WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadziejka30 wrote:Niezapominajka_aa ankieta wypełniona!😄😉
Co do szybkiego.glodu i jedzenia mniejszych porcji to zbijam piątkę 🙈😄 co zjem to za chwilę jestem głodna. Mąż ma ze mną utrapienie 😂😅bo co nie zaproponuje to nie mam ochoty 😅
Mięso też mi średnio wchodzi...głównie owoce i warzywa i kanapki z dzemem 🙈😄
Z tego co kojarzę to z palca krew zawsze wychodzi trochę wyższa😉😊 jak dla mnie Strigo wyniki jak najbardziej w normie 😊Nadziejka30 lubi tę wiadomość
-
chleb i bułki z dżemem? nieeeeeee ale paluszki solone z serkiem homogenizowanym waniliowym ! TAK TAK TAK! obiad w formie ziemniaków, zupy, mięsa? nieeeeeee ale parówki i jajecznica 24h/dobę TAK!
kocham ten stan kiedy nie mam ochoty na nic a jedyne co mi wchodzi to dziwne wynalazki
mąż stwierdził, że go to przeraża bo co by się na mnie nie popatrzył to ja cały czas coś jem.... a jak przychodzi pora obiadu to dzióbnę ze 3 razy i mam dośćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 12:05
-
Kurcze ale najgorsze jest wymyślanie co na obiad , bo ja na nic nie mam ochoty 🙈Współczuję trochę mojemu mężowi no ale cóż musi to wytrzymać 😅
Pisałyśmy jakiś czas temu o rozstępach i mimo że smaruje się żeby skóra była nawilżona, to już mam pierwsze na piersiach 😔 muszę kupić coś już typowo na rozstępy, czy któraś z Was używała ten krem albo olejek mustela?nika647 lubi tę wiadomość
-
Jak już są rozstępy to raczej uzylabym jakiegoś kremu żelu silikonowego na blizny.
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Spuromix wrote:chleb i bułki z dżemem? nieeeeeee ale paluszki solone z serkiem homogenizowanym waniliowym ! TAK TAK TAK! obiad w formie ziemniaków, zupy, mięsa? nieeeeeee ale parówki i jajecznica 24h/dobę TAK!
kocham ten stan kiedy nie mam ochoty na nic a jedyne co mi wchodzi to dziwne wynalazki
mąż stwierdził, że go to przeraża bo co by się na mnie nie popatrzył to ja cały czas coś jem.... a jak przychodzi pora obiadu to dzióbnę ze 3 razy i mam dość -
LILA_33 wrote:Kurcze ale najgorsze jest wymyślanie co na obiad , bo ja na nic nie mam ochoty 🙈Współczuję trochę mojemu mężowi no ale cóż musi to wytrzymać 😅
Pisałyśmy jakiś czas temu o rozstępach i mimo że smaruje się żeby skóra była nawilżona, to już mam pierwsze na piersiach 😔 muszę kupić coś już typowo na rozstępy, czy któraś z Was używała ten krem albo olejek mustela?
O jeny tak! My zawsze planowaliśmy obiady i zakupy tak, żeby nie było zbędnych wydatków i marnowania żywności. A teraz jest dramat bo ja mimo że coś zaplanowaliśmy i tak zmieniam zdanie 🤣
Na rozstępy siostra poleciła mi balsam palmers. W ciąży z drugą córką mówi że stosowała i nic jej nie wyskoczyło. Niestety na już istniejące nie wiem co można by użyć. Sama mam na pośladkach i używam tego balsamu z palmers, nie wiem czy pomoże trochę je zredukować ale akurat w tym miejscu mi nie przeszkadzają 😅 -
A jak te te ciążowe smaki mają sie u Was do płci? Pytanie oczywiście do tych które już mają płeć przynajmniej wstępnie potwierdzona🙂
Bo u mnie było tak że słone - był chłopiec,
Słodkie - córka
Teraz znowu bardziej słone wchodzi🙂 ale płci jeszcze nie znam😜 -
nika647 wrote:A jak te te ciążowe smaki mają sie u Was do płci? Pytanie oczywiście do tych które już mają płeć przynajmniej wstępnie potwierdzona🙂
Bo u mnie było tak że słone - był chłopiec,
Słodkie - córka
Teraz znowu bardziej słone wchodzi🙂 ale płci jeszcze nie znam😜
O też jestem ciekawa, też nie znam płci a patrząc na zachcianki i tak nie jestem w stanie stwierdzić bo codziennie coś innego wchodzi 😅😅
Powoli się robię niecierpliwa do kolejnej wizyty 🙈 już tak bardzo chciałabym wiedzieć kto się tam chowa 😅nika647 lubi tę wiadomość
-
a jak ja mam wnioskować zachcianki jak mieszam słone ze słodkim? masakra jakaś też czekam jak na szpilkach żeby dowiedzieć się kto tam siedzi dalej mam przeczucia że to będzie chłopak ciekawe czy się sprawdzi wg tego chińskiego co tutaj był podsyłany to wyszło ze będzie dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 13:05
nika647 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was ma link do jakiejś fajnej listy wyprawkowej? Co prawda chce zacząć dopiero po świętach kompletować, ale chciałam sobie popatrzeć co i jak 😅 albo może korzysta z ebooka "wyprawka+niezbędnik przyszłej mamy" ze sklepu mamymamom? i może się wypowiedzieć czy warto w niego inwestować? 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 13:41
-
niezapominajk_aa wrote:Czy któraś z Was ma link do jakiejś fajnej listy wyprawkowej? Co prawda chce zacząć dopiero po świętach kompletować, ale chciałam sobie popatrzeć co i jak 😅 albo może korzysta z ebooka "wyprawka+niezbędnik przyszłej mamy" ze sklepu mamymamom? i może się wypowiedzieć czy warto w niego inwestować? 😅
-
Moja lista do kupienia przed porodem dla dziecka to: wózek, chusta do noszenia, ręczniczki z kapturkiem, rożek, wanienka, kosmetyki dla dziecka, przewijak, ubranka (pajace ze stopami + body z krótkim rękawem pod spód, body z długim plus spodenki ze stopami), pieluchy, podkłady jedn. Do przewijania, jakiś lezaczek lub Bujaczek ale to po miesiącu. Do mycia pupcia przy zmianie pieluszki sprawdziły się u nas takie duże waciki dla dzieci, np Dada i woda przegotowaną. Chusteczki nawilAne podrażniały pupę. Do szpitala zabrałam mała buteleczkę wody z musteli. Była super. Dla mnie podkłady porodowe, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe, Tantum rosa i kora dębu do podmywania
Mam zamiar kupić też smoczek, butelki jakieś mamy i ręczny laktator więc na początek wystarcza. Łóżeczko pożyczymy dostawne od szwagierki bo jeszcze mają. Zwykle łóżeczka się u nas nie sprawdziły.
Do zasypiania sprawdzimy się u nas misie szumisie, ale są też aplikacje na telefon. Tylko trzeba mieć zapasowy telefon😜 jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 13:56
LILA_33, niezapominajk_aa, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Jak już są rozstępy to raczej uzylabym jakiegoś kremu żelu silikonowego na blizny.
Ja pamiętam kiedyś stosowałam bio oil już tez na takie które wyskoczyły i ładnie zbladło także że nie są bardzo bardzo widoczne. Dzięki, Poszukam sobie tego żelu silikonowego.
Bardziej tak myślałam o tej musteli żeby smarować żeby nie wyskoczyło więcej, ale chyba na to nie ma rady, najbardziej boję się że wyskoczą na brzuchu
niezapominajk_aa dzięki za polecenie balsamu
Tez sobie poczytam coś muszę wdrożyć -
nika647 wrote:Moja lista do kupienia przed porodem dla dziecka to: wózek, chusta do noszenia, ręczniczki z kapturkiem, rożek, wanienka, kosmetyki dla dziecka, przewijak, ubranka (pajace ze stopami + body z krótkim rękawem pod spód, body z długim plus spodenki ze stopami), pieluchy, podkłady jedn. Do przewijania, jakiś lezaczek lub Bujaczek ale to po miesiącu. Do mycia pupcia przy zmianie pieluszki sprawdziły się u nas takie duże waciki dla dzieci, np Dada i woda przegotowaną. Chusteczki nawilAne podrażniały pupę. Do szpitala zabrałam mała buteleczkę wody z musieli. Była super. Dla mnie podkłady porodowe, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe, Tantum rosa i kora dębu do podmywania
Oo ale super 😍 a ja chciałam zapytać o ilość ubranek na początek bo dziecko chyba szybciutko z tego wyrasta nie ? -
Staniki do karmienia. Dobrze jakiś mieć do porodu i do szpitala, ale kupić jeden, max dwa bez fiszbin, rozmiar większy niż teraz. Bo przy nawale piersi mogą być nawet że 3 rozmiary większe. Wtedy poszłam do pobliskiego sklepu z bielizną i kupiłam taki zwykły bawełniany za 30zl w rozmiarze 80g, a po tygodniu wróciłam do 75e, normalnie noszę 75d
-
LILA_33 wrote:Oo ale super 😍 a ja chciałam zapytać o ilość ubranek na początek bo dziecko chyba szybciutko z tego wyrasta nie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 14:08
bebag, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
Wiecie że ja mam jeszcze listy z poprzedniej ciąży? 🙈
Dla córki miałam taką listę:
https://zapodaj.net/d905edd7163c1.jpg.html
A dla siebie do szpitala miałam taką:
https://zapodaj.net/03522da6f02db.jpg.html
Na pewno nie przydały mi się skarpetki do szpitala, a młoda nie tolerowała rożka ale tak to te listy w miarę rozsądne mi chyba wyszły koło poporodowe to bardzo dyskusyjny temat, ale nie ukrywam, mi po porodzie SN się przydało poduszki do karmienia nie brałam do szpitala, ale w domu must have!
Tez w ogóle nie używałam chusteczek nawilżanych tylko duze waciki bawełniane i wodę a i nie używałam oliwki/balsamu po kąpieli, ale teraz bobas pojawi się tuż przed sezonem grzewczym wiec pewnie sie przyda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2023, 14:15
nika647, niezapominajk_aa, LILA_33, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Wiecie że ja mam jeszcze listy z poprzedniej ciąży? 🙈
Dla córki miałam taką listę:
https://zapodaj.net/d905edd7163c1.jpg.html
A dla siebie do szpitala miałam taką:
https://zapodaj.net/03522da6f02db.jpg.html
Na pewno nie przydały mi się skarpetki do szpitala, a młoda nie tolerowała rożka ale tak to te listy w miarę rozsądne mi chyba wyszły koło poporodowe to bardzo dyskusyjny temat, ale nie ukrywam, mi po porodzie SN się przydało poduszki do karmienia nie brałam do szpitala, ale w domu must have!
Tez w ogóle nie używałam chusteczek nawilżanych tylko duze waciki bawełniane i wodę a i nie używałam oliwki/balsamu po kąpieli, ale teraz bobas pojawi się tuż przed sezonem grzewczym wiec pewnie sie przyda
Myśmy też nie używali balsamów, tylko emolient do kąpieli lub płyn z musteli, bo balsamie moje dzieci były całe w kropkach😄bebag, Umka lubią tę wiadomość