WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka piękny brzuszek!🥰❤️ już taka mała piłeczka!🤗❤️
To u mnie niewiele jeszcze osób wie o ciąży, nie licząc najbliższych, sióstr, rodziców, reszcie rodziny powiem w okolicach majówki 😊 a znajomym pewnie po prostu przy najbliższych okazjach 😊niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
niezapominajk_aa my ostatnio byliśmy u znajomych i mój brzuszek tez już widać, nie da się ukryć od kilku tygodni, i znajoma zapytała oo który to miesiąc ja ze w sumie to 4 a ona "I taki duży już?" Poczułam się nieco dziwnie bo w sumie nie wiem czy serio jest duży czy nie 🤷♀️ zaczęłam się zastanawiać co będzie potem skoro już jest taki duży. Ale kurde w sumie już zaczynam 20 tydzień 😍 jak ma być duży to będzie i tyle 😅 jestem w ciazy to mogę się nim chwalić haha❤
niezapominajk_aa Twój brzuszek jest super 😁niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:niezapominajk_aa my ostatnio byliśmy u znajomych i mój brzuszek tez już widać, nie da się ukryć od kilku tygodni, i znajoma zapytała oo który to miesiąc ja ze w sumie to 4 a ona "I taki duży już?" Poczułam się nieco dziwnie bo w sumie nie wiem czy serio jest duży czy nie 🤷♀️ zaczęłam się zastanawiać co będzie potem skoro już jest taki duży. Ale kurde w sumie już zaczynam 20 tydzień 😍 jak ma być duży to będzie i tyle 😅 jestem w ciazy to mogę się nim chwalić haha❤
niezapominajk_aa Twój brzuszek jest super 😁
O no właśnie, ja dlatego też się zaczęłam zastanawiać czy rzeczywiście jest jakiś ponad "normę" ale mnie cieszy i póki tyje w normie to się nie przejmuje 😅 -
Nadziejka30 wrote:Niezapominajka piękny brzuszek!🥰❤️ już taka mała piłeczka!🤗❤️
To u mnie niewiele jeszcze osób wie o ciąży, nie licząc najbliższych, sióstr, rodziców, reszcie rodziny powiem w okolicach majówki 😊 a znajomym pewnie po prostu przy najbliższych okazjach 😊
A ja ostatnio się odważyłam i wrzuciłam zdjęcie na relacje na insta i fb 😅 posypały się same gratulacje i strasznie miło mi się zrobiło ☺️
nika647, LILA_33, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Umka wrote:Mad.ziu, czy moglabym prosic o mozliwosc skorzystania z fachowej wiedzy ?
Ile dostanie maz na urlopie rodzicielskim, tym 9-ciotygodniowym? 70% czy inna kwote od wynagrodzenia? Bo cos czytam-czytam i nic nie wiem Dziekuje z gory
Co to tego 9 tygodniowego rodzicielskiego to będzie 70% płatny.
Mamy w pracy 25 kwietnia szkolenie z tych nowych przepisów także mam nadzieje ze będą wyszczególnione jakieś fajne przykłady z którymi będę mogła się z wami podzielićnika647, LILA_33, Umka, niezapominajk_aa, Kiarka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:O no właśnie, ja dlatego też się zaczęłam zastanawiać czy rzeczywiście jest jakiś ponad "normę" ale mnie cieszy i póki tyje w normie to się nie przejmuje 😅
Oo dokładnie tak 😀 -
LILA_33 wrote:niezapominajk_aa my ostatnio byliśmy u znajomych i mój brzuszek tez już widać, nie da się ukryć od kilku tygodni, i znajoma zapytała oo który to miesiąc ja ze w sumie to 4 a ona "I taki duży już?" Poczułam się nieco dziwnie bo w sumie nie wiem czy serio jest duży czy nie 🤷♀️ zaczęłam się zastanawiać co będzie potem skoro już jest taki duży. Ale kurde w sumie już zaczynam 20 tydzień 😍 jak ma być duży to będzie i tyle 😅 jestem w ciazy to mogę się nim chwalić haha❤
niezapominajk_aa Twój brzuszek jest super 😁
Mi od 17 tygodnia apki pokazują że jestem w 5 miesiącu ))Umka lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Mi od 17 tygodnia apki pokazują że jestem w 5 miesiącu ))
Miesiąc ciąży 5-ty
Miesięcy kalendarzowych jest 9 ( liczy się je od zapłodnienia czyli 2tyg+0)
Miesięcy ciąży jest 10 - ale liczy się je od ostatniej miesiączki czyli 0+0LILA_33, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Mad.zia, dziekuje bardzo
niezapominajk_aa, super brzuszek! Mam taki sam Mi sie podoba, mezowi tez, a opinia innych mi ...., no wiecie
Ja ogolnie o tych komentarzach nawet nie mysle, jezeli czlowiek nie umie sie zachowac taktownie to nie istnieje dla mnie, jak nie umie cieszyc sie z cudzego szczescia lub zwyczajnie ugryzc sie w jezyk to patologia, trzymam sie od takich z daleka, nie mam obowiazku fundowac sobie nerwicy by ktos moim kosztem dobrze sie poczul, oprocz tego nie cierpie chamskiego prostactwa, a takie komentarze moim zdaniem tym wlasnie sa.
u mnie wyskoczylo mocne zaczerwienienie i nie schodzilo, bylam u dermatologa i mam tradzik rozowaty, zostaje do konca zycia, nie jest uleczalny, mozna sie ratowac dobrymi kremami nawilzajacymi, mocnymi filtrami UV najlepiej od 30-tki,a w ogole to uzywac 50-tki, bo slonce mocno pogarsza, i uzywanie dobrych kosmetykow na skore naczynkowa... Niestety Chodze z czerwonymi policzkami i nosem, i nic z tym zrobic sie nie da Jezeli nie nawilze dobrze skory lub zmyje krem, to robia sie wlasnie krostki, ale krem pomaga i juz rano krostek nie ma, takze dziewczyny, roznie bywa z tymi hormonami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2023, 13:30
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
A kojarzycie gdzie dostanę stacjonarnie jakieś rajstopy ciążowe? Oprócz Rossmanie? Jakas Gatta? Albo inna sieciowka?
-
My już po wizycie, dzidzia rośnie ma 270 g 😍 no i lekarz potwierdził dziewczynkę😊 mam nadzieję że na połówkowe to potwierdzą 😅
no wyniki z morfologii się nie poprawiły wiec tez dostałam żelazoniezapominajk_aa, Umka, Muszka1, nika647, zosiasamosia, Kiarka, ann2224, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Umka wrote:Mad.zia, dziekuje bardzo
niezapominajk_aa, super brzuszek! Mam taki sam Mi sie podoba, mezowi tez, a opinia innych mi ...., no wiecie
Ja ogolnie o tych komentarzach nawet nie mysle, jezeli czlowiek nie umie sie zachowac taktownie to nie istnieje dla mnie, jak nie umie cieszyc sie z cudzego szczescia lub zwyczajnie ugryzc sie w jezyk to patologia, trzymam sie od takich z daleka, nie mam obowiazku fundowac sobie nerwicy by ktos moim kosztem dobrze sie poczul, oprocz tego nie cierpie chamskiego prostactwa, a takie komentarze moim zdaniem tym wlasnie sa.
u mnie wyskoczylo mocne zaczerwienienie i nie schodzilo, bylam u dermatologa i mam tradzik rozowaty, zostaje do konca zycia, nie jest uleczalny, mozna sie ratowac dobrymi kremami nawilzajacymi, mocnymi filtrami UV najlepiej od 30-tki,a w ogole to uzywac 50-tki, bo slonce mocno pogarsza, i uzywanie dobrych kosmetykow na skore naczynkowa... Niestety Chodze z czerwonymi policzkami i nosem, i nic z tym zrobic sie nie da Jezeli nie nawilze dobrze skory lub zmyje krem, to robia sie wlasnie krostki, ale krem pomaga i juz rano krostek nie ma, takze dziewczyny, roznie bywa z tymi hormonami...
U mnie te czerwone policzki to bardziej jak po mrozie wyglądają 🙃 -
niezapominajk_aa wrote:U mnie te czerwone policzki to bardziej jak po mrozie wyglądają 🙃
A to wlasnie tak wyglada, taki rumien jak po mrozie, i nie znika
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Komentarze niektórych rozwalają... Wszyscy najbliżsi wiedzą jak przejmuję się swoją wagą, bo ciągle stała w miejscu albo spadała, do tego tamta straszna diabetolog, która mówiła mi,że dzidziuś przeze mnie nie rośnie i jeszcze teraz ten pobyt w szpitalu przez wymioty, no ogólnie mam dużo stresu z tym związanym. A babcia ostatnio do mnie wypaliła, że co mam taki mały brzuch, już miałam większy i zmalał 🙈🙈🙈🙈 No rzeczywiście jest malutki i widać go tylko wieczorami jak się najem, ale jak można tak powiedzieć wiedząc jaki to jest dla mnie stres 🙄 Niektórzy w ogóle nie zważają na to co czuje kobieta w ciąży, tylko paplają co im ślina na język przyniesie... Na szczęście mama mnie trochę pocieszyła i opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to przecież brali ślub a była już w połowie 5 miesiąca i nie miała nawet cienia brzuszka i sukienkę ślubną założyła bez poprawek, taką jaką zamawiała przed ciążą. I ogólnie do końca ciąży miała malusieńki brzusio mimo, że urodziłam się w 42 tygodniu. Więc teraz już mi lepiej i myślę, że genetycznie po mamie po prostu mam mały brzuszek.