X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dzuls dalej trzymamy kciuki :-) Dobrze ze udalo sie cos znalezc wolnego. Ja jade jutro na polowkowe, juz sie nie moge doczekac.

• justysss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny ja jestem dopiero w 21 tygodniu a moja dziecko daje tak czadu, ze juz czasem wymiękam. Kopie jak szalony, brzuch podskakuje do góry, mój M to juz nawet nie musi reki przykladac, żeby czuc- on widzi to ciągle. Nie wiem moze to przez to,ze brzuch maly a tłuszczu na nim niewiele ?!?! Sama nie wiem...

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi? juz mógłby sie troche wyżej podnieść bo zaczynam za dużo o tym myśleć i sie przejmować :(

Dzizas moglaby byc juz środa bo mam wizytę a zaczynam schizować :(

Moj tez kopie niemiłosiernie...Mąż jest dumny ze jego synuś jest taki silny i ruchliwy...za to mój pęcherz nie za bardzo to lubi;/

aaa i też czuje go nisko...ale lekarz powiedział ze wszystko Ok( szyjka łożysko itp) i mam sie nie stresować. Po prostu TAK MA BYĆ:) Głowa do góry:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:56

4me lubi tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4Me tak mam dziecko czteroletnie. Wiesz ja to mam swoj skrot myslowy, dla mnie dalkeko od trojmiasta jest kolobrzeg;) ale sprawdze ta primavere ,dzieki! A Ty z pomorza?
    Ja 22 maja wybywam do Kołobrzegu :-)

diatomka lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:41

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka bo zalezy od budowy, widzisz niby brzuch duzy a ruchy dopiero te pierwsze odczuwam, wczoraj w miejscu blizny mnie kulo troche chyba tam niunia domek zrobila, a brzuch wiekszy niz cyce :D

Dziewczyny moze jak u was dylemat z imieniem to spojrzcie na ich znaczenia i wybierzecie :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka daleko masz do Kolobrzega?? Ja bym chciala do Ustronia Morskiego jechac ale mamy za daleko bo to pare km od kolobrzega wlasnie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a są jeszcze jakies dziewczyny które nie czują ruchów ??

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:36

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek, a mnie się podoba z Twojej listy bardzo Bianka =)

U jas z mężem straszne dylematy co do imienia... tzn. Jeśli okaże się, ze dziewczynka to mamy juz ustalone - Nadia, natomiast jeśli będzie to chłopak (na co bardziej liczymy) trwa tu spór ;D
    Ja jestem zakochana w imieniu Natan, za to moj malz za nic nie chce się na nie zgodzić... i stwierdziliśmy, ze póki nie mamy określonej płci to nie będziemy debatować nad imieniem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka podobał mi się tez Michał - Misiek, aleeee... w rodzinie w zeszłym miesiącu się Michas urodził wiec juz mi to imię odpadło =)

A jeśli chodzi o anemie i zelazo polecam Ci kupić Biofer - moj gin mi to przepisał, ponoć jest to jedno z najlepiej przyswajalny żelaz na rynku dla kobiet w ciąży =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka kiwi tez jest polecane przy niedoborze żelaza, ja uwielbiam koktajle z kiwi i banana :)

Macie zgage? Nie widze aby ktos narzekał :)
    Ja po bananach mam :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mialam w ciąży dosłownie dwa razy zgage... i to za drugim tak w zasadzie lekko i szybko przeszło =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• moka89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D Jest 11 a ja już poleguję na kanapie, bo zmachałam się niemiłosiernie odkurzaniem mieszkania, nie ma to jak liniejący pies i sierść, która jest wszędzie.
    Dziś wizyta! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i Gabrysia pozostanie Gabrysią :D

W ciągu dnia ruchy czuję podczas odpoczynku, a jak się położę wieczorem do łóżka to już w ogóle harce sobie mała urządza :D Wczoraj tak kopała, że cały brzuch mi podskakiwał :D Uwielbiam to uczucie, choć ciężko zasnąć jak ktoś tak boksuje od środka ;D Będzie baletnica ;D haha
    Myślicie, że można spać na plecach? Wygodnie mi tak, kręgosłup nie boli, boję się tylko czy tej żyły nie uciskam ;/ Ile można spać na jednym boku?
    Do dziewczyn, które korzystają z poduszki cebuszki - tu chodzi o to, że jak położy się ją za plecami żeby się o nią opierać? tak że leżąc na bokiem nie leżymy bardziej na brzuchu a bardziej przechylone na plecy? Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi :P Zastanawiam się czy to mi jakoś ułatwi spanie czy też nie

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja od czasu do czasu też mam zgagę i to taką porządną, czasem to mnie tak męczy że szok, ale przeważnie zimne mleko pomaga :) podobno jest przesąd że jak ma się zgagę to dziecko będzie miało dużo włosów :) ha ha ciekawe czy się sprawdzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj palilo zawsze na noc mam i tez bez mleka sie nie obylo :D

Przesądy to wiezz bajki bo mowilam mamie o tym wlasnie a ona sie smiala ze jak byla ze mna w ciąży to dzien w dzien zgaga byla a ja łysa jak kolano :D :D
    po zdjeciach znajomych na fb widzę ze im ciemniejsze wloski tym ich wiecej na glowie dziecka, a ja i małż blondyni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze cos haha odkrycie roku zrobiłam :D
    tak chcialam cos gazowanego pod truskawki, mam w domu owocowa herbate ta slodka w granulach owoce lesne, wsypalam i wlalam wode gazowana pycha :D

Uciekam ogarnac chatę.

• kasig Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokładnie to w końcu tylko przesądy :) my z małżem mamy ciemne włosy ale za to kilka na krzyż, tak więc raczej też nastawiam się na małego łysolka :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    masz wizyte 19,05?

18.05. w poniedziałek :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wolę poduche z przodu, opieram na nią podkurczona nogę, brzuszek w zagłębieniu i bardzo wygodnie. Ale ja zawsze sypiałam na brzuchu.

Zgaga mnie nie męczy, miałam dosłownie kilka razy po pikantnym, tłuściejszym żarełku - ale kilka łyków mleka pomogło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na obiad krem ze szparagów :) - a co u Was?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ