X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja chyba wolę poduche z przodu, opieram na nią podkurczona nogę, brzuszek w zagłębieniu i bardzo wygodnie. Ale ja zawsze sypiałam na brzuchu.

Zgaga mnie nie męczy, miałam dosłownie kilka razy po pikantnym, tłuściejszym żarełku - ale kilka łyków mleka pomogło.

Ja też kładę rogala z przodu

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:41

justysss, Anitka201, la_lenka, Lilla My, Gusiak, kasig, Czarna_88, monaaa85, Kasiarzynka, skabarka, Sigma, alutka, karolcia87, Wonderland, agatka196, 4me, adzia, bento, .ona., easymum, chabasse lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anitka daleko masz do Kolobrzega?? Ja bym chciala do Ustronia Morskiego jechac ale mamy za daleko bo to pare km od kolobrzega wlasnie
    Daleko bo ja jestem z woj dolnośląskiego :-) dlatego jedziemy na przełomie maja/czerwca żebym jeszcze była na chodzie ;-) Najpierw chcemy odwiedzić w Świnoujściu bliską rodzinę, później mamy zarezerwowany hotel w Kołobrzegu :-)

• justysss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    18.05. w poniedziałek :)

Też mam wizytę 18.05:) ale to już prenatalne. Z kolei 13.05 ide do mojego ginekologa podglądnąc mojego Robaczka:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dzisiaj na obiad krem ze szparagów :) - a co u Was?
    Grillowany pstrąg łososiowy do tego gotowane brokuły i jakaś surówka. Kurcze chyba dzisiaj zdecyduję się zrobić "sernik" (bez sera) na zimno z kaszy jaglanej :-) tak to smakowicie wygląda :-)link: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/06/bardzo-dobry-sernik-na-zimno-z-kaszy.html

Lilla My lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstawiłam pranie pościel zmieniam bo ze 2-3 tygodnie nie zmieniałam i trzeba kołdra i poduszki wietrzą się na balkonie zamierzam przysiąść dzisiaj do pracy licencjackiej i porobić coś w tym kierunku. Kolejne pranie z rzeczami wstawię , a jutro męża ubrania robocze do prania :) A dzisiaj na obiad kotlety z karczku , ziemniaki i ogórki kiszone. Na śniadanie zjadłam śledzia w śmietanie mmm pycha :) a synuś kopie jak szalony :) super uczucie :)A ja mówię , że zaczynam 6 miesiąc pod koniec tygodnia :) bo mówię tak jak wychodzi mi równo w suwaczku i z om :). Zobaczymy jak u mnie będą cukry za tydzień, oby były dobre. Dziewczyny , tak wogule od czego bierze się cukrzyca ciążowa, za dużo słodkiego się je , czy nie ma to znaczenia?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzisiaj zwariuje. Wczoraj od 15-22 pisałam prace magisterska i laptop non stop sie zawieszał, dzisiaj jest to samo...normalnie szału można dostać. Ja sie denerwuje a maluch podskakuje jak szalony:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajne te Wasze brzuchole :-) lubię oglądać zdjęcia, które wstawiacie ;-)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym wstawila brzuszek ale nie wiem jak zdjecie tu wstawic

Anitka ja mezowi zastrzeglam ze do konca czerwca wakacje, potem niech zapomni!

Staraczka ja mam ostatnio zgage, np kupilam zapiekanke z pieca i po ostatni kesie czulam jak mnie pali. Ale mam w domu wode Zuber z Krynicy ,smierdzi jak nie wiem ale to moje leksrstwo na zgage i niestrawnosci

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej brzuch boli i juz mam dosc pewnie z godzinke jeszcze posiedze w pracy by wszystko pokonczyc i do domu uciekam polezec :(

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A mnie dalej brzuch boli i juz mam dosc pewnie z godzinke jeszcze posiedze w pracy by wszystko pokonczyc i do domu uciekam polezec :(
    Wiem, że nie masz dostępu do no-spy ale może spróbuj brać dodatkowy magnez? Jak mnie bolał brzuch i nie chciałam się faszerować no-spą to właśnie magnez mi pomagał.
    Wg mojej dietetyczki to najlepszy na rynku magnez (firma finclub): http://www.klub-urody.pl/119,pl_fin-mag350tabs-magnez-mg.html?gclid=CKrK1NjvscUCFWvMtAodAEEAMw
    Bierzesz tylko 1 tabletkę dziennie bo ma najlepsze wchłanianie (tabletkę rozpuszczasz w ustach i wchłania się przez ślinianki)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 11:54

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline a jak u Was ze zwolnieniami w ciazy? Potem jakis macierzuynski?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienia sa jak ktos chory jest porzadnie, na pewno nie ma bo jest sie w ciazy po prostu, tylko maja byc dolegliwosci porzadne, ale to ok mam spoko prace i w ogole to mam dzis osatni dzien pracujacy przed urlopem tygodniowym a jutro zgodnie z planem lecimy na urlop do Chorwacji, chyba ze mnie powali zupelnie, ale to juz inna bajka :/ Co do macierzynskiego to zaczyna sie 3 tyg przed terminem wiec w moim wypadku od 6.09.
    Ogolnie w Norwegii to wszystko silami natury, z lekow na wszystko paracetamol albo sok porzeczkowy i dawaj. Juz sie do tego przyzwyczailam, bo tu juz prawie 10 lat jestem, ale akurat dzis mnie dopadlo i mam nerwa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 12:00

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i macierzynski jest 11 miesiecy z pesja 100% albo 13 z 80% z czego tata musi wykorzystac 10 tygodni, albo to przepada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 12:01

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka mnie Paulinek nauczyła wstawiać zdjęcia... wchodzisz na stronkę zapodaj.net i wybierasz opcje na forum... tam wgrywasz zdjęcie i kupujesz link =)

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anitka bo zalezy od budowy, widzisz niby brzuch duzy a ruchy dopiero te pierwsze odczuwam, wczoraj w miejscu blizny mnie kulo troche chyba tam niunia domek zrobila, a brzuch wiekszy niz cyce :D

Dziewczyny moze jak u was dylemat z imieniem to spojrzcie na ich znaczenia i wybierzecie :)

u nas nie ma dylematu tylko wojna :P

Carolline, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline sok porzeczkowy na różne dolegliwości?? Zaciekawiłaś mnie tym bo ja od początku ciąży piję porzeczkowy mimo, ze wcześniej go nie lubiłam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:36

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tu masz link do fotosika: http://www.fotosik.pl/
    Wchodzisz, klikasz dodaj zdjęcie, jak Ci się załaduje to masz opcję : link na forum. Kopiujesz link wklejasz do posta i gotowe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 12:12

diatomka lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladniej to z czarnej porzeczki, masz goraczke sok, boli gardlo sok, urwalo reke paracetamol. Tak to mniej wiecej jest :D
    Ale za to antybiotykami nie faszeruja niepotrzebnie tylko sprawdzaja zawsze czy to bakteryjne czy wirusowe jest zapalenie i jak nie trzeba to soczek i paracetamol najwyzej.

alutka, karolcia87 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ