WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsze zajęcia w szkole rodzenia zaliczone jestemy oboje z mężem super nastawieni, to był dobrze spędzony czas,już na tej 1 lekcji dowiedzieliśmy się kupę nowych rzeczy! Ja osobiście nie mogę doczekać się kolejnych
nika647, bebag, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Pierwsze zajęcia w szkole rodzenia zaliczone jestemy oboje z mężem super nastawieni, to był dobrze spędzony czas,już na tej 1 lekcji dowiedzieliśmy się kupę nowych rzeczy! Ja osobiście nie mogę doczekać się kolejnych
-
Spuromix wrote:hmmm tak mi to wygląda jak na bóle przy tyłozgięciu macicy.... Ja bardzo często takie miałam i zazwyczaj jak macica szła w dół albo jak była twarda... po pozytywnym teście to ja się bałam schylić i brzuszek zrobić, żeby fasolki nie wypchnąć
A propos tyłozgięcia - też mam i bardzo odczułam to podczas skurczów porodowych miałam takie lędźwiowo-krzyżowe i ja już wiłam się z bólu, rozwarcie postępowało, a na ktg nie pisały się skurcze jak mnie położna badała to byla w szoku że na ktg taki spokój a rozwarcie idzie jak szalone -
Tkpom wrote:Nie daje już rady że zgaga normalnie zapale się od środka!!!
Pije już tylko wodę jem gotowanego kurczaka albo sucha bułkę i dalej mnie męczy. Rennie nie daje też już rady
Co jeszcze można zastosować? -
Cześć dziewczyny, wracam po przerwie, totalnie rozłożyła mnie choroba, jeszcze wcześniej byliśmy na chwilę w górach i potem jak dopadło mnie przeziębienie.. masakra
niezapominajk_aa gratulacje 👰♀️🤵😘
Tkpom zawsze lepiej pojechać i sprawdzic niż zamartwiać się czy wszystko w porzadku, dobrze że podali Ci coś na skurcze
Spuromix śliczna dziewczynka 🥰
Mad.zia dużo zdrówka 🍀
Jeffcia masakra co za głupia baba, nawet by mi na myśl nie przyszło komentować rozmiar brzucha ciężarnej 🤦🏻♀️ ale coś o tym wiem bo też spotkałam się już z uwagami że strasznie duży brzuch jak na ten tydzień czy tam miesiąc.. ale mam to w dupie .. tak długo czekałam na ten piękny brzuszek z maluszkiem w środku że będę go eksponować i się nim cieszyć koniec kropka 😀
Co do głaskania brzucha to jak narazie tylko 2 osoby ale zapytaly wcześniej no to pozwoliłam, ale zdecydowanie tego nie lubię 🙈
Muszka super ze juz byliscie na zajęciach w szkole rodzenia. Ja narazie się rozglądam która wybrać 😅
Krzywa cukrowa też jeszcze przede mna, wybieram się w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będzie okej 🙈
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Siedzę właśnie w przychodni i czekam na echo serca płodu. Przed chwilą z gabinetu wyszła dziewczyna cała zapłakana, biedna. Aż mi samej trudno zapanować nad sobą teraz. Z godzinę tu posiedzę bo jest opóźnienie. Zaparzylam sobie melisę do termosu żeby się uspokajać...
-
nika647 wrote:Siedzę właśnie w przychodni i czekam na echo serca płodu. Przed chwilą z gabinetu wyszła dziewczyna cała zapłakana, biedna. Aż mi samej trudno zapanować nad sobą teraz. Z godzinę tu posiedzę bo jest opóźnienie. Zaparzylam sobie melisę do termosu żeby się uspokajać...
Nika,kciuki za wizyte❤️😘🤞
Daj znać po 😘😘
Kurcze...ciekawe co usłyszała ta dziewczyna,że cała zapłakana wyszła 🥺😔Mam nadzieję,że nic niepokojącego 🙏😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 11:09
nika647 lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Nadziejka30 wrote:Nika,kciuki za wizyte❤️😘🤞
Daj znać po 😘😘
Kurcze...ciekawe co usłyszała ta dziewczyna,że cała zapłakana wyszła 🥺😔Mam nadzieję,że nic niepokojącego 🙏😔
Z jednej strony czekają ciężarne, z drugiej rodzice z maleńkimi dziećmi do drugiego kardiologa...
Oj te moje hormony już nie ułatwiają sprawy... Chyba zaczął mi się etap że ryczę z każdego powodu -
LILA_33 wrote:Cześć dziewczyny, wracam po przerwie, totalnie rozłożyła mnie choroba, jeszcze wcześniej byliśmy na chwilę w górach i potem jak dopadło mnie przeziębienie.. masakra
niezapominajk_aa gratulacje 👰♀️🤵😘
Tkpom zawsze lepiej pojechać i sprawdzic niż zamartwiać się czy wszystko w porzadku, dobrze że podali Ci coś na skurcze
Spuromix śliczna dziewczynka 🥰
Mad.zia dużo zdrówka 🍀
Jeffcia masakra co za głupia baba, nawet by mi na myśl nie przyszło komentować rozmiar brzucha ciężarnej 🤦🏻♀️ ale coś o tym wiem bo też spotkałam się już z uwagami że strasznie duży brzuch jak na ten tydzień czy tam miesiąc.. ale mam to w dupie .. tak długo czekałam na ten piękny brzuszek z maluszkiem w środku że będę go eksponować i się nim cieszyć koniec kropka 😀
Co do głaskania brzucha to jak narazie tylko 2 osoby ale zapytaly wcześniej no to pozwoliłam, ale zdecydowanie tego nie lubię 🙈
Muszka super ze juz byliscie na zajęciach w szkole rodzenia. Ja narazie się rozglądam która wybrać 😅
Krzywa cukrowa też jeszcze przede mna, wybieram się w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będzie okej 🙈
Dziękuję ☺️
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Siedzę właśnie w przychodni i czekam na echo serca płodu. Przed chwilą z gabinetu wyszła dziewczyna cała zapłakana, biedna. Aż mi samej trudno zapanować nad sobą teraz. Z godzinę tu posiedzę bo jest opóźnienie. Zaparzylam sobie melisę do termosu żeby się uspokajać...
Trzymamy kciuki, daj znać po ✊️
nika647 lubi tę wiadomość
-
Jestem po badaniu. Wszystko prawidłowe❤️
Muszka1, bebag, LILA_33, niezapominajk_aa, Katia89, ann2224, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Jak byłam w środę w szpitalu na sprawdzeniu tych skurczy to przyszła babka w 38 tygodniu i mówi dobry wieczór bo ja od wczoraj nie czuje ruchów. Ta co przyjmuje ostrzy na nią i mówi czy może Pani powtórzyć? No nie czuje ruchów od wczoraj na co ta co przyjmuje pyta dlaczego tak późno a ona ze męża nue było i ona sama nie chciała. Wzięła ja do tego swojego gabinetu przyłożyła to coś id ktg i zrobił się szum zaczęła krzyczeć żeby szybko lekarz przyszedł i odrazu bez badań na cc pojechala tak z miejsca bo tetno bardzo słabe było. Ciekawe czy uratowali to dzieciątko.
Dla mnie jako osoby walczącej o to aby urodzić żywe dziecko to skrajnie nieodpowiedzialne zachowanie.
Ja mam echo serca małego w przyszłym tygodniu i też się boję chociaż na usg zawsze wychodzi wszystko ok. -
Właśnie jak jest z tym czuciem ruchów? Przecież nie da się ich czuć cały czas, kiedy się niepokoić? U mnie w 24 tygodniu zwykle czuje takie mocne walenie i kopanie 2-3x dziennie zwykle po 15-20 minut, są dni gdzie w międzyczasie też czuję jakiś ruch co jakiś czas, a są takie dni gdzie czuję znacznie rzadziej...
-
Dlatego trzeba zawsze dmuchać na zimne, lepiej 10 razy niepotrzebnie pojechać na IP niż o jeden raz za mało.
-
Nie wiem mój ma takie stałe pory gdzie kopie rano tak koło 9 potem wieczorem w czasie dnia też się rusza ale mniej. Tamta kobieta z tego co mówiła to nie czuła ruchów ponad 24 godziny więc to już zdecydowanie za długo szczególnie w 38 tygodniu. W tym czasie dziecko ma rąk mało miejsca że te ruchy czuć zdecydowanie bardzo mocno nawet jak zmienia pozycje ręki nogi itd.
W czasie pracy w fundacji się nasłuchałam przeróżnych historii i warto spanikować raz za dużo niż raz za mało i jechać do szpitala -
Tak ostatnio myślałam co by było że mną jakbym nie miała kasy na profesora teraz mam dużo czasu na myślenie niestety. Przecież nie każdego jest stać aby zapłacić 500zl za konsultacje i tak chodzi mi po głowie żeby założyć fundację taka mała aby właśnie pomoc finansować takie konsultacje tym którzy nie mogą sobie na to pozwolić. Doświadczenie mam, wiem jak to funkcjonuje jak pozyskiwać środki, sponsorów itd. Nie wiem takie mam przemyślenia jak narazie ale jak urodzę szczęśliwie to będę intensywniej myśleć nad tym.
Umka lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Właśnie jak jest z tym czuciem ruchów? Przecież nie da się ich czuć cały czas, kiedy się niepokoić? U mnie w 24 tygodniu zwykle czuje takie mocne walenie i kopanie 2-3x dziennie zwykle po 15-20 minut, są dni gdzie w międzyczasie też czuję jakiś ruch co jakiś czas, a są takie dni gdzie czuję znacznie rzadziej...