WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Też nie wymiotowałam, jedynie dwa razy po chrupkach 🙈 dalej nie mogę się skusić nawet na jednego chipsa bo źle je znoszę 😅 ale nudności miałam zawsze jakoś od obiadu, jak brałam przy posiłku puerię. Nie ważne co jadłam, odbijały się ryby. Już mam dość bo ile można się męczyć? 🙄
Zamówiłam omegamed, liczę że będzie lepiej 😅 -
Współczuję Was wymiotów.
Ja nie wymiotowałam nawet raz
A tak niedobrze zrobiło mi się w sumie też tylko raz przez ten cały dotychczasowy okres ciąży.
Ale uczucie ucisku, żołądek w gardle, szybkie najadanie się, a za chwilę jestem głodna - to jedyne co odczuwam, ale też nie jest to jakieś super uciążliwe. -
Z tym odbijaniem ryba po dha to różnie. W dwóch poprzednich ciążach brałam prenatal duo i odbijało mi się czasem codziennie. Teraz biorę pregna dha i chyba tylko raz mi się to zdarzyło, w obu dha jest z ryb., W obu 600 w dwóch kapsułkach. To kwestia chyba indywidualna:trawienia, hormonów itd.
-
Anetaaa7 wrote:Sok z pokrzywy jest bardzo dobry na podbicie żelaza. Mam skłonności do zaparć a po nim jest ok. Mi mdłości już minęły w pierwsze ciąży było mi niedobrze do 8 miesiąca... ale wymiotować nie wymiotowałam w ogóle.
Ja miałam fatalne wyniki żelaza i bardzo niską ferrytynę więc niestety musiałam mieć wdrożone leczenie farmakologiczne, jest poprawa w wynikach ale i tak póki co muszę zostać przy dużej dawce. Ale u mnie to żadne zaskoczenie, od zawsze mam problem z magazynowaniem żelaza, a jak jeszcze przez 3 miesiące mało co mogłam jeść to i wyniki poleciały na łeb na szyję
Dziś też lekarka potwierdziła mi że zostaję na heparynie do porodu, ale w sumie spodziewałam się tego -
strigo wrote:Ja kończę opakowanie Femibion 2. Myślałam, żeby przejść na tę Puerię bo wychodzi korzystniej cenowo.
I właśnie wykupiłam NIFTY Pro
Czekam na telefon i umawiam pobranie
I nadal czekam na telefon z kliniki jak moje wyniki PAPPA - już minął tydzień wczoraj, także siedzę jak na szpilkach
Odebrałam też w weekend moją poduszkę z allegro - polecaną tutaj.
Dzisiaj spałam z nią pierwszy raz i jest SUPER!!!
Możesz wrzucić linka do tej poduszki jeszcze raz ? 😊 Bo chyba go nie dam rady odszukać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 15:04
-
Anetaaa7 tak biorę magnez.
Wczoraj czułam się tragicznie cały czas coś mnie bolało w tym brzuchu, a na koniec dnia tak jak Was bolala mnie strasznie głowa, chyba znów miałam migrenę dzis na szczęście jest lepiej.
Karola1688 ja biorę acard w sumie od początku, teraz mam ta dawkę 150, ale czuję się normalnie, nie mam żadnych dolegliwości.
Co do witamin to ja akurat jem puerie duo, ciężko połknąć te 3 tabletki, ale dobrze się po niej czuje
-
LILA_33 wrote:Możesz wrzucić linka do tej poduszki jeszcze raz ? 😊 Bo chyba go nie dam rady odszukać 🙈
to dokładnie ta
https://allegro.pl/oferta/babymam-poduszka-ciazowa-rogal-do-spania-karmienia-10865582009LILA_33, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:Jasne!
to dokładnie ta
https://allegro.pl/oferta/babymam-poduszka-ciazowa-rogal-do-spania-karmienia-10865582009
Dziękuję 😊 musze sobie też kupic, bo już żadna pozycja do spania mi nie pasuje 🙈 -
LILA_33 wrote:Dziękuję 😊 musze sobie też kupic, bo już żadna pozycja do spania mi nie pasuje 🙈
Na końcu są sznurki, można ją związać w rogala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 16:18
-
Hej, dziewczyny ja akurat z innego wątku. Bo termin mam na 3.10😀 wpadłam podpytać u Was.
Ile czekałyscie na wyniki nifty pro? bo pewnie jakieś z Was robiły te badania😊 -
Laura321 wrote:Hej, dziewczyny ja akurat z innego wątku. Bo termin mam na 3.10😀 wpadłam podpytać u Was.
Ile czekałyscie na wyniki nifty pro? bo pewnie jakieś z Was robiły te badania😊
Ja mam jutro rano pobranieMuszka1 lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Ja właśnie przetestowałam dziś w nocy pierwszy raz, jeśli jesteś bardzo wysoka to być Ci jej za krótko, ja ledwo 160 więc jest akurat Za taką cenę!
Na końcu są sznurki, można ją związać w rogala.
Mam 166 cm także myślę że też będzie idealna 😊strigo lubi tę wiadomość
-
Też ją wlansie zamówiłam 😄
Jestem akurat wyższa,ale mi bardziej chodzi,aby wrzucać ją miedzy nogi,gdy leżę na boku 😄I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Laura321 wrote:Hej, dziewczyny ja akurat z innego wątku. Bo termin mam na 3.10😀 wpadłam podpytać u Was.
Ile czekałyscie na wyniki nifty pro? bo pewnie jakieś z Was robiły te badania😊
Tak, ja robiłam Dla własnego spokoju. W Środę rano mi pobrali krew a w poniedziałek czy wtorek były wyniki. Ja kupowałam przez geneplanet, załapałam się na 15% zniżki. Polecam panią koordynatorkę, bardzo się starała żeby mi tak dobrac pobranie żebym miała w moim mieście i nie musiala jechać dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 18:28
Umka lubi tę wiadomość
-
Byłam w aptece i przy okazji zapytałam o coś na rozstępy. Pani mi poleciła albo mustele albo droższy żel z firmy Lierac. Wzięłam ten droższy. Zobaczymy. Nie za bardzo lubię się smarować czymkolwiek. Nawet kremu do rąk używam bardzo rzadko. No ale może się uda systematycznie używać.
LILA_33 lubi tę wiadomość