Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rożek dostane od siostry po jej dzieciach. Stary, ale da radę. O otulaczu jeszcze myślę, perspektywa skrepowania malucha do mnie przemawia, bo dzieciak czuje się wtedy bezpieczniej. Rozważam nawet woombie, ale w sumie nie podjęłam jeszcze decyzji. Na razie mam 2 spiworki z SH.
-
nick nieaktualnyDominka92 wrote:kupon jest na str reserved
trzeba tam wpisac swojego maila i wysylaja na poczte kod
Dzieki. zapisalam sie. Ciekawe kiedy kod dostane. Ale mam takiego pecha u nich, ze jak mam kupon to nic mi sie nie podoba a jak nie ma znizki to wydaje kupe kasySzkoda ze dla niemowlakow praktycznie nic sensowengo nie maja. Ale mysle o jakis koszulkach dla siebie
-
anima wrote:Dzieki. zapisalam sie. Ciekawe kiedy kod dostane. Ale mam takiego pecha u nich, ze jak mam kupon to nic mi sie nie podoba a jak nie ma znizki to wydaje kupe kasy
Szkoda ze dla niemowlakow praktycznie nic sensowengo nie maja. Ale mysle o jakis koszulkach dla siebie
ja dostalam doslownie od razu po zalogowaniu sie
tyle ze byl w folderze 'oferty' i myslalam ze tez nie dostane bo na fb na ich fp ludzie burza sie ze od 2 h nie dostaja kodu -
Hej
Ale mala cudnie mnie wczoraj wieczorem skopala,skad ta sila!
Ja nie mialam otulaczka, dziwnie to wyglada. Chce jeden sztywny rozek a jeden nie. Nasz Tymek bardzo ulewal i niestety non stop prane byly.a mialam je pozyczone i oddalam, teraz !usze juz kupic. -
snoopy_etka wrote:Ja właśnie wróciłam z usg połówkowego i nawet nie wiem, co mam myśleć. Lekarz w badaniu nie wykrył trzeciego naczynia pępowiny i od razu kazał jechać do Wa-wy na dokładne echo serca, zwłaszcza, że moja młodsza siostra urodziła się z wadą serca. Jak wróciłam do domu, zobaczyłam opis usg sprzed 3 tygodni (u innego lekarza - może i mniejszej rangi i z mniejszym doświadczeniem) i mam napisane "pępowina trójnaczyniowa". Sama nie wiem, co robić - nastraszył mnie okropnie i prawie się poryczałam
Poza tym wszystko z synkiem OK, serce bije miarowo 133/min. i obraz jest czterojamowy.
Pępowina trójnaczyniowa znaczy że ma prawidłową budowę, też tak mam w opisie usg i lekarz od razu powiedział że w porządku. Byś może teraz ten lekarz nie wykrył trzeciego naczynia bo dziecko było inaczej ułożone. Wiem że łatwo mówić, ale nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
snoopy_etka wrote:Ja właśnie wróciłam z usg połówkowego i nawet nie wiem, co mam myśleć. Lekarz w badaniu nie wykrył trzeciego naczynia pępowiny i od razu kazał jechać do Wa-wy na dokładne echo serca, zwłaszcza, że moja młodsza siostra urodziła się z wadą serca. Jak wróciłam do domu, zobaczyłam opis usg sprzed 3 tygodni (u innego lekarza - może i mniejszej rangi i z mniejszym doświadczeniem) i mam napisane "pępowina trójnaczyniowa". Sama nie wiem, co robić - nastraszył mnie okropnie i prawie się poryczałam
Poza tym wszystko z synkiem OK, serce bije miarowo 133/min. i obraz jest czterojamowy.
Ja bym powtórzyła badanie u innego lekarza, ewentualnie pokusiła się o to echo serca, bo serce to b.ważna sprawa. Sami byliśmy na echu serca w 22 tygodniu, ale z racji tego, że na badaniu w 12 tyg wyszło tętno 147/min - że niby to dolna granica normy jak na ten etap i takie dali zalecenie.
Serducho zostało super sprawdzone, wszystko jest ok, ja mogę spać spokojnie, a tętno nawet teraz wyszło 153/min
Edit: przede wszystkim myśl pozytywnie, choć wiem, że łatwo powiedzieć. Głowa do góry! Mnie w każdej ciąży teraz jak i wcześniej z synem zawsze czymś musieli nastraszyć, a potem okazywało się, że nie było warto panikować, bo wszystko było ok!Czego i Tobie życzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 12:22
snoopy_etka lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeeeeeyyyyy
mam chwilke bo dzis pada i zalegamy w pensjonacie
mlody zachwycony bieszczadami,my rowniez....zielono cisza spokoj ehhhhhhh bosko
jnie sposob Was nadrobic wiec tylko w kwestiach ostatnio poruszanych: skrabarka ja mialam zakladany szew okrezny w 1 ciazy bo szyjka skrocila mi sie w tydzien z 2.7 na 0.87 cm w 28 tyg..a potem pieknie trzymalo
dla mojeg lekarza szyjka ponizej 2, 2 to powod do szwu ale wiem, ze co lekwrz to opinia..w 3city nie zakladaja niestety pessarow...co do rozkow u nas z kolei przydaly sie baaaaardzo
z iinternetowych sklepow polecam na kosmetyki etc apteke geminii a sklepy z gadzetami dla dzieci niestety zmieniaja sie baaardzo szybko ale my mielismy duzo rzeczy z firmy Ty i my (chyba ) tsnie i dobrej jakosci rozki koce etc....pozdrawiam Was wszystkie gdzies z lasu
skabarka, 4me, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny