WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wizyty ✊✊
Ja jednak poszłam na kontrolę, jakos nie pokoily mnie te bóle, jeszcze śluz zrobił się strasznie wodnity. Ale naszczęście ilość wód płodowych w normie, szyjka jest dobrej długości, więc jest okey ale oszczędzać się i muszę znów zwiększyć duphaston.
Z dzidzia wszystko ok, lekarz się śmieje ze ma długie nogi 😅 no i dalej obstawiają dziewczynkę 😄
Pytałam o ten wyciek z skutków, lekarz powiedział że to normalnenika647, Anetaaa7, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Anetaaa7 wrote:Powiedzcie proszę kiedy powiedziałyście dzieciom, że będą miały rodzeństwo? Córka ma 3 lata. Jestem teraz w 14tyg na prenatalnych lekarz stwierdził, że chlopiec. Czy mówić też o płci odrazu? imienia niemamy wybranego póki co 😉
-
Cześć po weekendzie!
Niedziela z bólem głowy w nocy ostry skurcz ale to typowo od jelit, zluźniłam miejsce i od razu czułam się lepiej i przestało boleć.
Dzisiaj się też czuję taka niewyraźna. Spałam długo, a czuję się dzisiaj jakaś niedorobiona. Choć pogoda aż zachęca do wszystkiego, ale widocznie dzisiaj nie mnie.
W pracy szef do mnie coś mówi, a ja nie ogarniam co się dzieje wokół...
Śniło mi się dzisiaj dużo dziwnych rzeczy... Jakaś misja kosmiczna, byłam na statku kosmicznym, głaskałam koty, wiedziałam, że jestem w ciąży i jednocześnie miałam pod opieką chłopczyka z zespołem downa. Nawet pamiętam, że Patryk miał na imię. Co się obudziłam to chciałam dalej zasnąć żeby się dowiedzieć co dalej.
Kosmos jakiś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2023, 11:21
-
LILA_33 wrote:Trzymam kciuki za wizyty ✊✊
Ja jednak poszłam na kontrolę, jakos nie pokoily mnie te bóle, jeszcze śluz zrobił się strasznie wodnity. Ale naszczęście ilość wód płodowych w normie, szyjka jest dobrej długości, więc jest okey ale oszczędzać się i muszę znów zwiększyć duphaston.
Z dzidzia wszystko ok, lekarz się śmieje ze ma długie nogi 😅 no i dalej obstawiają dziewczynkę 😄
Pytałam o ten wyciek z skutków, lekarz powiedział że to normalne -
nika647 wrote:Myśmy dzieciakom powiedzieli mu po teście😅 płeć na tym etapie może bęc jeszcze błędnie określoną więc z tym to może jeszcze się wstrzymajcie, albo powiedzcie że chyba będzie brat, dzieci są mądre. Nic się nie stanie jak się okaże że jednak będzie siora🤪
-
Moje dzieciaki już wiedzą bo tatuś nie wytrzymał i się wygadał.
Nie wiemy jeszcze kto mieszka w brzuszku ale jak się dowiemy to kupię coś typu balon czy konfetti w tubie i obiecałam że tak będą mogli poznać kto to będzie. Starsza córka widziała na tiktoku i stąd pomysł jej.
nika647, bebag lubią tę wiadomość
-
Podziwiam że daliście radę nie mówić tak długo, ja przy tych moich mdłościach i wymiotach wiedzialam że muszę synkowi powiedzieć wcześniej bo inaczej bardzo by się o mnie martwił. On jest w wysokowrazliwy i wszystko bardziej przeżywa no i też jest bardziej spostrzegawczy. Córka jeszcze niewiele rozumie, ale odkad wie o dzidziusia w brzuszku to ona te oczywiście ma swojego i codziennie wieczorem razem ze mną smaruje swój brzuch i cycki🤪
bebag lubi tę wiadomość
-
Moja córka też już wie od dość dawna, właśnie dlatego, że kiedyś się popłakała bo zamartwiała się dlaczego ja się tak fatalnie czuję. No więc powiedzieliśmy co i jak i teraz jak czasem mam gorszą formę (a ogólnie jest zdecydowanie lepiej), mówi do mnie: "hmmm, chyba znowu fasola w brzuchu daje Ci w kość"
nika647 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam odpoczywać i się kurowac, ale zaświeciło słoneczko i od razu poczułam przypływ energii, więc zabrałam mała na spacer, przy okazji wskoczylysmy do ccc i kupiłam jej 4 pary butów🙈 choć myślę że temu dziecku wystarczyłyby kalosze😅 żeby nie być gorsza to zamówiłam sobie staniki nowe i wzięłam od razu takie do karmienia, choć pewnie przez pierwsze miesiące karmienia i tak będą za małe 🤪
-
Ja synkowi powiedziałam bo chciałam żeby rozumiał że nie mogę już go tak nosić i muszę uważać i teraz już wie że Bobo w brzuszku i o dziwo narazie jest ok.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Witajcie w nowym tygodniu 😊 U mnie weekend był ciężki, cały czas męczył mnie ból głowy. Za to jestem spokojniejsza jeśli chodzi o moją cukrzycę i wagę. Pamiętacie jak pisałam, że diabetolog mi powiedziała, że jestem za chuda a dzidziuś się nie rozwija?! Na szczęście moja teściowa znalazła szybko termin u innego diabetologa u siebie w mieście. Poszłam do nowej doktorki w piątek, wizyta na luzie, moje cukry pochwaliła, a jak zapytałam co z moją wagą, bo jeszcze trochę mam mdłości, ale staram się jeść regularnie a waga stoi w miejscu. To wiecie co powiedziała doktorka? 'Teraz to tylko uważaj żeby nie tracić na wadze, a na razie nie musisz przybierać. A w sumie to lepiej być chudym no nie?' 😅 Gdy usłyszałam ten tekst to już się całkiem rozluźniłam i w zdecydowanie lepszym nastroju czekam na jutrzejszą wizytę u ginekologa 😊
nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja co prawda nie swoim dzieciom, ale siostrzeńcom powiedziałam
12 latka się spłakała z radości
15 latek witając się ze mną przybił żółwika z brzuchem
8 latka boi się mnie mocniej przytulić jak to zawsze miała w zwyczaju
Słodko ogólnieUmka lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Powodzenia w kolejnym tygodniu dziewczyny 😊 Oby był dobry 🌻
Mamy w tym tygodniu jeszcze jakieś badania prenatalne u kogoś? Ktoś chce się dopisać do 1 strony, dodać płeć?strigo, Umka lubią tę wiadomość
-
Hej ja dziś po wizycie maluszek 135g i będzie synek 😁 pani doktor zleciła acard bo mam podwyższone ciśnienie i puls. Trochę się obawiam jak będę się po nim czuła 🤔poza tym wszystko o.k jeśli chodzi o bóle podbrzusza to najprawdopodobniej rozciąganie bo wszystko dobrze szyjka długa i zamknięta. Wyrazie co brać nospe i odpoczywać
nika647, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Miala być dzisiaj konsultacja z genetykiem , ale niestety okazało się że nie ma jeszcze jakiś kalkulacji więc czekam na telefon do 3 kwietnia
Dopisze się do 1 strony , termin 29.09.2023 .
Taki termin wedlug transferu z usg wychodzi dzidzius starszy o 3 dni :-*Muszka1, Umka lubią tę wiadomość
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Papatkiiii wrote:Miala być dzisiaj konsultacja z genetykiem , ale niestety okazało się że nie ma jeszcze jakiś kalkulacji więc czekam na telefon do 3 kwietnia
Dopisze się do 1 strony , termin 29.09.2023 .
Taki termin wedlug transferu z usg wychodzi dzidzius starszy o 3 dni :-*