X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    No i napisane jest by dzień wcześniej nie jeść słodkiego ich dużo wody pić niegazowanej.
    Nieprawda, przed badaniem powinno się stosować normalną dietę. Ostatni posiłek zjeść na ok 12h przed badaniem. W czasie badania nie powinno się pić wody (czytałam, że ktoś popijał) bo rozrzedza się wtedy tą glukozę i wynik będzie zaburzony.

Na początku pobierają próbkę do glukometru (z tego co zrozumiałam panią w labo, po to by sprawdzić czy można wykonać to badanie i poziom cukru nie powinien wynosić więcej niż 99), następnie pobierana jest próbka krwi na czczo, później dopiero pijemy miksturę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie dzieje, czerwcowki zaczynaja rodzic :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89: mój gin też mówił, że do 3 dni przed badaniem powinnam unikać słodkiego więc każdy mówi co innego.
    Ja na glukozę idę pomiędzy 24, a 28 TC. Chyba zrobię to na początku 24 tyg żeby mieć z głowy :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj z kolei wczoraj na wizycie podkreslal właśnie, żeby absolutnie przed badaniem nie zmieniać diety i jeść wszystko to co normalnie...
    przed badaniem nie jest min. 8 godzin... faktycznie co lekarz to inna teoria =)

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Sie dzieje, czerwcowki zaczynaja rodzic :D

wow.... jak rozpakuja się czerwcowki to zaraz lipiec, sierpień i lada moment u nas się zacznie ;D
    Chyba jednak faktycznie trzeba zacząć juz kompletowac ta wyprawke =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co Wy juz macie a czego nie?bo ja ciuszki owszem wanienke tez ale z reszta to troche w lesie:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w necie piszą o normalnej diecie. Z resztą jestem przykładem, że kilka kawałków słodkiego nie wpłynęło na wynik, bo był idealny. A w swoje imieniny słodkiego sobie nie odmówiłam :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, zgadzam sie, dieta powinna byc taka jaka nacodzien stosujemy.

Ja sie balam jak tydz temu krew mialam pobierana min na cukier , i sie zaoomnialam i wieczxorem zjadlam duzo arbuza. A cukier wyszedl 81.

Ponoc w 24 tc cukrzyca lubi sie ujawniac .

Bento, chyba o GBS Ci chodzi? To sie pobiera przed porodem jakos 2 tyg, zeby dziecko przechodzac przez kanal szyjki sie nie zarazilo.i daja antybiotyk matce wczesniuej.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki diatomka, jakoś tego badania nie kojarzę z 1 ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:50

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-) wczoraj bylam u mamy i patrze a mama skolowala mi juz reklamowke ciuszkow :-D i mate edukacyjna <3 .

W czwartek mam wizyte u swojego lekarza to na pewno i ja juz dostane skierowanie na.ta cudowan glukoze...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaraz my będziemy się rozpakować kurcze trzeba zacząć już wyprawkę kompletowac bo nic nie mam jeszcze

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na ta glukoze 2 tygodnie temu ale zwlekam z nia bo sie jej boje...:) mam jeszcze 2 tygodnie do nasteppnej wizyty wiec zrobie pewnie najpozniej jak sie da tymbardzej ze sie przeziebilam a bede tez robila krew mocz i nie chce zeby zle wyniki wyszly :) I znowu mam zrobic toksoplazmoze:)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dzewczyny. My też witamy się w 25 tygodniu :) Strasznie szybko to leci i zaczynam się zastanawiać czy zdążę ze wszystkim :P

Ja mam jutro wizytę i też pewnie dostanę skierowanie na glukozę. Tylko teraz jak w końcu robić z tą dietą dzień przed, skoro co lekarz to inna opinia, a chciałabym żeby badanie wyszło wiarygodne?

Czarna_88, agatka196, easymum, adzia lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem przed badaniem to tak jak roznie mowia o wyciskaniu cytryny jedni ze zaklamie wynik drudzy ze nie :)

A moja kuzynka obwiescila mi kilka dni temu ze jak szla na glukoze to wypuscili ja do domu z kubeczkiem wiec wypila troche a ze bylo za slodkie to pol wywalila i co z tego jak miala cukrzyce ciążową :D

Gusiak nom mysle w piatek isc ale teraz zmieniam zdanie i chyba w poniedziałek pojde :D
    Wizyte mam 25 maja i dlatego tak szybko ide robic.

Czerwcowe rodzą :o jeszcze majowe sie nie rozkrecily :D :D

Im bliżej tym bardziej sie boje ale kolezanka ma na czerwca wiec opowie jak bylo :D

Z ciuszkami i duperelkami tez jestem w polu dopiero dwie siatki, wózek dopiero sie rozgladam a łóżeczko gdzies w sierpniu lub lipcu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie juz 2 czerwcówki urodziły, ale sie dzieje..:)
    Ja tez bym chciała chyba szybciej urodzić tzn. w sierpniu kiedy jeszcze pogoda bedzie ładna mam nadzieje :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam wizytę dopiero 8 czerwca, wiec jeszcze mam czas =)

Właśnie podczytalam troszkę czerwcowek jak tam u nich się już gorąco zaczęło robić...faktycznie nie ma co odkładać na później i trzeba zbierać rzeczy =)

U mnie już jest :
    -wózek
    - elektroniczna niania
    - zel do mycia
    -nożyczki, cazki i pilniczek
    - troszkę ciuszków, ale wszystkie roz. 62 =)

I w zasadzie tyle co mam dla dzidzi... musze w końcu sie z to wziąć =)
    W następnym miesiącu może zakupimy juz łóżeczko, a w zasadzie chyba zestaw lozeczko+materac i pociel... a w tym może jeszcze wezmę pieluchy tetrowe i zwykle - żeby już sobie lezaly =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dziewczyny też Wam twardnieją brzuszki? Ja pod wieczór mam taki sztywny brzuch i ogólnie większy niż rano. Nic mnie nie boli, ale czuję wtedy lekki dyskomfort, wystarczy że poleżę 40 minut i już jest lepiej. W ciągu dnia nie przemęczam się i po każdej aktywności(krótki spacer) mam czas wypoczynku - zalecenia lekarza
    Mnie też twardnieje, tzn. mam taki napięty czasem- nawet byłam w niedzielę na IP- dostałam zwolnienie na tydzień i zalecenie odpoczynku+ nospa na 3 dni.

W sobotę miałam połówkowe- Kubuś został Kubusiem i nie ma opcji pomyłki :)
    Nie jest za duży, bo ważył 320g, za to wszystko u niego w porządku- fika jak mała kózka w moim brzuchu :) A ja? rosnę i rosnę ;)

monaaa85, Lilla My, bento, agatka196, Gusiak, easymum, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam parę ciuszków wózek i łóżeczko kupimy w sierpniu no i trzeba od czerwca łapać okazję i jeszcze trochę ciuszków pokupywac tez w sumie bym chciała w sierpniu urodzić póki jeszcze ciepło i można wyjść na spacer. No i dla siebie mam koszule ciążowe i od razu do karmienia i nic więcej także wydaje mi się że z nas wszystkich ja ma najmniej

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu mama dzwonila ze ma dla mnie kolejne ciuszki i koledrke i kocyki :-D

Ja musze byc przygotowana ze wszystkim juz na sierpien... bo mialam nieregularne miesiaczki i wedlug tego mam termin na 26 sierpnia a wedlug dziecka 17 wrzesnia :-)

Lozeczko juz mamy tylko moj maz chce je przemalowac :-) a wozek mam mniej wiecej wybrany, zamowimy go gdzies w lipcu a maz odbierze jak urodze :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ