Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
no tak przyszłe a tu chyba chodzi o już narodzone i jak im się potem poprawi czy bez problemu dostanie nazwisko ojca, ale wydaje mi się że jak da dziecku swoje nazwisko to raczej sytuacja z partnerem się nie polepszy..
-
nick nieaktualny
-
Co do wspólnego porodu - przy sn mąż był ze mną, teraz chce mieć cc (trauma i niefajne komplikacje po sn
) i raczej mąż nie może być obecny.
Uważam, że jak jest opcja, że mąż może być obecny przy sn to czemu nie? Jeśli się tylko nie boi
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyEj, ale "ojciec nieznany" nie ma nic wspólnego z nazwiskiem dziecka. Dziecko mające w papierach oboje rodziców może mieć nazwisko po każdym z nich albo dwa nazwiska po obojgu.
A mąż będzie obecny przy porodzie na bank, bez niego nie rodzęrazem zrobiliśmy, to i razem urodzimy. Zresztą od samego początku nie ma innej opcji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 15:06
-
nick nieaktualnyJastin13 wrote:Mojego raczej przy porodzie nie będzie bo sam mi to powiedział, a na siłę ciągać to nie chce.
A co do Twojego postu Staraczko to jak teraz Twoja znajoma wpisze w dokumenty ojciec nieznany, a później by może chciała zmienić nazwisko dziecka na nazwisko ojca, to wydaje mi się, że to później wszystko sądownie jest rozpatrywane. Moja znajoma miała podobny problem i jej ciotka poradziła, aby dała dziecku nazwisko biologicznego ojca bo będzie wtedy na dziecko dostawać alimenty.
Ale to wszystko zależy od matki dziecka i to ona musi podjąć decyzję.
Po 1 zeby ojciec zostal wpisany do altu urodzenia musi z partnerka isc do usc po urodzeniu dziecka. Jesli kobieta sama pojdzie to nie ma juz nn tylko wpisuja w rubryke.ojciec imoe podane przez matke i nazwisko matki. I wtedy dziecko ma nazwisko matki bo ojca nie bylo w usc. Jesli chce alimenty to nazwisko nie ma tu nic do tego, ale tu zawsze wchodzi w gre sad. Kobieta musi sie zastanowic czeho chce i jak sobie wyobraza relacje z ojcem dziecka. Bo jesli wie ze facet bedzie mial.ich w dupie to zawsze moze sie nie zgodzic na nazwisko ojca i sad zazwyczaj sie do tego przychyla. Ale jesli ojciec chce brac czynny udzial w wychowaniu nie.ppwinna mu tego zabraniac.
-
nick nieaktualnyDominika - pępowinka też będzie niezbyt piękna, w dodatku pewnie zakrwawiona i będzie Ci wychodzić z pochwy. Krocze też może być porozrywane/rozcięte i zakrwawione. Pewna jesteś, że Twój wrażliwiec nie zmieni orientacji i po takim widoku?
Ja nie rozumiem takich rozterek, dla mnie mężczyzna który dorasta do roli męża (partnera) i ojca to m.in. taki mężczyzna, który nie tylko chce "włożyć" do zgrabnej i wydepilowanej dziury, ale też rozumie, że wychodzące z niej i deformujące ją poniekąd dziecko to druga strona tego samego medalu.
Wybaczcie dosłownośćmonaaa85, Czarna_88, snoopy_etka, skabarka, .ona., easymum, kasig, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość
-
mój mąż na pewno będzie przy porodzie, choć nie do końca jestem przekonana, czy chcę, żeby "monitorował rozwarcie", czy tylko trzymał mnie za rękę i masował (raczej ta druga opcja, bo później jeszcze będzie mieć koszmary;-) ale nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Boję się, że poród zacznie się, kiedy będzie w pracy, a ja nie chcę jechać do pobliskiego szpitala, tylko do kliniki w Krakowie 40 km od mojego domu no i ktoś musi mnie zawieść.. ale to się jeszcze dogra.. ważne żeby dojechał i był ze mną.
Przy wyborze szpitala zwracałam też uwagę na godziny odwiedzin- niektóre mają tylko 10-17, w moim szpitalu z wyboru 8-19, a przecież chcę, żeby mąż był od początku jak najdłużej z nami, szcególnie że raczej będę mieć salę 1-os., bo taie są w standardzie w tym szitalu:-) -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Właśnie do mnie przyszły te leginsy. Mogę je śmiało polecić, wygodne, i idealne na upalne dni
http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-3-4-z-koronka-getry-rybaczki-xxxl-i5267782108.html
Lady a jak ta koronka ,nie jest za waska?? Kiedys sie juz tak zalatwilam ze musialam rozcinac bo byla mega waziutka mimo rozm xl -
Czarna_88 wrote:Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki... czy przygotowujecie jakos krocze do porodu (cwiczenia, masaze itp )?
Nie ale w najbliższym czasie (jak moi rodzice pojadą) planuje zacząć robić masaże -
Kucykowa wrote:
Moja Mała od wczoraj ma ADHD, fika prawie non stop i powiem Wam, że te kopniaki to już nie delikatne muśnięcia tylko jak walnie to aż mi cały brzuch podskakuje
/QUOTE]
U mnie tak samood dwóch dni wali
że już nie ma wątpliwości najmniejszej że to ona. Wczoraj jak mnie uderzyła w żołądek to myślałam że zwrócę to co zjadłam
-
anima wrote:Lady a jak ta koronka ,nie jest za waska?? Kiedys sie juz tak zalatwilam ze musialam rozcinac bo byla mega waziutka mimo rozm xl
Nie, dla mnie jest idealna, dziś w nich łaziłam 5 godzin, i nie obisła mnie -> nie było takiego prążka jak często po skarpetkach czy podkolanówkach. -
Lady Savage wrote:Właśnie do mnie przyszły te leginsy. Mogę je śmiało polecić, wygodne, i idealne na upalne dni
http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-3-4-z-koronka-getry-rybaczki-xxxl-i5267782108.html