X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A my zastanawialiśmy się nad Wiktorem, Natanem i padło na Wiktora choć mężowi zaczyna się nie podobać to imię i juz zmienia. Co do ruchów tez czuje je bardzo nisko pod pepkiem i nie czułam ich wyżej. Mój mały ostatnio coś bardzo aktywny :-) średnio co godzinę czasem dłużej kopie ale jak chodzę coś robię to spi :-) aktywne dzisiaj od samego rana :-)

U nas tez Wiktor :-) Ja od poczatku chciala Leona ale ktoregos dnia przybyli bliscy znajomi tesciowej z nowym pieskiem Leonem. Oj do dzis im tego nie moge darowac. Ja bym to przebolala bo widuje ich raz do roku, ale maz niestety nie. Myslalam jeszcze i Ignacym. Ale poki co zostaje Wiktor. Umowilam sie z mezem ze jak chlopak to on ma decydujacy glos a jak dziewuszka to ja.

• easymum Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Moja Niunia jak kopie to na wysokości pępka, ale ostatnio spokojna jest, 2-3 razy w ciągu dnia mnie szturchnie i tyle.

Co do imion, dla chłopca mieliśmy Antosia lub Tymona. Dla dziewczynki było Amelka, ale teraz nam się nie podoba, więc główkujemy. Aktualnie na tapecie są 3 typy: Ola, Lena, Bogna. Mamy jeszcze trochę czasu, więc jakiś wybór w końcu padnie :)

U mnie pogoda bajkowa , śmigam na zakupy zanim tłumy się zrobią w sklepach. Miłego dnia!

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Troche sie martwię bo ja mam wszystkie ruchy bardzo nisko poniżej pepka- tak z 10, 15 cm. Nisko prawda? Ktos tez tez nisko czuje ruchy? Mój chyba ma tam nogi?
    Moja kopie właściwie tylko nisko lub bardzo nisko (czasem mam wrażenie, ze ten kopniak to jest gdzieś w pachwinie, a nie jeszcze na brzuchu). Na usg siedziała sobie pionowo, przodem, mając nóżki właśnie tam w dole. Czasem czuję jakieś ruchy trochę wyżej, podejrzewam, ze to pewnie rączki. Ale te mocne kopniaki typowo na dole.
    Za to pierwsze ruchy czułam nietypowo, bo prawie pod pępkiem.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ruchy nisko sa pewnie stąd ze malenstwa nie są zbyt długie, ja nie mowie ze kopie tylko sie rusza bo niewiem czy to ręka czy nozka :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoś jest super, ale miałam wykładowcę Leona i jakoś tak z nim mi się to kojarzy. Mojej siostrze też się bardzo Leon podoba ale też by nie mogła tak nazwać dziecka, bo mają samochód Seata Leona:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mi się strasznie podoba Oliwia, Bianka, Pola, Antosia, a dla chłopca Tymoteusz, Maksymilian, Franek.

Jeżeli chodzi o spanie to ja śpię we wszystkich możliwych pozycjach, nawet na brzuchu i to nieświadomie.

Ja mam Tymoteusza i zla jestem jak wolaja Tymonek albo Tymon, przeciez to zupelniue inne imie. Musialam panie w zlobku upominac bo za nic nie moglo im przejsc przrz gardlo zwyczajnie Tymek! Tymo, Tymus.
    A mnie Tymon sie nie podoba zwyczajnie i kojarzy mi sie z jaszczurka z Krola Lwa;)

alutka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    heeeeeey :) ja też zaraz śmigam nad morze a potem pakowanie i w niedziele wyjeżdżamy w Bieszczady ! tak sie cieszę - nie mogę się doczekać tydzien sam na sam z mężem i synkiem :) no bosko!
    Zazdraszczam. Ja jakos po pierwszych przygodach i teraz tych wszystkich zakazach nie mam ochoty na dalsze wyjazdy niż nad otwarte morze lub Kaszuby. Mielismy jechac do Krakowa i okolic ale odpuszczamy. Posiedzę sobie u nas i pomocze nogi w zatokowej wodzie ;) niech maly sie przyzwyczaja do baltyckiej flory bakteryjnej :)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam rogala i na plecach spie;)

Jeszcze Tobiasz jest ladne, i Roza. Maz chcial Brygide a ja Klare, i nie bylo szans na rozejm a nasz Tymek powiedzial ze Tosia i tak zostalo:)

Anitka201 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny te ruchy nisko sa pewnie stąd ze malenstwa nie są zbyt długie, ja nie mowie ze kopie tylko sie rusza bo niewiem czy to ręka czy nozka :)
    Poczekaj jeszcze ze 2-3 tygodnie to zrozumiesz dlaczego mówimy, że kopie :P

Staraczka23, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to przypomnialas mi jak kuzynka nazwala corke Julia i każdy mówił Julka to uwage zwracala ze to julia anie julka, mloda materaz 6lat i kazdy na nia julka mówi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Poczekaj jeszcze ze 2-3 tygodnie to zrozumiesz dlaczego mówimy, że kopie :P
    Bezczelna pfff :D :D
    heheh

Mykam z psiurem bo juz tupta :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anitka ja mam rogala i na plecach spie;)

Jeszcze Tobiasz jest ladne, i Roza. Maz chcial Brygide a ja Klare, i nie bylo szans na rozejm a nasz Tymek powiedzial ze Tosia i tak zostalo:)

Mam na drugie Róża:) Miałam mieć tak na pierwsze ale tata się nie zgodził:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Bezczelna pfff :D :D
    heheh

Mykam z psiurem bo juz tupta :D

Haha dokładnie zobaczysz co to kopniaki:D Mnie wczoraj tak skopał, że już w pewnym momencie miałam dosyć. W ogóle mój synek teraz kilka razy na godzinę się odzywa, czy stoję, czy leżę, czy też siedzę:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, po prostu taka prawda. :P Ja początkowo też czułam po prostu ruch. Jakieś takie drżenie, kręcenie się. A po jakimś czasie przeszło w wyraźne kopy, taki pstryczek od środka. Na razie jeszcze niebolesne, ale z dnia na dzień coraz mocniejsze, czasem przyjemne to już nie jest. Ciekawe co będzie za miesiąc-dwa jak miejscówa się zrobi ciaśniejsza :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie cos godnego polecenia, jakis hotel , kwatere nad morzem w okolicy Trojmiasta? Szukamy czegos tylko wolalabym mniejsza miejscowosc, a Ustka mi sie przejadla

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis slaby dzien :( Od 5 rano meczy mnie bol brzucha, ale taki wredny ze ciezko mi usiedziec w pracy do ktorej sie wybralam, a za maly zeby siedziec w domu.
    Nospy u nas w Norwegii nie ma wiec bede sie chyba meczyc tak jakis czas a w pracy mam do pokonczenia pare spraw bo jutro na tydzien na wakacje wyjezdzamy. W sumie to moze od stresu ten bol juz sama nie wiem :/
    Co do imion to do 11 udalo nam sie ograniczyc liste i tak sie zatrzymalismy, ale w sumie dopiero od tygodnia znamy plec wiec jeszcze musimy pomielic troche imiona :D
    Mamy na liscie Emme, Nine, Amande, Sare, Maye, Zoye, Nore, Aline, Klare, Rosalyn i Kaye. Jako, ze mieszkamy za granica a maz nie jest Polakiem to wybieramy z imion miedzynarodowych, ktore pasuja do naszych 3 krajow, co jest nie lada wyzwaniem :D
    Bella mi sie jeszcze podobalo, ale to imie psa sasiadow najblizszych i Laura, ale niestety to oznacza cos mega brzydkiego w jezyku meza i tez kicha :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:40

wnidtv73dpzdszlc.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal zazdroszcze, do wizyty jeszcze 10 dni i moze poznamy plec:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ślicznie <3
    Ja ogólnie uwielbiam imiona pochodzenia hebrajskiego (Rachela, Rebeka), ale mąż słusznie zauważył, że żadne z nas nie ma jakiejkolwiek korzeni w taką stronę, więc szukaliśmy czegoś bardziej uniwersalnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:28

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Dziewczyny znacie cos godnego polecenia, jakis hotel , kwatere nad morzem w okolicy Trojmiasta? Szukamy czegos tylko wolalabym mniejsza miejscowosc, a Ustka mi sie przejadla
    Diatomka ale Ustka to zdecydowanie nie kolo trójmiasta ;)
    Kolo trójmiasta to o tej porze roku moze byc polwysep helski i wszystkie miejscowości na nim lub bardziej na lewo miejscowości nad otwartym morzem typu wladyslawowo, jastrzębia, karwi, debki.
    Woda jest bardziej czysta niż w 3city ale tez meeega zimna nawet latem. W zatoce ciepla. No i jesli planujecie jechac teraz to z pogodą bywa różnie i wówczas tam wieje bardziej niż u nas, jest kilka stopni mniej ciepla no i to male miejscowości wiec w razie brzydkiej pogody nuuuda. Chociaż sama lubię sobie wyskoczyć w te rejony na długie weekendy wiec nie zniechęcam.
    Na teraz to chyba polecam jednak trojmiasto- plaży jest pelno- od Gdyni po gdansk. Jak pogoda nie dopisze to masz peeeeeelno do zwiedzania- Gdynia, Sopot, piękny stary Gdansk... A i na spacery tez pelno miejsc- plaze, parki, lasy...
    Wybierz miejscowość a pozniej hotel czy pensjonat na booking- po opiniach po prostu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 10:19

diatomka, alutka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ