Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
marlenak_me wrote:Skabarka trzymaj się dzielnie!! a wszystko będzie dobrze..
mam pytanie z kategorii durnych: mam sobie wziąść wodę w butelce by rozrobić glukoze do badania? czy mi to zrobią?
-
.ona. wrote:Anitka teraz dziecko to bardzo szybko przybiera, wiec mnie waga 500-600g w 22 tc nie szokuje. Pamietam, ze nasz mlody w 20 tyg wazyl 420g, w 30 juz 1600g
. Jakas tam granica bledu tez jest.
-
Wróciłam od endo, jak pisałam wczesniej wyniki mi troszkę spadły bo TSH wyszło 0.21 czyli lekko ponizej normy, ale dr. stwierdziła ze takie odchylenie jest w normie i nie ma czym się przejmować... najważniejsze jest to, abym ja na zalecanej dawce czuła się dobrze .. tak więc zostajemy na 125
Prosiła też, zebym na następna wizytę wzięła do wglądu wyniki obciążenia glukoza... tylko po co, nie mam pojęcia... zapomniałam zapytać... -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Nie mam cukrzycy
Moje wyniki wygladają tak
badanie moczu
cukier norm
ketony neg
TEST glukozy 75 g
Glukoza na czczo 114
glukoza po 1 godzinie 151
glukoza po 2 godzinach 123
Ph mam wysokie bo aż 9
i w morfologii wyszło mi że granulocyty mam 80,8
No ja glownie przez cukoer na czczo mialam stwierdzona cukrzyce. Po 1h mialam mniej niz na czczo. Nie lekcewaz tego i nie pozwol lekarzowi tego bagatelizowac. Cukrzyca nie ustabilizowana jest niebezpieczna. -
Dżuls wrote:No nie wiem, bo nawet jeden z wyników ponad normę kwalifikuje do rozpoznania cukrzycy, a masz bardzo wysoki cukier na czczo.
Ja nie wiem dziewczyny czy to nie jest spowodowane picolo i 2 kawałkami ciasta i lodami bardzo późnio wieczorem, moja mama miała w niedziele urodziny i jej zrobiliśmy taką imprezę wieczorkiem, ale całą noc by się to utrzymywało?
-
Em super zdjecia twojego szkraba i nie znikaj juz na tak dlugo
Skrabarka staraj siie nie stresowac i duzo odpoczywaj i wszystko bedzie dobrze bo musitrzymamy kciuki za was
Wrocilam od mamy z kolejna torba ubranek dla mojego kochanego synaeM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Ja nie wiem dziewczyny czy to nie jest spowodowane picolo i 2 kawałkami ciasta i lodami bardzo późnio wieczorem, moja mama miała w niedziele urodziny i jej zrobiliśmy taką imprezę wieczorkiem, ale całą noc by się to utrzymywało?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i po wizycie
nie zerkalismy do dzidziusia bo na czwartek umowilismy sie na prywatne USG u lekarza prywantym gabinecie na porzadne badanie
polozna zrobila mi KTG i serdunio walilo 140-150 /min wiec to mi wystarczylo
oby do czwartku
Czarna_88, Terazsięuda:-), chabasse, Gusiak, skabarka, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle tak szczerze mówiąc teraz sobie przypomniałam, że badałam glukozę na czczo za pierwszym razem w tłusty czwartek i we środę wieczorem zaopatrywałam się w pączki - i też oczywiście zeżarłam, bo się nie mogłam powstrzymać, a w czwartek z samego rana cukier 83... także kurna wydaje mi się, że trudno chyba przekroczyć samym deserem dzień przed...
-
nick nieaktualny