X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:36

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja tak też zrozumiałam, że Lady wychodził cukier w moczu, a ginekolog nie zlecił sprawdzenia z żyły.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wymiotowałaś po glukozie czy coś źle zrozumiałam? Bo jak tak, to raczej nie powinni kontynuować badań. Ale pewnie coś źle przeczytałam:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że haftowanie nie oznaczało wymiotów, a no... haftowanie, igiełka, nitka itp. :P

Lilla My lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wszystkim

mam nadzieje ze wszystkie czujecie sie dobrze i zdrowo i ze rowniez wasze dzieciatka czuja sie dobrze i zdrowo,

mam do was pytanie - mianowocie od jakis 10 dni czuje ruchy dziecka i wszytsko byloby fajne gdyby nie fakt ze te malutkie kopniaczki ustaly

codziennie wieczor czulam jak sie dzieciatko rusza - dwa, trzy kopniaczki super wczoraj wieczorem mianowicie nie czulam absolutnie nic i dlatego zaczynam sie martwic - podpowiedzcie prosze czy to normalne czy nie normalne

ponadto czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie doskwiera, nic mi sie niedzieje

tylko ta jedna zecz mnie martwi

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja ja miałąm 3 dni ciszy w kopniakach na samym początku. pewnie dziecko sie tak ułożyło, że nie czujesz kopniaków.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A moze Lady wcinala cos przed badaniem i dlatego tak wyszlo w necie pisza aby 12 lub 8 godzin przed badaniem nie jesc, powtorzyla bym dla wlasnego sumienia te badanie

No i napisane jest by dzień wcześniej nie jeść słodkiego ich dużo wody pić niegazowanej.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    dzien dobry wszystkim

mam nadzieje ze wszystkie czujecie sie dobrze i zdrowo i ze rowniez wasze dzieciatka czuja sie dobrze i zdrowo,

mam do was pytanie - mianowocie od jakis 10 dni czuje ruchy dziecka i wszytsko byloby fajne gdyby nie fakt ze te malutkie kopniaczki ustaly

codziennie wieczor czulam jak sie dzieciatko rusza - dwa, trzy kopniaczki super wczoraj wieczorem mianowicie nie czulam absolutnie nic i dlatego zaczynam sie martwic - podpowiedzcie prosze czy to normalne czy nie normalne

ponadto czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie doskwiera, nic mi sie niedzieje

tylko ta jedna zecz mnie martwi
    To normalne, ja w niedzielę mialam ciszę ruchy sie liczy od 24 tyg bodajże

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    No i napisane jest by dzień wcześniej nie jeść słodkiego ich dużo wody pić niegazowanej.

No właśnie, zobaczymy co napisze jak wróci :D

• bento Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez tak miewam , ze mala rzadziej kopie albo ma dni ze bardzo a potem kolejne dwa cisza. Tylko lekko ledwo.

Co do wagi dziecka. Moj Tymek od 20 tyg w pomiarah usg bo dwa tyg starszy, potem juz trzy tyg. W 35 tyg lozysko mialam na granicy wydolnosci. W 36 sie urodzil. Waga wg usg na 3 dni przed porodem to 3600! Nie mialam cykrzycy. Maly urodzil sie 3300. Gin mi wytlumaczyl ze jakims cudem moj organizm wiedzial ze bedzie wczesniej roZwiazanie i dlatego przyspieszylo to rozwoj dziecka i ta wydolnosc lozyska... Jesli tak naprawde jest to cud natury a moze chcial mnie pocieszyc:)
    I jescze na porodowce mi gin wmawial ze dzicko donoszone i ze zle podalam termin ostatniej @! A jak maly sie urodzil caly bialy tak grubo byl pokryty mazia to przyznal mi racje.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja myślę, że haftowanie nie oznaczało wymiotów, a no... haftowanie, igiełka, nitka itp. :P

Aaaa hahaha. No tak, znowu ciąża zabrała mi rozum hehe.

Paulinek lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 ja też od 3 dni mam ciszę widocznie dziecko tak się ułożyło czasem zapuka ale nie tak często jak wcześniej też się martwię ale wiem ze mały ma dużo miejsca jeszcze i dlatego nie czuję bo się inaczej niż zwykle ułożył.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, a w którym tygodniu ciąży jesteś?
    Ja tak mam co jakiś czas, w sumie miałam ze dwie takie przerwy po 3-4 dni, też się martwiłam, ale lekarz mnie uspokoił - dziecko jeszcze jest malutkie i nie każdy ruch jest odczuwalny, mam łożysko nisko na przedniej ścianie i działa ono jak poduszeczka, tóre amortyzuje ruchy no i to co piszą dziewczyny - dzidzia ma jeszczesporo miejsca i może sięna chwilę zaszyć w taki zakamarek, że też nie będziesz czuć.
    Jak się martwiłam, to próbowałam pobudzić malutką czymś słodkim, ale na moje dziecko to nie działa :) odzywa się kiedy samo chce :) Chociaż dzisiaj po raz pierwszy moja niuńka odpowiedziała na zaczepki - ja pukałam a ona odpowiadała. Prawie się popłakałam :) Oczywiście po chwili jej się znudziło i już nie reagowała, ale uczucie cudowne :)

gg64rl68s121551a.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam Nancy ze haftowane oznaczało wymioty a to pewnie u lady oznaczało tak jak napisała la lenka :-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie były ruchy to w tym miejscu było twardsze, wczoraj jak nie czulam to brzuch miękki i doszlam do wniosku ze mała zeszła w dół i tak musiało być bo rano czułam w podbrzuszu i niedawno już wyżej, nad ranem jak mnie siku cisnelo to czułam kłucie podbrzusza na lini blizny i pewnie dlayego ze uciskala pęcherz :)

Ajj dziewczyny hehe gdyby lady wcześniej nie pisala ze haftuje to tez bym myslala ze sie porzygala ale ladnie pisala ze piguly pytaly jak sie czuje a ona sobie siedziala i robila swoje :)

Uciekam sie myć i z psiurem na dwór :)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:36

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento chodzi ci o wymaz GBS? z tego co pamiętam robi się go po 30 tyg.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Ale mi się dziś po spało... jednak wczorajsza pobudka o 7 do lekarza mi nie służyła, cały dzien później chodziłam taka pół przytomna i musialam odespac =)

Staraczka idziesz w tym tygodniu na glukozę, dobrze doczytalam?
    u mnie coś lekarz mówił, żeby zrobić badania przed następna wizyta - dlatego planowalam iść jakoś w czerwcu...

Anitka faktycznie masz malutki brzusio, ale jak dla mnie bardzo ładny i nie masz co się przejmować... jak my będziemy miały pod koniec wielkie balony i ledwo będziemy się ruszać to Ty zapewne będziesz miala sliczna piłeczkę =)

ps. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty =)

Anitka201 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej rozpoczelam 23 tydzien, to poczatek mojej przygody z ruchami dziecka w brzuszku, ale mimo wszytskiego martwie sie bo fajnie bylo jak co wieczor cos sie dzialo a wczoraj nic i do tej chwili nic

ug37p07wjuiy1hl1.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ