X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:40

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi ruchami to faktycznie czasem nieciekawie jest. Ja sie wkurzam bo nie dosc ze mie moge spac na brzuchu to jeszcze dziecko wybiera pozycje. Tj. Nie lubi jak leze na lewymboku. Bedzie mnie smyrac dopuki sie nie przekrece.

U nas bedzie jagoda. ize wybralam raczej ja wiec tym razem zostawilam wybor mezowi.

Jezeli chodzi o julke a nie julie to u mnie tez byl podobny przypadek tj. Nie wolno bylo wolac ma chlopca olek tylko aleks.

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dziewczyny znacie cos godnego polecenia, jakis hotel , kwatere nad morzem w okolicy Trojmiasta? Szukamy czegos tylko wolalabym mniejsza miejscowosc, a Ustka mi sie przejadla
    A Ty masz dzieci? Bo jak tak to dużo osob poleca Primavere bo jest dużo atrakcji dla dzieci. Slyszalam tex opinie, ze pokoje juz troche zniszczone ale nie wiem czy to prawda... Najlepiej poczytać na booking'u
    Ja ostatnio tez bylam w Marinie w Jastrzębiej Gorze- typowy hotel dla rodzin z dziecmi- basen zr zjezdzalniami, sala zabaw z pilkami, zjezdzalnia itp itd, jakies atrakcje dla dzieci typu malowanie twarzy itp, plac zabaw na zewnątrz. No i pokoje i apartamenty nowe wiec wszystko zadbane.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, spokojnie, będzie tylko lepiej widać. Połówkowe można spokojnie robić i w 24 tygodniu. Tu już termin nie jest aż tak kluczowy jak przy pierwszym. Niektórzy lekarze specjalnie radzą robić później, bo wszelkie przepływy itp. są lepiej widoczne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    A ja 'walczę' z imionami ;)

Jak Wam się podobają? Jakieś swoje typy?;)))

Bianka, Jaśmina, Anastazja, Liwia, Oliwia, Gaja ?;p

Szczerze mi się żadne z tych imion nie podoba, Oliwia jest ładne, ale już tak megaaa oklepane, że szok!Nie dałabym tak oklepanego imienia choćby mi się podobało ;)
    Anitka201 wrote:
    A ja się tak zastanawiam nad tym czy ten 21 tydzień (rozpoczęty 22tc) to faktycznie 6 miesiąc. No bo w różnych książkach piszą o tym, że 6 m-c rozpoczyna się od 23 tyg.
    No dokładnie tak jak piszesz 6msc zaczyna się od 23tyg. ale bella oszukuje i nie chciałam odbierać radochy dziewczynom :D Sama pewnie już też od 22 tyg będę mówiła że zaczynam 6 msc ;)To już tak poważnie brzmi hihi ;)

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja się zaraz chyba normalnie popłaczę. Człowiek czeka na to upragnione połówkowe tyle miesięcy, a tu na dwie godziny przed badaniem dzwonią i odwołują wizytę, bo cośtam.
    I teraz panika, bo przecież to można robić w określonych tygodniach, przełozyli mi na za tydzień, a to już będzie dość późno, bo dziecko mam duże i może być już słabiej widać, na dodatek jakbym teraz chciała wkręcić się gdzieś na usg o podobnym standardzie, z 3D, nagrywaniem itd, to pewnie za dwa razy większą kasę. Na razie zadzwoniłam do gina prowadzącego, który jest chyba właścicielem tej przychodni i ma do mnie oddzwonić i powiedzieć co dalej. Dzień z dupy.
    Dzuls my chyba mamy podobny wiek ciąży i ja tez mam dopiero za tydzień w środę. Mój lekarz powiedzial, ze termin ok wiec nie martw się

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ma tez pochodzenie z sanskrytu wiec tu mi bardziej pasuje, nie mowiac juz ze znaczenie imienia tez jest super- mala ksiezniczka :) Wiec jest to jeden z moich faworytow, ale zdecydowac sie dalej nie mozemy :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:14

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie zacznie kopac to wy będziecie przyzwyczajone :D :D

Zaraz wam pokaze foto brzusia jak sie nie obkreci foto

• kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja się zaraz chyba normalnie popłaczę. Człowiek czeka na to upragnione połówkowe tyle miesięcy, a tu na dwie godziny przed badaniem dzwonią i odwołują wizytę, bo cośtam.
    I teraz panika, bo przecież to można robić w określonych tygodniach, przełozyli mi na za tydzień, a to już będzie dość późno, bo dziecko mam duże i może być już słabiej widać, na dodatek jakbym teraz chciała wkręcić się gdzieś na usg o podobnym standardzie, z 3D, nagrywaniem itd, to pewnie za dwa razy większą kasę. Na razie zadzwoniłam do gina prowadzącego, który jest chyba właścicielem tej przychodni i ma do mnie oddzwonić i powiedzieć co dalej. Dzień z dupy.

Dżuls ja miałam połówkowe dokładnie w 22 tyg.też mam duże dziecko, bo z jego wymiarów wynika że to 23 + 1 i wszystko było super widać. U mnie był problem bo mały nie chciał współpracować i mimo wielu wysiłkow nie obrócił się, dlatego kilku wymiarow mam nie wpisanych bo pisze że nie do zmierzenia, ale to tylko i wyłącznie dlatego że nie chciał się obrócić, a nie że za duży. Zresztą zaraz na początku badania, jak jeszcze nie było wiadomo że to taki uparciuch to lekarz powiedział że idealny czas na badanie bo będzie wszystko widać. Tak więc nie stresuj się :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - ja mam dopiero za 10 dni, a potem w ogóle umówiłam się na dodatkowe USG w Medicover na 27.05., żeby mój mąż też mógł pójść (niestety godziny lekarza prowadzącego z jego godzinami pracy się pokrywają, a zaczął nową pracę od 4.05. - nie chcemy ryzykować, że wyskoczy na pół godziny, a potem ktoś mu to wypomni albo go zwolni, chociaż jego praca i gabinet są właściwie na tej samej ulicy).

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiarzynka, diatomka, Misi@, Anitka201, Lilla My lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Me tak mam dziecko czteroletnie. Wiesz ja to mam swoj skrot myslowy, dla mnie dalkeko od trojmiasta jest kolobrzeg;) ale sprawdze ta primavere ,dzieki! A Ty z pomorza?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8maja
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63898cc001d5.jpg

23marca
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/111c078cc76b.jpg

Ps. Po sobie nie widzę :D ale zdjecia nie klamia haha

Anitka201, Gusiak, Czarna_88, monaaa85, agatka196, adzia, bento, chabasse lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

no niefajnie:(

Dzuls a my na tym samym etapie a ja wizyte mialam 16 kwietnia i teraz 19 maja no i cholera troche pozno jak na połówkowe :(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hehe, po prostu taka prawda. :P Ja początkowo też czułam po prostu ruch. Jakieś takie drżenie, kręcenie się. A po jakimś czasie przeszło w wyraźne kopy, taki pstryczek od środka. Na razie jeszcze niebolesne, ale z dnia na dzień coraz mocniejsze, czasem przyjemne to już nie jest. Ciekawe co będzie za miesiąc-dwa jak miejscówa się zrobi ciaśniejsza :P
    U mnie to samo, najgorsze, że mały jest bardzo aktywny około 4 rano i wtedy mam do 5 godzinę wyjętą tak mnie łupie, że najpierw wybudzi ze snu, a później od tych kopniaków nie mogę zasnąć :-)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Dżuls - ja mam dopiero za 10 dni, a potem w ogóle umówiłam się na dodatkowe USG w Medicover na 27.05., żeby mój mąż też mógł pójść (niestety godziny lekarza prowadzącego z jego godzinami pracy się pokrywają, a zaczął nową pracę od 4.05. - nie chcemy ryzykować, że wyskoczy na pół godziny, a potem ktoś mu to wypomni albo go zwolni, chociaż jego praca i gabinet są właściwie na tej samej ulicy).

masz wizyte 19,05?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Staraczko solidny ciążowy brzuszek :-) ciekawe kiedy ja się takiego doczekam :-) bo na razie słyszę, że mój wygląda jakbym się mocniej najadła :-) chociaż w ciągu tygodnia zauważyłam postępy :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

8pdp47e.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion, to u nas od początku było wiadomo, że będzie Antoś albo Zuzia.
    Na początku ciąży - nawet nie znaliśmy jeszcze płci - mąż wymyślił "roboczo-projektowe imię" Gucio, żeby było wiadomo jak mówić o naszym potomku (jest informatykiem, więc stwierdził, że jego projekty zawsze mają robocze nazwy :D). Teraz trudno nam się od tego Gucia odzwyczaić, a mąż straszy mnie, że tak już zostanie, bo to w końcu on będzie rejestrować syna. Niby dla dziecka może być, ale dorosły facet, na którego wołają Gutek jakoś mnie nie przekonuje ;/

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ