WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
belldandy wrote:hej;)
dziewczyny, a jak teraz robi się suwaczki ? bo widze, ze moje z poprzednich lat sa juz nieaktywne niestety
https://www.tickerfactory.com
pod tym linkiem wybierasz kategorię i wszystko a później wklejasz w stopkę 2 link BBCode -
Lia. wrote:Ja kupiłam sobie poduszkę ciążową do spania. W ciąży pomaga podtrzymać brzuszek i kręgosłup, a po ciąży można ją zawiązać na końcach i używać do karmienia lub jako taki otulacz dla dziecka. Czyli 3 w 1 Bardzo polecam, plecy już tak nie bolą w nocy. Jak dla mnie game changer i dobrze zainwestowane pieniążki w pierwszą wyprawkę
-
Lia. wrote:Ja kupiłam sobie poduszkę ciążową do spania. W ciąży pomaga podtrzymać brzuszek i kręgosłup, a po ciąży można ją zawiązać na końcach i używać do karmienia lub jako taki otulacz dla dziecka. Czyli 3 w 1 Bardzo polecam, plecy już tak nie bolą w nocy. Jak dla mnie game changer i dobrze zainwestowane pieniążki w pierwszą wyprawkę
Ja też będę musiała sobie taką kupić 😀 w nocy się kręcę i nie umiem sobie znaleźć pozycji do spania.
Strigo ja tez zawsze zasypiałam na brzuchu I nie wiem jak potem będę spać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 12:51
strigo lubi tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Ja też będę musiała sobie taką kupić 😀 w nocy się kręcę i nie umiem sobie znaleźć pozycji do spania.
Strigo ja tez zawsze zasypiałam na brzuchu I nie wiem jak potem będę spać 😅
Trzeba się będzie przestawić na szczęście nie musimy tego zrobić z dnia na dzień -
Muszka1 wrote:Dziewczyny u was już widać brzuszki? Ja ogólnie mam na brzuchu fałdkę, nie jestem jakaś gruba ale brzucha płaskiego nie mam 🤣 No i ja u siebie żadnych zmian nie widzę na razie ...
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny u was już widać brzuszki? Ja ogólnie mam na brzuchu fałdkę, nie jestem jakaś gruba ale brzucha płaskiego nie mam 🤣 No i ja u siebie żadnych zmian nie widzę na razie ...
Ja też nie jestem chudziutka i mam naturalnie brzuszek, teraz czuję wzięcia no i nie umiem dopiąć spodni więc kupiłam takie na gumce luźniejsze, ale ogólnie nie widzę jeszcze po sobie zmian 😀 -
No raczej jestem szczupłą i przed ciążą trenowałam więc nawet jakieś mięśnie brzucha były, a na kilka dni przed przewidywanym okresem tak mi mocno brzuch wzdelo, wiadomo,zawsze był w tym czasie trochę pełniejszy ale tym razem właśnie taką kuleczka że nie mogłam go wciągnąć... No i piersi urosły, myślałam że po prostu przytyłam, w końcu były święta, a ja miałam apetyt jak nigdy ... No i parę dni później okazało się że to jednak ciąża🙂 teraz mam te wzdęcie jakby mniejsze, rano czasem w ogole nie widać brzucha, a wieczorem to taki 4-5 miesiąc z pierwszej ciąży🤦
-
Ale się rozpisujecie. U mnie nic nie widać, ale ze jestem otyła to i pewnie później też nie będzie nic specjalnego widać. Co do poduszki też mam zamiar kupić, bo coraz gorzej się ułożyć. Śpię z jaskiem między nogami ale to nic nie daje za bardzo 😂
Byłam dzisiaj na usg. Równo 10t0d. Z płodem wszystko w porządku, serduszko bije.
We wtorek byłam u innego lekarza bo dostałam infekcji. Oczywiście okazało się że znowu jest coś nie tak. Tym razem owodnia nie styka się z endometrium, a powinno. Dzisiaj lekarz stwierdził, ze tak by tego nie nazwał ale mam leżeć. Nawet mi gotować obiadu nie wolno więc chyba coś na rzeczy.
Ustalili mi prenatalne na 20 lutego 🙈. -
Spuromix wrote:mi strasznie brzuszek wywaliło.... nigdy nie był płaski ale w spodnie się mieściłam a teraz mam problem zapiąć spodnie i mam taką kuleczkę
Widać ogólnie, bo wcześniej miałam trochę ciałka na brzuchu. Teraz mam taki wypustek poniżej pępka dodatkowo a jak wdęcia dojdą to 4 miesiąc 🤣 -
U mnie też bez żadnych zmian
-
-
juchacha94 wrote:Ale się rozpisujecie. U mnie nic nie widać, ale ze jestem otyła to i pewnie później też nie będzie nic specjalnego widać. Co do poduszki też mam zamiar kupić, bo coraz gorzej się ułożyć. Śpię z jaskiem między nogami ale to nic nie daje za bardzo 😂
Byłam dzisiaj na usg. Równo 10t0d. Z płodem wszystko w porządku, serduszko bije.
We wtorek byłam u innego lekarza bo dostałam infekcji. Oczywiście okazało się że znowu jest coś nie tak. Tym razem owodnia nie styka się z endometrium, a powinno. Dzisiaj lekarz stwierdził, ze tak by tego nie nazwał ale mam leżeć. Nawet mi gotować obiadu nie wolno więc chyba coś na rzeczy.
Ustalili mi prenatalne na 20 lutego 🙈.
Oj biedna. Leż, wypoczywaj, najważniejsze, że z Dzidziusiem wszystko dobrze. Jak długo masz prowadzić taki oszczędny tryb życia? Mnie z nudy wyrwało to forum, zakupy dla Maluszka i netflix. Jakbyś chciała to daj znać jakie filmy lubisz, może akurat któraś z nas Ci coś poleci
A jeśli chodzi o brzuszek to ja też mam strasznie wzdęty, jakbym się najadła mocno 😀. A jedzonko dobrze mi wchodzi 😏 z przyjemnością trochę przytyję, bo tak mało dawno nie ważyłam. Jem i chudnę, to dopiero ciekawostka 😁⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
9 dpt beta 58,8
14 dpt beta 533,2; prog 37,45
16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗 -
Właśnie przyszły mi wyniki wczorajszych badań krwi i DHEA-SO4 mam tylko 69,10, gdzie norma jest od 95,80 do 511,70. Czy to bardzo źle? ☹️⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
9 dpt beta 58,8
14 dpt beta 533,2; prog 37,45
16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗 -
Lia. wrote:Właśnie przyszły mi wyniki wczorajszych badań krwi i DHEA-SO4 mam tylko 69,10, gdzie norma jest od 95,80 do 511,70. Czy to bardzo źle? ☹️
-
Lia. wrote:Właśnie przyszły mi wyniki wczorajszych badań krwi i DHEA-SO4 mam tylko 69,10, gdzie norma jest od 95,80 do 511,70. Czy to bardzo źle? ☹️
Wiem ze niski poziom to nie super, a niedoczynnosci tarczycy nie masz przypadkiem?
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
juchacha94 wrote:Ale się rozpisujecie. U mnie nic nie widać, ale ze jestem otyła to i pewnie później też nie będzie nic specjalnego widać. Co do poduszki też mam zamiar kupić, bo coraz gorzej się ułożyć. Śpię z jaskiem między nogami ale to nic nie daje za bardzo 😂
Ustalili mi prenatalne na 20 lutego 🙈.
Zawsze lepiej dmuchać na zimne. Odpoczywaj i nie martw się za bardzo, postaw może na oglądanie ulubionych filmów lub czytanie książek. Może podczas prenatalnych wszystko się wyjaśni.
Dużo zdrówka i pozytywnego myślenia życzę 🙂 -
Ja tez już po wizycie, serduszko bije, wiek ciąży z usg zgodny z tym z wyliczonym z okresu, czyli 7w0d dostałam skierowanie na badania i mam się pojawić z wynikami za dwa tygodnie, później już wizyty będą rzadziej chyba zaczyna do mnie docierać że tym razem to się może udać i gdyby nie mdłości poszłabym do dobrej knajpy żeby to uczcić
strigo, Umka, nika647, Acmvj, Lia. lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Ja tez już po wizycie, serduszko bije, wiek ciąży z usg zgodny z tym z wyliczonym z okresu, czyli 7w0d dostałam skierowanie na badania i mam się pojawić z wynikami za dwa tygodnie, później już wizyty będą rzadziej chyba zaczyna do mnie docierać że tym razem to się może udać i gdyby nie mdłości poszłabym do dobrej knajpy żeby to uczcić
wgl śmieję się, że moja Sylwestrowa 100% trzeźwość na coś się zdała choć wtedy jeszcze nic nie było wiadomo, ale my już od dawna tek okres od owulacji do miesiączki traktowaliśmy jako "a może tym razem..." -
Wracam do zachcianek żywieniowych:
Tak strasznie dziś miałam ochotę na zupę ogórkową. Zrobiłam cały garnek i mi nie smakuje Wyszła jakaś słodka chyba muszę soku z ogórków dolać, może pomoże??
Ale trzymam się dzielnie i czwarty dzień nie ruszam nic słodkiego ani gazowanego poza łyżeczką cukru do herbaty.
A jak u Was ze smakami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2023, 16:30