X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak przyszłe a tu chyba chodzi o już narodzone i jak im się potem poprawi czy bez problemu dostanie nazwisko ojca, ale wydaje mi się że jak da dziecku swoje nazwisko to raczej sytuacja z partnerem się nie polepszy..

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nancy będzie synuś :)

• .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspólnego porodu - przy sn mąż był ze mną, teraz chce mieć cc (trauma i niefajne komplikacje po sn :P ) i raczej mąż nie może być obecny.
    Uważam, że jak jest opcja, że mąż może być obecny przy sn to czemu nie? Jeśli się tylko nie boi :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ale "ojciec nieznany" nie ma nic wspólnego z nazwiskiem dziecka. Dziecko mające w papierach oboje rodziców może mieć nazwisko po każdym z nich albo dwa nazwiska po obojgu.

A mąż będzie obecny przy porodzie na bank, bez niego nie rodzę :D razem zrobiliśmy, to i razem urodzimy. Zresztą od samego początku nie ma innej opcji :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 15:06

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narzeczony powiedzial ze nie moglby byc przy porodzie bo chyba potem gejem by zostal.. :D
    Ale nie mam mu tego za zle, ustalilismy ze juz po wszystkim wejdzie odciac pepowinke :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Mojego raczej przy porodzie nie będzie bo sam mi to powiedział, a na siłę ciągać to nie chce.

A co do Twojego postu Staraczko to jak teraz Twoja znajoma wpisze w dokumenty ojciec nieznany, a później by może chciała zmienić nazwisko dziecka na nazwisko ojca, to wydaje mi się, że to później wszystko sądownie jest rozpatrywane. Moja znajoma miała podobny problem i jej ciotka poradziła, aby dała dziecku nazwisko biologicznego ojca bo będzie wtedy na dziecko dostawać alimenty.
    Ale to wszystko zależy od matki dziecka i to ona musi podjąć decyzję.

Po 1 zeby ojciec zostal wpisany do altu urodzenia musi z partnerka isc do usc po urodzeniu dziecka. Jesli kobieta sama pojdzie to nie ma juz nn tylko wpisuja w rubryke.ojciec imoe podane przez matke i nazwisko matki. I wtedy dziecko ma nazwisko matki bo ojca nie bylo w usc. Jesli chce alimenty to nazwisko nie ma tu nic do tego, ale tu zawsze wchodzi w gre sad. Kobieta musi sie zastanowic czeho chce i jak sobie wyobraza relacje z ojcem dziecka. Bo jesli wie ze facet bedzie mial.ich w dupie to zawsze moze sie nie zgodzic na nazwisko ojca i sad zazwyczaj sie do tego przychyla. Ale jesli ojciec chce brac czynny udzial w wychowaniu nie.ppwinna mu tego zabraniac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika - pępowinka też będzie niezbyt piękna, w dodatku pewnie zakrwawiona i będzie Ci wychodzić z pochwy. Krocze też może być porozrywane/rozcięte i zakrwawione. Pewna jesteś, że Twój wrażliwiec nie zmieni orientacji i po takim widoku? ;)

Ja nie rozumiem takich rozterek, dla mnie mężczyzna który dorasta do roli męża (partnera) i ojca to m.in. taki mężczyzna, który nie tylko chce "włożyć" do zgrabnej i wydepilowanej dziury, ale też rozumie, że wychodzące z niej i deformujące ją poniekąd dziecko to druga strona tego samego medalu.

Wybaczcie dosłowność ;)

monaaa85, Czarna_88, snoopy_etka, skabarka, .ona., easymum, kasig, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbka to mamy taki sam obwod brzucha:)

Moj maz nie chcial byc przy porodzie, wrazliwy na pewne sprawy jest, zreszta planowalam wtedy cc. A wyszlo inaczej, porod sn z zaskoczenia i maz sie pojawil z zaskoczenia:)

skabarka lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż na pewno będzie przy porodzie, choć nie do końca jestem przekonana, czy chcę, żeby "monitorował rozwarcie", czy tylko trzymał mnie za rękę i masował (raczej ta druga opcja, bo później jeszcze będzie mieć koszmary;-) ale nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Boję się, że poród zacznie się, kiedy będzie w pracy, a ja nie chcę jechać do pobliskiego szpitala, tylko do kliniki w Krakowie 40 km od mojego domu no i ktoś musi mnie zawieść.. ale to się jeszcze dogra.. ważne żeby dojechał i był ze mną.

Przy wyborze szpitala zwracałam też uwagę na godziny odwiedzin- niektóre mają tylko 10-17, w moim szpitalu z wyboru 8-19, a przecież chcę, żeby mąż był od początku jak najdłużej z nami, szcególnie że raczej będę mieć salę 1-os., bo taie są w standardzie w tym szitalu:-)

720fbe94f2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem pewna :P
    żarty żartami ale i ja sama nie chciałabym, żeby ktoś był ze mną . Jak będę leżała na sali ze skurczami to wtedy i owszem niech będzie przy mnie ale dalej nie nie :)

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do mnie przyszły te leginsy. Mogę je śmiało polecić, wygodne, i idealne na upalne dni :)
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-3-4-z-koronka-getry-rybaczki-xxxl-i5267782108.html

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.O o już przekroczyłyśmy 1000 stron!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Właśnie do mnie przyszły te leginsy. Mogę je śmiało polecić, wygodne, i idealne na upalne dni :)
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-3-4-z-koronka-getry-rybaczki-xxxl-i5267782108.html

Lady a jak ta koronka ,nie jest za waska?? Kiedys sie juz tak zalatwilam ze musialam rozcinac bo byla mega waziutka mimo rozm xl

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki... czy przygotowujecie jakos krocze do porodu (cwiczenia, masaze itp )?

Nie ale w najbliższym czasie (jak moi rodzice pojadą) planuje zacząć robić masaże

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

Moja Mała od wczoraj ma ADHD, fika prawie non stop i powiem Wam, że te kopniaki to już nie delikatne muśnięcia tylko jak walnie to aż mi cały brzuch podskakuje :D

/QUOTE]

U mnie tak samo :) od dwóch dni wali XD że już nie ma wątpliwości najmniejszej że to ona. Wczoraj jak mnie uderzyła w żołądek to myślałam że zwrócę to co zjadłam

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:54

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Lady a jak ta koronka ,nie jest za waska?? Kiedys sie juz tak zalatwilam ze musialam rozcinac bo byla mega waziutka mimo rozm xl

Nie, dla mnie jest idealna, dziś w nich łaziłam 5 godzin, i nie obisła mnie -> nie było takiego prążka jak często po skarpetkach czy podkolanówkach.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kupiłyśmy rajtki dla mnie na absolutorium i sukienkę i oczywiście moja mamucia musiała coś dla wnusi kupić :) i kupiła to:
    2eedmbd.jpg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś odebrałam wyniki glukozy:) w normie :) na czczo 81 po pierwszej godz 153 a po drugiej 124 :) kamień z serca, bo obawiałam się troszkę :)

la_lenka, Sigma lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja nie lubię koronki, ale chyba kupię jakieś zwykłe 3/4 od tego samego sprzedawcy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ