WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sulcia wrote:Dziewczyny, jak u Was ze skórą na brzuchu? Smarujecie się? Uniknęłyście rozstępów? Mój brzuch jest ogromny. Póki co nic nie wylazło. Smaruję się co wieczór i piję dużo wody, teraz to nawet więcej przez upały.
Ja również smaruje się toną kremów, oliwek, itp. nie zliczę ile opakowań zużyłam. Brzuch czysty, ale za to uda, pośladki i trochę biust poszarpane 😰
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
U mnie nowych rozstępów brak za to stare powstałe w 1 ciąży się bardziej uwidoczniły ale też nie przytyłam więcej niż w poprzednich ciążach z uwagi na cukrzycę i dietę z nią się wiążącą. Od 10 tygodni nie przytyłam w ogóle tylko jeszcze zleciłam 2 kilo więc jest git. Chociaż do szczupłych to ja nie należę już od kilku lat. Mam nadzieję że po ciąży dodatkowe kilogramy szybko zejdą😁
-
Ja używam i oleju ze słodkich migdałów, balsamów do ciała, brzucha nie mam ogromnego a cały wysypy rozstępy. Kwasy omega i kolagen też łykam. No niestety, genetyki nie przeskoczysz.
U mnie dzis lepiej, no ale na oddziale na pewno jeszcze mnie zostawią .. liczę że przed rozwiązaniem jeszcze zdążę wrócić do domku -
Muszka - kciuki żeby się udało! A ostatecznie wiesz już czy masz mieć CC czy probowac sn?
Mnie dziś potwornie bolą plecy. Odcinek ledzwiowy/krzyżowy. Zawsze pomagały mi ćwiczenia, ale tym razem słabo. Wiecie czy można jakieś plastry na tym etapie ciąży? Chłodzące albo rozgrzewające? -
Sulcia wrote:Dziewczyny, jak u Was ze skórą na brzuchu? Smarujecie się? Uniknęłyście rozstępów? Mój brzuch jest ogromny. Póki co nic nie wylazło. Smaruję się co wieczór i piję dużo wody, teraz to nawet więcej przez upały.
Ja smarowałam się mustellą, brzuszek bez rozstępów za to wyszły na piersiach i kilka na udach i pośladkach. Natomiast skóra na brzuchu mam wrażenie rozciągnięta do granic możliwości 🙈 -
bebag wrote:Smaruję brzuch oliwką z Rossmann, raz dziennie po kąpieli, rozstępów brak, ale nadal uważam że to niestety w dużej mierze kwestia genetyczna
-
Smarowałam się ale bardzo nieregularnie, na brzuchu i piersiach czysto. -
nika647 wrote:Muszka - kciuki żeby się udało! A ostatecznie wiesz już czy masz mieć CC czy probowac sn?
Mnie dziś potwornie bolą plecy. Odcinek ledzwiowy/krzyżowy. Zawsze pomagały mi ćwiczenia, ale tym razem słabo. Wiecie czy można jakieś plastry na tym etapie ciąży? Chłodzące albo rozgrzewające?
Kiedyś czytałam że rozgrzewających nie powinno się w ciąży używać 🙂nika647 lubi tę wiadomość
-
Ja po ktg - prawie na nim zasnęłam. Skurczy brak - prosta kreska na poziomie ponizej 25, tętno miarowe 150. Raz w trakcie badania poczułam napięcie brzucha jak się mały poruszyl ale na ktg zapisał się jedynie malutki zygzaczek🤪
Pierwszy raz miałam takie ktg🙈 w poprzednich ciążach były same góry i doliny w tych skurczach😀 -
nika647 wrote:Ja po ktg - prawie na nim zasnęłam. Skurczy brak - prosta kreska na poziomie ponizej 25, tętno miarowe 150. Raz w trakcie badania poczułam napięcie brzucha jak się mały poruszyl ale na ktg zapisał się jedynie malutki zygzaczek🤪
Pierwszy raz miałam takie ktg🙈 w poprzednich ciążach były same góry i doliny w tych skurczach😀
Nika napawa mnie optymizmem to, że to Twoja trzecia ciąża a szyjka trzyma najlepiej i skurczy najmniej 😊 Bo ja zawsze chciałam mieć kilkoro dzieci, a na razie zdecydowałam, że mój maluch będzie jedynakiem, bo nie dam rady więcej męczyć się ze skurczami i martwić się ciągle co tam się Dzieje z szyjką, a w kolejnej ciąży przy dziecku tyle przecież bym nie leżała 🙄
Ja smarowałam brzuch tylko na początku, od 18 tc już miałam zakaz dotykania brzucha żeby się nie napinał. Rozstępów na razie żadnych, ale mój brzuszek poszedł bardzo do przodu a po bokach nie mam nic i mam wrażenie, że skóra już niedługo nie wytrzyma. -
Kiarka - lekarz który robił mi ostatnio dodatkowe USG zażartował że moja macica w końcu nauczyła się być w ciąży🤪 i chyba rzeczywiście tak jest. Więc mnie teraz martwi że nic się nie ruszy do terminu i że czeka mnie takie wywoływanie od zera, czyli baloniki, cewniki itd...
Kiarka lubi tę wiadomość
-
Muszka no u mnie bez zmian... jak się czułam tak się czuję dalej tak się spina napina jak guma w majtach i guzik z tego jest 🫣 młody dzisiaj troszkę pozaczepiał małą i pofikała pokopała żebra przestawiła poszła spać i to by było na tyle...
Nika to nie zostało nic lepszego jak planować kolejne 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 12:56
-
Spuromix wrote:
Nika to nie zostało nic lepszego jak planować kolejne 😁
Tak, chyba hodowlę otworze 🙈😜
-
Gdybym jeszcze lepiej znosiła ciąże, ale niestety 🤪 choć radzę sobie z tymi dolegliwościami wszelkimi też lepiej niz w poprzednich ciążach. Co doświadczenie to doświadczenie😂 ale warunków finansowo-bytowo-organizacyjnych na czwarte bobo to już napewno nie mamy🙈
-
W ten sposób o tym nie myślałam 🫣
W sumie... Od nowego roku będzie 800+ więc nooo... znowu oberwiemy po kieszeniach bo zabiorą 1600 żeby dać 800 ehhh...
Wg ZUS mnie w tym miesiącu pokonał... jedna większą faktura i 3200 do zapłaty 😒 ciekawa jestem jakie maciezynskie dostanę...
Jakiej apki używacie do skurczy i ruchów? Jest to płatne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 14:20
-
No właśnie - ja też jestem przedsiębiorca. Od nowego roku przewidywane minimum ponad 4000 brutto. Jak wrócimy po macierzyńskim to się zalamiemy tym zusem do płacenia.🙈