WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja też szukam powoli sukienki na czerwcowe wesele, i też nic nie widzę... Ale jeszcze szukam spokojnie, bo kupować będę w czerwcu, żeby brzuchol się zmieścił :P chyba, że kupię taką odcinaną pod biustem, która na brzuchu układa się luźno, to wtedy mogę kupić wcześniej.
    Gdzie szukacie? W necie czy w stacjonarnych sklepach?
    Ja w piatek zlozylam zamowienie na kilka sukienek, tunike i narzutke w tym sklepie, jakie bedzie okaze sie jak przyjdzie, wiec nie wiem czy moge polecic, ale wyglada wszystko ladnie ;)http://www.intymna.pl/

Sigma lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja też szukam powoli sukienki na czerwcowe wesele, i też nic nie widzę... Ale jeszcze szukam spokojnie, bo kupować będę w czerwcu, żeby brzuchol się zmieścił :P chyba, że kupię taką odcinaną pod biustem, która na brzuchu układa się luźno, to wtedy mogę kupić wcześniej.
    Gdzie szukacie? W necie czy w stacjonarnych sklepach?
    Ja pod koniec czerwca tez idę na wesele ale jeszcze się wstrzymuje bo ze względu na okoliczności lepiej jeszcze poczekac- przez prawie 1,5 miesiąca mój brzuchol na pewno sie zmieni.
    Ja sie wybieram do stacjonarnych- chce przymierzyć i byc pewna, ze wygląda to jak najlepiej a ja się nie będę czuć jak maly grubasek ;)

Kiedys moja kumpela miala taka bombkę w ciąży i niestety wygladala na dwa razy większą niż w normalnych kreacjach- wiec z sukienkami trza uważać ;)

Wiem, ze huppymam drogie ale tam sa takie dopasowane sukienki podkreślające brzuszek- wejdźcie sobie na stronę i sprawdzie. Jesli nie kupowac to chociaż sie zainspirować mozna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 20:40

Sigma lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata my drugiego przywiezlismy z nad wisly wrrr teraz między oczami byl taki malutki, jutro do zoologicznego ide nie ma bata bo przecież nie moge narqz siebie i dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Jej dziewczyny mam juz trzy kartony ciuszkow, a dzis dostalam jeszcze dwie siatki ikea ..hmmm nie zmieszcze tego do szawfy syneczkowej,,juz sie smialam, ze musimy wyprowadzic sie ze swoich szaf z mezem by synkowi moc rzeczy upchnac...chyba mam tego za duzo :p a sa to rzeczy w rozmiarach 50-68 ...
    Czy ktoras z Was byla na warsztatach bezpieczny maluch i przed spotkaniem przyszedl do Was mail z instrukcja? Ja nic nie otrzymalam i zastanawiam sie czy isc jutro tym bardziej, ze dzis trosze sie nachodzilam i brzuch tez mnie boli w miejscu aminopunkcji ;/

Co do ubranek to u mnie podobnie. Mam mega duzo do rozmiaru 86 a jeszcze to nie wszystkie bo beda jeszcze bo synku mojek sister ale ma dopiero miesiac. I nie mialam gdzie tego pomiescic. I wpadlam na pomysl. Kupilam worki prozniowe, popakowalam to co zaloze pozniej ( jak zrobi sie to pozniej to moga byc poprane) i pieknie zmiescily mi sie w szafie. Napisalam jakie rozmiary w jakim worku i jak beda potrzebne to je wyciagne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bezpiecznego malucha to z tego co pamietam to dostalam maila ze szczegolami. Zerknij w spamy.

kassiassw lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:20

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Czy komuś jeszcze krew z nosa leci, dziś mi 3 razy leciała po raz pierwszy w życiu chyba a wg neta wychodzi na to, ze to nie taka rzadkość :/ ewentualnie ma ktoś jakieś sprawdzone sposoby na zapobieganie?

To w ciązy podobno normalne, ale może większa dawka witaminy C, żeby uszczelnić naczynka pomoże.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nigdy nie przyjmujcie w ciąży witamin na własną rękę, nawet wit. C!

"Szkodliwy jest również nadmiar witaminy C w ciąży. Chociaż normalnie witamina ta nie ulega kumulacji w organizmie i nie są znane przypadki jej przedawkowania, to jednak w ciąży bywa nieco inaczej. Zbyt duże dawki witamin C w ciąży mogą powodować zaburzenia rozwoju płodu. Preparaty z witaminą C należą do kategorii C leków w ciąży. Oznacza to, iż zostało wykazane szkodliwe działanie u zwierząt, jednak jak na razie brak jest odpowiednich badań na ludziach potwierdzających takie właściwości. Są to działania embriotoksyczne i teratogenne. Embriotoksyczność to wpływ leku przed 60 dniem ciąży, prowadząca nawet do śmierci płodu. Teratogenność to działanie leku już na zarodek, powodujące zaburzenia rozwoju, przedwczesne urodzenie lub śmierć zarodka. Ze względów bezpieczeństwa należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym co do ilości przyjmowanych leków witaminowych."
    źródło: https://parenting.pl/portal/witamina-c-w-ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit C można zastąpić owocami :) podobno winogrona dobrze uszczelniają naczynia.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

a ja taka sukienkę kupiłam na komunie i zmieszcze się jeszcze w lipcu na obronę, bo się rozciąga nie patrzeć na podkolanówki, bo to ubieralam zobaczyć ją wyglądam :-) chyba że nic się nie dodano tobą jutro dodam z innej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:07

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sukienki są na stronie piękna mama kupiłam, ale jeszcze nie dotarła, więc nie wiek co z jakością - dam znać

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam, ze bezpieczna jest dawka do 2000mg w ciazy i tego sie trzymam :)

.ona. lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma pierwsze slysze. Moje poczatki ciazy zaczelam z gigantycznym zap.oskrzeli, mialam m.in. bardzo duza dawke witaminy c, dziecko miewa sie b.dobrze. jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wit. C jest teratogenna :/

edit: poczytalam, zaskoczylam sie, na pewno warto przyjmowac z glowa. Moze jeszcze miescilam sie w tej bezpiecznej dawce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 00:24

Sigma lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona - bo to zawsze jest tak, że tysiąc razy nic się nie stanie, a tysiąc pierwszy akurat szlag trafi... :P dobrze, że jest wszystko dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22 tc :-)
    Co do witaminy c i innych lekow to ja w tej ciazy niczego sie nie tykam. Bylam przeziebiona ale prenalen i goraca herbatka z sokiem malinowym mi pomogly. Niby mi sie wydawalo ze to tylko wit. C ale nawet nie czytalam czy mozna. Poki co udalo sie przetrwac na jednej noapie i 2 paracetamolach przy migrenach. A bole glowy mialam czasami paskudne, i zazwyczaj sen i odpoczynek pomagal.
    Ale za to na infekcje bralam jakies globulki wiec wystarczy, ze tym sie martwilam.
    Milego dnia i udanych wizytacji. Ja dopiero pod koniec maja.
    A i zapisalam sie do szkoly rodzenia zaczynam od 27 tc. Pozno i nie wiem czy w 34 tc bedzie mi sie chxialo latac. Dobrze ze na 19 to juz upalow nie bedzie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ma rację. Mam lekarkę do której jeżdżę prywatnie i ona podczas choroby zabronila mi brać duże dawki Wit C. Podobno działa poronnie tzn są przypadki że jeśli kobieta nie chciała tej ciąży faszerowala się Wit C i dochodziło do poronienia. Podobno to częstą i znana praktyka na Ukrainie.

Sigma lubi tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:39

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:20

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:39

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:26

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ