X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo wstyd przyznac się ale dluugi czas nie zagladalam...prosze o wybaczenie :)

Dziewczyny termin wedlug gina na 6 października :)

Co do opuchlizny to narazie nie mam, ale za to pobolewa mnie lewe biodro jak stawiam stopę...

Jej jak ro wszystko szybko leci...dopiero byl pecherzyk a teraz juz najprawdziwszy czlowieczek:)

Co do wyprawki to jeszcze nic nie mam...nic a nic. Boję sie caly czas ,ze jeszcze za wcześnie...a wy od ktorego tygodNia zaczelyscie kompletowac?

2da6343587.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka przelicz mi który u Ciebie tydzień ciąży ;) ja jestem matematyczny debil ;) i nie umiem policzyć z Twojego suwaczka ha ha ha :-D ale wstyd ;)

Dla synka kupowałam od 28 tc, a na pełnych obrotach od 30/31tc bo gin mnie kładł do końca do szpitala i musiałam się sprężyć.
    Teraz kupowałam po troszku od 24tc, a najwięcej od 28tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 21:50

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha sama nie wiem o co chodzi w tym suwaczku...mialam inny ale on tez oszalał...muszę czegos poszukać:)

A jestem w 31 tc. I mam kupione ...uwaga...kombinezon zimowy hehe.oto cale zakupy :)

2da6343587.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Haha sama nie wiem o co chodzi w tym suwaczku...mialam inny ale on tez oszalał...muszę czegos poszukać:)

A jestem w 31 tc. I mam kupione ...uwaga...kombinezon zimowy hehe.oto cale zakupy :)
    E-e kombinezon to już coś :-D

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - tak mi świtał ten 22.08. :)
    Leżenie - no wieeeeerzę, że dałoby się wytrzymać, ale... NIEEEEEEEEEEEE, tfu tfu tfu tfu tfuuuuuuuu ;))))))))
    A z wyprawki? Nie no, nie jest tak źle. Tzn. nie mam ubranek, przewijaka, nic do kąpieli (poza płynem ;) ), rzeczy aptecznych, do karmienia.... bal bla bla ;)))) Trochę tego jest :-D
    Ale wbrew pozorom mam już sporo typów, więc powoli czuję, że zmierzam ku końcowi... wbrew pozorom ;)

Ewelinka - zależy, jakie elementy. Wózek/fotelik wybraliśmy już dość dawno, gdzieś w II trymestrze - m.in. po tym, jak dowiedzieliśmy się, że czasem trzeba dłużej czekać, są przerwy wakacyjne w fabrykach itd. Potem też ruszyliśmy kwestię łóżeczka i mebli do sypialni dla nas (żeby zmieścić łóżeczko ;) ) - czyli ogólnie - zaczęliśmy od "grubych" rzeczy :)
    Zasadniczo, będę powoli chciała zamykać temat wyprawki (mając termin na 15/20.09.) - szczególnie zależy na tym mojemu Mężowi. I w sumie Mu się nie dziwię, bo widać, że wiele się zaczyna zmieniać w organiźmie w ostatnim czasie i cholera wie, co dalej będzie (tu tfu). Oby dobrze... ale faktycznie, różnie bywa - coraz bardziej zdaję sobie z tego sprawę.

Ale kombinezon - dobry początek!!!! ;)

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy w trakcie remontu...przerabiamy pokoj aby spokojnie wszystko pomieścić. Hm i biorę sie za wyprawkę.

Macie dziewczyny przykładową listę potrzebnych ciuszkow, kosmetykow i akcesoriow czy wedle uznania kupowalyscie?

2da6343587.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja kupowałam wedle uznania, ale u mnie łatwiej bo sporo rzeczy mam po synku.
    Z ubrankami nie szalalam, bo przy Młodym miałam dużo za dużo.
    Kosmetyki też minimum. Do kąpieli żel babydream, szampon baby dream i do pupy bepanthen. Nic więcej zero pudrow, oliwek bo z synkiem nie używałam wcale.

Dzisiaj wstałam i 3 i do 6 oglądałam serial "na wspólnej" na kom ;) nigdy seriali nie oglądałam, a w nocy.dla zabicia czasu z 5 jakichś starych odcinków zobaczyłam ;)
    No i w nocy miałam bóle podbrzusza, jak na @ aż się przestraszyłam, ale przeszły.

Jakie plany na sobotę?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, agatia, nie strasz... A może to już te przepowiadające? Suwaczek pokazuje Ci 36tc?

Nasze plany? WYprawka. I jutro - wyprawka.... :P :P :P

Kurczę, poczytałam i wychodzi, że jeśli nie będą chcieli nas kłuć do rdzenia, to zostaje nam dolargan - nie zalecany przez WHO i w ogóle takie sobie trochę opinie ma ;/ Spotkałyście się z nim?
    Echh, w takim układzie, to tym bardziej przymierzamy się do indywidualnej położnej.... ;)

Ewelina, taką listę sporządził mój Mąż ;) na podstawie buszowania w necie :) i trzeba przyznać, że jest sensowna i się sprawdza (zrobił w Exelu, żebyśmy mogli oszacować wydatki i w trakcie w miarę je kontrolować).
    Wiele zależy od tego, jaki masz styl - bo np. w kosmetykach starałam się iść na minimum, ale rozumiem, że niektórzy wolą mieć kosmetyki na wszystko i od wszystkiego. Tak samo ciuszki itd. :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dzisiaj 35+3. Przepowiadajace nie powinny boleć cholercia. Niech ta moja córcia się tak nie spieszy.
    Nogi od rana bez opuchlizny, za to ciśnienie na granicy, zawsze coś. 3/4 ciąży miałam za niskie ciśnienie, a teraz zaczyna szaleć wrrrrr.

Bratku to owocnych zakupów :) ja przy synku miałam styl wszystko na wszystko, a teraz minimalistyczny ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powinny boleć... ;/
    Cholercia, to meliska, no-spa i byczyć się!!! :-* Jeśli masz taką możliwość... ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku przy moim 2 latku jeszcze sier nie pobycze dziś, bo jutro jedzie na działkę z ojcem.
    Zaraz lecimy na rynek, kupić płyny do prania, może Młodemu jakieś portki. Ale jutro już będę spokojniej w obrębie mieszkania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja właśnie siedzę w diagnostyce i czekam na drugie pobranie krwi po glukozie :-P

Nie jest to nic przyjemnego ale to co piszą na forach to lekka przesada dla mnie ;-) wypilam bez problemu zresztą nie pierwszy raz :-). Gorsze to czekanie niż picie ;-) .

Zapomniałam sobie moczu wziąć i jutro muszę dostarczyć :-\

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ( :D ) komu rano temu rano nie? ;)

Dyskusja widzę zawzięta była ale ja włączyć się nie mogę bo jestem ciągle zielona w większości tematów :D aaaale poproszę dziś wieczorem o kciuki, potrzebne będą ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - bo laski lubią się nakręcać :P Urok for internetowych B-)
    To trochę, jak z histeroskopią.... Czeeeeeego ja się tam naczytałam... a przecież większość ma w znieczuleniu ogólnym :P A ja tam miałam tylko na środkach przeciwbólowych podawanych dożylnie :)
    Aczkolwiek wiadomo, że tolerancja tej glukozy jest różna. Dla mnie przełknięcie lata temu roztworu 50g bez cytryny i przepłukiwania gardła było męką, bo czułam, jakby mi wyżerało gardło :(
    Teraz, jak robiłam w ciąży normalną próbę z 75g, wypicie (z cytryną) nie było takie złe, aczkolwiek było mi potem niezbyt dobrze, bleeeeeee. Ale w sumie to, to Pikuś. Trzeba, to trzeba. Najbardziej mnie wkurzyło, że złapałam potem mega niedocukrzenie.

ciasteczko - a co tam? Wizyta czeka? :)))))

Ja przez cały weekend starałam się ogarnąć wyprawkowo - uffff, powoooooooooooli chyba zmierzamy do końca ;) Przynajmniej w sensie wyborów :P
    A teraz jeszcze staram się połapać w zawiłościach ZUSowskich.... Ranyyyyyyy, jak ja tego nie lubię ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm kobietki a to kiedy pierwszy raz się bada?

Bratku tak, na 20 mam wizytę, prenatalne w końcu :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciukasy!!!!!
    A pytasz o co? O test z glukozą? Jeśli tak, to bodajże między 24., a 28.tc.
    Ja dostałam skierowanie z 14tc, z racji granicznych cukrów i negatywnego wywiadu rodzinnego ;)
    Spoko spooooooko, NA PEWNO Cię nie minie :P :P :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam dzisiaj 22+3 niby według USG chyba o 10 dni ciąża starsza więc może temu mówił żebym już zrobiła na jutrzejszą wizytę żeby wyniki były...

Byłam w CZ załatwić sprawę ubezpieczenia dodatkowego od którego chcę odstąpić i powiem wam, że szlak mnie trafia bo podpiszesz wszystko w 3 minuty ale żeby coś zerwać to się trzeba nagimnastykować :/

Cynamon to po wizycie relacja pełna! ale ci dobrze z tym spaniem, ja teraz wstaję cały tydzień wcześnie bo mam dniówki, a zresztą już mi się ciężko śpi, nogi mnie dalej bolą więc to chyba raczej sprawka ucisku będzie bo suplementuję się ostro :P

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a to zawsze tak jest ze sprawami papierkowymi, w sumie z każdą umową itd :/ podpisać to raz dwa, a jakieś reklamacje, jak ktoś chce coś uzyskać czy coś to już jest toooona papierów i cholera wie ile czasu trwa :/

Relację oczywiście zdam, ale pewnie już późno będzie... Jeszcze się nie stresuję, zrobiłam obiad i zaraz będę ciasto robić by czas jakoś zleciał ;)

Bratku tak, o to mi chodziło :) aaaa to mam jeszcze czas ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu się zestresowałam, d-dimery wyszły mi znowu dużo za wysokie, wyższe niż ostatnio, lakrz mówił że martwić się będziemy jak będą powyżej 1 a ja mam 1,2 :/ do tego płytki krwi poniżej normy, powyżej normy neutrofile i leukocyty, jedyne pocieszenie że krzywa cukrowa wyszła dobrze i tokso znowu ujemna....

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    melduję się po dłuższej nieobecności.

Agatia współczuję przeżyć i życzę dużo siły, dzielna babka z Ciebie :) Podziwiam że dopiero pierzesz rzeczy :) ja w 33 tc torbę pakowałam, ale ja zawsze byłam panikarą i w sumie od początku miałam przeczucie, że urodzę wcześniej :)

Bratku mam nadzieję że Twoja wątróbka się uspokoi i już bez żadnych rewelacji doczekasz do terminu. Trzymam kciuki żeby synek przystopował bo dolargan to nic dobrego.

Cinnamon trzymam kciuki za wizytę :) może dowiesz się czy to lokator czy lokatorka :) czekam na wieści

Ruby nie znam się na tych wynikach, ale postaraj się nie stresować, lekarz na pewno temu zaradzi, w sumie to niewiele ponad 1 masz.

Ejrene jak tam synek? Jak paluszek?
    U nas wszystko w porządku, cieszymy się sobą chodzimy na spacery :) Uwielbiam patrzeć jak się zmienia, mimo że czasem jestem zmęczona to mogę śmiało powiedzieć że to najlepszy miesiąc w moim życiu <3

Co do szczepień to my mamy refundowane pneumokoki i 5w1 ale zastanawiam się czy 6w1 nie wykupić, na pewno szczepimy na rotawirusy i meningokoki rozważamy.

Bratek, agatia, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ