X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj synus poki co jest grzeczniutki. Czuje go doskonale i nawet maz juz wie, ze to kopniaki (wczesniej kazde odezwanie jelit wywolywalo w nim usmiech, nawet mu nie mowilam ze.to nie dzidzia bo taki happy byl), ale bez szalenstw. Rano mial czkawke i wtedy skakal mi brzuchol. Odzywa sie bardzo czesto ale nie jest to borbadowanie. Ale to nie znaczy ze tak zostanie. Moj siostrzeniec ,ktory ma miesiac bardzo meczyl moja siostre i sie smiala ze po porodzie tez jej da popalic. A on praktycznie ciagle spi i jest malym grzecznym aniolkiem.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi siostra radziła, żeby "Porody" sobie odpuścić, bo niektóre odcinki to mają fabułę rodem z "Omena" :) Za to mój małżonek z lubością ostatnio filmiki z różnych porodów oglądał (także z cesarskiego cięcia) i stwierdził, że to bardziej dziecko boli niż matkę, bo mu tak strasznie szyją kręcą, żeby wyciągnąć. Eh... męska empatia :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaaa jak mogłaś takie rzeczy tutaj dodać, zaśliniłam się cała.

U mnie mąż na pewno będzie przy porodzie, nie wyobrażam sobie rodzić bez niego. Pewnie trochę mu się zbierze:P Ale zawsze coś zagada żeby poprawić humor, czy nawet pomoże w masażach pleców, wstawaniu, skakaniu na piłce itd. Ale go powykorzystuję do masażu pleców hehe, bo nigdy mu się nie chce mnie masować, a na porodówce nie będzie miał wyjścia:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój bardzo chciałby być przy porodzie ale, że raczej będę miała cesarkę to nie będzie mu to dane. Też mu brzuch równo z moim rośnie, mówi że się solidaryzuje ze mną :) aa i też muszę w końcu kupić te truskawkowo-bezowe lody bo się od dłuższego czasu to nich przymierzam :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff... pytałam o mężów bo nam sporo osób odradza, ale nie wyobrażam sobie być tam sama, już dziś się boje a co będzie we wrześniu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:50

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Oj tam oj tam. Troche nas tu na formum jest wiec te 2 blachy to i tak za malo :P

Znajoma poprosila zebym jej 2 ciasta zmajstrowala. I cale szczescie ze wybywaja z domu, bo mogloby sie to skonczyc tragicznie :P poki co, wystarczylo mi wylizanie wszystkich misek :)
    O nieeee co za zbrodnia! Upiec takie ciasta i nawet nie sprobowac :) nie dałabym rady :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Mi siostra radziła, żeby "Porody" sobie odpuścić, bo niektóre odcinki to mają fabułę rodem z "Omena" :) Za to mój małżonek z lubością ostatnio filmiki z różnych porodów oglądał (także z cesarskiego cięcia) i stwierdził, że to bardziej dziecko boli niż matkę, bo mu tak strasznie szyją kręcą, żeby wyciągnąć. Eh... męska empatia :)

mój na szczęście widział już w swoim życiu kilka porodów, bo pracuje w pogotowiu, zresztą na studiach mieliśmy praktyki na porodówce więc wie ile kobieta musi włozyć w to wysiłku. wiadomo, ze dla dziecka to też jest duży szok bo zmienia środowisko ale kobieta ma chyba ciut gorzej niż dzidzius :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm hm hm dostałam dziwne pytanie na prywatnej i niewiem o co dokladnie chodzi ale z tego co zrozumiałam jedna z was ma problem :P Ja nie pomogę więc opiszę tutaj tak jak to rozumiem z wiadomości.

Dziewczyna jest z facetem razem mieszkają ale nie jest pewna co do niego, facet szantażuje ze ma 50% praw do dziecka i pomyslala aby po porodzie dziecko mialo jej nazwisko czyli chyba ojciec nieznany(?) a na koniec pyta mnie jeżeli jej sie polepszy relacja i weźmie z nim ślub to czy dziecko dostanie jego nazwisko.

Nie znam sie na tych przepisach czy jak to nazwac wiec odpowiedziałam ze nie wiem jak to po slubie bedzie z nazwiskiem. Moze wy jej tu napiszcie.

I wybacz koleżanko forumowa ja tobie nie pomoge ale dziewczyny niech sie wypowiedzą w tej sprawie.
    Tymczasem uciekam z psem na dwór i do rodzicow :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam porodu sama- niech sie meczy razem ze mną :D mam nadzieje, ze nie wpłynie to zle na postrzeganie mnie przez niego ;)

Poza tym u nas laski, które rodzą same nie maja sal rodzinnych i rodzą obok innych- Np tylko parawanik i leżysz tak kilkanaście godzin i sluchasz- raz jedna wyje raz druga brrrrrrr. ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam wszystkim.
    Rzadko bardzo tu zaglądam...ale chyba powinnam częściej. :)
    Proszę o dopisanie do listy na pierwszej str. Termin mam na 12 września i będzie chłopiec. Na tej liście z exela jestem 32 :)

A codo porodów rodzinnych to mój się rpzekonał...na początku nie bardzo chciał być, ale delikatnie mu wytłumaczyłam, że lepiej żeby był. No i w szkole rodzenia, zajęcia już zaczęliśmy i tam też położne wytłumaczyły. Więc wiadomo już że będzie.

A co do nazwiska dziecka - to wiem tyle na pewno, że w usc przy wyznaczaniu terminu ślubie się pytają jakie nazwisko dla dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 14:36

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rodze razem z moim mezem sam mi to zapowiedzial na poczatku ciazy ;-) On juz byl przy jednym porodzie ( byla zona) a ja nie wyobrazam sobie zwby mialo go nie byc ale wien ze roznie u nas to moze byc bo maz ma sluzby w katowicach i to jest jakies 40 km od domu...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, uff! Glukoza wyszła dobrze. Na czczo troche wysoko (90), ale potem ładnie 158 i 92. Będę se przy okazji badań mierzyć glukoze na czczo żeby nie było jakiegoś pogorszenia, ale jak na razie bardzo sie cieszę.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pracy nudnawo to siedze iogladam pierdólki, patrzcie jakie cuda

https://www.facebook.com/lalalove.handmade/photos/pb.276080989188922.-2207520000.1431692751./615963035200714/?type=3&theater&__mref=message

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabeel wrote:
    Hej Wam wszystkim.
    Rzadko bardzo tu zaglądam...ale chyba powinnam częściej. :)
    Proszę o dopisanie do listy na pierwszej str. Termin mam na 12 września i będzie chłopiec. Na tej liście z exela jestem 32 :)

A codo porodów rodzinnych to mój się rpzekonał...na początku nie bardzo chciał być, ale delikatnie mu wytłumaczyłam, że lepiej żeby był. No i w szkole rodzenia, zajęcia już zaczęliśmy i tam też położne wytłumaczyły. Więc wiadomo już że będzie.

A co do nazwiska dziecka - to wiem tyle na pewno, że w usc przy wyznaczaniu terminu ślubie się pytają jakie nazwisko dla dzieci.

Shabeel synek będzie:)?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam porodu sama- niech sie meczy razem ze mną :D

Oj kochana, namęczysz się głównie tylko Ty :D

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego raczej przy porodzie nie będzie bo sam mi to powiedział, a na siłę ciągać to nie chce.

A co do Twojego postu Staraczko to jak teraz Twoja znajoma wpisze w dokumenty ojciec nieznany, a później by może chciała zmienić nazwisko dziecka na nazwisko ojca, to wydaje mi się, że to później wszystko sądownie jest rozpatrywane. Moja znajoma miała podobny problem i jej ciotka poradziła, aby dała dziecku nazwisko biologicznego ojca bo będzie wtedy na dziecko dostawać alimenty.
    Ale to wszystko zależy od matki dziecka i to ona musi podjąć decyzję.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Hm hm hm dostałam dziwne pytanie na prywatnej i niewiem o co dokladnie chodzi ale z tego co zrozumiałam jedna z was ma problem :P Ja nie pomogę więc opiszę tutaj tak jak to rozumiem z wiadomości.

Dziewczyna jest z facetem razem mieszkają ale nie jest pewna co do niego, facet szantażuje ze ma 50% praw do dziecka i pomyslala aby po porodzie dziecko mialo jej nazwisko czyli chyba ojciec nieznany(?) a na koniec pyta mnie jeżeli jej sie polepszy relacja i weźmie z nim ślub to czy dziecko dostanie jego nazwisko.

W USC wypełnia się papierek jakie nazwisko mają mieć przyszłe dzieci.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko może znajoma rejestrując dziecko dać Mu swoje nazwisko, nie jest tu konieczne nazwisko faceta... a później po ślubie, w przypadku gdy wcześniej ojciec oznaczony jest jako nieznany mężczyzna musi przysposobic owe dziecko i po problemie =)

Jestem juz po wizycie... córcia potwierdzona córcia =)
    wszystko jest prawidłowo, od poniedziałku urosła jakieś 35 gram.. waży teraz 425 gram - kawał człowieka =)

Doktor chciał pokazać nam buzke maleńkiej, ale jak to dziewczynka zaczęła się wstydzić i odwracać główkę w druga stronę... nie chce sie jeszcze ujawniać =)
    Rączki, nóżki i wszystkie organy prawidłowe, wiec jesteśmy baaaardzo szczęśliwi =)

aaaaa... łożysko sie ładnie podnosi i ponoć zagrożenie minęło =)

karolcia87, Jastin13, Terazsięuda:-), Lilla My, skabarka, agatka196, .ona., 4me, Wonderland, easymum, kasig lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ