WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwoty, które wymieniacie mnie przerażają, nam chyba tak dużo nie wyjdzie, bo wózek kupują teściowie a moi rodzie łóżeczko plus materac plus pościel a w sumie właśnie z tych artykułów tworzy się taka potężna suma :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się tak podliczyłam to wyszło mi, że z 3500zł powinno starczyć (na ten początkowy czas). Ale nie wyliczam się co do złotówki - jak uznam, że chce np. jeszcze leżaczek to kupie leżaczek. Albo coś mi wpadnie w oko, nawet gadżetowego to kupię bez wyrzutów sumienia. :) Tysiak w tą czy tamtą na szczęście nie robi mi aż tak dramatycznej różnicy. Ale staram się nie przesadzać, jeśli na czymś daje się zaoszczędzić, kupić używane itp. to jestem jak najbardziej na tak. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Kwoty, które wymieniacie mnie przerażają, nam chyba tak dużo nie wyjdzie, bo wózek kupują teściowie a moi rodzie łóżeczko plus materac plus pościel a w sumie właśnie z tych artykułów tworzy się taka potężna suma :)
    Teoretycznie to też bym se mogła coś odliczyć - za wózek zapłacili moi rodzice, teściowie też już się zapowiedzieli że coś kupią. Bardziej tak podliczałam orientacyjny realny koszt, a nie z czyjej kieszeni pójdzie. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezkie pytanir ile wydalismy. Mysle ze ok 3000 zl, jej a miby juz jedno dziecko jest:-) Tylko, ze jest roznica 12 lat.

• bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:19

sRUqp2.png

Wysłany: 15 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Teoretycznie to też bym se mogła coś odliczyć - za wózek zapłacili moi rodzice, teściowie też już się zapowiedzieli że coś kupią. Bardziej tak podliczałam orientacyjny realny koszt, a nie z czyjej kieszeni pójdzie. ;)[/QUOTE

no to kamień z serca :) ja Was wszystkie tak czytam cały czas, większość z Was ma już dużo ciuszków i akcesoriów dla maleństwa. My dla naszego synka nie mamy zupełnie nic:) teraz planujemy w niedziele wypad po jakieś "pierwsze" ubranka. Wcześniej mąż nie miał na to czasu a bardzo mi zależy, żebyśmy tą wyprawkę kompletowali sami:) Na szczęście nie mam zwyczaju wpadać w szał zakupów dlatego liczę na swój rozsądek w szykowaniu wszystkiego dla naszego synka :) a jak będzie to życie zweryfikuje :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się ciągle wydaje, że ja jestem jakaś nieogarnięta i połowy rzeczy nie kupię, które będą potrzebne np. w szpitalu. Muszę mu ciuszki na wyjście jakieś kupić, bo też będzie to mi się śnić po nocach:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Czyli ogólnie kwoty podobne.

la_lenka Jakoś właśnie ubranka używane mnie nie przekonują, wózek, leżaczek to spoko. Z ubrań ewentualnie kombinezon.
    Ale co komu pasuje, ja nikogo nie próbuję przekonać, każdy kupuje co lubi :)
    Mnie akurat używane ubranka przekonują bardzo, sama mam z 90% swojej szafy z SH i małej też tak będę kupować. Osobiście stanowczo wolę ciuszki z SH lepszych marek niż nowe np. z Pepco - gdzie po 3 praniach robi się ścierka.
    Na razie nowe kupiłam 6 bodziaków i skarpetki. A ciuszków już mam pełne pudło (w tym np. dwa śpiworki).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny ile przeznaczycie na wyprawkę, właściwie chodzi mi o wszystkie zakupy dla dziecka(wózek, łóżeczko, wszystkie akcesoria, ubranka itd.). Mam nadzieję, że nikogo nie urażę swoją ciekawością ;-) ale po prostu zastanawiam się jak to wyjdzie u innych i czy nie za bardzo szaleję(zakupowo)...

3-4 tysiące około

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla mama naucz mnoe tego. Ja tylko na haslo wyprzedaz gonie i obkupuje wszystkich. Dla malucha mam ubranek na caly rok :-) Ale malutkich mam juz sporo wiec teraz kupuje wieksze. Ale na wyprzedazacj mozna kupic naprawde w fajnej cenie :-)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:55

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek jest trudno, sami wszystko nowe kupowaliśmy, nie miałam nikogo kto coś mógłby mi dać ;). Ale potem przy kolejnym dziecku jest łatwiej, kiedy ma się już prawie wszystko :D Ja nikomu nic nie wydawałam, więc mam wyprawkę. Teraz jedynie czeka mnie zakup paru drobiazgów, śpiworka itp. także portfel mniej te wydatki odczuje.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka

Wysłany: 15 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anim chętnie bym Cię nauczyła, ale nie wiem jak i też nie mam pewności czy mnie ten szał zakupów w końcu nie dopadnie :) zobaczymy w praniu jak wyjdzie:) Jeśli chodzi o laktator to ja na razie nie planuje kupować, dopiero jeśli będzie potrzebny, to po porodzie :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Zastanawiam się nad tym sterylizatorem ale nie wiem czy to warto? I czy laktator tez kupować wcześniej czy jak się okaże potrzebny?
    Mamusie doradźcie coś!

U nas sterylizator to była wrząca woda wlana do butelek. Jak dla mnie zbędny wydatek. Młodemu nic nie było, żadnych pleśniawek itp. a przemywaliśmy mu w ten sposób na wieczór wszystkie butelki, miseczki itp. zgromadzone w ciągu dnia.
    Laktator miałam, ale dopiero, gdy pojawiły się problemy z karmieniem. Wczesniej chyba nie ma co :) Zawsze można iść do sklepu i kupić.

skabarka lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wyparzacz, steryliztor to ja mogę polecić taki do mikrofali. Zajmuje mniej miejsca i o wiele mniej kosztuje ;) tomme teepe czy jak to tam sie pisze ma fajny ;) no tylko trzeba miec mikrofale ;)
    Ale my sie urządzamy na nowo i kupimy przy dziecku uważam, ze jest meeega przydatna, sterylizacja, podgrzewanie mleka, pozniej posiłków, sloiczkow- wszystko meeega szybko :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - no ja jakoś wolę podgrzewacz taki do butelek niż typową mikrofalę dla takiego malucha :) Zdrowa to ona raczej nie jest, choć mam i sama używam ;)

• bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 Ja kupię sterylizator/podgrzewacz, myślę że to przydatne urządzenie.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny ile przeznaczycie na wyprawkę, właściwie chodzi mi o wszystkie zakupy dla dziecka(wózek, łóżeczko, wszystkie akcesoria, ubranka itd.). Mam nadzieję, że nikogo nie urażę swoją ciekawością ;-) ale po prostu zastanawiam się jak to wyjdzie u innych i czy nie za bardzo szaleję(zakupowo)...
    Dobre pytanie, ale mega trudne...nie mam pojęcia!Ale boję się, że nie zamknę się w tych kwotach co dziewczyny dotychczas wymieniły,już nawet boję się myśleć ile cała mnie wyprawka będzie kosztowała, a jeszcze wszystkie gadżety laktator,podgrzewacz,leżaczek,elektryczna niania itp aż strach się bać ;) Później dzidziuś się urodzi i wydatki dopiero się zaczną, pewnie co chwile będzie coś potrzebne tak jak patrze po moich koleżankach co mają już dzidzie a to jakiś skoczek, to pchaczek, miś szumiś itp...

Bento mój Mąż też nie bardzo wie co jest potrzebne dla noworodka, jak mu mowiłam to widziałam zdziwienie w jego oczach,ale mówi tak, tak oczywiście kochanie, oglądaj,wybieraj i kupuj wszystko co potrzebne :)

• bento Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ