X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to każda z Nas ma inne podejście do wielu spraw, ja sterylizatora nie będę kupować, bo uważam, że wrzątek wystarczy kiedyś sterylizatorów nie było i jakoś sobie nasze mamy radziły, Dla niektórych mam znowu jest on niezbędny:) Tak jak wiele innych gadżetów - dla jednych zbędny wydatek, dla innych konieczność także myślę, że ostatecznie i tak sumy wyprawek będą baaaardzo się od siebie różnić. Jednej wystarczą 2 tys a dla innej 6 będzie za mało :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama przy pierwszym dziecku nie miałam tego "cuda" i ogólnie też dało radę, ale teraz przetestuje czy faktycznie ułatwia życie ;-)

sRUqp2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento więc sama widzisz :) ale jeśli masz możliwość to kup :) jakbyś kolejnego dzidziusia planowała to będziesz wiedzieć, który wybór lepszy :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od 3h znowu brzuch boli to nie jelita kłuje tak dziwnie wziełam nospe i leze bo jak leze jest lepiej jak wstaje i przy wysiłku boli :( zobacze jak beda sie powtarzac te bole to w niedziele pojade na ip i jak bedą one częściej to wcześniej. Może to od wysiłku dzisiaj ale nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 20:20

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:38

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a czy planujesz karmic piersia?? Ja wiem, ze roznie moze byc ale.jesli tak to mozesz sobie poki co darowac. Jesli okaze sie, ze bedziesz karmila mlekiem modyfikowanym to dokupisz o ile uznasz za potrzebne. Ja pierwszy raz wygotowywalam a potem wyparzala butelki we wrzatku. Jedynie podgrzewacz przy kqrmieniu moze byc przydatny. Ale z tym tez sobie radzilam. Mialam oddzielnie zimna przegotowana wode ( co rano przygotowywalam) i mieszkalam z goraca i tyle. Podgrzewacz bardziej by utrzymac stala temp. ale mleka gotowego to dlugo tam nie bedziesz trzymac bo nie mozna. Z laktatorem sama nie wiem, bo problem jest glownie na poczatku i w takim wypadku by sie przydal ale moze i nie byc z karmieniem problemu i bedzie zbedny. Ale z drugiej strony mozesz pozniej odciagac pokarm i zostawic mala z tata. Chyba jednak bym sie zaopatrzyla w niego odrazu.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:50

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na kolacji w knajpie, zamówiłam kaczkę z sosem żurawinowym i okazało się, że sos jest na czerwonym winie... :P tylko chyba nie do końca to winko odparowało, bo po kolacji czułam się jak po lampce wina - i chyba upiłam dziecko... :P mam nadzieję, że nic się nie stanie ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo do morfologii to po 21 tyg zwieksza sie ilosc osocza stad czesc z nas ma slaba. Ja pobiore miesiac zelazo,ale juz widze poprawe;)

Agatka ja nie karmilam, zsskoczylo nas to calkiem i w sobote maz szukal w malej miescienie wyparzacz a aa dwa dni laktator bo mialam nawal. Teraz obowiazkowo kupie wyparzacz porzadny bho tamten byl z canpolu i ledwo pociagnal dwa lata na koniec sie spaliol. Natomiast podgrzewacza nie mialam i uwazam ze jest zbedny.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me - no ja jakoś wolę podgrzewacz taki do butelek niż typową mikrofalę dla takiego malucha :) Zdrowa to ona raczej nie jest, choć mam i sama używam ;)
    No ja wlasnie nie wiem, czy to nie taka zaszłość z tymi mikrofalami, ze one szkodzą... Kiedys byly robione w innej technologii, jedzenie rzeczywiście bylo gumowate a teraz te nowe maja takie funkcje, ze to totalnie inna jakość- przynajmniej w smaku.

Co do tego czy to rzeczywiście jest szkodliwe nie będę się kłócić bo sama za malo wiem ;) musze poczytać jakies badania na ten temat.

Zreszta teraz nawet jedzenie kurczaka, ryb z morza a nawet nowalijek jest niebezpieczne- antybiotyki, metale ciezki itp itd. Nie wiadomo co juz jesc aby bylo zdrowo wiec jem wszystko ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) odwiedzam was z grudniówek 2015 :)

w lipcu mam wesele brata i zastanawiam się czy będę już potrzebować ciążowej sukienki czy wystarczy jak się będę rozglądać za zwykłymi. Będę wtedy w 21 tygodniu a jestem szczupła (rozm 36). Macie moze jakieś zdjęcia brzuszków z tego okresu ? albo przynajmniej doradźcie :)
    pozdrawiam gorąco :) :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    hej dziewczyny :) odwiedzam was z grudniówek 2015 :)

w lipcu mam wesele brata i zastanawiam się czy będę już potrzebować ciążowej sukienki czy wystarczy jak się będę rozglądać za zwykłymi. Będę wtedy w 21 tygodniu a jestem szczupła (rozm 36). Macie moze jakieś zdjęcia brzuszków z tego okresu ? albo przynajmniej doradźcie :)
    pozdrawiam gorąco :) :)
    Czesc z nas jest w tym okresie wlasnie i dwa dni temu wrzucalysmy pelno brzuszkow- cofnij sobie i sprawdź. Ale.... roznice w rozmiarach brzuchów są u nas kolosalne... Wiec wątpię, żeby dali Ci to naprawde trafne wskazówki;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:56

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento czego z wiekszych rzeczy Ci brakuje? Mi materaca i wyparzacza. Reszta to rzeczy codziennego uzytku. Kupie trzy przescireradla w ikei , poscieli przez pierwszy rok i tak sie nie uzyje wiec teraz odpuszczam, wszelkie bujavzki itd - dam szanse rodzinie sie wykazac. Rozki dwa.

Jutro maz zaczyna ogarniac piwnice nasza, dopiero po remoncie przyniesie ze strychu tesciow worki z ubrankami i bede wiedziala co mam a co dokupic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/15/20150515202845.jpg

to mój komplecik;) właśnie dotarł jest cudowny i mam 3 gratisy ;)

i sukienka;) na wesele;) fakt to jeszcze miesiąc, ale mam 30 dni na zwrot jakby co;) więc jak nie będzie pasowała za miesąc poszukam czego innego, na razie jest luźna, ale fajnie leży, w brzuszku jeszcze miejsce w piersiach też;)

http://wrzucaj.net/images/2015/05/15/20150515203718.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/15/20150515203735.jpg

agatka196, Sigma, bento, skabarka, 4me, Wonderland, Gusiak, Kasiarzynka, kasig, Anitka201, chabasse lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips troszke brzuszka jest, teraz mam pelne 21 tyg i pod pepkiem obwod 95, a w pierwszej ciazy na tym etapie mialam 90 cm. Ja nosze rozmiar sprzed ciazy 38\40.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przejrzałam kilka wcześniejszych stron i faktycznie albo małe brzuszki albo juz duże ;) Muszę czekać cierpliwie na rozwój wydarzeń ;) Paulinek -pięknie wygladasz :)
    Dzięki dziewczyny :)

Paulinek, 4me lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka ja bym te bóle skonsultowala juz z lekarzem. To już któryś raz jak piszesz ze cie boli. A może ty nie możesz czegoś jeść? Mnie np skręca jak zjem kapustę w obojętnie jakiej postaci to mi bebechy, jelita, żołądek rozwala i chodzę po ścianach.

No właśnie tylko po lewej stronie tak na dole mnie boli a nie jelita i przy wysiłku , wczoraj były jelita a dzisiaj nie wiem. Lekarza mam w środę ale jak będzie to się powtarzać jutro i w niedzielę , to w niedzielę pojadę na IP teraz leże i póki co jest dobrze i nic nie boli.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ