X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:41

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasi znajomi wojnę o dobór imienia mieli do ostatniego dnia, w którym dziecko trzeba zarejestrować My z małżonkiem tak się ucieszyliśmy z wiadomości o ciąży, że od razu wymyśliliśmy dla dziewczynki Milena, Natalia lub Kinga, dla chłopca Michał, Paweł, Marek a męża imię to Andrzej. Andrzej od razu powiedziałam, że odpada bo mi się nie podoba. Jak poznaliśmy płeć to powiedziałam, że musi być Michał i tak raczej zostanie.

Jeśli chodzi o zgagę to moja znajoma od początku ciąży mi powtarza, że na zgagę to mleko i szpinak. W jej przypadku przesąd, że jak ma się zgagę to dziecko owłosione się rodzi w jej przypadku się sprawdziło.

• Carolline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zwolnieniami nie szastaja a i moje ulubione to jak po operacji kazali mi samej sobie szwy wyjac po tygodniu :)
    Kumpela mi na imprezie urodzinowej swojej wyjmowala :D

diatomka lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    u nas nie ma dylematu tylko wojna :P

U ns jak mowie, ze będzie Natan to podobnie... ;D
    Ale mimo wszystko wciąż mam nadziej :p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:55

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:36

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Dokladniej to z czarnej porzeczki, masz goraczke sok, boli gardlo sok, urwalo reke paracetamol. Tak to mniej wiecej jest :D.

Rozwalił mnie ten tekst z ręką ;D ;D ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu liczę na włoski, bo sama byłam niesamowicie kudłata po urodzeniu. W dodatku włosy były długie i ciemne. Ale mąż łysolek, więc w sumie różnie może być.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Ile napisałyście :D

Mam dzisiaj egzamin, więc weszłam w tryb przedegzaminacyjny - tzn. siedziałam w nocy, a potem spałam prawie do południa ;) No, ale jestem nauczona i myślę, że będzie ok :)

Śniło mi się, że byłam na jakiejś rodzinnej imprezie połączonej z ogniskiem, i najpierw walnęłam 2 piwka, a potem kilka solidnych pociągnięć z butelki wódki... ;) Ktoś z rodziny odebrał mi butelkę mówiąc, że może wystarczy ciężarnej, a ja sobie wtedy zdałam sprawę, że bankowo UPIŁAM MAŁEGO :D Jezu, co za debilizmy mój mózg potrafi wytworzyć :D

Paulinek - Liwia i Gaja! <3 <3 <3

Ja z kolei psami się zupełnie nie przejmuję, bo co to za różnica? Dąb też się nazywa Bartek ;) Moja suka wabi się Sheila, co z celtyckiego bodajże znaczy Cecylia, więc niby też od imienia, wprawdzie nie popularnego w PL, ale za granicą Sheili jest jak mrówek ;) Kot też wabi się od imienia, tym razem polskiego, ale tu akurat uparł się mąż, bo mu się wydawało, że tak będzie zabawnie :P Wiecie, każdemu jakieś imiona akurat z czymś się kojarzą :P ja znałam tylko 1 Kajetana, i był tak upierdliwym i obleśnym typem, że na samą myśl o imieniu mam wstręt :P A z Kolei Maja to była mojego męża, która na początku naszego związku chciała go chyba odzyskać, bo miała jakieś szczeniackie zagrywki w jego kierunku (nawet próbowała go pocałować, kiedy już byliśmy razem), także mimo, że imię ładne, córce bym tak nie dała :P

Dżuls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Haha dokładnie zobaczysz co to kopniaki:D Mnie wczoraj tak skopał, że już w pewnym momencie miałam dosyć. W ogóle mój synek teraz kilka razy na godzinę się odzywa, czy stoję, czy leżę, czy też siedzę:)
    Nooo, kurde. Jak mi spełznie młody w kierunku pęcherza, to czasem jak kopnie, to aż wyję... Serio! Dobrze, że na razie zdarza mi się to w domu, bo jak się zdarzy na uczelni to będzie śmiesznie - ból jest wyraźny i niespodziewany, więc niestety wokalizacja jest u mnie odruchem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnelam ufff a teraz leze i kwicze bo plecy bola :/
    jedynie co pociesza ze niusia sie rusza, uwielbiam <3

Sok z porzeczki to dla mnie masakra, zgaga po nim to pozar u mnie :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sok porzeczkowy baaaardzo lubię, tylko jakoś ostatnio właśnie też o tym zapomniałam i juz dość dawno go nie piłam =)
    Chyba pora to zmienić, tym bardziej jesli jest on taki zdrowy =)

U mnie właśnie dziś jakoś wyjątkowo prawie się nie rusza maleństwo... staram się nie panikować, może po prostu śpi i dlatego... będę z niecierpliwością wyczekiwac kopniaczka =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• AniaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jutro mam połówkowe bo musze się doktora spytać czy to normalne że mam tak mały brzuch ja patrzę na wasze to mój to melon a wasz arbuza sorki za porównanie no ale taka różnica jest:/ czy ktoś ma też jeszcze taki mały brzuch

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00acfdddf298e429med.jpg

20t5d ;) który domaga się właśnie schabowego ;)

Anitka201, Staraczka23, monaaa85, alutka, Gusiak, Sigma, Wonderland, Dżuls, bento, adzia, Kucykowa, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja na schabowego ide do rodzicow dzisiaj :D

Paulinek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dobrze ze jutro mam połówkowe bo musze się doktora spytać czy to normalne że mam tak mały brzuch ja patrzę na wasze to mój to melon a wasz arbuza sorki za porównanie no ale taka różnica jest:/ czy ktoś ma też jeszcze taki mały brzuch
    Ja mam mniej więcej taki jak Paulinek :-) czyli mały :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mi wlasnie przez skojarzenia Nadja odpada. Moja pracownica w biurze najbardziej upierdliwa, i mega dziwna, slabo dajaca sie lubic osoba jaka znam sie tak nazywa i dla mnie jest to imie spalone na zawsze. Ogolnie skojarzenia jakie mamy z osobami o danym imieniu czesto wplywaja na nasz stosunek do imienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:02

Staraczka23 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek zazdroszcze ci takiego brzucha. Moj jest wielgasny.

Ja zaliczylam amraton po wszystkich sklepach u mnie w miejscowosxi za pomysl na rybe z piekarnika i nie znalazlam takiego :/

co do wlosow to izka u mnie miala brwi polaczone z wlosami na glowIe i uszach. Do tego wlosy na ledzwiach wiec wygladala jak maly wilczek. Na szczescie wiekszosc sie wytarla

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff tsh -0,114 :). Glukoza 81 takze bomba:) mocz ok, morf ok jedynie niedobor sodu mam

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Sigma mi wlasnie przez skojarzenia Nadja odpada. Moja pracownica w biurze najbardziej upierdliwa, i mega dziwna, slabo dajaca sie lubic osoba jaka znam sie tak nazywa i dla mnie jest to imie spalone na zawsze. Ogolnie skojarzenia jakie mamy z osobami o danym imieniu czesto wplywaja na nasz stosunek do imienia.

Dobrze mówisz bo mam tak samo, jak znam kogos debilnego o jakims imieniu to juz zawsze jest skojarzenie. Wiem ze dosc popularne imie Anna jest i mam do tego imienia taka niechęć ze porażka dosłownie, każda ktora znam osobiście nie jest lubiana przezemnie.
    Zbieram sie na tego schabowego :)

Papa

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ