WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak pomyslalam, ze kupilabym takie bez koronki. Tylko z czym nosicie takie legginsy?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Tez tak pomyslalam, ze kupilabym takie bez koronki. Tylko z czym nosicie takie legginsy?

Z tuniką :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do takich dłuższych bluzek (minimum zakrywajacych pupę) albo krótkich sukienek, których bym nie założyła do rajstop, bo zbyt mini. Dla mnie legginsy to takie coś pomiędzy spodniami, a rajstopami. Przed ciążą nosiłam często, właśnie do takich luźniejszych "gór". Teraz wolę jak bluzka jest dopasowana i widać brzuch, ale na lato w legginsach będzie chłodniej niż w jeansach, więc pewnie coś kupie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:54

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak mam wrażenie, że przy moich gabarytach to nie wypada z odsłoniętym tyłkiem latać. ;) Znaczy po domu to tak chodzę, ale już na ulice nie czuję się komfortowo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wezmę od tego sprzedawcy leginsy bez koronki :)

A osoba której pytanie skierowane bylo do mnie niech buja sie na drzewo bo zbluzgala mnie na priv ze opisuje jej sytuację... Mogłaś znaleźć sobie inną informatorke i ciesz sie ze nie napisalam twojego nicku forumowego...

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

A osoba której pytanie skierowane bylo do mnie niech buja sie na drzewo bo zbluzgala mnie na priv ze opisuje jej sytuację... Mogłaś znaleźć sobie inną informatorke i ciesz sie ze nie napisalam twojego nicku forumowego...

Wiesz - moim zdaniem miała rację, bo po to zwróciła się do Ciebie na priv. Widocznie nie chciała opisywać swojej sytuacji publicznie. A Ty mogłaś albo poszukać gdzieś na necie, albo odpisać jej od razu, że nie wiesz, jak się załatwia takie sprawy. Także ja popieram ją w 100%, bo nie chciałabym, żeby ktoś zrobił tak z moją prywatną wiadomością do kogokolwiek.

bento, 4me, Sigma, Paulinek lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Nie martw się Staraczka. Tak to bywa, gdy się chce komuś pomóc. Mój tato zawsze powtarza, że jak chce się mieć miękkie serce, to trzeba mieć też twardą d***. Ot, taki kraj.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:19

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wiesz - moim zdaniem miała rację, bo po to zwróciła się do Ciebie na priv. Widocznie nie chciała opisywać swojej sytuacji publicznie. A Ty mogłaś albo poszukać gdzieś na necie, albo odpisać jej od razu, że nie wiesz, jak się załatwia takie sprawy. Także ja popieram ją w 100%, bo nie chciałabym, żeby ktoś zrobił tak z moją prywatną wiadomością do kogokolwiek.
    Ale zobacz tez ze nie ujawniłam która to z forum wiec moze być każda :P
    z resztą nie chce sobie humoru psuć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny ile przeznaczycie na wyprawkę, właściwie chodzi mi o wszystkie zakupy dla dziecka(wózek, łóżeczko, wszystkie akcesoria, ubranka itd.). Mam nadzieję, że nikogo nie urażę swoją ciekawością ;-) ale po prostu zastanawiam się jak to wyjdzie u innych i czy nie za bardzo szaleję(zakupowo)...

Zadajesz dobre pytanie :D
    Ja gdybym miała na hurra kupić to bym obliczala ale jednak wolę wydać na raty i nie odczuć :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny ile przeznaczycie na wyprawkę, właściwie chodzi mi o wszystkie zakupy dla dziecka(wózek, łóżeczko, wszystkie akcesoria, ubranka itd.). Mam nadzieję, że nikogo nie urażę swoją ciekawością ;-) ale po prostu zastanawiam się jak to wyjdzie u innych i czy nie za bardzo szaleję(zakupowo)...

Tyle ile wyjdzie hehe. Nie mam pojęcia jaka to będzie kwota, bo już od dłuższego czasu pomału kompletuje rzeczy i nie liczę tego. Na pewno trochę wyniesie, bo jakieś pierdoły higieniczne dla mnie i dziecka to 100 zł, a nie kupiłam wszystkiego, wózek z 1500, rzeczy do łóżeczka z 300 zł, nie mówię już o ciuszkach, które co chwile się kupuje i człowiek tego nie liczy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Nie martw się Staraczka. Tak to bywa, gdy się chce komuś pomóc. Mój tato zawsze powtarza, że jak chce się mieć miękkie serce, to trzeba mieć też twardą d***. Ot, taki kraj.
    Ach zebym jeszcze nick napisala to ok ale zrobilam to anonimowo a ta bombe mi na prywatnej wypisuje, byc moze do kogos jeszcze pisala i sie wyda która to przy dlugich staraniach ma kiche z facetem, szkoda slow

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napisałaś, że to jedna z nas - jakby chciała rady od nas wszystkich, to by napisała tutaj.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, że ta osoba może poczuć się skrzywdzona - OK. Ale nie daje jej to prawa do bluzgania i wyklinania kogoś. Nie sądzę, że Staraczka zrobiła coś złego z premedytacją - po prostu sama nie wiedziała jak pomóc, to skierowała problem do innych (bez ujawniania danych).

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    W sumie nie mam ustalonego limitu, wyjdzie ile wyjdzie. Za wózek dałam 300zł. Łóżeczko+materac+szafa z przewijakiem wyjdzie koło 1200zł.
    Na nowe rzeczy ciuszkowe wydałam niecała stówę. Może z kolejną na ciucholandy. Myślę, że na rzeczy ubraniowo-tekstylne nie wydam jeszcze więcej niż 500zł.
    Z rzeczami aptecznymi nie planuję szaleć, wiele rzeczy albo mam albo uważam za zbędne albo będę kupować na bieżąco jeśli okażą się potrzebne. Laktator dostanę od siostry. Na pewno kupimy monitor oddechu, pewnie z 5 stówek pójdzie.
    Reszta... właściwie jeszcze sama nie wiem, nie mam konkretnej listy. Pewnie o czymś zapomniałam :P
    Ogólnie staram się nie dać porwać odpieluszkowemu szaleństwu, wiadomo, że dziecko kosztuje, ale staram się podchodzić do tego z dystansem - to jest straszny gadżetowy rynek, cała masa rzeczy jest przedstawiana jako niezbędna - bo na dziecku się nie oszczędza, a w rzeczywistości potem leży. Dodatkowo coś też na pewno dostaniemy, więc na razie chce kupić to co będzie niezbędne na początek, a potem się ewentualnie dokupi.

Na wiosnę na pewno będziemy kupować nowy wózek, spacerówkę - tu pewnie będzie z 1200zł, ale to dopiero gdzieś za rok od teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:06

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento przy pierwszym dziecku wydalismy ok 5 tys, teraz mysle ze procz materaca w tysiacu sie zamkniemy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:54

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ