WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę że z tą krzywa to kwestia nastawienia i faktycznie cytrynowa pomaga jakoś to przełknąć. Mi tak lekarz gadał ze można szybciej bo jak coś wyjdzie to można szybciej zareagować i znaleźć diabetologa. Moje na szczecie są dobre. Lubię słodkie więc mogę narazie jeść😎 a jak się czujecie dziewczyny? U mnie lepiej. Czasami nawet się zapominam i potem brzuch twardnieje i Potrzeba mi odpoczynku.
nika647 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Cześć ☺ dziś taka ładna pogoda, wróciłam właśnie ze spacerku, teraz herbata, kocyk i książka 😊
W weekend narobiłam tez trochę zakupów ciuszków na vinted 😅
a co tam u Was jak samopoczucie??
Ja skierowanie na krzywa dostanę na następnej wizycie, wiec czeka mnie to w maju, ciekawe jak to będzie bo w sumie nigdy nie miałam wykonywanego tego badania.
A w czwartek mamy połówkowe i już pojawił się lekki stresik 😬nika647, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Samopoczucie różnie, muszę stosować zasadę naprzemiennych aktywności z odpoczywaniem, dziś było trochę intensywnie, dwa razy spacer z dzieciakami bo syn uczył się jeździć na rowerze na dwóch kółkach i chciał iść po południu jeszcze raz😄 a ja po pierwszym spacerze trochę polezalam i zrobiłam trening. I teraz już padam 😄
Ja mam połówkowe jutro i też się trochę stresuje. -
Hej, my wczoraj wyskoczyliśmy nad morze. Głównie dlatego, że miałam egzamin, ale po drodze zahaczyliśmy o ikea i kupiliśmy już komodę 🙈😅 a później chwilę pospacerowaliśmy bulwarem w Gdyni. Dziś się wzięłam za porządki w mieszkaniu, ale trochę przeholowałam bo boli mnie od krzyża w dół i ciężko mi się chodzi, do tego przechodzą mi jakieś prądy. We wtorek idę po zwolnienie do ginekologa i wtedy będę ustalać kiedy mam przyjść na USG 2 trymestru 🙂
Dobrej i spokojnej nocy dla Was ❤️nika647, strigo lubią tę wiadomość
-
Ja piłam zwykła glukoze i nawet że mi to poszło. Wiecie dziewczyny, nie taki diabeł straszny. U mnie było po 1 godzinie gorzej bo prawie zemdlałam 🙈
Cukry mi wyszły 220 po godzinie i 154 po dwóch. Mam insulinę na noc, ale ona mi kompletnie nic nie daje. Za tydzień mam kolejna wizytę u diabetologa, zobaczymy czy mi da ta insulinę przed posiłkami. Ale to klocie się w palce po 4 razy dziennie już mi bokiem wychodzi 🤦
Ja też kupiłam pierwsza pakę ciuchów na Vinted. Czekam aż przyjdzie, ciekawa jestem jakiej jakości itp. Cieszę się że dopiero teraz dowiedziałam się jaka płeć, bo bym tylko w tych ubrankach siedziała 😂😂LILA_33 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Samopoczucie różnie, muszę stosować zasadę naprzemiennych aktywności z odpoczywaniem, dziś było trochę intensywnie, dwa razy spacer z dzieciakami bo syn uczył się jeździć na rowerze na dwóch kółkach i chciał iść po południu jeszcze raz😄 a ja po pierwszym spacerze trochę polezalam i zrobiłam trening. I teraz już padam 😄
Ja mam połówkowe jutro i też się trochę stresuje.
Trzymam kciuki za wizytę ✊✊nika647 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie, była godzinka opóźnienia. Wszystko ok. Tętno 159, waga 293g, potwierdzony chłopak 🤪
Trochę nie chciał współpracować i się w pełni pokazać, ale ostatecznie udało się wyszło zobaczyć i pomierzyć.
A ja wczoraj zapisałam się na sesję ciążowa😄 nie robiłam w 1 i 2 ciąży, ale stwierdziłam że teraz to muszę, mam na koniec maja, brzuch mam duży to powinien był już ładnie widoczny na zdjęciach, za te 1,5 miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2023, 12:58
strigo, niezapominajk_aa, LILA_33, ann2224, bebag, Muszka1, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:Hej, my wczoraj wyskoczyliśmy nad morze. Głównie dlatego, że miałam egzamin, ale po drodze zahaczyliśmy o ikea i kupiliśmy już komodę 🙈😅 a później chwilę pospacerowaliśmy bulwarem w Gdyni. Dziś się wzięłam za porządki w mieszkaniu, ale trochę przeholowałam bo boli mnie od krzyża w dół i ciężko mi się chodzi, do tego przechodzą mi jakieś prądy. We wtorek idę po zwolnienie do ginekologa i wtedy będę ustalać kiedy mam przyjść na USG 2 trymestru 🙂
Dobrej i spokojnej nocy dla Was ❤️
Po mojej Gdyni My wczoraj za to zrobiliśmy wypad na spacer do Gdańska tak dla odmiany
Mąż dowiedział się w nocy po powrocie kto na niego czeka w brzuchu
Córunia się uaktywniła i jestem w stanie rozpoznać kiedy śpi, a kiedy fika w brzuchu
Ogólnie radość, że rośnie mu córeczka!! Ani cienia zawodu, że nie SYN!
Stwierdził, że choćby miał całego miasta pilnować, to się cieszy, że będzie córa
Jutro idziemy na kolejną standardową wizytę. Dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi - standardowe przed wizytą. Niestety na czczo, więc ciężko trochę i cały dzień już czuję, że jestem taka rozbita i nie do życia.
Muszę chociaż poudawać, że pracuję... i faktycznie kilka rzeczy zrobić
LILA_33, niezapominajk_aa, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Po wizycie kontrolnej. Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną krzywa bleee. Ale mam zrobić za 2 tygodnie dopiero i niestety u nas mają swoją nie można kupić sobie cytrynowej.
No i ogólnie wporzadku ale wywaliła mnie na zwolnienie. Ja mówię że nie chce iść jeszcze a ona ze juz się napracowałam i czas odpocząć. Wypisała nawet nie dyskutowała ze mną.nika647, LILA_33, Umka, ann2224, strigo, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
juchacha94 wrote:Ja piłam zwykła glukoze i nawet że mi to poszło. Wiecie dziewczyny, nie taki diabeł straszny. U mnie było po 1 godzinie gorzej bo prawie zemdlałam 🙈
Cukry mi wyszły 220 po godzinie i 154 po dwóch. Mam insulinę na noc, ale ona mi kompletnie nic nie daje. Za tydzień mam kolejna wizytę u diabetologa, zobaczymy czy mi da ta insulinę przed posiłkami. Ale to klocie się w palce po 4 razy dziennie już mi bokiem wychodzi 🤦
Ja też kupiłam pierwsza pakę ciuchów na Vinted. Czekam aż przyjdzie, ciekawa jestem jakiej jakości itp. Cieszę się że dopiero teraz dowiedziałam się jaka płeć, bo bym tylko w tych ubrankach siedziała 😂😂 -
Tkpom wrote:Po wizycie kontrolnej. Dostałam skierowanie na tą nieszczęsną krzywa bleee. Ale mam zrobić za 2 tygodnie dopiero i niestety u nas mają swoją nie można kupić sobie cytrynowej.
No i ogólnie wporzadku ale wywaliła mnie na zwolnienie. Ja mówię że nie chce iść jeszcze a ona ze juz się napracowałam i czas odpocząć. Wypisała nawet nie dyskutowała ze mną. -
Nie no jak się czułam źle to wzięłam ostatnio na tydzień wkoncu wróciłam i wcale się źle nie czuje. Żebym ja jeszcze cos robiła w pracy a ja wydaje polecenia i klepie tabelki nic ciężkiego w sumie. Dla mnie to taka rozrywka wyjście do ludzi. Zwolniłam troszkę tempo więcej odpoczywam itd. No zaskoczyła mnie tym zwolnieniem.
-
nika647 super ze na połówkowych wszystko dobrze 😊 i fajny pomysł z tą sesja zdjęciowa, też nad tym myślę!
Strigo super ze mąż już wie kto mieszka w brzuszku😀 mój jak na początku może myślał że jednak będzie jeszcze syn, tak teraz już wymyśla imiona dla dziewczynki 😍
nika647, Umka, strigo lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Nie no jak się czułam źle to wzięłam ostatnio na tydzień wkoncu wróciłam i wcale się źle nie czuje. Żebym ja jeszcze cos robiła w pracy a ja wydaje polecenia i klepie tabelki nic ciężkiego w sumie. Dla mnie to taka rozrywka wyjście do ludzi. Zwolniłam troszkę tempo więcej odpoczywam itd. No zaskoczyła mnie tym zwolnieniem.
-
Mnie zaczyna już boleć spojenie łonowe, próbuje się umówić do fizjoterapeutki , ale w moim mieście tylko dwie uroginekologiczne i będzie chyba trudno, na razie się nie dodzwoniłam
-
LILA_33 wrote:nika647 super ze na połówkowych wszystko dobrze 😊 i fajny pomysł z tą sesja zdjęciowa, też nad tym myślę!
Strigo super ze mąż już wie kto mieszka w brzuszku😀 mój jak na początku może myślał że jednak będzie jeszcze syn, tak teraz już wymyśla imiona dla dziewczynki 😍
Dzisiaj mieliśmy wizytę i jak zaczarowany patrzył w ekran jak fika nogami i pokazuje rączki i dupcię
Wyniki z krwi i moczu, szyjka macicy - wszystko wzorowo
I lekarz na USG potwierdził - "no mamy pośladeczki, o i widać płeć, bez zmian dziewczynka" choć wcześniej nie wspominał nic o płci
W każdym razie, jest radość
Jestem umówiona na połówkowe - 15.05
Skierowanie na krew i krzywą cukrową, lekarz sam mi powiedział, żebym po cichaczu przemyciła pół cytryny albo limonki żeby nie było tak obrzydliwe.
A wieczorem o 20-21 mam zjeść kolację białkowo tłuszczową, żadnych węglowodanów!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 12:02
nika647, LILA_33, Nadziejka30, Kiarka lubią tę wiadomość
-
witam się i ja
czas leci jak szalony a u nas wizyta za wizytą....
jest decyzja co z tą moją nieszczęsną kiłą i trafiam na oddział na leczenie (zobaczymy czy przyjmą mnie tutaj na ginekologi czy muszę zapierdzielać na wenerologię do katowic).... mąż może brać antybiotyk doustnie. Szczęście w nieszczęściu jest to zakażenie stare jak świat więc kruszynce nie grozi aż tak bardzo jutro mam wizytę u gin prowadzącej to będę ją ciągnąć żeby mnie wcisła na swój oddział...
U nas wyprawka ruszyła już na maksa... z rzeczy typu akcesoria meblowe mamy już wszystko
zostało dokupić kilka ubranek, zestaw wielopielo, kosmetyki i w sumie wanienka i będzie już chyba wszystko
Pozdrawiam cieplutkonika647, Nadziejka30, niezapominajk_aa, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Nika cudne wieści z polowkowych 🥰🌸gratuluję!!! A na polowkowych miałaś mierzoną szyjkę?? Bo jak się pytam kolezanek to jedne miały,inne nie i tak się zastanawiam ☺️
Spruromix mam nadzieję, że wizyta w szpitalu przejdzie gładko i sprawnie uda się wyleczyć to dziadostwo 🤞😘
Strigo to Mąż wniebowzięty ❤️ że będzie córeczka! Cudnie!❤️strigo, nika647 lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura