WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
bebag wrote:Cześć Dziewczyny, ja dziś po południu mam prenatalne, stresuję się co tam usłyszę, zwłaszcza że od ponad 3 tygodni nie miałam usg. Ale trzeba być dobrej myśli
strigo, Ty już po?
Jestem już po USG, pobrana krew na PAPPA.
Lekarz gligdał mi brzuch z 40 minut! Bardzo dokładnie wszystko sprawdzał.
Całość badanie podsumuję cytatem lekarza "Ja wiem, że rodzice nie chcą tego słyszeć o swoim dziecku, ale Pani dziecko jest całkowicie przeciętne, żaden sprawdzany przeze mnie parametr nie odbiega od normy dla Pani tygodnia ciąży, jedynie wielkością jest o 4 dni starsze"
Także machało do mnie rączką, wierzgało nogami jak młoda klaczka / źrebak
ciągle ruszało buźką jak by coś jadło.
Nie chciałam znać płci, lekarz stwierdził, że popsułam mu najlepszą zabawę
A dziecko całe badanie się wystawiało i prezentowało płeć
Po całej rozmowie z nim mam podejrzenie, ale poczekam jeszcze
Czuję się cudownie!
Powiedziałam od razu wszystkim w pracy, choć miałam to zrobić w czwartek na zebraniu większym. Ale już nie mogłam dzisiaj z tego przypływu radości
Wszyscy szczęśliwi zostałam wyściskana zdjęcia z usg oglądane.
Próbuję znaleźć jakiegoś kompa z cdromem żeby zgrać sobie nagrania z płyty którą dostałamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 12:26
bebag, Muszka1, nika647, LILA_33, Nadziejka30, niezapominajk_aa, zosiasamosia, ann2224, Umka lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Cześć Dziewczyny, ja dziś po południu mam prenatalne, stresuję się co tam usłyszę, zwłaszcza że od ponad 3 tygodni nie miałam usg. Ale trzeba być dobrej myśli
strigo, Ty już po?
Lekarz mi powiedział - zjeść 20 minut a max pół godziny przed badaniem. Żeby maluch nie spał i nie układał się pleckami do maszyny.
Moje prezentowało wszystko!
Śmiałe - po mamusi hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 12:44
bebag, Umka lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Szacun że nie chciałaś znać płci 🤣 Ja bym nie wytrzymała. Chociaż jak się tak prezentowało mocno i wyraźnie to mam pewne podejrzenia 😅 Na jaki termin Cię wpisać?
Nie chcę znać póki męża nie ma w domu
Ma być niespodzianka na lotnisku
A wiem sama po sobie, że jak bym się dzisiaj dowiedziała na te 80% to bym nie wytrzymała
I też z dalszej rozmowy mimo lekarza "nie powiem Pani, zepsuła mi Pani całą radość z badania" ja jemu?? hahahaha Lekarz dowcipniś To też już podejrzewam, chociaż brak pewności to nadal będzie niespodziankaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 12:51
nika647, LILA_33, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:Bez zmian póki co proszę 21.09
Nie chcę znać póki męża nie ma w domu
Ma być niespodzianka na lotnisku
A wiem sama po sobie, że jak bym się dzisiaj dowiedziała na te 80% to bym nie wytrzymała
I też z dalszej rozmowy mimo lekarza "nie powiem Pani, zepsuła mi Pani całą radość z badania" ja jemu?? hahahaha Lekarz dowcipniś To też już podejrzewam, chociaż brak pewności to nadal będzie niespodzianka
Ta lekarka która robiła moje USG była potwornie nerwowa, do tego małomówna, tylko się wściekała że dzieciak się obraca, o płci nawet mowy nie było. I całe badanie trwało max 20min łącznie z wywiadem... -
nika647 wrote:Świetny lekarz! Że taki dokładny i z humorem! To mega ważne bo uspokaja po prostu.
Ta lekarka która robiła moje USG była potwornie nerwowa, do tego małomówna, tylko się wściekała że dzieciak się obraca, o płci nawet mowy nie było. I całe badanie trwało max 20min łącznie z wywiadem...
Bardzo fajny lekarz
"Do zobaczenia w 20 tygodniu, szybko zleci! A do następnej ciąży jak szybko zleci"Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 13:08
Nadziejka30, nika647, bebag, Umka lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:O rety, mnie wałkował naprawdę chyba z 40 minut, plus na początku krótki wywiad, a potem jeszcze omówienie wszystkiego.
Bardzo fajny lekarz
"Do zobaczenia w 20 tygodniu, szybko zleci! A do następnej ciąży jak szybko zleci"
Oo to rzeczywiście Strigo trafiłaś na bardzo fajnego lekarza 🤗😁❤️
Mam nadzieję, że za tydzień też usłyszę tak piękne wieści 😁😍
Super,że wszyscy w pracy tak miło zareagowali ❤️
Bebag teraz czekamyna wieści od Ciebie ❤️🤞❤️strigo, bebag lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
strigo wrote:O rety, mnie wałkował naprawdę chyba z 40 minut, plus na początku krótki wywiad, a potem jeszcze omówienie wszystkiego.
Bardzo fajny lekarz
"Do zobaczenia w 20 tygodniu, szybko zleci! A do następnej ciąży jak szybko zleci"bebag, Umka lubią tę wiadomość
-
strigo, Ty już po?bebag lubi tę wiadomość
-
Wiecie odnośnie stresu przed badaniem, naprawdę myślałam, że będę mocno przeżywać wszystko, a finalnie odhaczam z listy badania, jak bym w bingo grała.
Z każdym badaniem jestem jeszcze bardziej spokojna, że wszystko ok.
Ma na pewno na to wpływ moje naprawdę łagodne przechodzenie ciąży do tej pory. Jestem przygotowana na wszystko i jednocześnie spokojna, że nic się nie wydarzy złego.bebag lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie, już trochę wyluzowalam, zjadłam dobry obiad i poszłam do sklepu po batonika żeby zjeść przed badaniem jadę dopiero na 16:40 więc jeszcze trochę
strigo, lekarz mistrz! Moim zdaniem dobre podejście do pacjenta jest w zawodzie tak samo istotne jak wiedza! Fajnie że tak trafiłaśstrigo, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki i wsparcie, już trochę wyluzowalam, zjadłam dobry obiad i poszłam do sklepu po batonika żeby zjeść przed badaniem jadę dopiero na 16:40 więc jeszcze trochę
strigo, lekarz mistrz! Moim zdaniem dobre podejście do pacjenta jest w zawodzie tak samo istotne jak wiedza! Fajnie że tak trafiłaś
powiedzieli, że bardzo fajny i mega dokładnie bada, więc weszłam już spokojniejsza -
strigo wrote:Zanim weszłam zapytałam o niego parę która wyszła
powiedzieli, że bardzo fajny i mega dokładnie bada, więc weszłam już spokojniejsza
Super 😄❤️
Dziewczyny,bo to moje pierwsze prenatalne i z Waszych opowieści wiem, że lekarz robi dokładne usg- przez brzuch je się robi( dopochwowo już nie?) I przegląd wyników pappy z obrazem usg😉?I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
U mnie zaczął się 17 tydzień a żołądek jak mnie bolał i meczył tak dalej to robi. Czy ktoś też tak ma. Mam strasznie wydęty i twardy brzuch na wysokości żołądka myślę że może być to spowodowane progesteronem ale na razie nie mogę go odstawić taka decyzja lekarza jak sobie pomóc macie jakieś rady ?
-
Strigo, super!
Bebag, kciukistrigo lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Nadziejka30 wrote:Super 😄❤️
Dziewczyny,bo to moje pierwsze prenatalne i z Waszych opowieści wiem, że lekarz robi dokładne usg- przez brzuch je się robi( dopochwowo już nie?) I przegląd wyników pappy z obrazem usg😉?
Cały czas jeździł mi po lewej stronie brzucha tam gdzieś siedzi bąbelNadziejka30 lubi tę wiadomość
-
ann2224 wrote:U mnie zaczął się 17 tydzień a żołądek jak mnie bolał i meczył tak dalej to robi. Czy ktoś też tak ma. Mam strasznie wydęty i twardy brzuch na wysokości żołądka myślę że może być to spowodowane progesteronem ale na razie nie mogę go odstawić taka decyzja lekarza jak sobie pomóc macie jakieś rady ?
-
Nadziejka30 wrote:Super 😄❤️
Dziewczyny,bo to moje pierwsze prenatalne i z Waszych opowieści wiem, że lekarz robi dokładne usg- przez brzuch je się robi( dopochwowo już nie?) I przegląd wyników pappy z obrazem usg😉?Nadziejka30 lubi tę wiadomość