WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do acardu - jestem alergikiem i ciągle leje mi się na wiosnę z nosa- no i niestety pojawia się od czasu do czasu krew, ale.nie to że się "leje" krew z nosa tylko widzę ją na chusteczce jak wydmucham nos. Co do reszty to nic mi się nie dzieje. Plus podobno jest ważne że acard bierze się zawsze na noc. Dwóch lekarzy mi to podkreślało
Wczoraj nie zażyłam xonvei na wymioty - zobaczymy jak mi dzisiaj pójdzie...nika647 lubi tę wiadomość
-
Pierwszy dzień wiosny witam podwójnie. Zaczynamy z Kropką (już chyba zostanie dziewczynka, coraz bardziej się do tego przyzwyczajam) 17 tydzień 🥰🥰🥰
Jeszcze dwa tygodnie do kolejnej wizyty, zdecydowanie miesiąc między badaniami to dla mnie za długo.
Głowa dalej pobolewa, mam nadzieję że szybko to minie.
Nie mam motywacji do ćwiczeń, mam takiego lenia że podziwiam Was dziewczyny że macie tyle samozaparcia, że ćwiczycie.
Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Anetaaa7 wrote:Dziwne, że nie wyliczą bez biochemii lekarz, który mnie badał mówił, że ma ona marginalne znaczenie.
-
Anetaaa7 wrote:Dziwne, że nie wyliczą bez biochemii lekarz, który mnie badał mówił, że ma ona marginalne znaczenie.
Istotą testu pappa jest połączenie wyników usg z biochemią. Jak ktoś robi tylko usg I trymestru, to ryzyka lekarz poda tylko na podstawie usg, ale test pappa to usg+biochemia
zosiasamosia, ja też nie ćwiczę choć staram się sporo spacerować najbardziej brakuje mi roweru, mogłabym po córkę na rowerze jezdzic, ale na sciezkach rowerowych jest walka o życie i chyba nie czuje się gotowa do niej stanąć rower chyba w ogóle średnio wskazany w ciąży? -
bebag wrote:Istotą testu pappa jest połączenie wyników usg z biochemią. Jak ktoś robi tylko usg I trymestru, to ryzyka lekarz poda tylko na podstawie usg, ale test pappa to usg+biochemia
zosiasamosia, ja też nie ćwiczę choć staram się sporo spacerować najbardziej brakuje mi roweru, mogłabym po córkę na rowerze jezdzic, ale na sciezkach rowerowych jest walka o życie i chyba nie czuje się gotowa do niej stanąć rower chyba w ogóle średnio wskazany w ciąży?bebag lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Co do acardu - jestem alergikiem i ciągle leje mi się na wiosnę z nosa- no i niestety pojawia się od czasu do czasu krew, ale.nie to że się "leje" krew z nosa tylko widzę ją na chusteczce jak wydmucham nos. Co do reszty to nic mi się nie dzieje. Plus podobno jest ważne że acard bierze się zawsze na noc. Dwóch lekarzy mi to podkreślało
Wczoraj nie zażyłam xonvei na wymioty - zobaczymy jak mi dzisiaj pójdzie... -
Mi mdłości prawie przeszły, jeszcze coś tam trochę muli, ale jem małe porcje i w sumie jest ok od tygodnia nie wymiotowałam za to teraz mam atrakcje jelitowe - ale to akurat reakcja na żelazo, bez względu na to jaki preparat biorę, zawsze mam tak samo
-
Też jeszcze łykam xonvee, zostałam na 1 tabletce, wczoraj wieczorem zapomniałam wziąć i dzisiaj juz zwróciłam śniadanie 🥴 Więc jeśli doktorka pozwoli to chciałabym jeszcze brać dalej. Dziś zaczynamy 16 tydzień ❤️ Nie mogę się doczekać aż poczuje ruchy maleństwa 🥰
-
Oj tak, żelazo to nieprzyjemna sprawa, u mnie każda forma powoduje zaparcia, na szczęście ja nie muszę brać duzych dawek, tzn nie musiałam, pod koniec ciąży robią mi się siniaki, tak z niczego🤷 i wtedy wdrażam większą dawkę żelaza plus Wit. c
-
Ja zażywam omegamed dha dodatkowo witaminy - nadal pregna start. Omegi w tych omegamed są z alg, w ogóle mi się po nich nie odbija, rewelacja. Potem przejdę na te omegamed optima forte, póki co nie biorę preparatów z żelazem bo wyniki żelaza mam bardzo dobre
-
Muszka1 wrote:Ja zażywam omegamed dha dodatkowo witaminy - nadal pregna start. Omegi w tych omegamed są z alg, w ogóle mi się po nich nie odbija, rewelacja. Potem przejdę na te omegamed optima forte, póki co nie biorę preparatów z żelazem bo wyniki żelaza mam bardzo dobre
No z tego co widziałam to już nie mają żelaza, dlatego skłaniam się ku nich -
Muszka1 wrote:Oooo skoro tak to pewnke też się na nie przestawię. Dla mnie witaminy z olejem rybim to jest dramat i odbijanie rybą przez pół dnia 😀 miałam próbkę pregna plus - nie dość że dha tylko 200mg to i tak mi się odbijało
No ja szczerze mówiąc nie miałam pojęcia, że może to być tak uciążliwe i okropne uczucie, dlatego teraz koniecznie muszę się przestawić na coś bez olei rybnych. Chyba się skuszę na Omegamed Optima Forte, wydaje się najlepsze z wszystkich dostępnych bez rybich olejów -
Ja dostałam ostatnio za 1 zł do pregny start tabletki: DOZ PRODUCT Pregnalife DHA z alg
Mi się nic nie dzieje po tabletkach ale też nie mam od początku żadnych problemów z nudnościami. Więc nie wiem czy moja opinia będzie pomocna. W każdym razie niczym mi się nie odbija. No i dha jest z algniezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Ja kończę opakowanie Femibion 2. Myślałam, żeby przejść na tę Puerię bo wychodzi korzystniej cenowo.
I właśnie wykupiłam NIFTY Pro
Czekam na telefon i umawiam pobranie
I nadal czekam na telefon z kliniki jak moje wyniki PAPPA - już minął tydzień wczoraj, także siedzę jak na szpilkach
Odebrałam też w weekend moją poduszkę z allegro - polecaną tutaj.
Dzisiaj spałam z nią pierwszy raz i jest SUPER!!!Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość