Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny że na wizytach wszytko dobrze i maluszki rosną 🥰
    Umka kciuki za dzisiejsza wizytę ✊ ja mam jutro już się nie mogę doczekać, też już dawno miałam ostatnią wizytę 🙈

Co do L4, pamiętajcie że najważniejsze teraz jesteście Wy i dzidziuś, a w pracy sobie poradzą 😊 ja osobiscie już jestem na L4

Co do ruchów to coś tam już czuje 😍 te takie pstryknięcia Co mówiłam to raczej był dzidziuś, czuje już prawie dziennie ale jeszcze nie mocno i zazwyczaj wieczorem, choć ostatnio kilka dni temu pierwszy raz I jedyny narazie poczułam kopa pod ręką 😊 cudowne uczucie ❤

niezapominajk_aa, nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖

06/2025 💔
    Styczeń 2026 ⏸️
    09.01 - 38,9 mIU/ml -> 12.01 - 116 mIU/ml -> 14.01 - 307 mIU/ml -> 17.01 - 1100 mIU/ml

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowie ważniejsze niż praca !
    Powiedziała ta co zamierza być w biurze do końca czerwca :)

Ale pracuję z domu kiedy chcę - np od wtorku jestem w domu bo w biurze kichają i mają gile.

Szefostwo na medal! Gratulacje i łzy wzruszenia jak powiedziałam, że jestem w ciąży :)

Cała ekipa w robo super! Nic nie dźwigam, tylko wydaję rozkazy :D

A teraz mocno cisnę ze spisaniem kalendarza prac, opisaniem procedur, schematów działania, instrukcji do wszystkiego i spokojnie odejdę na zasłużone wolne =)

Umka lubi tę wiadomość

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak przygotowania do Wielkanocy? Co gotujecie?
    Ja właśnie próbuję spiąć się z robotą, pakuję walizkę i Thermola i ruszam do rodziców :)
    Wczoraj dotarło do mnie jak ironiczne jest zabieranie Thermomixa ze sobą - jak bym ciągnęła ze sobą garnki :D

Ale będzie robiony Sernik Królewski, sałatka jarzynowa, jak się mama zgodzi to i żurek wpadnie.
    Do tego pewnie jeszcze trochę dodatków :) Siostra i mama kręcą zrazy i gołąbki.
    Domowa szynka wędzona i gotowana. Wędliny też siostra wędzi.
    Uwielbiam ten smaczek <3
    Jak tak sobie pojem to nawet brzuch widać :D

nika647, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

preg.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom - mam to samo, jak tylko dzieciaki moje zaczynają się bić, płakać, krzyczeć to też od razu z nerwów brzuch mi się spina.

Ja mężowi powiedziałam ze jak szyjka zacznie mi się skracać w czerwcu to
    z dzieciakami na wakacje jedzie sam 😄 i coś czuję że to byłyby wakacje mojego życia🤪

Właśnie wróciłam od lekarza z dziećmi bo syn tak kaszlał ze myślałam że jest gorzej , ale osłuchała go i jest ok, tylko syrop wykrztuśny i tyle. Robię mu nebulizacje jeszcze ale do świąt to się raczej nie wykuruje. Mieliśmy jechać na obiad do siostry męża, ale zobaczymy bo oni też mają małe dzieci i nie chce im sprzedać chorobska

Moje dziecię to będzie chyba bardzo mocno kopiący przypadek bo już potrafi tak wieczorem dać popalić że zasnąć nie mogę. W sumie we wszystkich 3 ciążach te kopniaki w 3 trymestrze były dla mnie już bolesne i w dodatku napinał mi się brzuch zaraz od nich. Ale w tej czuję te ruchy wyjątkowo wcześnie i mocno, chociaż ciągle nieregularnie.

Mi teraz leci od wizyty do wizyty szybko bo 17 mam połówkowe, 20 wiz zwykła a 12 jeszcze wyczekana wizytę u ... FRYZJERA😅

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    Ja właśnie próbuję spiąć się z robotą, pakuję walizkę i Thermola i ruszam do rodziców :)
    Wczoraj dotarło do mnie jak ironiczne jest zabieranie Thermomixa ze sobą - jak bym ciągnęła ze sobą garnki :D

Ale będzie robiony Sernik Królewski, sałatka jarzynowa, jak się mama zgodzi to i żurek wpadnie.
    Uwielbiam ten smaczek <3

My w tym roku planowaliśmy być na wychodnym w święta. Robiłam święta bożego narodzenia u nas, a tak się wymieniani że szwagrami praca. No ale w związku z tym że może zostaniemy to coś chyba upichce. Napewno zrobię sernik wiedeński, może sałatkę jarzynowa - to robota męża i upiekę jakieś mięcho jako wędlinę, a jak zostatniemy w domu to bedzie na obiad na ciepło. Moja mama, choć ciągle mówi jej się żeby tyle nie robiła tego jedzenia i coś zostawiła do zrobienia dla mnie to i tak robi swoje a potem jest tego jedzenia po prostu za dużo i jest płacz że się wyrzuca.

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My liczymy na porządny leżing i wypoczynek 😊 narobiłyście mi ochoty na domową szynkę, macie jakiś dobry i prosty przepis? My robimy z teściową jarzynówkę, sos tatarski i chyba zrobię jeszcze z selera konserwowego i ananasa moja ulubioną - nic odkrywczego. Placków na szczęście piec nie muszę 🤣 Czy w gości pojedziemy to nie wiem- moi rodzice chorzy, mnie boli gardło, mąż zmęczny pracą - możliwe że będzie bardzo łóżkowo i leniwie 😅❤️

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    My w tym roku planowaliśmy być na wychodnym w święta. Robiłam święta bożego narodzenia u nas, a tak się wymieniani że szwagrami praca. No ale w związku z tym że może zostaniemy to coś chyba upichce. Napewno zrobię sernik wiedeński, może sałatkę jarzynowa - to robota męża i upiekę jakieś mięcho jako wędlinę, a jak zostatniemy w domu to bedzie na obiad na ciepło. Moja mama, choć ciągle mówi jej się żeby tyle nie robiła tego jedzenia i coś zostawiła do zrobienia dla mnie to i tak robi swoje a potem jest tego jedzenia po prostu za dużo i jest płacz że się wyrzuca.
    SC

My w pierwszy dzień świąt do mojej rodziny, później do narzeczonego, a w drugi na śniadanie do jego drugiej części. Rodzice są po rozwodzie. Później ucieka do pracy, więc ja albo będę odpoczywać albo wsadzę mamę w autko i do siostry pojedziemy. Zobaczymy :)
    I u mnie tak samo, każda coś ma przynieść, ja akurat tylko babkę, bo siostra z mamą zrobiły zawody która co i więcej nic nie zostało, chyba dostałam jedną rzecz na pocieszenie 🤣 I oczywiście mama już zaczyna szaleć i też się skończy na tym, że będzie za dużo, nikt nie zje i będzie trzeba wyrzucić. Ale nie przetłumaczysz 🤷🏽‍♀️

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:

Uwielbiam ten smaczek <3

My dziś wędzimy szyneczki 🥰 ogólnie uwielbiam takie szyneczki/boczek, ale ta ciąża mega mi pozmieniała smaki i szczerze to nie wiem czy dam radę zjeść 🙈

No i zurek obowiązkowo 😀 śniadanko jemy w domu a potem będziemy u rodzinki , także święta w tym roku prawie poza domem

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖

06/2025 💔
    Styczeń 2026 ⏸️
    09.01 - 38,9 mIU/ml -> 12.01 - 116 mIU/ml -> 14.01 - 307 mIU/ml -> 17.01 - 1100 mIU/ml

preg.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiedyś do tego maratonu jeszcze była teściowa, ale przeprowadziła się do innego miasta, kupili malutkie mieszkanko, stare dali najmłodszemu synowi i teraz za mało jest u niej miejsca na święta, a rodzina z dziećmi spora. Więc robimy albo my albo siostra na zmianę. Ale jak święta były u niej to nie wolno było nic przynieść swojego do jedzenia bo była obraza. Z moją mama z kolei nawet jak się umowie że ja zrobię ten sernik i sałatkę to w święta okaże się że i tak ona zrobiła swoje bo stwierdziła że będzie za mało🙈 a potem oczywiście jeszcze narzekanie że wszystko je boli bo się tak narobiły🤪
    Ja to bym chciała choć raz na święta gdzieś wyjechać, z dala od domu, np bożego narodzenia spędzić w górach, a wielkonocne gdzieś za granicą bo już tęsknie za ciepłem. Ale mój mąż to tradycjonalista więc będzie trudno

bebag, strigo lubią tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w te święta B.Narodzenia powiedziałam że za rok chcę świat na wyjeździe, w górach. Żadnego siedzenia z rodziną u słuchania "kiedy dziecko".Te święta były dość ciężkie dla mnie psychicznie. Nigdy bym nie uwierzyła w to Boże Narodzenie 2022 gdyby mi ktoś powiedział że na Wielkanoc będę w 2 trymestrze 😅 Bo raczej tuż przed świętami miałam złe wieści od ginekologa, a przynajmniej informacje że w tamtym cyklu z ciąży nici, że operacja prawdopodobnie nie pomogła. To były 3 bardzo smutne dni mocno doprawione grzańcem ... Dopiero na sylwestra kopary nam opadły 🤣⏸️
    Aczkolwiek sam pomysł mi został w głowie i mocno kiełkuje żeby na najbliższe lub kolejne B.N pojechać juz we trójkę w góry. Na pierwsze magiczne święta we trójkę. Wiadomo życie pewnie zweryfikuje, bo jak mała będzie się darła i miała kolki to nosa z domu nie wystawimy 🤣 Ale pomysł jest świetny 😊

nika647, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku idziemy do mojej mamy na święta a drugi dzień mam nadzieję że zostaniemy w domu. W tym roku będą to smutne święta jutro mijaja 3 miesiące od śmierci mojej babci i tak każdemu ciężko na sercu jest. Boże Narodzenie spędziliśmy pod sala operacyjna a po operacji szybka kolacja z dzieciakami żeby poczuły święta. Pierwszy dzień świąt na oiom na 30 minut bo tylko tyle można było i też z dziećmi w domu. Jeszcze człowiek musiał udawać radosnego przed dzieciakami.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my z mężem na święta nigdzie nie jedziemy a na wielkanoc przygotuję gar zupy na 3 dni i duuuuużo przekąsek przed telewizor XD

nika647, LILA_33, niezapominajk_aa, strigo, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do mojej mamy w niedziele a w poniedziałek do teściów. Do zrobienia mam tylko sałatkę jarzynową :D robiłam obiad w Boże Narodzenie więc teraz mam luz - więcej przygotowuje moja siostra :) marzę o takich świętach jak opisała nika647, ale podobnie - mam męża tradycjonalistę choć cały czas po cichu liczę że w końcu go namówię na realizację mojej wizji :D
    Wzięłam dwa dni urlopu i to była doskonała decyzja, dziś mam taki dzień luzu, choć pewnie wieczorem się zbiorę i posprzątam coś, ale co sobie dziś poczytałam książkę w piżamie to moje :D

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    My w tym roku idziemy do mojej mamy na święta a drugi dzień mam nadzieję że zostaniemy w domu. W tym roku będą to smutne święta jutro mijaja 3 miesiące od śmierci mojej babci i tak każdemu ciężko na sercu jest. Boże Narodzenie spędziliśmy pod sala operacyjna a po operacji szybka kolacja z dzieciakami żeby poczuły święta. Pierwszy dzień świąt na oiom na 30 minut bo tylko tyle można było i też z dziećmi w domu. Jeszcze człowiek musiał udawać radosnego przed dzieciakami.
    Trudne przeżycia i te święta będą się Wam pewnie jeszcze długo tak smutno kojarzyć.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudne najgorsze jest to że cały czas mi się wydaje że to wina szpitala bo w wigilię miała wyjść do domu nagle 23 w nocy pękły jej niby jelita chociaż zgłaszane było przez 4 dni że ja brzuch boli. Na oiomie też po operacji było lepiej z dnia na dzień i jak zaczęli odłączać leki to nagle stan się gwałtownie pogorszył i zmarła. Chciałam wyciągnąć dokumentację ale mama nie pozwoliła. Jeszcze tekst lekarzy że na intensywnej może być tylko max 14 dni.

age.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odłączam się od tych tradycjonalistów mężów :)
    Mój nieczęsto spędza wgl święta w domu, więc dla niego październik grudzień czy maj to wszystko to samo :)
    I liczę że może nie w tym roku bo bobek będzie za mały ale w 2024 na Boże Narodzenie wyjedziemy przed siebie <3

U mnie Wielkanoc u moich rodziców, męża nie ma, więc teściów tylko odwiedzę w poniedziałek :) i całe gotowanie, ogarnianie zostawiam już na pobyt u mamy. Zakupy ewentualne też jutro zrobię już na miejscu.

Moja teściowa też nie uznaje, że ktoś coś zrobi i przyniesie. Ale dopiero co wyszła ze szpitala po udarze... więc ogólnie też kosmos :/ To jest niereformowalny człowiek. Najpierw płacze co to ją nie boli, a za chwilę - ona jedzie na wieś pole kopać.

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co roku na Wielkanoc wyjeżdżalismy do naszego domu na wsi. Z daleka od wszystkich, całej rodziny. Wigilie zawsze męczymy się z odwiedzaniem wszystkich. Co roku to samo do kogo przyjść kiedy. Która babcie, rodziców i teściów. więc Wielkanoc była zawsze dla nas. W tym roku pierwszy raz nie pojedziemy nigdzie.
    Babcia po operacji w poniedziałek wyszła dopiero ze szpitala. Więc Wielkanoc będzie bardzo skromna i pewnie krótka żeby dać jej odpocząć.

Marzy mi się taki cały dzień nie robienia nic 🤗

I dziewczyny nie wiem czy też tak macie ale od dwóch dni pojęcie "chyba sutki Cię swędzą" nabrało dla mnie nowego znaczenia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2023, 16:56

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png

♀️'89♂️'86

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

04.2025 6TC💔

04.09.2025 ⏸️
    11.09 beta 508
    13.09 beta 1265
    15.09 beta 2575
    19.09 beta 10463

23.09 CRL 4mm FHR 113/min

preg.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje święta raczej będą w domu w łóżku przeleżane. Ja jeszcze chora, mąż do pracy idzie, do tego moja cukrzyca nie pozwala pofantazjować o świątecznych potrawach. Chociaż muszę powiedzieć, że moja mama bardzo się stara i odkąd wie o cukrzycy to dużo szuka nowych przepisów na ciasta i potrawy, które mogę jeść. Więc może na święta podrzuci jakiś pomysł żeby nie było tak zwyczajnie.

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    My co roku na Wielkanoc wyjeżdżalismy do naszego domu na wsi. Z daleka od wszystkich, całej rodziny. Wigilie zawsze męczymy się z odwiedzaniem wszystkich. Co roku to samo do kogo przyjść kiedy. Która babcie, rodziców i teściów. więc Wielkanoc była zawsze dla nas. W tym roku pierwszy raz nie pojedziemy nigdzie.
    Babcia po operacji w poniedziałek wyszła dopiero ze szpitala. Więc Wielkanoc będzie bardzo skromna i pewnie krótka żeby dać jej odpocząć.

Marzy mi się taki cały dzień nie robienia nic 🤗

I dziewczyny nie wiem czy też tak macie ale od dwóch dni pojęcie "chyba sutki Cię swędzą" nabrało dla mnie nowego znaczenia 😁
    Jak to przeczytałam to od razu zaczęły mnie swędzieć moje🤪, także to norma 😄

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrocilam z przedświątecznych zakupów, kupiłam w netto 5 bukietow kwiatow do wazonu, lody i arbuza😜, stwierdziłam że to za ciężko już i mąż zrobi resztę 😎

LILA_33, Umka lubią tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ