Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry wszystkim
mam nadzieje ze wszystkie czujecie sie dobrze i zdrowo i ze rowniez wasze dzieciatka czuja sie dobrze i zdrowo,
mam do was pytanie - mianowocie od jakis 10 dni czuje ruchy dziecka i wszytsko byloby fajne gdyby nie fakt ze te malutkie kopniaczki ustaly
codziennie wieczor czulam jak sie dzieciatko rusza - dwa, trzy kopniaczki super wczoraj wieczorem mianowicie nie czulam absolutnie nic i dlatego zaczynam sie martwic - podpowiedzcie prosze czy to normalne czy nie normalne
ponadto czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie doskwiera, nic mi sie niedzieje
tylko ta jedna zecz mnie martwi
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:A moze Lady wcinala cos przed badaniem i dlatego tak wyszlo w necie pisza aby 12 lub 8 godzin przed badaniem nie jesc, powtorzyla bym dla wlasnego sumienia te badanie
No i napisane jest by dzień wcześniej nie jeść słodkiego ich dużo wody pić niegazowanej. -
nick nieaktualnyAlicja83 wrote:dzien dobry wszystkim
mam nadzieje ze wszystkie czujecie sie dobrze i zdrowo i ze rowniez wasze dzieciatka czuja sie dobrze i zdrowo,
mam do was pytanie - mianowocie od jakis 10 dni czuje ruchy dziecka i wszytsko byloby fajne gdyby nie fakt ze te malutkie kopniaczki ustaly
codziennie wieczor czulam jak sie dzieciatko rusza - dwa, trzy kopniaczki super wczoraj wieczorem mianowicie nie czulam absolutnie nic i dlatego zaczynam sie martwic - podpowiedzcie prosze czy to normalne czy nie normalne
ponadto czuje sie bardzo dobrze, nic mi nie doskwiera, nic mi sie niedzieje
tylko ta jedna zecz mnie martwi -
nick nieaktualny
-
Alicja ja tez tak miewam , ze mala rzadziej kopie albo ma dni ze bardzo a potem kolejne dwa cisza. Tylko lekko ledwo.
Co do wagi dziecka. Moj Tymek od 20 tyg w pomiarah usg bo dwa tyg starszy, potem juz trzy tyg. W 35 tyg lozysko mialam na granicy wydolnosci. W 36 sie urodzil. Waga wg usg na 3 dni przed porodem to 3600! Nie mialam cykrzycy. Maly urodzil sie 3300. Gin mi wytlumaczyl ze jakims cudem moj organizm wiedzial ze bedzie wczesniej roZwiazanie i dlatego przyspieszylo to rozwoj dziecka i ta wydolnosc lozyska... Jesli tak naprawde jest to cud natury a moze chcial mnie pocieszyc:)
I jescze na porodowce mi gin wmawial ze dzicko donoszone i ze zle podalam termin ostatniej @! A jak maly sie urodzil caly bialy tak grubo byl pokryty mazia to przyznal mi racje. -
Alicja, a w którym tygodniu ciąży jesteś?
Ja tak mam co jakiś czas, w sumie miałam ze dwie takie przerwy po 3-4 dni, też się martwiłam, ale lekarz mnie uspokoił - dziecko jeszcze jest malutkie i nie każdy ruch jest odczuwalny, mam łożysko nisko na przedniej ścianie i działa ono jak poduszeczka, tóre amortyzuje ruchy no i to co piszą dziewczyny - dzidzia ma jeszczesporo miejsca i może sięna chwilę zaszyć w taki zakamarek, że też nie będziesz czuć.
Jak się martwiłam, to próbowałam pobudzić malutką czymś słodkim, ale na moje dziecko to nie działaodzywa się kiedy samo chce
Chociaż dzisiaj po raz pierwszy moja niuńka odpowiedziała na zaczepki - ja pukałam a ona odpowiadała. Prawie się popłakałam
Oczywiście po chwili jej się znudziło i już nie reagowała, ale uczucie cudowne
-
nick nieaktualnyJak u mnie były ruchy to w tym miejscu było twardsze, wczoraj jak nie czulam to brzuch miękki i doszlam do wniosku ze mała zeszła w dół i tak musiało być bo rano czułam w podbrzuszu i niedawno już wyżej, nad ranem jak mnie siku cisnelo to czułam kłucie podbrzusza na lini blizny i pewnie dlayego ze uciskala pęcherz
Ajj dziewczyny hehe gdyby lady wcześniej nie pisala ze haftuje to tez bym myslala ze sie porzygala ale ladnie pisala ze piguly pytaly jak sie czuje a ona sobie siedziala i robila swoje
Uciekam sie myć i z psiurem na dwór -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ale mi się dziś po spało... jednak wczorajsza pobudka o 7 do lekarza mi nie służyła, cały dzien później chodziłam taka pół przytomna i musialam odespac
Staraczka idziesz w tym tygodniu na glukozę, dobrze doczytalam?
u mnie coś lekarz mówił, żeby zrobić badania przed następna wizyta - dlatego planowalam iść jakoś w czerwcu...
Anitka faktycznie masz malutki brzusio, ale jak dla mnie bardzo ładny i nie masz co się przejmować... jak my będziemy miały pod koniec wielkie balony i ledwo będziemy się ruszać to Ty zapewne będziesz miala sliczna piłeczkę
ps. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyAnitka201 lubi tę wiadomość