X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    No i napisane jest by dzień wcześniej nie jeść słodkiego ich dużo wody pić niegazowanej.
    Nieprawda, przed badaniem powinno się stosować normalną dietę. Ostatni posiłek zjeść na ok 12h przed badaniem. W czasie badania nie powinno się pić wody (czytałam, że ktoś popijał) bo rozrzedza się wtedy tą glukozę i wynik będzie zaburzony.

Na początku pobierają próbkę do glukometru (z tego co zrozumiałam panią w labo, po to by sprawdzić czy można wykonać to badanie i poziom cukru nie powinien wynosić więcej niż 99), następnie pobierana jest próbka krwi na czczo, później dopiero pijemy miksturę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie dzieje, czerwcowki zaczynaja rodzic :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka89: mój gin też mówił, że do 3 dni przed badaniem powinnam unikać słodkiego więc każdy mówi co innego.
    Ja na glukozę idę pomiędzy 24, a 28 TC. Chyba zrobię to na początku 24 tyg żeby mieć z głowy :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj z kolei wczoraj na wizycie podkreslal właśnie, żeby absolutnie przed badaniem nie zmieniać diety i jeść wszystko to co normalnie...
    przed badaniem nie jest min. 8 godzin... faktycznie co lekarz to inna teoria =)

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Sie dzieje, czerwcowki zaczynaja rodzic :D

wow.... jak rozpakuja się czerwcowki to zaraz lipiec, sierpień i lada moment u nas się zacznie ;D
    Chyba jednak faktycznie trzeba zacząć juz kompletowac ta wyprawke =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co Wy juz macie a czego nie?bo ja ciuszki owszem wanienke tez ale z reszta to troche w lesie:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w necie piszą o normalnej diecie. Z resztą jestem przykładem, że kilka kawałków słodkiego nie wpłynęło na wynik, bo był idealny. A w swoje imieniny słodkiego sobie nie odmówiłam :D

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, zgadzam sie, dieta powinna byc taka jaka nacodzien stosujemy.

Ja sie balam jak tydz temu krew mialam pobierana min na cukier , i sie zaoomnialam i wieczxorem zjadlam duzo arbuza. A cukier wyszedl 81.

Ponoc w 24 tc cukrzyca lubi sie ujawniac .

Bento, chyba o GBS Ci chodzi? To sie pobiera przed porodem jakos 2 tyg, zeby dziecko przechodzac przez kanal szyjki sie nie zarazilo.i daja antybiotyk matce wczesniuej.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki diatomka, jakoś tego badania nie kojarzę z 1 ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:50

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-) wczoraj bylam u mamy i patrze a mama skolowala mi juz reklamowke ciuszkow :-D i mate edukacyjna <3 .

W czwartek mam wizyte u swojego lekarza to na pewno i ja juz dostane skierowanie na.ta cudowan glukoze...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaraz my będziemy się rozpakować kurcze trzeba zacząć już wyprawkę kompletowac bo nic nie mam jeszcze

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na ta glukoze 2 tygodnie temu ale zwlekam z nia bo sie jej boje...:) mam jeszcze 2 tygodnie do nasteppnej wizyty wiec zrobie pewnie najpozniej jak sie da tymbardzej ze sie przeziebilam a bede tez robila krew mocz i nie chce zeby zle wyniki wyszly :) I znowu mam zrobic toksoplazmoze:)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dzewczyny. My też witamy się w 25 tygodniu :) Strasznie szybko to leci i zaczynam się zastanawiać czy zdążę ze wszystkim :P

Ja mam jutro wizytę i też pewnie dostanę skierowanie na glukozę. Tylko teraz jak w końcu robić z tą dietą dzień przed, skoro co lekarz to inna opinia, a chciałabym żeby badanie wyszło wiarygodne?

Czarna_88, agatka196, easymum, adzia lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem przed badaniem to tak jak roznie mowia o wyciskaniu cytryny jedni ze zaklamie wynik drudzy ze nie :)

A moja kuzynka obwiescila mi kilka dni temu ze jak szla na glukoze to wypuscili ja do domu z kubeczkiem wiec wypila troche a ze bylo za slodkie to pol wywalila i co z tego jak miala cukrzyce ciążową :D

Gusiak nom mysle w piatek isc ale teraz zmieniam zdanie i chyba w poniedziałek pojde :D
    Wizyte mam 25 maja i dlatego tak szybko ide robic.

Czerwcowe rodzą :o jeszcze majowe sie nie rozkrecily :D :D

Im bliżej tym bardziej sie boje ale kolezanka ma na czerwca wiec opowie jak bylo :D

Z ciuszkami i duperelkami tez jestem w polu dopiero dwie siatki, wózek dopiero sie rozgladam a łóżeczko gdzies w sierpniu lub lipcu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie juz 2 czerwcówki urodziły, ale sie dzieje..:)
    Ja tez bym chciała chyba szybciej urodzić tzn. w sierpniu kiedy jeszcze pogoda bedzie ładna mam nadzieje :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam wizytę dopiero 8 czerwca, wiec jeszcze mam czas =)

Właśnie podczytalam troszkę czerwcowek jak tam u nich się już gorąco zaczęło robić...faktycznie nie ma co odkładać na później i trzeba zbierać rzeczy =)

U mnie już jest :
    -wózek
    - elektroniczna niania
    - zel do mycia
    -nożyczki, cazki i pilniczek
    - troszkę ciuszków, ale wszystkie roz. 62 =)

I w zasadzie tyle co mam dla dzidzi... musze w końcu sie z to wziąć =)
    W następnym miesiącu może zakupimy juz łóżeczko, a w zasadzie chyba zestaw lozeczko+materac i pociel... a w tym może jeszcze wezmę pieluchy tetrowe i zwykle - żeby już sobie lezaly =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dziewczyny też Wam twardnieją brzuszki? Ja pod wieczór mam taki sztywny brzuch i ogólnie większy niż rano. Nic mnie nie boli, ale czuję wtedy lekki dyskomfort, wystarczy że poleżę 40 minut i już jest lepiej. W ciągu dnia nie przemęczam się i po każdej aktywności(krótki spacer) mam czas wypoczynku - zalecenia lekarza
    Mnie też twardnieje, tzn. mam taki napięty czasem- nawet byłam w niedzielę na IP- dostałam zwolnienie na tydzień i zalecenie odpoczynku+ nospa na 3 dni.

W sobotę miałam połówkowe- Kubuś został Kubusiem i nie ma opcji pomyłki :)
    Nie jest za duży, bo ważył 320g, za to wszystko u niego w porządku- fika jak mała kózka w moim brzuchu :) A ja? rosnę i rosnę ;)

monaaa85, Lilla My, bento, agatka196, Gusiak, easymum, Wonderland, adzia lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam parę ciuszków wózek i łóżeczko kupimy w sierpniu no i trzeba od czerwca łapać okazję i jeszcze trochę ciuszków pokupywac tez w sumie bym chciała w sierpniu urodzić póki jeszcze ciepło i można wyjść na spacer. No i dla siebie mam koszule ciążowe i od razu do karmienia i nic więcej także wydaje mi się że z nas wszystkich ja ma najmniej

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu mama dzwonila ze ma dla mnie kolejne ciuszki i koledrke i kocyki :-D

Ja musze byc przygotowana ze wszystkim juz na sierpien... bo mialam nieregularne miesiaczki i wedlug tego mam termin na 26 sierpnia a wedlug dziecka 17 wrzesnia :-)

Lozeczko juz mamy tylko moj maz chce je przemalowac :-) a wozek mam mniej wiecej wybrany, zamowimy go gdzies w lipcu a maz odbierze jak urodze :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ