i Gabrysia pozostanie Gabrysią :D

W ciągu dnia ruchy czuję podczas odpoczynku, a jak się położę wieczorem do łóżka to już w ogóle harce sobie mała urządza :D Wczoraj tak kopała, że cały brzuch mi podskakiwał :D Uwielbiam to uczucie, choć ciężko zasnąć jak ktoś tak boksuje od środka ;D Będzie baletnica ;D haha
    Myślicie, że można spać na plecach? Wygodnie mi tak, kręgosłup nie boli, boję się tylko czy tej żyły nie uciskam ;/ Ile można spać na jednym boku?
    Do dziewczyn, które korzystają z poduszki cebuszki - tu chodzi o to, że jak położy się ją za plecami żeby się o nią opierać? tak że leżąc na bokiem nie leżymy bardziej na brzuchu a bardziej przechylone na plecy? Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :P Zastanawiam się czy to mi jakoś ułatwi spanie czy też nie

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja od czasu do czasu też mam zgagę i to taką porządną, czasem to mnie tak męczy że szok, ale przeważnie zimne mleko pomaga :) podobno jest przesąd że jak ma się zgagę to dziecko będzie miało dużo włosów :) ha ha ciekawe czy się sprawdzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj palilo zawsze na noc mam i tez bez mleka sie nie obylo :D

Przesądy to wiezz bajki bo mowilam mamie o tym wlasnie a ona sie smiala ze jak byla ze mna w ciąży to dzien w dzien zgaga byla a ja łysa jak kolano :D :D
    po zdjeciach znajomych na fb widzę ze im ciemniejsze wloski tym ich wiecej na glowie dziecka, a ja i małż blondyni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze cos haha odkrycie roku zrobiłam :D
    tak chcialam cos gazowanego pod truskawki, mam w domu owocowa herbate ta slodka w granulach owoce lesne, wsypalam i wlalam wode gazowana pycha :D

Uciekam ogarnac chatę.

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie to w końcu tylko przesądy :) my z małżem mamy ciemne włosy ale za to kilka na krzyż, tak więc raczej też nastawiam się na małego łysolka :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    masz wizyte 19,05?

18.05. w poniedziałek :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wolę poduche z przodu, opieram na nią podkurczona nogę, brzuszek w zagłębieniu i bardzo wygodnie. Ale ja zawsze sypiałam na brzuchu.

Zgaga mnie nie męczy, miałam dosłownie kilka razy po pikantnym, tłuściejszym żarełku - ale kilka łyków mleka pomogło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na obiad krem ze szparagów :) - a co u Was?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ