Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySigma wrote:Ja też szukam powoli sukienki na czerwcowe wesele, i też nic nie widzę... Ale jeszcze szukam spokojnie, bo kupować będę w czerwcu, żeby brzuchol się zmieścił
chyba, że kupię taką odcinaną pod biustem, która na brzuchu układa się luźno, to wtedy mogę kupić wcześniej.
Gdzie szukacie? W necie czy w stacjonarnych sklepach?Sigma lubi tę wiadomość
-
Sigma wrote:Ja też szukam powoli sukienki na czerwcowe wesele, i też nic nie widzę... Ale jeszcze szukam spokojnie, bo kupować będę w czerwcu, żeby brzuchol się zmieścił
chyba, że kupię taką odcinaną pod biustem, która na brzuchu układa się luźno, to wtedy mogę kupić wcześniej.
Gdzie szukacie? W necie czy w stacjonarnych sklepach?
Ja sie wybieram do stacjonarnych- chce przymierzyć i byc pewna, ze wygląda to jak najlepiej a ja się nie będę czuć jak maly grubasek
Kiedys moja kumpela miala taka bombkę w ciąży i niestety wygladala na dwa razy większą niż w normalnych kreacjach- wiec z sukienkami trza uważać
Wiem, ze huppymam drogie ale tam sa takie dopasowane sukienki podkreślające brzuszek- wejdźcie sobie na stronę i sprawdzie. Jesli nie kupowac to chociaż sie zainspirować moznaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 20:40
Sigma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Jej dziewczyny mam juz trzy kartony ciuszkow, a dzis dostalam jeszcze dwie siatki ikea ..hmmm nie zmieszcze tego do szawfy syneczkowej,,juz sie smialam, ze musimy wyprowadzic sie ze swoich szaf z mezem by synkowi moc rzeczy upchnac...chyba mam tego za duzo :p a sa to rzeczy w rozmiarach 50-68 ...
Czy ktoras z Was byla na warsztatach bezpieczny maluch i przed spotkaniem przyszedl do Was mail z instrukcja? Ja nic nie otrzymalam i zastanawiam sie czy isc jutro tym bardziej, ze dzis trosze sie nachodzilam i brzuch tez mnie boli w miejscu aminopunkcji ;/
Co do ubranek to u mnie podobnie. Mam mega duzo do rozmiaru 86 a jeszcze to nie wszystkie bo beda jeszcze bo synku mojek sister ale ma dopiero miesiac. I nie mialam gdzie tego pomiescic. I wpadlam na pomysl. Kupilam worki prozniowe, popakowalam to co zaloze pozniej ( jak zrobi sie to pozniej to moga byc poprane) i pieknie zmiescily mi sie w szafie. Napisalam jakie rozmiary w jakim worku i jak beda potrzebne to je wyciagne. -
nick nieaktualny
-
Carolline wrote:Czy komuś jeszcze krew z nosa leci, dziś mi 3 razy leciała po raz pierwszy w życiu chyba a wg neta wychodzi na to, ze to nie taka rzadkość
ewentualnie ma ktoś jakieś sprawdzone sposoby na zapobieganie?
To w ciązy podobno normalne, ale może większa dawka witaminy C, żeby uszczelnić naczynka pomoże.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyDziewczyny, nigdy nie przyjmujcie w ciąży witamin na własną rękę, nawet wit. C!
"Szkodliwy jest również nadmiar witaminy C w ciąży. Chociaż normalnie witamina ta nie ulega kumulacji w organizmie i nie są znane przypadki jej przedawkowania, to jednak w ciąży bywa nieco inaczej. Zbyt duże dawki witamin C w ciąży mogą powodować zaburzenia rozwoju płodu. Preparaty z witaminą C należą do kategorii C leków w ciąży. Oznacza to, iż zostało wykazane szkodliwe działanie u zwierząt, jednak jak na razie brak jest odpowiednich badań na ludziach potwierdzających takie właściwości. Są to działania embriotoksyczne i teratogenne. Embriotoksyczność to wpływ leku przed 60 dniem ciąży, prowadząca nawet do śmierci płodu. Teratogenność to działanie leku już na zarodek, powodujące zaburzenia rozwoju, przedwczesne urodzenie lub śmierć zarodka. Ze względów bezpieczeństwa należy skonsultować się z lekarzem prowadzącym co do ilości przyjmowanych leków witaminowych."
źródło: https://parenting.pl/portal/witamina-c-w-ciazy -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 23:07
-
Sigma pierwsze slysze. Moje poczatki ciazy zaczelam z gigantycznym zap.oskrzeli, mialam m.in. bardzo duza dawke witaminy c, dziecko miewa sie b.dobrze. jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wit. C jest teratogenna
edit: poczytalam, zaskoczylam sie, na pewno warto przyjmowac z glowa. Moze jeszcze miescilam sie w tej bezpiecznej dawce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 00:24
Sigma lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie w 22 tc
Co do witaminy c i innych lekow to ja w tej ciazy niczego sie nie tykam. Bylam przeziebiona ale prenalen i goraca herbatka z sokiem malinowym mi pomogly. Niby mi sie wydawalo ze to tylko wit. C ale nawet nie czytalam czy mozna. Poki co udalo sie przetrwac na jednej noapie i 2 paracetamolach przy migrenach. A bole glowy mialam czasami paskudne, i zazwyczaj sen i odpoczynek pomagal.
Ale za to na infekcje bralam jakies globulki wiec wystarczy, ze tym sie martwilam.
Milego dnia i udanych wizytacji. Ja dopiero pod koniec maja.
A i zapisalam sie do szkoly rodzenia zaczynam od 27 tc. Pozno i nie wiem czy w 34 tc bedzie mi sie chxialo latac. Dobrze ze na 19 to juz upalow nie bedzie. -
Sigma ma rację. Mam lekarkę do której jeżdżę prywatnie i ona podczas choroby zabronila mi brać duże dawki Wit C. Podobno działa poronnie tzn są przypadki że jeśli kobieta nie chciała tej ciąży faszerowala się Wit C i dochodziło do poronienia. Podobno to częstą i znana praktyka na Ukrainie.
Sigma lubi tę wiadomość