X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to każda z Nas ma inne podejście do wielu spraw, ja sterylizatora nie będę kupować, bo uważam, że wrzątek wystarczy kiedyś sterylizatorów nie było i jakoś sobie nasze mamy radziły, Dla niektórych mam znowu jest on niezbędny:) Tak jak wiele innych gadżetów - dla jednych zbędny wydatek, dla innych konieczność także myślę, że ostatecznie i tak sumy wyprawek będą baaaardzo się od siebie różnić. Jednej wystarczą 2 tys a dla innej 6 będzie za mało :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama przy pierwszym dziecku nie miałam tego "cuda" i ogólnie też dało radę, ale teraz przetestuje czy faktycznie ułatwia życie ;-)

sRUqp2.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento więc sama widzisz :) ale jeśli masz możliwość to kup :) jakbyś kolejnego dzidziusia planowała to będziesz wiedzieć, który wybór lepszy :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od 3h znowu brzuch boli to nie jelita kłuje tak dziwnie wziełam nospe i leze bo jak leze jest lepiej jak wstaje i przy wysiłku boli :( zobacze jak beda sie powtarzac te bole to w niedziele pojade na ip i jak bedą one częściej to wcześniej. Może to od wysiłku dzisiaj ale nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 20:20

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:38

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a czy planujesz karmic piersia?? Ja wiem, ze roznie moze byc ale.jesli tak to mozesz sobie poki co darowac. Jesli okaze sie, ze bedziesz karmila mlekiem modyfikowanym to dokupisz o ile uznasz za potrzebne. Ja pierwszy raz wygotowywalam a potem wyparzala butelki we wrzatku. Jedynie podgrzewacz przy kqrmieniu moze byc przydatny. Ale z tym tez sobie radzilam. Mialam oddzielnie zimna przegotowana wode ( co rano przygotowywalam) i mieszkalam z goraca i tyle. Podgrzewacz bardziej by utrzymac stala temp. ale mleka gotowego to dlugo tam nie bedziesz trzymac bo nie mozna. Z laktatorem sama nie wiem, bo problem jest glownie na poczatku i w takim wypadku by sie przydal ale moze i nie byc z karmieniem problemu i bedzie zbedny. Ale z drugiej strony mozesz pozniej odciagac pokarm i zostawic mala z tata. Chyba jednak bym sie zaopatrzyla w niego odrazu.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:50

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy na kolacji w knajpie, zamówiłam kaczkę z sosem żurawinowym i okazało się, że sos jest na czerwonym winie... :P tylko chyba nie do końca to winko odparowało, bo po kolacji czułam się jak po lampce wina - i chyba upiłam dziecko... :P mam nadzieję, że nic się nie stanie ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo do morfologii to po 21 tyg zwieksza sie ilosc osocza stad czesc z nas ma slaba. Ja pobiore miesiac zelazo,ale juz widze poprawe;)

Agatka ja nie karmilam, zsskoczylo nas to calkiem i w sobote maz szukal w malej miescienie wyparzacz a aa dwa dni laktator bo mialam nawal. Teraz obowiazkowo kupie wyparzacz porzadny bho tamten byl z canpolu i ledwo pociagnal dwa lata na koniec sie spaliol. Natomiast podgrzewacza nie mialam i uwazam ze jest zbedny.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me - no ja jakoś wolę podgrzewacz taki do butelek niż typową mikrofalę dla takiego malucha :) Zdrowa to ona raczej nie jest, choć mam i sama używam ;)
    No ja wlasnie nie wiem, czy to nie taka zaszłość z tymi mikrofalami, ze one szkodzą... Kiedys byly robione w innej technologii, jedzenie rzeczywiście bylo gumowate a teraz te nowe maja takie funkcje, ze to totalnie inna jakość- przynajmniej w smaku.

Co do tego czy to rzeczywiście jest szkodliwe nie będę się kłócić bo sama za malo wiem ;) musze poczytać jakies badania na ten temat.

Zreszta teraz nawet jedzenie kurczaka, ryb z morza a nawet nowalijek jest niebezpieczne- antybiotyki, metale ciezki itp itd. Nie wiadomo co juz jesc aby bylo zdrowo wiec jem wszystko ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) odwiedzam was z grudniówek 2015 :)

w lipcu mam wesele brata i zastanawiam się czy będę już potrzebować ciążowej sukienki czy wystarczy jak się będę rozglądać za zwykłymi. Będę wtedy w 21 tygodniu a jestem szczupła (rozm 36). Macie moze jakieś zdjęcia brzuszków z tego okresu ? albo przynajmniej doradźcie :)
    pozdrawiam gorąco :) :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    hej dziewczyny :) odwiedzam was z grudniówek 2015 :)

w lipcu mam wesele brata i zastanawiam się czy będę już potrzebować ciążowej sukienki czy wystarczy jak się będę rozglądać za zwykłymi. Będę wtedy w 21 tygodniu a jestem szczupła (rozm 36). Macie moze jakieś zdjęcia brzuszków z tego okresu ? albo przynajmniej doradźcie :)
    pozdrawiam gorąco :) :)
    Czesc z nas jest w tym okresie wlasnie i dwa dni temu wrzucalysmy pelno brzuszkow- cofnij sobie i sprawdź. Ale.... roznice w rozmiarach brzuchów są u nas kolosalne... Wiec wątpię, żeby dali Ci to naprawde trafne wskazówki;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:56

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento czego z wiekszych rzeczy Ci brakuje? Mi materaca i wyparzacza. Reszta to rzeczy codziennego uzytku. Kupie trzy przescireradla w ikei , poscieli przez pierwszy rok i tak sie nie uzyje wiec teraz odpuszczam, wszelkie bujavzki itd - dam szanse rodzinie sie wykazac. Rozki dwa.

Jutro maz zaczyna ogarniac piwnice nasza, dopiero po remoncie przyniesie ze strychu tesciow worki z ubrankami i bede wiedziala co mam a co dokupic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/15/20150515202845.jpg

to mój komplecik;) właśnie dotarł jest cudowny i mam 3 gratisy ;)

i sukienka;) na wesele;) fakt to jeszcze miesiąc, ale mam 30 dni na zwrot jakby co;) więc jak nie będzie pasowała za miesąc poszukam czego innego, na razie jest luźna, ale fajnie leży, w brzuszku jeszcze miejsce w piersiach też;)

http://wrzucaj.net/images/2015/05/15/20150515203718.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/15/20150515203735.jpg

agatka196, Sigma, bento, skabarka, 4me, Wonderland, Gusiak, Kasiarzynka, kasig, Anitka201, chabasse lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips troszke brzuszka jest, teraz mam pelne 21 tyg i pod pepkiem obwod 95, a w pierwszej ciazy na tym etapie mialam 90 cm. Ja nosze rozmiar sprzed ciazy 38\40.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przejrzałam kilka wcześniejszych stron i faktycznie albo małe brzuszki albo juz duże ;) Muszę czekać cierpliwie na rozwój wydarzeń ;) Paulinek -pięknie wygladasz :)
    Dzięki dziewczyny :)

Paulinek, 4me lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anulka ja bym te bóle skonsultowala juz z lekarzem. To już któryś raz jak piszesz ze cie boli. A może ty nie możesz czegoś jeść? Mnie np skręca jak zjem kapustę w obojętnie jakiej postaci to mi bebechy, jelita, żołądek rozwala i chodzę po ścianach.

No właśnie tylko po lewej stronie tak na dole mnie boli a nie jelita i przy wysiłku , wczoraj były jelita a dzisiaj nie wiem. Lekarza mam w środę ale jak będzie to się powtarzać jutro i w niedzielę , to w niedzielę pojadę na IP teraz leże i póki co jest dobrze i nic nie boli.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ