WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:W poprzednich ciążach nie dałam rady przejść krzywej cukrowej. Zawsze kończyło się wymiotami. Pobrali mi krew na czczo potem wypiłam i albo odrazu poszło albo najdalej godzinę wytrzymałam do kolejnego pobrania już do tego po 2h nie dałam nigdy rady. A miałam łącznie 5 prób do tego badania
-
Papatkiiii wrote:Pojawił się problem z uczuleniem na laktozę, lubię i muszę zabielic kawę co możecie polecić?
Ręce, Biust i buzia są już tak mocno wysypane że wstyd się pokazać
Moze mleko owsiane? Jest takie... tresciwe jakies. Migdalowe mi osobiscie nie podeszlo, ale mozna tez sprobowac, kupic to i to
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Papatkiiii wrote:Pojawił się problem z uczuleniem na laktozę, lubię i muszę zabielic kawę co możecie polecić?
Ręce, Biust i buzia są już tak mocno wysypane że wstyd się pokazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 07:29
-
ann2224 wrote:miałam identyczną sytuację z tą glukoza nigdy jej nie zrobiłam ciekawe jak będzie teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 07:58
-
Hej hej, witam przy słonecznym piątku ☀️
Kupiłam ciasto i porozmawiałam z Szefem że od poniedziałku uciekam na zwolnienie. O dziwo, przyjął to bardzo spokojnie, a tyle stresu się od wczoraj najadłam z myślą o jego reakcji, jak zwykle niepotrzebnie. Budziki już wyłączone, od poniedziałku już tylko magisterka na głowie, a po obronie błogie lenistwo i kompletowanie wyprawki 😁nika647, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
U mnie deszczowo i zimno🙂
Poprzychodzily mi zamówione na vinted ubranka, wszystko śliczne, prawie bez śladów używania. Już zapomniałam jakie to wszystko jest maleńkie 😄 Mam do odbioru jeszcze 4 paczki🤪 -
Ja dziś byłam na wizycie - potwierdziło się że będzie dziewczyna! waży 216g i wszystko w jest porządku
Dostałam skierowanie na usg połówkowe i zapisałam się na 8 maja fajnie że już piątek - będzie można trochę odpocząć w weekend
Skierowania na glukozę jeszcze nie dostałam, pewnie dostanę dopiero na następnej wizycie, za 4 tygodnieniezapominajk_aa, nika647, zosiasamosia, LILA_33, Umka, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
W środę trafiłam na izbę z silnymi skurczami z lewej strony. Byłam tak wystraszona że łzy leciały same po polikach. Z izby od razu zabrali mnie na oddział, od razu przyjęcie. O 23:00 mąż przywoził mi te rzeczy. Myślałam że zbadają i puszczą do domu. A tu musiałam 3 dni spędzić w szpitalu. Na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku. Dostałam magnez w kroplówce. Dziś na badaniu lekarz mówi że mogę iść do domu odpoczywać. Dostałam 2 tygodnie L4, mam leżeć i zbytnio się nie wysilać.
Także chwilowo pracę na budowie muszę odpuścić. Mąż będzie pracował za nas dwóch.
nika647, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Cześć dziewczyny!
W środę trafiłam na izbę z silnymi skurczami z lewej strony. Byłam tak wystraszona że łzy leciały same po polikach. Z izby od razu zabrali mnie na oddział, od razu przyjęcie. O 23:00 mąż przywoził mi te rzeczy. Myślałam że zbadają i puszczą do domu. A tu musiałam 3 dni spędzić w szpitalu. Na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku. Dostałam magnez w kroplówce. Dziś na badaniu lekarz mówi że mogę iść do domu odpoczywać. Dostałam 2 tygodnie L4, mam leżeć i zbytnio się nie wysilać.
Także chwilowo pracę na budowie muszę odpuścić. Mąż będzie pracował za nas dwóch. -
zosiasamosia wrote:Cześć dziewczyny!
Także chwilowo pracę na budowie muszę odpuścić. Mąż będzie pracował za nas dwóch.
Ojejku ale się strachu najadłaś biedna 🥺 cieszę się że z dzidzią wszystko dobrze i że już Was wypuścili do domu, odpoczywaj 😘 -
Lekarz nie znalazł żadnej przyczyny. Najprawdopodobniej mała się tak ułożyła że naciskała na jakiś nerw czy coś. Szyjka, macica i brzuch miękki. Pomierzone i pobadane na USG. Mam się oszczędzać. I tyle. Mówił że czasem tak się zdarza ale lepiej zawsze podjechać sprawdzić. Leżała też ze mną na sali dziewczyna w 16 tygodniu, przyszła z mocnym plemieniem. Też się biedna strachu najadła. Ja jeszcze zostawili na obserwacji. No i dwie dziewczyny już czekające na poród. Fajnie było posłuchać jak tam kolejne tygodnie. Bardzo w szpitalu odpoczęłam w sumie, więc nawet na plus że mnie zostawili.
No i dieta cud, jedzenie szpitalne 😂 przynajmniej nie przytyłam ani gramanika647 lubi tę wiadomość
-
zosiasamosia ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze i juz jestes w domu Kciuki by sie nie powtorzylo, tyle nerwow A kazali moze zwiekszyc magnez w domu?
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Zosiasamosia dobrze zrobiłaś jadąc do szpitala...ale Cię dzidzia wystraszyła....teraz proszę odpoczywać i się nie przemęczać 😘😘❤️I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Umka wrote:zosiasamosia ciesze sie bardzo ze wszystko dobrze i juz jestes w domu Kciuki by sie nie powtorzylo, tyle nerwow A kazali moze zwiekszyc magnez w domu?
Ciągle czuję taki dyskomfort po lewej stronie, czasem jeszcze promieniuje do pachwiny.
Dziś odespałam chyba wszystkie dni 🙃 Właśnie otworzyłam oko.Umka lubi tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Tak. Mam brać 3x dziennie magnez i nospe.
Ciągle czuję taki dyskomfort po lewej stronie, czasem jeszcze promieniuje do pachwiny.
Dziś odespałam chyba wszystkie dni 🙃 Właśnie otworzyłam oko.
Ahh te nasze dzieciaczki jak potrafią zestresować 🥺 Dobrze, że już Ci lepiej, dużo odpoczywaj ❤️
Co do krzywej cukrowej to miałam w 10 tc i wtedy bardzo wymiotowałam i byłam pewna, że glukoze od razu zwrócę. A tu dostałam cytrynową i weszła jak złoto 😅 Za to cukier wybombiło mi tak: na czczo 80, po 1h 218, po 2h 223. Wczoraj byłam na kolejnej wizycie u diabetologa i zostaje na razie na diecie, ale coraz częściej zdarzają się przekroczenia i myślę, że maj a najdalej czerwiec wjedzie insulina. -
Hej dziewczynki.
Informuje że na pokładzie że mną dziewczynka, Weronika ❤️
Właśnie jestem po drugich badaniach prenatalnych. Cała i zdrowa, wszystko na swoim miejscu. Całe 330g szczęścia już.
Nie odzywam się za dużo, bo i sił za wiele nie mam. Walczę drugi miesiąc z zapaleniem pęcherza, bakteria która dorwałam w szpitalu. Nawet lekarz jej nie znał 🤦, a do tego cukrzyca ciążowa itp itd. Same przyjemności.
Buziaczki i miłego weekendu Wam życzę 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2023, 12:10
Muszka1, LILA_33, Kiarka, nika647, Kaśik, Mad.zia, Nadziejka30, zosiasamosia, Umka, bebag, niezapominajk_aa, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Juchacha super! Czekałam na wieści od Ciebie.
Witam Cię w gronie dziewczynek.
Mam nadzieję że szybko poradzisz sobie z zapaleniem.
Dziewczyny kiedy jest obowiązkowa krzywa dla wszystkich? Położna mi mówiła w szpitalu że i tak będę musiała zrobić bo wszyscy robią nawet jeśli cukier jest prawidłowy.
Teraz na połówkowe dostałam skierowanie tylko na Coombsa, morfologie i mocz -
20-25 tydz nawet ta krzywa, ja też nie mam jeszcze skierowania, pewnie dostanę w czwartek.