WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Juchacha - czekamy na wieści, mam nadzieję że dobre❤️
Karola1688 - jeśli czujesz że potrzebujesz to sprawdzić to jedź, masz do tego prawo❤️ lepiej tak niż się stresowac do kolejnej wizyty. Stres to coś okropnego dla naszego organizmu
Jeszcze troszkę trzeba poczekać i będziemy mogły samy sprawdzić tętno dzidziusia czy jest, bo jak zaczną się takie regularne ruchy dziecka to będziemy się zamartwiać dlaczego akurat teraz nic nie czujemy ( no jak dziecko śpi). I tak już zawsze🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 07:16
-
Ja czuje ze jestem nawiedzona 😂 3 dni temu byłam u lekarza i wszystko było dobrze a dziś już panikuje i znowu bym pojechała, to jest jakaś masakra muszę się uspokoić bo oszaleje przez ta ciąża biorę leki odpoczywam chyba nic więcej nie mogę zrobić.
-
Hej, uspokoiło się w nocy to plamienie, więc nie pojechałam. Rozmawiałam ze swoim lekarzem i powiedział wprost że nie ma w szpitalu innego leku niż te, które ja już biorę, więc mi tam inaczej nie pomogą. Gdyby krwawienie się zwiększyło to miałabym jechać, ale na szczęście się uspokoiło. Cała noc byłam w takim trybie czuwania. Jestem wykończona psychicznie ta ciaza.
nika647 lubi tę wiadomość
-
juchacha94 wrote:Hej, uspokoiło się w nocy to plamienie, więc nie pojechałam. Rozmawiałam ze swoim lekarzem i powiedział wprost że nie ma w szpitalu innego leku niż te, które ja już biorę, więc mi tam inaczej nie pomogą. Gdyby krwawienie się zwiększyło to miałabym jechać, ale na szczęście się uspokoiło. Cała noc byłam w takim trybie czuwania. Jestem wykończona psychicznie ta ciaza.
-
Witam melduję się i ja z kropkowymi wieściami....
potwierdzone dzisiaj jest 9 tydzień + 1 dzień ciąży
Wizytę miałam mieć 14.02 ale że mój lekarz prowadzący się pochorował to wczoraj poszłam do innego szukanego "na gwałt" żeby tylko zobaczyć co z maluszkiem....
więc tak nasz mały łobuziak ma już 2,1 cm tętno 140 rusza się jak szalony coś czuję że będzie to mały szurmon
co do dziwnych jednorazowych plamień:
- takie plamienia nie są groźne, wszystkie narządy rodne są teraz mocno ukrwione, mały wysiłek i naczynkoo może pęknąć, macica się powiększa, rośnie więc może gdzieś się krewka polać. Mam nie panikować w takich sytuacjach.
dostałam skierowanie na prenatalne, będę dzisiaj szukać i się umawiać niestety nie łapię się na zniżki
no i wiem dlaczego w polsce rodzi się tak mało dzieci.... mało kogo na to stać... najpierw kosztowne leczenie niepłodności później kosztowne prowadzenie ciąży, dostęp do lekarzy też jest jaki jest a terminy to dramat....
Smacznego pączka wam dzisiaj życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 09:09
Muszka1, juchacha94, nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja już dziś pochłonęłam 2 pączki 🙈 a mamy dopiero 9 rano.
Zaraz po obudzeniu próbowałam łapać tętno. Jednak do końca nie wiem co słyszę. Czy to moje czy kropka. Wartości około 130 ale po paru uderzeniach nagle mi to ucieka i pokazuje 70. A dziś kompletnie nic.
Wieczorem kolejna próba. Chociaż chyba robię to za mocno bo dziś już bolało od przykładania jakbym miała jakieś siniaki takie uczucie.
Dziewczyny cieszę że że krwawienia ustały.bardzo to stresujące. Oby było ich jak najmniej.
Za tydzień w czwartek prenatalne ale chciałabym chyba wcześniej jeszcze zaliczyć jakieś USG i sprawdzić czy z kropkiem wszystko ok. Zobaczymy czy się uda. -
juchacha94 cieszę się że plamienie ustało.
Karola1688 nie jesteś nawiedzona, poprostu martwisz się o maluszka, ja pewnie też bym panikowała. Jak zobaczyłam plamienie w 5 tyg to byłam przerażona że nów się nieudalo ..
Niestety tak jak mówią dziewczyny jeszcze cała ciążę czymś będziemy się stresować i martwić a potem to już wgl 😊
Supromix super ze z kropkiem wszystko dobrze ❤
No i smacznych pączków !🍩🍩🍩
Ja jeszcze nie jadłam ale będę potem próbować mam nadzieję ze zjem 😀 bo niestety dalej mam problem z jedzeniem .. dobrze że są owoce I warzywa 😅 -
Ja usmazylam oponki i udekorowalismy z Dziećmi jak donaty. Wcinają jak szalone😋❤️
Karola - nie jesteś nawiedzona, jesteś mamą i będziesz miała tak już zawsze❤️juchacha94 lubi tę wiadomość
-
Ja mam prenatalne w poniedziałek a i tak chętnie bym poszła na usg jeszcze sprawdzić czy na pewno jest okej. Chociaż wczoraj też mi znalazło tętno 130-140 także myślę że maleństwo ma się dobrze. Dzisiaj smutki zajadam paczkami na leżąco.
nika647, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Juchacha sprawdzaj po paczkach tętno dzidziusia, po cukrze powinien fikac koziołki i tętno będzie wyższe🙂 mój lekarz jak chciał żeby się dzieciak obudził i obrócił na USG ii trymestru kazał mi wyjść z gabinetu, kupić i zjeść czekoladę i wrócić. Zadziałało 🤪
-
nika647 wrote:Juchacha sprawdzaj po paczkach tętno dzidziusia, po cukrze powinien fikac koziołki i tętno będzie wyższe🙂 mój lekarz jak chciał żeby się dzieciak obudził i obrócił na USG ii trymestru kazał mi wyjść z gabinetu, kupić i zjeść czekoladę i wrócić. Zadziałało 🤪
nika647 lubi tę wiadomość
-
tętno malucha słychać tak jak stukot kopyt konia takie szybkie dudnienie, nie da się tego z niczym pomylić
strigo lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:tętno malucha słychać tak jak stukot kopyt konia takie szybkie dudnienie, nie da się tego z niczym pomylić
I faktycznie brzmi to jak by koń super szybko biegł
Juchacha94 - dobrze, że się uspokoiło krwawienie. Odpoczywaj i dbaj o siebie
I smacznego pączka "grubaski"nika647 lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Wysłałam nagranie do męża, był w szoku i pytał czy na pewno ok że serce bije w tempie 178!!
I faktycznie brzmi to jak by koń super szybko biegł
Juchacha94 - dobrze, że się uspokoiło krwawienie. Odpoczywaj i dbaj o siebie
I smacznego pączka "grubaski"
Jeny, już słyszysz? Różni nas parę dni a ja myślałam że małe szanse są. Chyba czas w końcu zamówić 😁
-
Dziękuję i wzajemnie udanego obżarstwa 😉zjadłam narazie jeden ale już taka pelna jestem. W ogóle ciągle bym jadła, ciągle jakaś głodna, straszne to jest. Mam nadzieję że to minie. Używałyście imbiru na mdłości może? Pomagalo?
Z tymi badaniami to ciężki temat. Chciałam się zapisać na nfz ale terminy takie eh odległe, a pytałam mojego lekarza czy mogę mieć darmowa pappe to nie, bo on tylko prywatnie praktykuje, a to 500 zł. A badania chyba z 400 zł wszystko. Narmalna wizyta to 300 zł, ceny straszne ale dla dzidzi wszystko się da.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/