X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze się mi przewinęło pytanie tutaj o poród.... o prywatnym nie myślałam ale myślałam o porodzie w domu z tym że u mnie jest jeden problem.... mąż przy porodzie nie chce być a ja go nie zamierzam zmuszać więc pojadę do szpitala odbębnić krwawą scenę i zaraz po porodzie jak z maluszkiem będzie ok to wracamy do domu na własne żądanie....

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix, w niektórych miastach są też takie fajne domy narodzin przy szpitalach - wszystko się wtedy obydwa bez zbędnych procedur medycznych i jest bardzo kameralnie :) w Warszawie na bank jest coś takiego przy szpitalu na Madalińskiego i na Żelaznej. Ja rozważałam taką opcję, ale pewnie będę brała heparynę do końca i wtedy moi lekarze sugerują poród w szpitalu o trzecim stopniu referencyjności więc bez dyskusji się dostosuję.

Generalnie jak z bobasem wszystko dobrze to do domu wypisuje teraz szybko. Chyba w 3 dobie maks :) natomiast moim zdaniem to jest taki optymalny czas, szczepią wtedy dziecko, badają bilirubinę, i jak wszystko ok - go do domu :) ale wiadomo, dużo zależy od tego na ile mama czuje się pewnie - mi te dni w szpitalu były potrzebne na oswojenie się z sytuacją ale wiem że nie każdy tego potrzebuje :)

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umka! Gratulacje! Bardzo dobre wyniki :) ja ryzyka poznam dopiero na początku przyszłego tygodnia, a jutro standardowa wizyta kontrolna u mojej Pani dr mnie czeka :) liczę na to że dzisiejsza morfologia wyjdzie dobrze i zmniejszymy trochę dawkę żelaza :D

Umka lubi tę wiadomość

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Ooo, a ja jestem w 13+5 i mi jeszcze w apkach nie przeskoczyło na 2 trymestr. To jak to w końcu jest? 😅😅
    Nie sprawdzałam :D
    Tak mi powiedział dziś lekarz :)
    Że teraz zaczyna się najmilszy okres ciąży, zaleca teraz wyjazdy, wczasy itd.
    Dolegliwości (których defakto nie miałam) ustępują i dopiero od 24 tygodnia ciąży, po koniec drugiego trymestru już powinnam zwolnić tempo życiowe i zająć się bardziej ciążą.
    U położnej przed wizytą - "Wgl Pani nie przybiera na wadze, bardzo ładnie :)"
    Ciśnienie super, więc sama radość :)

LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Muszka o kurde. Już połówkowe 😱 szok.

Mi kazali dzwonić 2 tygodnie przed, więc poczekam. Na następnej wizycie 05.04 będę miała dopiero skierowanie 🙈 nie mam pojęcia jak tu wytrzymam jeszcze 3 tygodnie do wizyty
    Umka bardzo dobre wieści.
    Strigo ale już konkret człowieka.

Jeszcze 50 cm i koniec dwupaku 🙃

U mnie tak samo kazali dzwonić 2 tygodnie przed się umówić ale wychodzi na to ze połówkowe bedą jakoś tydzień lub 1,5 po świętach 🙈 jak to leci ❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam troszkę kontrowersyjne podejście do badań i szczepień w pierwszych dobach życia i owszem dziecko zaszczepię ale nie w pierwszych dniach. Witaminy K też nie zgodzę się podać więc ryzyko żółtaczki też jest minimalne... ogólnie wiem że w domu szybciej dojdę do siebie po porodzie niż w szpitalu....

Podejście pewnie nie jedną zaskoczy i wzburzy no ale takie właśnie mam i tego będę się trzymać....

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wtorkowej wizycie u ordynator szpitala dowiedziałam się że maluch z nóżkami ma już 16 cm! Wszystko wyszło bardzo dobrze, troszkę nie chciał pokazać kim jest ale udało się, będzie cudowny synek 🥰
    A połówkowe u mnie będą już 21 kwietnia. Ale ten czas leci

LILA_33, strigo, niezapominajk_aa, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam mnóstwo pięknych rzeczy po córce, dużo nowych, różne buciki., no ale cóż, Czeka mnie kompletowanie wyprawki w zupełnie innym kolorze. Ale uwielbiam kupować te malutkie ciuszki, są przesłodkie 😍

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeskoczy tak przeskoczy, bardziej mnie zastanawia czym się w końcu sugerować. W internecie też różnie piszą, raz że od 13+0 tc a za chwilę że od 14+0 tc.😅😅

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Ja po wtorkowej wizycie u ordynator szpitala dowiedziałam się że maluch z nóżkami ma już 16 cm! Wszystko wyszło bardzo dobrze, troszkę nie chciał pokazać kim jest ale udało się, będzie cudowny synek 🥰

Gratulacje synka ❤ 16 cm to już kawał chłopca ! 😄 my może na następnej wizycie w końcu się dowiemy kto tam mieszka 😊

Katia89 lubi tę wiadomość

age.png

09/2020 💔

• strigo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Muszka o kurde. Już połówkowe 😱 szok.

Mi kazali dzwonić 2 tygodnie przed, więc poczekam. Na następnej wizycie 05.04 będę miała dopiero skierowanie 🙈 nie mam pojęcia jak tu wytrzymam jeszcze 3 tygodnie do wizyty
    Umka bardzo dobre wieści.
    Strigo ale już konkret człowieka.

Jeszcze 50 cm i koniec dwupaku 🙃
    Oby nie urosło za mocno :D ja sama ledwo 160, mąż wielki :D
    A dziecko oby poszło w tatusia! Ale dopiero jak już spokojnie wyjdzie ze mnie :D
    Lekarz w poniedziałek mówił, że jest większe troszkę niż norma w momencie badania :) Ale to się będzie jeszcze tak szybko zmieniać!

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    WOW!! Już 16 cm!!! Pięknie!
    Wygląda na to, że teraz ma miejsce ten największy skok jeśli chodzi o wzrost, a potem zaczyna nabierać masy :D
    Powodzenia!!! <3

Katia89 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie, taka normalna, a będzie to już 17 tydzień (17+4) i chyba trochę późno zapisywać się wtedy na USG połówkowe? Nie wiem czy powinnam dzwonić i zapisywać się już teraz? Ale skierowanie dostanę dopiero na wizycie. Kolejna wizytę mam 2O kwietnia i to bedzie 20+4 więc teoretycznie mozemy wtedy zrobić USG drugiego trymestru. Przez ta możliwość robienia badań na NFZ mam tylko komplikacje🙈

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już jestem zapisana na połówkowe na 18 maja :)

będzie wtedy 22w+1d

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie, taka normalna, a będzie to już 17 tydzień (17+4) i chyba trochę późno zapisywać się wtedy na USG połówkowe? Nie wiem czy powinnam dzwonić i zapisywać się już teraz? Ale skierowanie dostanę dopiero na wizycie. Kolejna wizytę mam 2O kwietnia i to bedzie 20+4 więc teoretycznie mozemy wtedy zrobić USG drugiego trymestru. Przez ta możliwość robienia badań na NFZ mam tylko komplikacje🙈

Najlepiej zadzwoń do przychodni gdzie chcesz je zrobić i zapytaj, ja pytałam tydzień temu bo chciałam się zapisać na połówkowe, a Pani powiedziała że na spokojnie dopiero w 18+0 mam dzwonić i wtedy się umówić bo prenatalne robią po 20 tygodniu 😊 a skierowanie moge dowieźć, także może nie będzie za późno :)

nika647 lubi tę wiadomość

age.png

09/2020 💔

• strigo Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro dziewczyny, że już z takim wyprzedzeniem planujecie wszystko.
    Ja w mojej sytuacji życiowej nauczyłam się nie planować niczego!
    A wizyty wychodzą po po prostu jedna po drugiej. Po dzisiejszej zaplanowana kolejna, lekarz prowadzi wszystko i informuje kiedy co mam robić.
    Wiem, że nie bez znaczenia jest to że chodzę prywatnie do kliniki, w której robią wszystko i kiedy by nie zostało zaplanowane to zawsze mi umówią wizytę.

preg.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    No ja mam troszkę kontrowersyjne podejście do badań i szczepień w pierwszych dobach życia i owszem dziecko zaszczepię ale nie w pierwszych dniach. Witaminy K też nie zgodzę się podać więc ryzyko żółtaczki też jest minimalne... ogólnie wiem że w domu szybciej dojdę do siebie po porodzie niż w szpitalu....

Podejście pewnie nie jedną zaskoczy i wzburzy no ale takie właśnie mam i tego będę się trzymać....

Czy ja wiem czy kontrowersyjne? Myślę że obecnie przeciwników procedur medycznych jest tyle samo co zwolenników :)

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu ledwo badania 1 trymestru porobilyśmy a część z Was czeka już na połówkowe :D ale ten czas leci :)

Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    My tu ledwo badania 1 trymestru porobilyśmy a część z Was czeka już na połówkowe :D ale ten czas leci :)
    To samo pomyślałam 😁🥰😄 ja dopiero dziś oddałam krew na pappe 🙈😁
    Ale to fajnie widzieć jak te ciąży szybko lecą 😘❤️

Umka lubi tę wiadomość

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 16 marca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czas leci jak woda przez palce... nim się obejrzymy a będziemy tulić maluchy.... przecież ostatnio sikałyśmy na testy :D

Muszka1, LILA_33, niezapominajk_aa, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ