WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Spuromix wrote:no ja mam kilka opcji prenatalnych z pappą i samo USG w granicach 250-350 zł a pappa dodatkowo 150-200 zł
-
strigo wrote:Nie mam detektora
nagranie z badania USG z wczoraj
Detektor dopiero mam w planach ewentualnie
Aaaa hahahaha 🤣
Ja właśnie zamówiłam, znalazłam ten co polecałyście, trafiłam na vinted za 90 zł. Trochę jestem zszokowana ceną, ale w sumie zaryzykuje 😅
-
Spuromix wrote:leżę i ryczę.... to jest dramat... na jakim ja zadupiu mieszkam....
czas oczekiwania na prenatalne 6 tygodni!!!!!
niech ich jasny h*j strzeli....
U mnie na Śląsku bez problemu z terminem. Nawet mogłam sobie wybrać dzień i godzinę. -
zosiasamosia wrote:Może gdzieś dalej jest szansa?
U mnie na Śląsku bez problemu z terminem. Nawet mogłam sobie wybrać dzień i godzinę.
lecę szukać dalej widzisz śląsk i śląsk to 2 różne światy draaaaamat.... no nie poddam się i szukam może gdzieś się upchnę
-
strigo wrote:Dziewczyny które tak wymiotowały - uspokoiło się u Was trochę? Lepiej się czujecie?
U mnie się uspokoiło, jedyne co to zostało mdłości, no i nadwrażliwości na zapachy dalej... wiec unikam jak tylko się da silnych zapachow. No i nie mogę dalej patrzeć na mięso a co dopiero go zjeść 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 13:41
strigo lubi tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:Aaaa hahahaha 🤣
Ja właśnie zamówiłam, znalazłam ten co polecałyście, trafiłam na vinted za 90 zł. Trochę jestem zszokowana ceną, ale w sumie zaryzykuje 😅niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Wysłałam nagranie do męża, był w szoku i pytał czy na pewno ok że serce bije w tempie 178!!
I faktycznie brzmi to jak by koń super szybko biegł
Juchacha94 - dobrze, że się uspokoiło krwawienie. Odpoczywaj i dbaj o siebie
I smacznego pączka "grubaski"
tętno jest ok super ze się udało namierzyć !Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Spuromix wrote:leżę i ryczę.... to jest dramat... na jakim ja zadupiu mieszkam....
czas oczekiwania na prenatalne 6 tygodni!!!!!
niech ich jasny h*j strzeli....
Ja zapisywałam się we Wrocławiu, ale mój lekarz dał mi skierowanie już na drugiej wizycie i kazał dzwonić od razu, to było w 8 tygodniu czyli miesiąc wcześniej. A jest we wroc z 15 placówek które robią na NFZ. Prywatnie napewno znacznie więcej
Zobacz sobie listę placówek które robią na NFZ jest na stronie ministerstwa gov, wklejam link:
https://pacjent.gov.pl/program-profilaktyczny/program-badan-prenatalnych
sa tu tez opisane aktualne zasady i komu przysługujeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2023, 13:48
-
strigo wrote:Dziewczyny które tak wymiotowały - uspokoiło się u Was trochę? Lepiej się czujecie?
Ja juz nie wymiotuje, pomimo brania leku zdarzyło mi sie jeszcze w zeszłym tygodniu zwymiotować po przebudzeniu, ale jest już dużo lepiej. Ewidentnie 10-ty tydzien jest najgorszy.
Nawet dzis pierwszy dzien nie wziełam porannej tabletki, wiec biore juz tylko 2 wieczorem i zaczne powoli zmniejszac i to, ale moze po 12-tym tygodniu -
Dobrze, że wymioty Wam mijają
Ja wgl nie wymiotuję, jedynie jakieś mdłości, wrażliwość na zapachy, wstręt do jedzenia, ale nie zawsze i nie do wszystkiego.
Oby tak zostało jak jest a potem było tylko lepiej
Pory spania zmienione na max 22 w łóżeczku i tak po 21 już się kładę teraz i koło 22 przed 23 śpię.
Szok ile to się zmienia w życiu na tak wczesnym etapie, a co będzie później -
ja rano byłam oddać krew na PAPPa i odebrać paczki, ledwo jednego zjadłam na śniadanie bo po słodkim mam mdłości.. a myślałam, ze jak mi legalnie wolno heh bo i tak przytyje, to więcej zjem ;p a tu dupa
ale .. jestem w drodze do ikei i chętnie hot doga zjem, takie mam teraz smaki ;pnika647, LILA_33 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nika647 wrote:Ja juz nie wymiotuje, pomimo brania leku zdarzyło mi sie jeszcze w zeszłym tygodniu zwymiotować po przebudzeniu, ale jest już dużo lepiej. Ewidentnie 10-ty tydzien jest najgorszy.
Nawet dzis pierwszy dzien nie wziełam porannej tabletki, wiec biore juz tylko 2 wieczorem i zaczne powoli zmniejszac i to, ale moze po 12-tym tygodniu
zgadzam się z tym 10tym tyg.. poprzednie to czasem mnie mdlilo, ale były dluzsze przerwy, a teraz całe dnie mi niedobrze, licze ze to kumulacja objawów i już będzie tylko lepiejAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja wczoraj miałam pierwszy dzień od dawna bez wymiotów, ale dziś znowu gorzej ale myślę że jak w pierwszej ciąży - w końcu minie mięso mi kompletnie nie wchodzi, niestety ryby też nie koniecznie. Nawet słodycze nie bardzo, ale mąż kupił pączki więc może na podwieczorek jakiegoś zjem. Za to ryż/makaron z warzywami i owoce to złoto i białe pieczywo z żółtym serem
Mnie ostatnio dopadły jakieś lęki, że jak ja ogarnę to drugie dziecko, w ogóle nie mam teraz sił i wydaje mi się że już zawsze tak będzie moja młoda jest już takim samodzielnym człowiekiem a tu znowu będzie taki totalnie zależny od nas bobas - trochę mnie to przeraża -
belldandy wrote:ja rano byłam oddać krew na PAPPa i odebrać paczki, ledwo jednego zjadłam na śniadanie bo po słodkim mam mdłości.. a myślałam, ze jak mi legalnie wolno heh bo i tak przytyje, to więcej zjem ;p a tu dupa
ale .. jestem w drodze do ikei i chętnie hot doga zjem, takie mam teraz smaki ;p
O matko! Aleś mi narobiła smaka na hotdoga z ikei😱belldandy lubi tę wiadomość
-
bebag wrote:Ja wczoraj miałam pierwszy dzień od dawna bez wymiotów, ale dziś znowu gorzej ale myślę że jak w pierwszej ciąży - w końcu minie mięso mi kompletnie nie wchodzi, niestety ryby też nie koniecznie. Nawet słodycze nie bardzo, ale mąż kupił pączki więc może na podwieczorek jakiegoś zjem. Za to ryż/makaron z warzywami i owoce to złoto i białe pieczywo z żółtym serem
Mnie ostatnio dopadły jakieś lęki, że jak ja ogarnę to drugie dziecko, w ogóle nie mam teraz sił i wydaje mi się że już zawsze tak będzie moja młoda jest już takim samodzielnym człowiekiem a tu znowu będzie taki totalnie zależny od nas bobas - trochę mnie to przeraża
Żółty ser zajadamy z córcia plastrami 🤪
Dasz radę, wszystko co się przypomni, przy drugim dziecku jest więcej luzubebag lubi tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Ja z polecenia lekarza robię w Żorach:
https://sonomedico.pl/
Oo ja też jestem ze Śląska i będę tam robić badania 😊 -
strigo wrote:Dobrze, że wymioty Wam mijają
Ja wgl nie wymiotuję, jedynie jakieś mdłości, wrażliwość na zapachy, wstręt do jedzenia, ale nie zawsze i nie do wszystkiego.
Oby tak zostało jak jest a potem było tylko lepiej
Pory spania zmienione na max 22 w łóżeczku i tak po 21 już się kładę teraz i koło 22 przed 23 śpię.
Szok ile to się zmienia w życiu na tak wczesnym etapie, a co będzie później
Ja też szybko się kładę i najlepsze jest to że w ciągu dnia zaliczam drzemkę bo uspiam poprostu a potem i tak idę szybko spać 😅