Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
eM - ale przystojniak! Taki mały a taki czaruś
Skabarka - wyluzuj ciutkę, sama widzisz jak to działa, oby te leki pomogły i żebyś nie musiała leżeć w szpitalu. Co do męża, mój jest podobny, ugodowy, wszystko na spokojnie, żeby do scysji nie doprowadzić. Na początku reagowałam nerwami i frustracją, ale zauważyłam, że jak po nim jadę to on się zacina w sobie i jest jeszcze gorzej. Przez lata wypracowałam taktykę, że staram się na spokojnie mówić czego bym od niego oczekiwała i że pewne rzeczy leżą jednak po stronie faceta. Jest znacznie lepiej, mało tego ja zauważyłam, że sama jestem w takich napiętych sytuacjach spokojniejsza i staram się rozwiązywać problemy nie na krzyk i w emocjach, tylko raczej z pewnym dystansem. Jasne, że nie zawsze się uda, ale staram się i widzę efekty. Szczególnie teraz polecam spokójTrzymaj się kochana!
eM lubi tę wiadomość
-
Skabarka nie denerwuj się teraz i wypoczywaj. Działka rzecz nabyta. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Będą Ci coś zakładać żeby ta szyjka się nie skracała? Trochę dziwnie, że Cię puścili do domu. Teraz pewnie co chwilę będziesz musiał biegać na kontrolę szyjki ale co się nie robi dla Oli:)
-
Staraczka23 wrote:A moze Lady wcinala cos przed badaniem i dlatego tak wyszlo w necie pisza aby 12 lub 8 godzin przed badaniem nie jesc, powtorzyla bym dla wlasnego sumienia te badanie
Nic nie wcinałam przed badaniem i nic nie piłam. -
Koalka : tak wchodzę w spodnie sprzed ciąży. Tzn te bardziej obcisłe już odstawilam ale większość jest jeszcze na mnie dobra.
.
Jeśli chodzi o kupowanie wózka i łóżeczka to my liczymy tylko i wyłącznie na siebie. Mimo że naszych rodziców stać na takie prezenty to jednak to my podjęliśmy decyzję o powiększeniu rodziny, zrobiliśmy to świadomie wiec nie wiem z jakiej racji miałabym mieć jakiekolwiek roszczenia co do prezentów. Jeśli cos dostaniemy to owszem podziekuje ale od nikogo nic nie wymagam.Koalka lubi tę wiadomość
-
Nie mam cukrzycy
Moje wyniki wygladają tak
badanie moczu
cukier norm
ketony neg
TEST glukozy 75 g
Glukoza na czczo 114
glukoza po 1 godzinie 151
glukoza po 2 godzinach 123
Ph mam wysokie bo aż 9
i w morfologii wyszło mi że granulocyty mam 80,8 -
Lady Savage wrote:
Nancy jak piszę że haftowałam tzn że haftowałam np na kanwie muliną, albo haftowałam krzyżykiem albo richelieu
Widzisz, bo dla mnie haftowanie to odległy temat i pierwsze co mi przychodzi na myśl, to wymioty hehe.
Cieszę się, że wyniki ok:) -
Byłam dziś na wizycie na NFZ. Młody był tak ruchliwy ciężko jej było go zmierzyć. Jak robiła wywiad i powiedziałam że jest bardzo ruchliwy to stwiedzila że to niemożliwe żebym tak bardzo to czuła. I co? Położyłam się na lezance i maly zaczął boksowac
ona tylko wywalila oczy i obserwowala jak mi skacze brzuch
Po wszystkich pomiarach powiedziała że do zapłodnienia musiało dość wcześniej bo znowu pomiary sa 2 tyg do przodu i maluch wg nich waży już 590 g.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało poxniej.aldonaa, adzia, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość
-
Skabarka, a przy tak dość krótkiej szyjce nie zaproponowali ci pessara? Jak leżałam we wczesnej ciąży na oddziale to sporo dziewczyn właśnie ok. 20-26 tygdonia przychodziło ze skracającą się szyjką po pessar. Ponoć dzięki niemu można być aktywnym - oczywiście bez szału - i zapobiega dalszemu skracaniu się szyjki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 15:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Nie mam cukrzycy
Moje wyniki wygladają tak
badanie moczu
cukier norm
ketony neg
TEST glukozy 75 g