WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak przyszłe a tu chyba chodzi o już narodzone i jak im się potem poprawi czy bez problemu dostanie nazwisko ojca, ale wydaje mi się że jak da dziecku swoje nazwisko to raczej sytuacja z partnerem się nie polepszy..

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nancy będzie synuś :)

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspólnego porodu - przy sn mąż był ze mną, teraz chce mieć cc (trauma i niefajne komplikacje po sn :P ) i raczej mąż nie może być obecny.
    Uważam, że jak jest opcja, że mąż może być obecny przy sn to czemu nie? Jeśli się tylko nie boi :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ale "ojciec nieznany" nie ma nic wspólnego z nazwiskiem dziecka. Dziecko mające w papierach oboje rodziców może mieć nazwisko po każdym z nich albo dwa nazwiska po obojgu.

A mąż będzie obecny przy porodzie na bank, bez niego nie rodzę :D razem zrobiliśmy, to i razem urodzimy. Zresztą od samego początku nie ma innej opcji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 15:06

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narzeczony powiedzial ze nie moglby byc przy porodzie bo chyba potem gejem by zostal.. :D
    Ale nie mam mu tego za zle, ustalilismy ze juz po wszystkim wejdzie odciac pepowinke :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Mojego raczej przy porodzie nie będzie bo sam mi to powiedział, a na siłę ciągać to nie chce.

A co do Twojego postu Staraczko to jak teraz Twoja znajoma wpisze w dokumenty ojciec nieznany, a później by może chciała zmienić nazwisko dziecka na nazwisko ojca, to wydaje mi się, że to później wszystko sądownie jest rozpatrywane. Moja znajoma miała podobny problem i jej ciotka poradziła, aby dała dziecku nazwisko biologicznego ojca bo będzie wtedy na dziecko dostawać alimenty.
    Ale to wszystko zależy od matki dziecka i to ona musi podjąć decyzję.

Po 1 zeby ojciec zostal wpisany do altu urodzenia musi z partnerka isc do usc po urodzeniu dziecka. Jesli kobieta sama pojdzie to nie ma juz nn tylko wpisuja w rubryke.ojciec imoe podane przez matke i nazwisko matki. I wtedy dziecko ma nazwisko matki bo ojca nie bylo w usc. Jesli chce alimenty to nazwisko nie ma tu nic do tego, ale tu zawsze wchodzi w gre sad. Kobieta musi sie zastanowic czeho chce i jak sobie wyobraza relacje z ojcem dziecka. Bo jesli wie ze facet bedzie mial.ich w dupie to zawsze moze sie nie zgodzic na nazwisko ojca i sad zazwyczaj sie do tego przychyla. Ale jesli ojciec chce brac czynny udzial w wychowaniu nie.ppwinna mu tego zabraniac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika - pępowinka też będzie niezbyt piękna, w dodatku pewnie zakrwawiona i będzie Ci wychodzić z pochwy. Krocze też może być porozrywane/rozcięte i zakrwawione. Pewna jesteś, że Twój wrażliwiec nie zmieni orientacji i po takim widoku? ;)

Ja nie rozumiem takich rozterek, dla mnie mężczyzna który dorasta do roli męża (partnera) i ojca to m.in. taki mężczyzna, który nie tylko chce "włożyć" do zgrabnej i wydepilowanej dziury, ale też rozumie, że wychodzące z niej i deformujące ją poniekąd dziecko to druga strona tego samego medalu.

Wybaczcie dosłowność ;)

monaaa85, Czarna_88, snoopy_etka, skabarka, .ona., easymum, kasig, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka to mamy taki sam obwod brzucha:)

Moj maz nie chcial byc przy porodzie, wrazliwy na pewne sprawy jest, zreszta planowalam wtedy cc. A wyszlo inaczej, porod sn z zaskoczenia i maz sie pojawil z zaskoczenia:)

skabarka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż na pewno będzie przy porodzie, choć nie do końca jestem przekonana, czy chcę, żeby "monitorował rozwarcie", czy tylko trzymał mnie za rękę i masował (raczej ta druga opcja, bo później jeszcze będzie mieć koszmary;-) ale nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Boję się, że poród zacznie się, kiedy będzie w pracy, a ja nie chcę jechać do pobliskiego szpitala, tylko do kliniki w Krakowie 40 km od mojego domu no i ktoś musi mnie zawieść.. ale to się jeszcze dogra.. ważne żeby dojechał i był ze mną.

Przy wyborze szpitala zwracałam też uwagę na godziny odwiedzin- niektóre mają tylko 10-17, w moim szpitalu z wyboru 8-19, a przecież chcę, żeby mąż był od początku jak najdłużej z nami, szcególnie że raczej będę mieć salę 1-os., bo taie są w standardzie w tym szitalu:-)

720fbe94f2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem pewna :P
    żarty żartami ale i ja sama nie chciałabym, żeby ktoś był ze mną . Jak będę leżała na sali ze skurczami to wtedy i owszem niech będzie przy mnie ale dalej nie nie :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie przyszły te leginsy. Mogę je śmiało polecić, wygodne, i idealne na upalne dni :)
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-3-4-z-koronka-getry-rybaczki-xxxl-i5267782108.html

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.O o już przekroczyłyśmy 1000 stron!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Właśnie do mnie przyszły te leginsy. Mogę je śmiało polecić, wygodne, i idealne na upalne dni :)
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-3-4-z-koronka-getry-rybaczki-xxxl-i5267782108.html

Lady a jak ta koronka ,nie jest za waska?? Kiedys sie juz tak zalatwilam ze musialam rozcinac bo byla mega waziutka mimo rozm xl

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki... czy przygotowujecie jakos krocze do porodu (cwiczenia, masaze itp )?

Nie ale w najbliższym czasie (jak moi rodzice pojadą) planuje zacząć robić masaże

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

Moja Mała od wczoraj ma ADHD, fika prawie non stop i powiem Wam, że te kopniaki to już nie delikatne muśnięcia tylko jak walnie to aż mi cały brzuch podskakuje :D

/QUOTE]

U mnie tak samo :) od dwóch dni wali XD że już nie ma wątpliwości najmniejszej że to ona. Wczoraj jak mnie uderzyła w żołądek to myślałam że zwrócę to co zjadłam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:54

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Lady a jak ta koronka ,nie jest za waska?? Kiedys sie juz tak zalatwilam ze musialam rozcinac bo byla mega waziutka mimo rozm xl

Nie, dla mnie jest idealna, dziś w nich łaziłam 5 godzin, i nie obisła mnie -> nie było takiego prążka jak często po skarpetkach czy podkolanówkach.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kupiłyśmy rajtki dla mnie na absolutorium i sukienkę i oczywiście moja mamucia musiała coś dla wnusi kupić :) i kupiła to:
    2eedmbd.jpg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś odebrałam wyniki glukozy:) w normie :) na czczo 81 po pierwszej godz 153 a po drugiej 124 :) kamień z serca, bo obawiałam się troszkę :)

la_lenka, Sigma lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja nie lubię koronki, ale chyba kupię jakieś zwykłe 3/4 od tego samego sprzedawcy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ