WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak u Was z odczuwaniem ruchów Dzidziusia? Ja kończę 18 tydzień. Czasami mi się wydaje, że coś czuję takie smyranie głównie wieczorem ale w sumie nie jestem pewna. To moja druga ciąża, nie pamiętam już jakie to na początku odczucie jak pojawiają się ruchy Dzidziusia. Trochę się martwie tym czy w ogóle dobrze to rozpoznaje, czy już nie powinny być bardziej odczuwalne.
-
Ja czuję od świat a jestem dalej niż Ty. Także każdy maluszek w swoim czasie zaczyna dawać znać.
U mnie najbardziej skacze po coli z cytrynką.
Ja dzisiaj chodzę po domu i nie wiem co ze sobą zrobić jakoś tak nudno bez pracy.
Zrobiłam pranie, obiad i nudzę się.niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Magda603 wrote:A jak u Was z odczuwaniem ruchów Dzidziusia? Ja kończę 18 tydzień. Czasami mi się wydaje, że coś czuję takie smyranie głównie wieczorem ale w sumie nie jestem pewna. To moja druga ciąża, nie pamiętam już jakie to na początku odczucie jak pojawiają się ruchy Dzidziusia. Trochę się martwie tym czy w ogóle dobrze to rozpoznaje, czy już nie powinny być bardziej odczuwalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2023, 14:13
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Ja pierwsze bardzo delikatne zaczęłam czuć jakoś w ostatnim tygodniu marca. 7.04 poczułam pierwsze mocniejsze, choć jeszcze nie na tyle, żeby czuć je od zewnątrz. Zauważyłam że najbardziej aktywna jest, jak się obudzę i jem 😅
Swoje określiłabym jako takie właśnie smyranie, ale też łaskotanie i coraz częściej pukanie do brzucha 😅
A i jak przyłoże rękę to przestaje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2023, 14:34
nika647 lubi tę wiadomość
-
A wiecie że dzisiaj jest święto czekolady?
Ja wstąpiłam do sklepu z ukraińskimi słodyczami i pokupowalam trochę słodkości🤪 -
Ooo to dlatego dostałam mmsa ze zdjęciem czekoladek i herbaty o smaku szampana od moich pracowników. Większość to dziewczyny z Ukrainy właśnie. Położyła ma biurku zdobiły fotkę i napisały wracaj już jeszcze jutro wolne i wracam
nika647, Kiarka lubią tę wiadomość
-
Aktualizacja brzuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 18:50
Kiarka, LILA_33, niezapominajk_aa, Umka, ann2224, bebag, Mad.zia, strigo lubią tę wiadomość
-
Nika śliczny brzuszek 😚 Dzisiaj powiedziałam sąsiadce, że jestem w ciąży i że to już piąty miesiąc, to nie chciała wierzyć, bo nic nie widać 😜
A ruchów jeszcze nie czuję. Znaczy może już coś bym czuła gdyby nie moje rozruszane jelitka 😂 Cały czas mi coś gdzieś puka i przeskakuje, więc pewnie zanim będę wiedziała, że to mały to musi jeszcze sporo urosnąć.nika647 lubi tę wiadomość
-
Magda603 wrote:A jak u Was z odczuwaniem ruchów Dzidziusia? Ja kończę 18 tydzień. Czasami mi się wydaje, że coś czuję takie smyranie głównie wieczorem ale w sumie nie jestem pewna. To moja druga ciąża, nie pamiętam już jakie to na początku odczucie jak pojawiają się ruchy Dzidziusia. Trochę się martwie tym czy w ogóle dobrze to rozpoznaje, czy już nie powinny być bardziej odczuwalne.
Ja czuję właśnie takie bardziej pukanie od srodka, codziennie ale czasem dużo a czasem sporadycznie, tylko raz zdarzyło mi się poczuć mocnego kopniaka 😀nika647 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam wizytę u mojego lekarza prywatnie i miło było zobaczyć malutka, bo dziś już mi powiedział i potwierdził że to dziewczynka mąż i rodzinka szczęśliwa, ja też. 180 g szczescia poza tym wszystko ok. Tylko że trochę zamieszania z ilością dawki eutyroxu i muszę badania porobić. Wzięłam też L4 i w końcu trochę odpocznę. Ruchy czuję, ale bardzo delikatnie. Jak ten czas leci. U was to już w ogóle zaraz połówkowe, szok.
niezapominajk_aa, ann2224, nika647, bebag, LILA_33, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Ja się w końcu odważyłam i dziś poszłam zrobić krzywa cukrową i wynik wygląda dobrze ufff. Miałam 88, 102 i 71. A jak u Was? Robiliście już?Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/ -
Cześć dziewczyny!
jakiś czas się nie odzywałam, ale jak mam wolne, nie korzystam prawie wgl z komputera i po prostu nie zaglądam
Nadrobiłam już wpisy...
Witam się z Wami w 18 tygodniu i rozpoczynam 5 miesiąc ciąży nie wiem kiedy to zleciało!
Niektóre z Was pewnie kojarzą, że mam niestacjonarnego męża... i uwaga robi niespodziankę i jutro odbieram go z lotniska!!! Tylko na 2 tygodnie, ale zawsze
Będzie miał okazję pójść ze mną na USG 18.04niezapominajk_aa, nika647, ann2224, LILA_33, Umka, Muszka1, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Ruchów wielkich nie czuję, łożysko jest na przedniej ścianie.
Czasem jak się bardzo skupię to czuję jakieś muśnięcia.
Ale to dopiero początek 18 tygodnia (17+0) więc mam jeszcze czas
W Święta spora część rodziny dopiero co się dowiedziała, lub widziała mnie pierwszy raz od kilku miesięcy więc gratulacje, uściski itd Bardzo miło
Z dolegliwości - nie wiem co to stawianie macicy jakieś pojedyncze skurcze, naciągania, ból pleców wieczorem, najchętniej zrobiłabym sobie wolne i pobyła w domu, ale tylko żeby odciążyć plecy od siedzenia - dzisiaj chyba zamówię nakładki na fotele w pracy takie wypychające lędźwie.
Poduszka za 4 dyszki z allegro sprawdza mi się idealnie na ten moment
Chyba przyszedł czas wyprać poszewkęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2023, 12:11
-
Jeffcia wrote:Ja się w końcu odważyłam i dziś poszłam zrobić krzywa cukrową i wynik wygląda dobrze ufff. Miałam 88, 102 i 71. A jak u Was? Robiliście już?
Ja na następnej wizycie dopiero dostanę skierowanie, także będę dopiero w maju robic 😊 -
LILA_33 wrote:Ja na następnej wizycie dopiero dostanę skierowanie, także będę dopiero w maju robic 😊
Ja może szybciej miałam bo w poprzedniej ciąży miały cukrzycę ciążowa. A teraz na początku miałam cukier 92.5, i już się uparł ze za dużo. Ale zauważyłam że taki mój urok.
Jadę dziś do Ikei i będę oglądać przewijaki, bo muszę pomyśleć jak ustawić pokój:) niby jeszcze czas ale chociaż pooglądamnika647, LILA_33 lubią tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
3cs
Maksymilian 👶 28.05.2020
[/ -
Ja też jeszcze nie robiłam bo w tej ciąży miałam niska glukozę na czczo. W pierwszej pamiętam że miałam 97 i musiałam zrobić wcześniej. Był to jakiś 10-ty tydzień więc dramatyczne mdłości, ledwo się powstrzymalam żeby tej glukozy nie zwrócić🤪. Za to w poprzedniej ciąży robiłam dopiero gdzieś po 22 tyg i mi bardzo smakowała😋
-
Ale mam na to swój sposób: zabieram ze sobą mała limonkę, przekrojoną w domu na pol i w przychodni wciskam do kubeczka na wodę sok, do tego ta glukozę i dopiero wypijam. Czasami też jest tak w niektórych przychodniach trzeba sobie samemu kupić ta glukozę i są w aptekach takie smakowe, ale moim zdaniem zwykła plus sok z limonki lepsze🤪
-
W poprzednich ciążach nie dałam rady przejść krzywej cukrowej. Zawsze kończyło się wymiotami. Pobrali mi krew na czczo potem wypiłam i albo odrazu poszło albo najdalej godzinę wytrzymałam do kolejnego pobrania już do tego po 2h nie dałam nigdy rady. A miałam łącznie 5 prób do tego badania
-
Jeffcia wrote:Ja może szybciej miałam bo w poprzedniej ciąży miały cukrzycę ciążowa. A teraz na początku miałam cukier 92.5, i już się uparł ze za dużo. Ale zauważyłam że taki mój urok.
Jadę dziś do Ikei i będę oglądać przewijaki, bo muszę pomyśleć jak ustawić pokój:) niby jeszcze czas ale chociaż pooglądam
Ja ostatnio przemierzyłam pokój, jeśli chodzi o ustawienie łóżeczka, przewijaka i komody jakiejś 😊 na szczęście wszystko ładnie się zmieści, więc też już się rozglądam ale narazie w internecie 😅 -
Pojawił się problem z uczuleniem na laktozę, lubię i muszę zabielic kawę co możecie polecić?
Ręce, Biust i buzia są już tak mocno wysypane że wstyd się pokazać👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️