X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:41

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasi znajomi wojnę o dobór imienia mieli do ostatniego dnia, w którym dziecko trzeba zarejestrować My z małżonkiem tak się ucieszyliśmy z wiadomości o ciąży, że od razu wymyśliliśmy dla dziewczynki Milena, Natalia lub Kinga, dla chłopca Michał, Paweł, Marek a męża imię to Andrzej. Andrzej od razu powiedziałam, że odpada bo mi się nie podoba. Jak poznaliśmy płeć to powiedziałam, że musi być Michał i tak raczej zostanie.

Jeśli chodzi o zgagę to moja znajoma od początku ciąży mi powtarza, że na zgagę to mleko i szpinak. W jej przypadku przesąd, że jak ma się zgagę to dziecko owłosione się rodzi w jej przypadku się sprawdziło.

• Carolline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zwolnieniami nie szastaja a i moje ulubione to jak po operacji kazali mi samej sobie szwy wyjac po tygodniu :)
    Kumpela mi na imprezie urodzinowej swojej wyjmowala :D

diatomka lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    u nas nie ma dylematu tylko wojna :P

U ns jak mowie, ze będzie Natan to podobnie... ;D
    Ale mimo wszystko wciąż mam nadziej :p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:55

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:36

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Dokladniej to z czarnej porzeczki, masz goraczke sok, boli gardlo sok, urwalo reke paracetamol. Tak to mniej wiecej jest :D.

Rozwalił mnie ten tekst z ręką ;D ;D ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu liczę na włoski, bo sama byłam niesamowicie kudłata po urodzeniu. W dodatku włosy były długie i ciemne. Ale mąż łysolek, więc w sumie różnie może być.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Ile napisałyście :D

Mam dzisiaj egzamin, więc weszłam w tryb przedegzaminacyjny - tzn. siedziałam w nocy, a potem spałam prawie do południa ;) No, ale jestem nauczona i myślę, że będzie ok :)

Śniło mi się, że byłam na jakiejś rodzinnej imprezie połączonej z ogniskiem, i najpierw walnęłam 2 piwka, a potem kilka solidnych pociągnięć z butelki wódki... ;) Ktoś z rodziny odebrał mi butelkę mówiąc, że może wystarczy ciężarnej, a ja sobie wtedy zdałam sprawę, że bankowo UPIŁAM MAŁEGO :D Jezu, co za debilizmy mój mózg potrafi wytworzyć :D

Paulinek - Liwia i Gaja! <3 <3 <3

Ja z kolei psami się zupełnie nie przejmuję, bo co to za różnica? Dąb też się nazywa Bartek ;) Moja suka wabi się Sheila, co z celtyckiego bodajże znaczy Cecylia, więc niby też od imienia, wprawdzie nie popularnego w PL, ale za granicą Sheili jest jak mrówek ;) Kot też wabi się od imienia, tym razem polskiego, ale tu akurat uparł się mąż, bo mu się wydawało, że tak będzie zabawnie :P Wiecie, każdemu jakieś imiona akurat z czymś się kojarzą :P ja znałam tylko 1 Kajetana, i był tak upierdliwym i obleśnym typem, że na samą myśl o imieniu mam wstręt :P A z Kolei Maja to była mojego męża, która na początku naszego związku chciała go chyba odzyskać, bo miała jakieś szczeniackie zagrywki w jego kierunku (nawet próbowała go pocałować, kiedy już byliśmy razem), także mimo, że imię ładne, córce bym tak nie dała :P

Dżuls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Haha dokładnie zobaczysz co to kopniaki:D Mnie wczoraj tak skopał, że już w pewnym momencie miałam dosyć. W ogóle mój synek teraz kilka razy na godzinę się odzywa, czy stoję, czy leżę, czy też siedzę:)
    Nooo, kurde. Jak mi spełznie młody w kierunku pęcherza, to czasem jak kopnie, to aż wyję... Serio! Dobrze, że na razie zdarza mi się to w domu, bo jak się zdarzy na uczelni to będzie śmiesznie - ból jest wyraźny i niespodziewany, więc niestety wokalizacja jest u mnie odruchem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnelam ufff a teraz leze i kwicze bo plecy bola :/
    jedynie co pociesza ze niusia sie rusza, uwielbiam <3

Sok z porzeczki to dla mnie masakra, zgaga po nim to pozar u mnie :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sok porzeczkowy baaaardzo lubię, tylko jakoś ostatnio właśnie też o tym zapomniałam i juz dość dawno go nie piłam =)
    Chyba pora to zmienić, tym bardziej jesli jest on taki zdrowy =)

U mnie właśnie dziś jakoś wyjątkowo prawie się nie rusza maleństwo... staram się nie panikować, może po prostu śpi i dlatego... będę z niecierpliwością wyczekiwac kopniaczka =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• AniaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jutro mam połówkowe bo musze się doktora spytać czy to normalne że mam tak mały brzuch ja patrzę na wasze to mój to melon a wasz arbuza sorki za porównanie no ale taka różnica jest:/ czy ktoś ma też jeszcze taki mały brzuch

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    00acfdddf298e429med.jpg

20t5d ;) który domaga się właśnie schabowego ;)

Anitka201, Staraczka23, monaaa85, alutka, Gusiak, Sigma, Wonderland, Dżuls, bento, adzia, Kucykowa, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja na schabowego ide do rodzicow dzisiaj :D

Paulinek lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Dobrze ze jutro mam połówkowe bo musze się doktora spytać czy to normalne że mam tak mały brzuch ja patrzę na wasze to mój to melon a wasz arbuza sorki za porównanie no ale taka różnica jest:/ czy ktoś ma też jeszcze taki mały brzuch
    Ja mam mniej więcej taki jak Paulinek :-) czyli mały :-)

• Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma mi wlasnie przez skojarzenia Nadja odpada. Moja pracownica w biurze najbardziej upierdliwa, i mega dziwna, slabo dajaca sie lubic osoba jaka znam sie tak nazywa i dla mnie jest to imie spalone na zawsze. Ogolnie skojarzenia jakie mamy z osobami o danym imieniu czesto wplywaja na nasz stosunek do imienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 13:02

Staraczka23 lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek zazdroszcze ci takiego brzucha. Moj jest wielgasny.

Ja zaliczylam amraton po wszystkich sklepach u mnie w miejscowosxi za pomysl na rybe z piekarnika i nie znalazlam takiego :/

co do wlosow to izka u mnie miala brwi polaczone z wlosami na glowIe i uszach. Do tego wlosy na ledzwiach wiec wygladala jak maly wilczek. Na szczescie wiekszosc sie wytarla

• diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff tsh -0,114 :). Glukoza 81 takze bomba:) mocz ok, morf ok jedynie niedobor sodu mam

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Sigma mi wlasnie przez skojarzenia Nadja odpada. Moja pracownica w biurze najbardziej upierdliwa, i mega dziwna, slabo dajaca sie lubic osoba jaka znam sie tak nazywa i dla mnie jest to imie spalone na zawsze. Ogolnie skojarzenia jakie mamy z osobami o danym imieniu czesto wplywaja na nasz stosunek do imienia.

Dobrze mówisz bo mam tak samo, jak znam kogos debilnego o jakims imieniu to juz zawsze jest skojarzenie. Wiem ze dosc popularne imie Anna jest i mam do tego imienia taka niechęć ze porażka dosłownie, każda ktora znam osobiście nie jest lubiana przezemnie.
    Zbieram sie na tego schabowego :)

Papa

‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ