WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rano :-) zaraz jakieś śniadanie i wstaje i koło południa przejdę się do Lidla :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat body w ogóle nie dali na długi rękaw. Mam dwie paczuszki tych na krótki i to 50/56 bo babeczka z dzieciątkiem była i mówi, że ma 3 mce a jeszcze te nosi (fakt bardzo duże są wg mnie jak na ten rozmiar) i 'spodenki' jedne też mam;) ah...co do leginsów jak wyciągnęłam S z paczki to się załamałam, że kupiłam za małe...ale na dupie...uwielbiam je!;) chyba się zakochałam....;) bluzki ciążowe też super;) a termometr mi jakoś nie podszedł;/ nie wiem czemu

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej!
    wzielam wiec magnez, chyba nie zaszkodzi?

Myślę, że magnez nie działa jak witamina (jednak :) ) i nie zaszkodzi. Sama biorę 3xdziennie od początku ciąży, ale podobnie brałam w 1. ciąży i było ok. Gorszy jest niedobór magnezu, bo powoduje różne efekty uboczne.

Edit: Tu warto sobie poczytać. Mądrze napisane:
    http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dieta-w-ciazy/magnez-w-ciazy-pierwiastek-nie-bez-znaczenia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 08:53

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja też mam już zakupy z lidla, kupiłam ten termometr, leginsy, spodnie ciążowe, bluzkę i jeden stanik do karmienia :) oj mnóstwo kasy dziś poszło

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staniki do karmienia śliczne...ale hm ja się pytam na jaki biust?! największy rozmiar C;p

• kasig Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek no właśnie największy rozmiar C niestety, kupiłam dlatego tylko jeden, generalnie teraz mam C, ale potem jak już mleczarnia zacznie chodzić to może być różnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie byly D, ale ja teraz mam E i jeszcze urosna wiec nie bralam.

Dżuls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że dzisiaj dzień lidlowy. Nie będę odstawać od grupy i też się wybiorę gdy tylko auto odstawię do mechanika.

pochwalę się, że skończyłam pracę mgr i czekam na zatwierdzenie. mam nadzieję, że będzie bez poprawek.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. ja mam kolejną za dwa tyg i już nie mogę się doczekać. powiem wam, że chciałabym zasnąć i obudzić się już we wrześniu. ale mi się dłuży ta ciąża.

magdalenkaihelenka, adzia, easymum, Sigma lubią tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja pojadę do lidla ok 15 bo mam 15 km, a wtedy dopiero będę mieć auto... i pewnie będzie już pozamiatae :p trudno.
    Staniki z lidla zawsze jakoś tak niekształtnie na mnie leżały, że i tak bym nie kupiła. A termametr może się jakiś ostanie:)

Długo odsypiałąm szaleństwa weekendowe, wczoraj byłąm z mężem na Avengersach (on lubi takie bajeczki) i moa mała nie przestała kopać przez cały film i drogę do domu. Chyba jej się podobało (albo nie - któż by zgadł:)

Dziś idę drugi raz do dentysty i już się nie boję,naprawię ostatni ubytek, żeby mi żaden ząb nie wyleciał po ciąży :-D

Udanych wizyt dziś!

720fbe94f2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:09

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana u nas pogoda dziś dopisuje ,pieknie słneczko świeci ,
    my wczoraj z mezem bylismy na komuni pojedlam ze myslałam ze chyba padne ,
    ja dziś mam prenatalne na 16 , ale jade 100 km , trzymajcie za mnie kciukasy
    , podobno mam dostać filmik w 3d/4d jak bedzie dobre obrazowanie

adzia lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja, siusiu byłam przed i od razu po seansie, a zawsze miałam dość pojemny pęcherz , więc bez problemu wytrzymałam. Natomiast problemem w kinie jest dla mnie powstrzymywanie wzdęć :) zawsze boję się, że zacznie mnie boleć od tego brzuch /na jednym z seansów miesiąć temu nie mogłąm się doczekać końca bardzo ciewawego filmu właśnie z powodu wzdęć/ ehh

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a my śpiochy dopiero wstaliśmy. Wykąpałam się, jem śniadanie i gdzieś za godzinkę będę w lidlu ale pewnie już nie będzie leginsów:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 może nie będzie tak źle i zostawią jedną właśnie dla Ciebie :)
    u nas dzisiaj też piękna pogoda, maluszek ostatnio daje popalić wieczorami :) w ciągu dnia jestem chyba zbyt aktywna i w ogóle go nie czuje...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:39

8pdp47e.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dzisiaj połówkowe, trochę się stresuje i powiedzcie mi bo zapomniałam się spytać, jak chce filmik to muszę mieć swoją płytkę?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:39

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls dla mnie te leginsy są cudowne...założyłam żeby przymierzyć w domu i nie zdejmę ich chyba do końca ciąży...;p a nogi jakie chude w nich mam ^^ cudo

p.s leginsy 95% bawełna 5% elastan więc gatunkowo całkiem w porządku;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 10:14

Dżuls lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ja też mam dzisiaj połówkowe, trochę się stresuje i powiedzcie mi bo zapomniałam się spytać, jak chce filmik to muszę mieć swoją płytkę?
    To zalezy gdzie. Ja dostawalam od lekarza nie musialam miec swojej. Ale wiem, ze sa miejsca gdzie trzeba miec plytke swoja. Zadzwon do nich i sie dopytaj :-)

‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ