X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Heeeeeyyyyy ;) mam chwilke bo dzis pada i zalegamy w pensjonacie :) mlody zachwycony bieszczadami,my rowniez....zielono cisza spokoj ehhhhhhh bosko ;) jnie sposob Was nadrobic wiec tylko w kwestiach ostatnio poruszanych: skrabarka ja mialam zakladany szew okrezny w 1 ciazy bo szyjka skrocila mi sie w tydzien z 2.7 na 0.87 cm w 28 tyg..a potem pieknie trzymalo ;) dla mojeg lekarza szyjka ponizej 2, 2 to powod do szwu ale wiem, ze co lekwrz to opinia..w 3city nie zakladaja niestety pessarow...co do rozkow u nas z kolei przydaly sie baaaaardzo :) z iinternetowych sklepow polecam na kosmetyki etc apteke geminii a sklepy z gadzetami dla dzieci niestety zmieniaja sie baaardzo szybko ale my mielismy duzo rzeczy z firmy Ty i my (chyba ) tsnie i dobrej jakosci rozki koce etc....pozdrawiam Was wszystkie gdzies z lasu :) :) :)

Jeeeny nie zakladaja pessarow? Kolejna sprawa, w której 3city jest mocno zacofane- zaraz po trudno dostępnym ZZO :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzien do kitu dziewczyny.... mega brak humoru i brak sily na co kolwiek :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gondola długość 80 cm to standardowo , a są większe ? Ja zamierzam rożek kupić i śpiworek , bo z kołderki dziecko może się rozkopywać .

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie z Wami :)

ach doczekać się nie mogę przyszłego czwartku i badań prenatalnych :D

Anulka

80 cm to taki standard:) są mniejsze np. w wózkach Tutek, ja jednak będę kupować jak największą, po opiniach kumpeli z innego forum, ze jak za mała gondola to dzieci szybko wyrastają:) teraz firma Adamex ma wózek Barletta gdzie gondola ma 86 cm :)

Ja również zamierzam na początek dziecko kłaść w rożku, jak wyrośnie to śpiworek chyba że mała nie będzie lubiła, to wtedy będę myśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 13:23

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ale mam dzisiaj dzien do kitu dziewczyny.... mega brak humoru i brak sily na co kolwiek :-(

Czarna to chyba dzisiejsza pogoda tak wpływa, bo i ja jakoś słabo dziś funkcjonuje... kompletny brak sil i energii...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wlasnie pieke 100 szt piernikow, w nastepnym tyg udekoruje je masa cukrowa i podziekowania dla gosci na wesele siostry beda ;))) tancze po kuchni do disco polo i jestem szczesliwym hipopotamem w skladzie porcelany ;p

Lilla My, Anitka201, Gusiak, agatka196, 4me, nick nieaktualny, Czarna_88, Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się podoba ten wózek z tej firmy oczywiście inny kolor :)http://allegro.pl/raf-pol-wozek-avaro-3w1-gleboki-spacer-fotelik-i5326246779.html i raczej będziemy ten kupować, chyba , że coś się zmieni :)

adzia lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Kurcze staraczka to sie nazywa dyskusja, wymiana poglądów - człowiek sie przez to również uczy- moze zweryfikować swoje zdanie, poznać problemy innych i moze lepiej zrozumieć Np pracę takiej Pani z przedszkola...
    A nie tylko slodkie pierdzenie sobie nawzajem albo opisywanie, ze znów spędziliśmy pól dnia na kiblu- z tego juz żadnych nowych wniosków nie wyciągniesz! :P
    Padłam :-) Masz rację :-)

4me, .ona., nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przekonuje Woombie i chyba go kupie w czerwcu :) Nie ważne jak dziecko w tym wyglada wazne by działało było mu wygodnie. A uwazam ze i tak dzieciaczki wygladaja w tym słodko. Takie maluchy we wszystkim wyglądaja słodko :)
    Jutro sie wybieramy nad morze z czwartku do niedzieli Gdańsk nas wita. Ja R i sunia Abi, co prawda pogoda nie ma byc za piekna no ale nocleg juz dawno zarezerwowany a moj R w niedziele biegnie tam martaon :)

• bento Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny macie jakieś typy podgrzewacza i sterylizatora? Chciała bym kupić, ale jest tego tyle... że nie wiem na co się decydować. Najlepiej takie urządzenie z tymi dwiema funkcjami, żeby nie zagracać sobie blatu w kuchni ;-)

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja tez mam meeega slaby dzien.
    Wczoraj sie zdolowalam jednym tematem i dzis mnie trzyma. Na dodatek pogoda nie pomogą i tylko śpię i śpię. Az sie zmusilam by w domu ogarnac troche zaległości by rozchodzić te chandrę:(
    Dodatkowo dzis na 18 polowkowe- mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze i to ostatecznie mi poprawi humor :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me na pewno będzie wszystko dobrze... jai zobaczysz swoje maleństwo machajace rączkami i nóżkami to od razu będziesz miała lepszy nastrój =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Dziewczyny macie jakieś typy podgrzewacza i sterylizatora? Chciała bym kupić, ale jest tego tyle... że nie wiem na co się decydować. Najlepiej takie urządzenie z tymi dwiema funkcjami, żeby nie zagracać sobie blatu w kuchni ;-)
    Nie planuje wcale, mam nadzieje, że będę karmić wyłącznie piersią. Jakby coś się nie udawało to kupię już po porodzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    4me na pewno będzie wszystko dobrze... jai zobaczysz swoje maleństwo machajace rączkami i nóżkami to od razu będziesz miała lepszy nastrój =)
    Na to właśnie liczę :)
    Ale juz teraz przywoluje sie do porządku!!!! Tragedii nie ma, trzeba zacisnąć poślady, nie narzekac i cieszyć sie życiem :)
    Moze jakbym sobie 100 pierniczków jak Paulinek zrobila to by mi jeszcze bardziej pomoglo- musze to przemyśleć ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj taka opcja;))) w następnym tyg ślubne sukienki i fraki!;)

http://wrzucaj.net/images/2015/05/13/20150513140048.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 14:32

agatka196, Anitka201, Czarna_88, kasig, Kasiarzynka, .ona., Gusiak, bento, eM, nick nieaktualny, 4me, easymum lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:51

Anitka201, nick nieaktualny, la_lenka, nick nieaktualny, Czarna_88, .ona., monaaa85, adzia, Gusiak, bento, chabasse, Kucykowa, 4me, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle byłam niedawno na takich warsztatach "Projekt finansowy dziecko" organizowanych we współpracy z NBP. Przy okazji dostałam listę z wyprawką, więc jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, to mogę albo podesłać mailowo, albo umieścić gdzieś w sieci.

przyszła mama, nick nieaktualny, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:51

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek - śliczności :-) kurcze mam ostatnio takie parcie na słodkie :-( normalnie teraz zapijam to szklanką wody :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka świetnie wyglądasz :-) masz tylko piłeczkę przed sobą, a tak figura szczuplutka ;-)
    Ja jabłecznik robię na kruchym spodzie (do którego zawsze dodaję proszek do pieczenia) na to pokrojone w kostkę jabłka :-) posypane uprażonymi migdałami i startą skórką pomarańczową :-)
    Do tego lody waniliowe i już się rozmarzyłam :-) tej mój tasiemiec w brzuchu chyba lubi słodkie :-)

agatka196 lubi tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ