WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam na oku te:
https://www.smyk.com/p/yoonco-berry-rozek-niemowlecy-75x75-cm-i7499123?gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWydB466ah8WN6w7qLpvNGS-svUrcnHIslVftXq9tyyDhOYngp0q8_fRoC80wQAvD_BwE
I ten:
https://doctornap.com/pl/rozki-niemowlece/3007-18886-rozek-niemowlecy-w-kolorze-milk.html?utm_source=gazeta.pl&utm_medium=cpc&utm_term=cpc2_8&_c2c=1.2.367970500825451178538808.1684584357&utm_content=gazeta_26bc9d#lg=1&slide=0
I ten:
https://whitebambi.pl/pl/p/Rozek-niemowlecy-LILIBETH/2427#galleryName=productGallery,imageNumber=1
Tylko ten ostatni jest typowo dziewczyński. Niezapominajka pokaz te Twoje
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja mam na oku te:
https://www.smyk.com/p/yoonco-berry-rozek-niemowlecy-75x75-cm-i7499123?gclid=CjwKCAjw36GjBhAkEiwAKwIWydB466ah8WN6w7qLpvNGS-svUrcnHIslVftXq9tyyDhOYngp0q8_fRoC80wQAvD_BwE
I ten:
https://doctornap.com/pl/rozki-niemowlece/3007-18886-rozek-niemowlecy-w-kolorze-milk.html?utm_source=gazeta.pl&utm_medium=cpc&utm_term=cpc2_8&_c2c=1.2.367970500825451178538808.1684584357&utm_content=gazeta_26bc9d#lg=1&slide=0
I ten:
https://whitebambi.pl/pl/p/Rozek-niemowlecy-LILIBETH/2427#galleryName=productGallery,imageNumber=1
Tylko ten ostatni jest typowo dziewczyński. Niezapominajka pokaz te Twoje
Śliczne 😍 ja mam taki na oku 😀 https://babepliss.pl/product/rozek-z-muslinu-branches/ -
Piękne te Wasze rożki. Ja mam jeden z kompletu w jeże 🤪 ale jeszcze jakiś jeden do zmiany w razie zasikania muszę dokupić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 18:31
-
Hej Dziewczyny, ja znowu w szpitalu, leżę już od poniedziałku, nie wiem kiedy wyjdę 😪 Wróciły skurcze, tym razem nie były bolesne, jednak brzuszek do południa napiął się 15 razy, więc pojechałam na IP. Na razie dostaję kroplówki z magnezu i luteinę, szyjka trochę się skróciła. Jest poprawa, ale nie jest super... Ordynator twierdzi, że takie napiecia mogą się pojawiać dopiero od 32 tygodnia, ale też delikatne tylko. Dzisiaj mam taki kiepski dzień, że cały czas mam ochotę płakać. Ciągle myślę, że urodzę za wcześnie i czytam cały internet od kiedy dadzą radę uratować małego. A on jest taki śliczny, miałam wczoraj usg i doktor pokazał mi go w 4D. Tak ślicznie się uśmiechał do mnie, że popłakałam się ze wzruszenia 🥺
-
Kiarka wrote:Hej Dziewczyny, ja znowu w szpitalu, leżę już od poniedziałku, nie wiem kiedy wyjdę 😪 Wróciły skurcze, tym razem nie były bolesne, jednak brzuszek do południa napiął się 15 razy, więc pojechałam na IP. Na razie dostaję kroplówki z magnezu i luteinę, szyjka trochę się skróciła. Jest poprawa, ale nie jest super... Ordynator twierdzi, że takie napiecia mogą się pojawiać dopiero od 32 tygodnia, ale też delikatne tylko. Dzisiaj mam taki kiepski dzień, że cały czas mam ochotę płakać. Ciągle myślę, że urodzę za wcześnie i czytam cały internet od kiedy dadzą radę uratować małego. A on jest taki śliczny, miałam wczoraj usg i doktor pokazał mi go w 4D. Tak ślicznie się uśmiechał do mnie, że popłakałam się ze wzruszenia 🥺
-
Piękne te Wasze rożki 😍😍
Ja się zastanawiam nad tymi:
https://jukki.pl/pl/p/Rozek-niemowlecy-Velvet-Candy-Circus-i-wrzosowy-Soft-Velvet-/3648
https://jukki.pl/pl/p/Rozek-niemowlecy-Velvet-Bambi-Love-i-szalwiowy-Velvet/1348
A na Instagramie też mam zapisane w takim stylu jak lila_33, ale tam jest jeszcze więcej pięknych wzorów i tym bardziej nie mogłabym się zdecydować 🤣nika647, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Kiarka wrote:Hej Dziewczyny, ja znowu w szpitalu, leżę już od poniedziałku, nie wiem kiedy wyjdę 😪 Wróciły skurcze, tym razem nie były bolesne, jednak brzuszek do południa napiął się 15 razy, więc pojechałam na IP. Na razie dostaję kroplówki z magnezu i luteinę, szyjka trochę się skróciła. Jest poprawa, ale nie jest super... Ordynator twierdzi, że takie napiecia mogą się pojawiać dopiero od 32 tygodnia, ale też delikatne tylko. Dzisiaj mam taki kiepski dzień, że cały czas mam ochotę płakać. Ciągle myślę, że urodzę za wcześnie i czytam cały internet od kiedy dadzą radę uratować małego. A on jest taki śliczny, miałam wczoraj usg i doktor pokazał mi go w 4D. Tak ślicznie się uśmiechał do mnie, że popłakałam się ze wzruszenia 🥺
Masakra współczuję nerwów kochana ale pamiętaj że oni mają naprawdę sposoby, leki, na szyjkę zawsze mogą założyć pessar czy szew, na pewno uda się jeszcze malucha zatrzymać w bezpiecznym brzuszku!! -
nika647 wrote:A robią Ci ktg już? Piszą się jakieś skurcze?
Wierzę, że mi tu pomogą. Mówią, że ratują maluszki już takie 700g, ale wiecie jakie potem mają problemy wcześniaki...
Na razie pocieszam się tym, że nie dają mocniejszych leków i nie robią nic z szyjką więc nie jest źle.
Ale są tu takie przypadki, że samo patrzenie na te dziewczyny to koszmar - 25 tc i szyjki 0, dziewczyna już nie wstaje w ogóle, przynoszą jej basen do załatwiania i podmywają, od dwóch tygodni na partusistenie.Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Kiarka wrote:Nie robili, twierdzą, że jeszcze za wcześnie.
Wierzę, że mi tu pomogą. Mówią, że ratują maluszki już takie 700g, ale wiecie jakie potem mają problemy wcześniaki...
Na razie pocieszam się tym, że nie dają mocniejszych leków i nie robią nic z szyjką więc nie jest źle.
Ale są tu takie przypadki, że samo patrzenie na te dziewczyny to koszmar - 25 tc i szyjki 0, dziewczyna już nie wstaje w ogóle, przynoszą jej basen do załatwiania i podmywają, od dwóch tygodni na partusistenie.
Polubiłam zamiast zacytować.
Na pewno patrzenie na takie przypadki Ci nie pomaga, bo boisz się że Ciebie to spotka 😔 Ale zanim taki etap to jest jeszcze wiele innych możliwości żeby wspomóc ja znam osobiście dziewczynę ktora od 26 tygodnia leżała ze skurczami i praktycznie od 29 tygodnia już z rozwarciem, ciążę dociągnęli do 34 tygodnia co jest ogromnym sukcesem, syn miał ponad 2kg i nie miał żadnych problemów po porodzie, teraz jest zdrowym 2 latkiem Musisz też czytać taki3 historie żeby nie oszalec.
A jak się dzisiaj czujesz?
Jaką masz długość szyjki?Kiarka lubi tę wiadomość
-
Nie czytaj na necie bo zrobisz sobie bałagan w glowie jak ja. Ja też czytałam i niestety u mnie wszystkie historie kończyły się tragicznie dlatego nie warto.
Ktg robią chyba od 29 tygodnia ja jestem w 26 i tez mówili że za szybko ale ręka wyczowala lekarka że są skurcze.Kiarka lubi tę wiadomość
-
Tak, mi teraz też tylko ręką sprawdzają czy są skurcze.
Uhh dużo emocji jest teraz we mnie. Zaczynam coraz bardziej się bać, ale wierzę, że będzie dobrze.
Na usg doktor bardzo się skupił, żeby pomierzyć dokładnie małego, bo między terminem z ostatniej miesiączki a terminem z usg jest różnica u mnie 2 tyg, więc to dużo przy porodzie przedwczesnym, no i z tego wszystkiego już nie usłyszałam jaka ta szyjka jest długa, no ale nie zadziałali, więc myślę, że jest ok. A mały cały czas rośnie tak samo, ma już 550g i termin nadal przesunięty o 2 tygodnie.
Od wczoraj nie jest źle. Nie czuje skurczy takich jak wcześniej, ale też nie czuje luzu w brzuchu. Na szczęście nie jest to też już tak jak wcześniej, że czułam cały czas jakbym tam kamienie dźwigała, ale nadal tak bywa, że ciągnie mnie w dół aż ciężko chodzić. -
Jejku przykro mi że znów jesteś w szpitalu 😥 ale ważne że masz dobra opiekę, że o Ciebie dbają, sprawdzają i mają Cie po kontrola, gdyby się coś działo. Życzę Ci dużo dużo zdrówka 😘 mam nadzieję że to ustąpi na tyle żeby dotrwać z maluszkiem do tych bezpiecznych tygodni, wierzę że będzie dobrze ✊✊🍀 -
Kiarka - trzymam kciuki za Ciebie i maluszka i też apeluje żebyś nie czytała za wiele bo w internecie będzie więcej tych niefajnych historii niż pozytywnych. Ja miałam 15mm szyjki w 29 tyg i donosilam do terminu. W 24 miałam 25mm no i skurcze, stawianie się brzucha były moja codziennością. Zresztą teraz też mam, ale na razie szyjka była powyżej 30, a oddychanie i leżenie pomaga. Jak jest gorszy dzień to łykam jedna nospe i narazie to u mnie też działa.
Ogólnie zasada jest taka że jak są skurcze lub szyjka się skroci poniżej 25mm to podają luteine, jak zejdzie do 15mm to po 24 tyg można tez steryd na pluca żeby większych szansę dziecka. -
bebag wrote:Kiarka, wszystko będzie dobrze, jesteś pod dobrą opieką! Nie czytaj internetu, poczytaj książkę jakąś, posłuchaj podscast albo obejrzyj serial. Internet to złoooo w takich sytuacjach! I odpoczywaj wszystko będzie dobrze
Macie coś fajnego do czytania? Może być tematyka ciązowo dzidziusiowa ale niekoniecznie 😊 Skonczylam właśnie oglądać królowa Charlotte na netflix i szukam nowego serialu lub książkibebag lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Macie coś fajnego do czytania? Może być tematyka ciązowo dzidziusiowa ale niekoniecznie 😊 Skonczylam właśnie oglądać królowa Charlotte na netflix i szukam nowego serialu lub książki
Ja już z nudów czytań jestem żona szejka która mi koleżanka przyniosła -
Muszka1 wrote:Macie coś fajnego do czytania? Może być tematyka ciązowo dzidziusiowa ale niekoniecznie 😊 Skonczylam właśnie oglądać królowa Charlotte na netflix i szukam nowego serialu lub książki
Ja to czytam co mi wpadnie w ręce, ale na odstresowanie i pośmianie się polecam serię o Arystokratce (Evzena Bocek). Pozytywnie nastraja tez „Factfulness. Dlaczego świat jest lepszy niż myślimy…”
Teraz czytam „Chołod” Twardocha, ale to jest ciężkie. Aaaa i kocham książki Myśliwskiego - za taką dawkę mądrości życiowej i filozofii - one też zawsze dobrze na mnie wpływają, mimo że to nie jest lekka literatura a z czytadeł to lubię Magdalenę Witkiewicz, tam zawsze wszystko się dobrze kończy
Ogolnie jak pójdę na zwolnienie a młoda będzie jeszcze parę tygodni miała przedszkole - planuje czytać, oglądać seriale i leżeć do góry brzuchem -
Kiarka, wspolczuje nerwow i trzymam kciuki. Bedzie dobrze, zobaczysz, nie zamartwiaj sie. Przelacz sie na cos z tych czarnych mysli, sprobuj poogladac jakies horrory, mi pomaga na nerwy,serio Jestes pod opieka, nie wytoczono zadnych ciezkich dzial wiec jest ok. Wdech - wydech.
Bebag, kupilismy britax romer smile 3, jest baaardzo wygodny, prowadzi sie super, amortyzacja na wszystkie kola, najwazniesze dla mnie - mozliwosc wsadzenia dzieciaka przodem i tylem do kierunku jazdy. W ogole to wozek wybieralam pod nosidelko i pozniej fotelik samochodowy, na stronie britax romer byla tabelka z pasujacymi wozkami, i tak ogladalam po kolei, plus pojechalismy do sklepu z wozkami i tam pomacalam Przypadkiem trafilam na niego na vinted, cena byla bardzo kuszaca, stan idealny, kilka dodatkow, no i decyzja zapadla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 07:18
bebag lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️