X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak pierwszy dzień świąt zacząć bólem gardła i zatok a skończyć z tym czym się zaczęło plus gorączka bólem wszystkiego😢 co jeszcze oprócz paracetamolu na gorączkę ?

event.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ratowałam się okładami pod pachami, pachwiny i na wątrobę to plus paracetamol i jakoś pomogło

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Nie ma to jak pierwszy dzień świąt zacząć bólem gardła i zatok a skończyć z tym czym się zaczęło plus gorączka bólem wszystkiego😢 co jeszcze oprócz paracetamolu na gorączkę ?
    Chyba nic, tylko okłady i paracetamol. Jeśli będzie dłużej ta gorączka to podjedź na izbę zobaczyć co z dzidziusiem. No i może trzeba antybiotyk. Zdrówka!!!

ann2224 lubi tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach...
    Ann biedulko. Szybkiego wyzdrowienia życzę.

My w końcu mamy już z sobą przekazanie informacji o ciąży najbliższej rodzinie. Trochę mi ulżyło bo już nie muszę się tłumaczyć z wina 0%. Wszyscy się ucieszyli. Oczywiście nie zabrakło przykazań o oszczędzaniu się 🙈
    No ale mamy już to za sobą. Kamień z serca.

Teraz tylko w pracy zostało przekazać a reszta pewnie dowie się jak zobaczy brzuszek.

Jutro już do pracy...

nika647, ann2224 lubią tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na zaufajpoloznej wszystkie kursy 30% taniej :)) do dzisiaj. Ja kupiłam pakiet ten największy,pakiet poród naturalny, są tam nagrane i zajęcia szkoły rodzenia (już przejrzałam i super! Dużo o laktacji, przygotowaniu do porodu, opiece nad maluszkiem) jak i nagrania z kursu dobrego porodu, tam też koło 12h nagrań, plus masa e-booków, plansz, informacji, ogólnie jeśli miałyście coś takiego na oku to warto skorzystać z promocji :)
    U nas w rodzinie urodzą się w tym roku 3 dziewczynki - i wszystkie w okresie maj-wrzesień. U mnie i U 2 kuzynów:) było wesoło na zjeździe rodzinnym w Wielkanoc 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2023, 22:05

Umka, nika647 lubią tę wiadomość

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 tydzień u mnie 😱

Połowa ciąży. Ja pierdziele. Ależ to leci

nika647, Jeffcia, Kiarka, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu. Kiedy to zleciało?!
    W święta ruchy zaczęły być wyraźniejsze nareszcie ale teraz z drugiej strony będę się stresować jak nie będę czuć. Tak źle i tak źle hihi nie dogodzisz ciężarnej 🤣

Ja zapomniałam że mam jeszcze L4 i pojechałam do pracy siadam sobie w biurze a wszyscy się pytają co ja tu robię. Zebrałam się i poszłam do domu.

Jeffcia, ann2224, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Witam się w 22 tygodniu. Kiedy to zleciało?!
    W święta ruchy zaczęły być wyraźniejsze nareszcie ale teraz z drugiej strony będę się stresować jak nie będę czuć. Tak źle i tak źle hihi nie dogodzisz ciężarnej 🤣

Ja zapomniałam że mam jeszcze L4 i pojechałam do pracy siadam sobie w biurze a wszyscy się pytają co ja tu robię. Zebrałam się i poszłam do domu.

To ładnie musieli się zdziwić 😂

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17+0 u mnie też jakoś szybko leci, powoli ruchy już czuję, lekkie pukanie. Jutro mam wizytę więc już się niecierpliwie i najchętniej poszłabym na L4, siedzenie pół dnia mi nie służy. Najgorsze ze coraz bardziej zakręcona jestem i roztargniona.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem z wątku październikowego podczytuje Was bo lubię wasze rady i informacje którymi się dzielicie z innymi.
    Mam pytanie do Mad.zi czy mogłabyś napisać kilka słów odnośnie l4 na urlopie wychowawczym jak to zrobić mądrze żeby zrezygnować z urlopu wychowawczego i przejść na l4? (Szef niezbyt przyjazny człowiek)

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    Cześć dziewczyny jestem z wątku październikowego podczytuje Was bo lubię wasze rady i informacje którymi się dzielicie z innymi.
    Mam pytanie do Mad.zi czy mogłabyś napisać kilka słów odnośnie l4 na urlopie wychowawczym jak to zrobić mądrze żeby zrezygnować z urlopu wychowawczego i przejść na l4? (Szef niezbyt przyjazny człowiek)
    Hej :) dziewczyny proponuję abyście pisały do mnie wiadomości na skrzynkę bo każda ma inną sytuacje o która chce zapytać a żeby tutaj nie zaśmiecać forum :)

preg.png
  • 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo dodałam Cię do przyjaciółek proszę zaakceptuj zaproszenie bo inaczej nie mogę wysłać wiadomości.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak często stawia się wam macica? Mi zaczęła w święta i wczoraj to było 4 razy w ciągu dnia. Czy to normalne?

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    To ładnie musieli się zdziwić 😂
    Oj tak byli zdziwieni ale ja też bo w pierwszym momencie pomyślałam o UJ im chodzi ale jak do mnie dotarło że mam L4 (dobrze się czuje już) to pomyślałam jaka ja jestem głupia i mogłam sobie pospać dzisiaj.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka mi dość często w czasie dnia a szczególnie wieczorami. Dostałam nospe doraźnie póki co. W poprzednich ciążach też tak miałam.

age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie opisać to stawianie się macicy? To moja pierwsza ciąża i nie do końca rozumiem to określenie co po tym interpretować? Czy to brzuch się robi twardy? Boli ? Czy jak to u was jest? Bo ja prawie po każdym posiłku jak dotknę brzucha to czuje jakby był twardszy ale nie wie czy to to…

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad.zia wrote:
    Dziewczyny a możecie opisać to stawianie się macicy? To moja pierwsza ciąża i nie do końca rozumiem to określenie co po tym interpretować? Czy to brzuch się robi twardy? Boli ? Czy jak to u was jest? Bo ja prawie po każdym posiłku jak dotknę brzucha to czuje jakby był twardszy ale nie wie czy to to…

O ja właśnie też poproszę o informację jakie to uczucie 😅

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi się taka twarda piłeczka. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że to takie coś, ale jak pierwszy raz przyszło to od razu już wiedziałam, bo macica się tak podnosi i twardnieje na kilkanaście sekund.

age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka wrote:
    Robi się taka twarda piłeczka. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że to takie coś, ale jak pierwszy raz przyszło to od razu już wiedziałam, bo macica się tak podnosi i twardnieje na kilkanaście sekund.
    A czy to cały brzuch jak piłeczka twardy? Czy w którymś miejscu na brzuchu robi się jakieś wybrzuszenie? Czy to boli ?

preg.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, to stawianie się macicy to taki nagły skurcz, brzuch robi się twardszy, jeśli już jest większych rozmiarów to robi się taki bardziej okrągły albo wręcz stożkowaty - do przodu, jak skurcz puszcza to znowu rozkłada się bardziej na boki. Ale nie powinno to jakoś bardzo boleć, może przypominać bardziej delikatne cmienie jak przy okresie ale nie jak ból miesiączkowy. No i powinno puścić po kilkunastu sekundach. Warto sie nauczyć oddychania torem przeponowym wtedy łatwiej też brzuch rozluźnić. Może się tak dziać nawet dwa razy na godzinę, średnio. Ciężko jest to bardziej dokładnie opisać bo u każdej będzie to wyglądało trochę inaczej.

Mad.zia, Muszka1 lubią tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ