Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:No i napisane jest by dzień wcześniej nie jeść słodkiego ich dużo wody pić niegazowanej.
Na początku pobierają próbkę do glukometru (z tego co zrozumiałam panią w labo, po to by sprawdzić czy można wykonać to badanie i poziom cukru nie powinien wynosić więcej niż 99), następnie pobierana jest próbka krwi na czczo, później dopiero pijemy miksturę -
Moj z kolei wczoraj na wizycie podkreslal właśnie, żeby absolutnie przed badaniem nie zmieniać diety i jeść wszystko to co normalnie...
przed badaniem nie jest min. 8 godzin... faktycznie co lekarz to inna teoriadiatomka lubi tę wiadomość
-
.ona. wrote:Sie dzieje, czerwcowki zaczynaja rodzic
wow.... jak rozpakuja się czerwcowki to zaraz lipiec, sierpień i lada moment u nas się zacznie
Chyba jednak faktycznie trzeba zacząć juz kompletowac ta wyprawke
-
Gusiak, zgadzam sie, dieta powinna byc taka jaka nacodzien stosujemy.
Ja sie balam jak tydz temu krew mialam pobierana min na cukier , i sie zaoomnialam i wieczxorem zjadlam duzo arbuza. A cukier wyszedl 81.
Ponoc w 24 tc cukrzyca lubi sie ujawniac .
Bento, chyba o GBS Ci chodzi? To sie pobiera przed porodem jakos 2 tyg, zeby dziecko przechodzac przez kanal szyjki sie nie zarazilo.i daja antybiotyk matce wczesniuej. -
Hej kochane
wczoraj bylam u mamy i patrze a mama skolowala mi juz reklamowke ciuszkow
i mate edukacyjna
.
W czwartek mam wizyte u swojego lekarza to na pewno i ja juz dostane skierowanie na.ta cudowan glukoze... -
nick nieaktualnyJa dostałam skierowanie na ta glukoze 2 tygodnie temu ale zwlekam z nia bo sie jej boje...
mam jeszcze 2 tygodnie do nasteppnej wizyty wiec zrobie pewnie najpozniej jak sie da tymbardzej ze sie przeziebilam a bede tez robila krew mocz i nie chce zeby zle wyniki wyszly
I znowu mam zrobic toksoplazmoze:)
-
Hej Dzewczyny. My też witamy się w 25 tygodniu
Strasznie szybko to leci i zaczynam się zastanawiać czy zdążę ze wszystkim
Ja mam jutro wizytę i też pewnie dostanę skierowanie na glukozę. Tylko teraz jak w końcu robić z tą dietą dzień przed, skoro co lekarz to inna opinia, a chciałabym żeby badanie wyszło wiarygodne?Czarna_88, agatka196, easymum, adzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym jedzeniem przed badaniem to tak jak roznie mowia o wyciskaniu cytryny jedni ze zaklamie wynik drudzy ze nie
A moja kuzynka obwiescila mi kilka dni temu ze jak szla na glukoze to wypuscili ja do domu z kubeczkiem wiec wypila troche a ze bylo za slodkie to pol wywalila i co z tego jak miala cukrzyce ciążową
Gusiak nom mysle w piatek isc ale teraz zmieniam zdanie i chyba w poniedziałek pojde
Wizyte mam 25 maja i dlatego tak szybko ide robic.
Czerwcowe rodzą :o jeszcze majowe sie nie rozkrecily
Im bliżej tym bardziej sie boje ale kolezanka ma na czerwca wiec opowie jak bylo
Z ciuszkami i duperelkami tez jestem w polu dopiero dwie siatki, wózek dopiero sie rozgladam a łóżeczko gdzies w sierpniu lub lipcu -
nick nieaktualny
-
To ja mam wizytę dopiero 8 czerwca, wiec jeszcze mam czas
Właśnie podczytalam troszkę czerwcowek jak tam u nich się już gorąco zaczęło robić...faktycznie nie ma co odkładać na później i trzeba zbierać rzeczy
U mnie już jest :
-wózek
- elektroniczna niania
- zel do mycia
-nożyczki, cazki i pilniczek
- troszkę ciuszków, ale wszystkie roz. 62
I w zasadzie tyle co mam dla dzidzi... musze w końcu sie z to wziąć
W następnym miesiącu może zakupimy juz łóżeczko, a w zasadzie chyba zestaw lozeczko+materac i pociel... a w tym może jeszcze wezmę pieluchy tetrowe i zwykle - żeby już sobie lezaly -
bento wrote:
Dziewczyny też Wam twardnieją brzuszki? Ja pod wieczór mam taki sztywny brzuch i ogólnie większy niż rano. Nic mnie nie boli, ale czuję wtedy lekki dyskomfort, wystarczy że poleżę 40 minut i już jest lepiej. W ciągu dnia nie przemęczam się i po każdej aktywności(krótki spacer) mam czas wypoczynku - zalecenia lekarza
W sobotę miałam połówkowe- Kubuś został Kubusiem i nie ma opcji pomyłki
Nie jest za duży, bo ważył 320g, za to wszystko u niego w porządku- fika jak mała kózka w moim brzuchuA ja? rosnę i rosnę
monaaa85, Lilla My, bento, agatka196, Gusiak, easymum, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość
Kubuś -
Ja mam parę ciuszków wózek i łóżeczko kupimy w sierpniu no i trzeba od czerwca łapać okazję i jeszcze trochę ciuszków pokupywac tez w sumie bym chciała w sierpniu urodzić póki jeszcze ciepło i można wyjść na spacer. No i dla siebie mam koszule ciążowe i od razu do karmienia i nic więcej także wydaje mi się że z nas wszystkich ja ma najmniej
-
I znowu mama dzwonila ze ma dla mnie kolejne ciuszki i koledrke i kocyki
Ja musze byc przygotowana ze wszystkim juz na sierpien... bo mialam nieregularne miesiaczki i wedlug tego mam termin na 26 sierpnia a wedlug dziecka 17 wrzesnia
Lozeczko juz mamy tylko moj maz chce je przemalowaca wozek mam mniej wiecej wybrany, zamowimy go gdzies w lipcu a maz odbierze jak urodze