WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
ann2224 wrote:Nie ma to jak pierwszy dzień świąt zacząć bólem gardła i zatok a skończyć z tym czym się zaczęło plus gorączka bólem wszystkiego😢 co jeszcze oprócz paracetamolu na gorączkę ?
ann2224 lubi tę wiadomość
-
Święta święta i po świętach...
Ann biedulko. Szybkiego wyzdrowienia życzę.
My w końcu mamy już z sobą przekazanie informacji o ciąży najbliższej rodzinie. Trochę mi ulżyło bo już nie muszę się tłumaczyć z wina 0%. Wszyscy się ucieszyli. Oczywiście nie zabrakło przykazań o oszczędzaniu się 🙈
No ale mamy już to za sobą. Kamień z serca.
Teraz tylko w pracy zostało przekazać a reszta pewnie dowie się jak zobaczy brzuszek.
Jutro już do pracy...nika647, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, na zaufajpoloznej wszystkie kursy 30% taniej ) do dzisiaj. Ja kupiłam pakiet ten największy,pakiet poród naturalny, są tam nagrane i zajęcia szkoły rodzenia (już przejrzałam i super! Dużo o laktacji, przygotowaniu do porodu, opiece nad maluszkiem) jak i nagrania z kursu dobrego porodu, tam też koło 12h nagrań, plus masa e-booków, plansz, informacji, ogólnie jeśli miałyście coś takiego na oku to warto skorzystać z promocji
U nas w rodzinie urodzą się w tym roku 3 dziewczynki - i wszystkie w okresie maj-wrzesień. U mnie i U 2 kuzynów:) było wesoło na zjeździe rodzinnym w Wielkanoc 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2023, 22:05
Umka, nika647 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 22 tygodniu. Kiedy to zleciało?!
W święta ruchy zaczęły być wyraźniejsze nareszcie ale teraz z drugiej strony będę się stresować jak nie będę czuć. Tak źle i tak źle hihi nie dogodzisz ciężarnej 🤣
Ja zapomniałam że mam jeszcze L4 i pojechałam do pracy siadam sobie w biurze a wszyscy się pytają co ja tu robię. Zebrałam się i poszłam do domu.Jeffcia, ann2224, Umka lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Witam się w 22 tygodniu. Kiedy to zleciało?!
W święta ruchy zaczęły być wyraźniejsze nareszcie ale teraz z drugiej strony będę się stresować jak nie będę czuć. Tak źle i tak źle hihi nie dogodzisz ciężarnej 🤣
Ja zapomniałam że mam jeszcze L4 i pojechałam do pracy siadam sobie w biurze a wszyscy się pytają co ja tu robię. Zebrałam się i poszłam do domu.
To ładnie musieli się zdziwić 😂 -
17+0 u mnie też jakoś szybko leci, powoli ruchy już czuję, lekkie pukanie. Jutro mam wizytę więc już się niecierpliwie i najchętniej poszłabym na L4, siedzenie pół dnia mi nie służy. Najgorsze ze coraz bardziej zakręcona jestem i roztargniona.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Cześć dziewczyny jestem z wątku październikowego podczytuje Was bo lubię wasze rady i informacje którymi się dzielicie z innymi.
Mam pytanie do Mad.zi czy mogłabyś napisać kilka słów odnośnie l4 na urlopie wychowawczym jak to zrobić mądrze żeby zrezygnować z urlopu wychowawczego i przejść na l4? (Szef niezbyt przyjazny człowiek) -
3 ciążą wrote:Cześć dziewczyny jestem z wątku październikowego podczytuje Was bo lubię wasze rady i informacje którymi się dzielicie z innymi.
Mam pytanie do Mad.zi czy mogłabyś napisać kilka słów odnośnie l4 na urlopie wychowawczym jak to zrobić mądrze żeby zrezygnować z urlopu wychowawczego i przejść na l4? (Szef niezbyt przyjazny człowiek)
-
zosiasamosia wrote:To ładnie musieli się zdziwić 😂
-
Dziewczyny a możecie opisać to stawianie się macicy? To moja pierwsza ciąża i nie do końca rozumiem to określenie co po tym interpretować? Czy to brzuch się robi twardy? Boli ? Czy jak to u was jest? Bo ja prawie po każdym posiłku jak dotknę brzucha to czuje jakby był twardszy ale nie wie czy to to…
-
Mad.zia wrote:Dziewczyny a możecie opisać to stawianie się macicy? To moja pierwsza ciąża i nie do końca rozumiem to określenie co po tym interpretować? Czy to brzuch się robi twardy? Boli ? Czy jak to u was jest? Bo ja prawie po każdym posiłku jak dotknę brzucha to czuje jakby był twardszy ale nie wie czy to to…
O ja właśnie też poproszę o informację jakie to uczucie 😅
-
Kiarka wrote:Robi się taka twarda piłeczka. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że to takie coś, ale jak pierwszy raz przyszło to od razu już wiedziałam, bo macica się tak podnosi i twardnieje na kilkanaście sekund.
-
Część dziewczyny, to stawianie się macicy to taki nagły skurcz, brzuch robi się twardszy, jeśli już jest większych rozmiarów to robi się taki bardziej okrągły albo wręcz stożkowaty - do przodu, jak skurcz puszcza to znowu rozkłada się bardziej na boki. Ale nie powinno to jakoś bardzo boleć, może przypominać bardziej delikatne cmienie jak przy okresie ale nie jak ból miesiączkowy. No i powinno puścić po kilkunastu sekundach. Warto sie nauczyć oddychania torem przeponowym wtedy łatwiej też brzuch rozluźnić. Może się tak dziać nawet dwa razy na godzinę, średnio. Ciężko jest to bardziej dokładnie opisać bo u każdej będzie to wyglądało trochę inaczej.
Mad.zia, Muszka1 lubią tę wiadomość