WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi dziś ustąpili pierwszeństwa w aptece, pierwszy raz chyba id początku ciąży, także chyba już czas🤪 widać że się toczę 😂
-
Muszka1 wrote:Będzie pierwszy dzidziuś na naszym wątku 🤯 Czy do was to dociera? 😅
Do mnie totalnie nie dociera ! 🥰
Nie mogę uwierzyć jak to przeleciało, dopiero co były święta i dowiedziałam się że w końcu sie udało, pierwsze prenatalne, ten strach o wszystko, a tu nagle rozpoczęłam 33 tydzień 🙊nika647, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny, jakie prześcieradełko do łóżeczka? Chyba wybierzemy materacyk fiki miki sensitive, on ma 12 cm wysokości, zależy mi żeby prześcieradło się nam nie zwijało w połowie wysokości i żeby było ładne i dobrej jakości. Ratujcie
Ja oglądałam na mój świat dziecka, prześcieradełka tam są 100% bawełna I posiadają te standardy bezpieczeństwa, natomiast jedynie oglądałam nie kupiłam jeszcze. Mają super wzory, ale nie wiem jak z wysokością materaca bo pisze tylko wymiar 🤷♀️ -
U mnie jak Młoda się przekręcała to zabolało cholernie. Zebrała się jakoś koło 35tc, także nie było to wiercące się maleństwo. Obecna panna fika jeszcze jak chce.
My dzielnie wakacjujemy. Dziś w parku rozrywki bo to akurat dobre zajęcie na 28tc 🤣 Młoda i Niemąż się bawią a mi się nudzi i jem prowiant 🤣🤣🤣 jak nic przybędzie dziś na wadze 🤣Nadziejka30 lubi tę wiadomość
-
My kupiliśmy dostawkę lionelo i do niej dedykowany był zakup materacyka fiki miki 😄
KasiaAnna lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
KasiaAnna wrote:Co do materacyków to jakiej macie firmy? My łóżeczko już mamy, materaca brak. Teściowa znowu kupiła torbę ubranek 😄
My się zdecydowaliśmy na materac dobranocka hildingKasiaAnna lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny, jakie prześcieradełko do łóżeczka? Chyba wybierzemy materacyk fiki miki sensitive, on ma 12 cm wysokości, zależy mi żeby prześcieradło się nam nie zwijało w połowie wysokości i żeby było ładne i dobrej jakości. Ratujcie
-
Ja kupiłam ostatecznie nowa dostawkę z kinderkraft. Tam do zestawu dołączony jest twardy materac. Myślicie że wystarczy czy trzeba dokupić coś lepszego?
-
Dziś stałam w Kauflandzie ( waterwipesy oryginalne 4 pak na promocji!) w kolejce z jedną paczuszką wipesów i ręcznikiem papierowym. Brzuch już wielki. Przede mną 2 osoby, jedna już kasowana a druga to kobieta mająca na taśmie artykuły chyba na miesiąc dla całej rodziny. Ja bym w takiej sytuacji normalnie kogoś kto ma dwie rzeczy przepuściła, a co dopiero kobietę w ciazy która trzyma w ręce 2 rzeczy .. tiaaa.. dobre sobie 😅 Kolejna niewidoma, chociaz oczywiscie widzialam jak skanowała wzrokiem moj brzuchol 🫢 kobieta gdzieś koło 40 stki 😅 Jeszcze wredna zamiast pakować ten asortyment to napieprzala przez telefon z koleżanką i pakowała w ślimaczym tempie 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 16:32
-
Co do materacyka zastanawiałam się nad dobranocką i fiki miki sensitive ale stanęło w końcu na fiki miki. Znalazłam też panią która szyje prześcieradełka z muślinu, zapytałam czy to które ma wystawione na allegro i w sklepie internetowym będzie na taką wysokość, a Pani ze moze mi uszyć na taką wysokość jakiej potrzebuję bez zmiany ceny
więc zamowie pewnie ze 2 bo w super cenie. Tylko że dalej nie wiem czy na początek dostawka czy lozeczko ... lozeczko mamy, muszę tylko ten materacyk kupić, dostawkę mam dostać.. pewnie się okaże co nam się sprawdza dopiero jak mała się urodzi...
A macie jakieś fajne lampki takie żeby świeciła sie przez całą noc bardzo delikatnym światłem? -
https://www.ikea.com/pl/pl/p/spiken-lampka-nocna-led-w-ksztalcie-wydry-wielobarwny-90433725/
My mamy tą. -
Dzięki dziewczyny, popatrzę na te materace, które polecacie.
U nas nigdy nie było lampki całonocnej. Ja przy takich cudach bym nie zasnęła, poza tym od razu chciałam uczyć dziecko spania w ciemności a nie potem toczyć boję jak moje koleżanki. No i to wydzielanie melatoniny też dało mi do myślenia, także i tym razem się nie skuszę -
Muszka1 wrote:A macie jakieś fajne lampki takie żeby świeciła sie przez całą noc bardzo delikatnym światłem?
My w zeszlym roku po covidzie na pluca kupilismy te https://allegro.pl/oferta/lampa-solna-5-7-kg-jonizator-sol-himalajska-nocna-7220854258 , swieca bardzo przytulnie i cieplo, delikatnie. -
Hej!
Jeżeli chodzi o lampkę nocną, to polecam MÖRKRÄDD - Oświetlenie nocne LED z czujnikiem. Dla mnie absolutny must have. To jest mała lampka (wygląda jak mały zasilacz bez kabla). Wkłada się ją do kontaktu i sama się włącza jak jest ciemno. Daje bardzo delikatne światło, ale mi wystarczy, aby widzieć co dzieje się z maluchem (nie oszukujmy się, lampka jest dla mamy, a nie dla dziecka) 😉 Można ją łatwo wszędzie zabrać (na wyjazdy, wakacje). Ja mam swoją w kontakcie za oczyszczaczem powietrza i daje delikatną poświatę. Do tego mam zwykłą stojącą na szafce lampkę, jeżeli potrzebuję mocniejszego oświetlenia.
Link do ikea:
https://www.ikea.com/pl/pl/p/moerkraedd-oswietlenie-nocne-led-z-czujnikiem-bialy-70349860/?gclid=EAIaIQobChMI4NmnnMyAgAMVCgOLCh2TqAHwEAQYASABEgIejPD_BwE&gclsrc=aw.dsWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2023, 04:53
Muszka1 lubi tę wiadomość