X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, macie rację - umówię się do kogoś na początku przyszłego tygodnia, bo czekając do 7 lipca na echo (już się zapisałam), to oszaleję.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek dostane od siostry po jej dzieciach. Stary, ale da radę. O otulaczu jeszcze myślę, perspektywa skrepowania malucha do mnie przemawia, bo dzieciak czuje się wtedy bezpieczniej. Rozważam nawet woombie, ale w sumie nie podjęłam jeszcze decyzji. Na razie mam 2 spiworki z SH.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    kupon jest na str reserved ;)
    trzeba tam wpisac swojego maila i wysylaja na poczte kod ;)

Dzieki. zapisalam sie. Ciekawe kiedy kod dostane. Ale mam takiego pecha u nich, ze jak mam kupon to nic mi sie nie podoba a jak nie ma znizki to wydaje kupe kasy :-) Szkoda ze dla niemowlakow praktycznie nic sensowengo nie maja. Ale mysle o jakis koszulkach dla siebie :-)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Dzieki. zapisalam sie. Ciekawe kiedy kod dostane. Ale mam takiego pecha u nich, ze jak mam kupon to nic mi sie nie podoba a jak nie ma znizki to wydaje kupe kasy :-) Szkoda ze dla niemowlakow praktycznie nic sensowengo nie maja. Ale mysle o jakis koszulkach dla siebie :-)

ja dostalam doslownie od razu po zalogowaniu sie ;)
    tyle ze byl w folderze 'oferty' i myslalam ze tez nie dostane bo na fb na ich fp ludzie burza sie ze od 2 h nie dostaja kodu :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale mala cudnie mnie wczoraj wieczorem skopala,skad ta sila!

Ja nie mialam otulaczka, dziwnie to wyglada. Chce jeden sztywny rozek a jeden nie. Nasz Tymek bardzo ulewal i niestety non stop prane byly.a mialam je pozyczone i oddalam, teraz !usze juz kupic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z usg połówkowego i nawet nie wiem, co mam myśleć. Lekarz w badaniu nie wykrył trzeciego naczynia pępowiny i od razu kazał jechać do Wa-wy na dokładne echo serca, zwłaszcza, że moja młodsza siostra urodziła się z wadą serca. Jak wróciłam do domu, zobaczyłam opis usg sprzed 3 tygodni (u innego lekarza - może i mniejszej rangi i z mniejszym doświadczeniem) i mam napisane "pępowina trójnaczyniowa". Sama nie wiem, co robić - nastraszył mnie okropnie i prawie się poryczałam :(
    Poza tym wszystko z synkiem OK, serce bije miarowo 133/min. i obraz jest czterojamowy.

Pępowina trójnaczyniowa znaczy że ma prawidłową budowę, też tak mam w opisie usg i lekarz od razu powiedział że w porządku. Byś może teraz ten lekarz nie wykrył trzeciego naczynia bo dziecko było inaczej ułożone. Wiem że łatwo mówić, ale nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szukac darmowych usg 3D/4D w swoim województwie? Nie wiem co wpisać w google a chętnie bym poszła, u mnie koszt 350zl...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) w piękny słoneczny dzień

Co do brzucha - polecam activie rano i wieczorem z łyżeczką lnu mielonego i herbatkę miętową;) brzuszek o połowę mniejszy i 1 kg mniej;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na targach organizowanych przez sklepy czesto sa. w ten weekend beda we wrocławiu

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny jak szukac darmowych usg 3D/4D w swoim województwie? Nie wiem co wpisać w google a chętnie bym poszła, u mnie koszt 350zl...
    16-17 maja w krakowie i 30maja w plocku http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenia/

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak kupie rożek.
    Macie jakies sprawdzone tanie sklepy internetowe, gdzie mozna w jednej paczce większość wyprawki zamówić?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja chyba jednak kupie rożek.
    Macie jakies sprawdzone tanie sklepy internetowe, gdzie mozna w jednej paczce większość wyprawki zamówić?

Ooo też by mi na takiej stronie zależało, bo nie chce mi się tego wszystkiego na raty kupować.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja właśnie wróciłam z usg połówkowego i nawet nie wiem, co mam myśleć. Lekarz w badaniu nie wykrył trzeciego naczynia pępowiny i od razu kazał jechać do Wa-wy na dokładne echo serca, zwłaszcza, że moja młodsza siostra urodziła się z wadą serca. Jak wróciłam do domu, zobaczyłam opis usg sprzed 3 tygodni (u innego lekarza - może i mniejszej rangi i z mniejszym doświadczeniem) i mam napisane "pępowina trójnaczyniowa". Sama nie wiem, co robić - nastraszył mnie okropnie i prawie się poryczałam :(
    Poza tym wszystko z synkiem OK, serce bije miarowo 133/min. i obraz jest czterojamowy.

Ja bym powtórzyła badanie u innego lekarza, ewentualnie pokusiła się o to echo serca, bo serce to b.ważna sprawa. Sami byliśmy na echu serca w 22 tygodniu, ale z racji tego, że na badaniu w 12 tyg wyszło tętno 147/min - że niby to dolna granica normy jak na ten etap i takie dali zalecenie.
    Serducho zostało super sprawdzone, wszystko jest ok, ja mogę spać spokojnie, a tętno nawet teraz wyszło 153/min :D

Edit: przede wszystkim myśl pozytywnie, choć wiem, że łatwo powiedzieć. Głowa do góry! Mnie w każdej ciąży teraz jak i wcześniej z synem zawsze czymś musieli nastraszyć, a potem okazywało się, że nie było warto panikować, bo wszystko było ok! :) Czego i Tobie życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:22

snoopy_etka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rożek się nie sprawdził, otulacz jakoś do mnie nie przemawia, kupiłam mały śpiworek w smyku - syn od urodzenia miał śpiworki do ok. 4 lat i bardzo się sprawdzały :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:47

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:51

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam i w duzych miastach sa takie akcje ale rzadko :/

Cóż aż tak mi nie zależy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeyyyyy ;) mam chwilke bo dzis pada i zalegamy w pensjonacie :) mlody zachwycony bieszczadami,my rowniez....zielono cisza spokoj ehhhhhhh bosko ;) jnie sposob Was nadrobic wiec tylko w kwestiach ostatnio poruszanych: skrabarka ja mialam zakladany szew okrezny w 1 ciazy bo szyjka skrocila mi sie w tydzien z 2.7 na 0.87 cm w 28 tyg..a potem pieknie trzymalo ;) dla mojeg lekarza szyjka ponizej 2, 2 to powod do szwu ale wiem, ze co lekwrz to opinia..w 3city nie zakladaja niestety pessarow...co do rozkow u nas z kolei przydaly sie baaaaardzo :) z iinternetowych sklepow polecam na kosmetyki etc apteke geminii a sklepy z gadzetami dla dzieci niestety zmieniaja sie baaardzo szybko ale my mielismy duzo rzeczy z firmy Ty i my (chyba ) tsnie i dobrej jakosci rozki koce etc....pozdrawiam Was wszystkie gdzies z lasu :) :) :)

skabarka, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ