X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon, i jak tam?

Ruby, a kiedy wizyta? Na dimerach się nie znam, a co do leukocytów - pamiętaj, że lekka leukocytoza jest w ciąży normalna. Ja mam od wielu tygodni ;)

Wiola - to cudowne czytać, że tak dobrze się odnajdujesz <3 Niedługo powolutku będziemy do Ciebie dołączać ;)

Co do znieczulenia - to nie od Małego zależne. Chodzi o to, że jestem na Fraxiparynie (inj.) - jeżeli upłynie zbyt krótki czas od podania kolejnego zastrzyku, to mogą nie chcieć zzo czy podpajęczynówkowego, ponieważ istnieje zwiększone ryzyko krwawienia do jamy rdzenia kręgowego. Czyli zostaja tylko naturalne metody + TENS/gaz rozweselający (hahahahaha, jakoś nie słyszałam, by kogoś mega uratowały z opresji :P ), a potem dolargan... I w sumie chyba tyle :( Uprzedziła mnie, że jeśli np.będzie trzeba cc, to też się może okazać, że w znieczuleniu ogólnym - z tego samego powodu ;/

Wiola90 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuję wpis z OF :)

Jestem :)dzidziol rośnie, nadrobił trochę, ma 6,55cm :) rączki, nóżki są, ciągle w ruchu, ciężko go było złapać ;) wszystko prawidłowo się rozwija :) aaaa pierwsze ujęcie to pokazał się od strony.... pupy ;)i gin twierdzi, że coś tam majta się między nogami ;) ale to jeszcze czas pokaże ;)

luna91, Bratek, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku na szczęście jutro, nie martwią mnie wyniki krwi tylko te d-dimery które mogą świadczyć o zakrzepicy, to mnie martwi bardziej. Mam niby 1,2 ale górna granica normy to 0,5 więc sporo większe, no nic jutro się przekonam co w trawie piszczy....zastanawiam się czy może ból nóg nocny może mieć jakiś związek z tym...

Wiokla cieszę się, że tak pięknie sobie radzicie i że taki wspaniały okres przeżywasz, miło to słyszeć, sama nie mogę się doczekać jak tak opisujesz ładnie :)

Bratku siłami natury to dasz radę i bez znieczulenia, jak ja dałam to i ty dasz tym bardziej ;) ale cc to już wyższa szkoła jazdy z tym znieczuleniem, mam nadzieję że jednak jakieś rozsądne roziwązanie się znajdzie....

Cynamon hop hop, jak tam?

Wiola90 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski przepraszam, że dopiero piszę, ale meksyk miałam :) Rano przywieźli pralkę (miała być między 11 a 21), ale jakoś rano przywieźli. Potem pan hydraulik nie miał czasu dzisiaj, ale stwierdził, że ciężarnej się nie odmawia i podłączył mi dzisiaj pralkę :) 2 prania zrobiłam. Powiem Wam, że jestem zachwycona electroluxem zależało mi na cichym praniu i wirowaniu, żeby wstawiać w nocy i udało się :) no i jest naprawdę wąska i weszła do maminej łazienki :)

Ryby na d dimerach się nie znam ni hu hu.

Wiola cud miód, jak się czyta, co piszesz :)

Cinamonku czyli synuś się szykuje :)

Jutro ruszam do labu, w środę wizyta z ktg. Puchnę coraz bardziej, ciśnienie coraz wyższe, więc nie wiem, czy szpitalem się nie skończy :/ więc jutro muszę znowu prania wstawić. Choć ubranka do szpitala mam poprane i spakowane, więc nie mam ciśnienia :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam wieczorowa pora :) mój synio si więc mam chwilę :p wpadam do Was na bieżąco, ale ciężko z odpisywaniem, bo jak Olo przyśnie to albo śpię z nim albo sprzątam, gotuje itp :) ogólnie jest już coraz lepiej. Z dnia na dzień nie poznaje własnego dziecka tak się zmienia

Ruby ja to w ogóle nie znam się na tych badaniach więc nie pomogę :/ jedyne co to pamiętam, że w morfo lekkie odstępstwa gin ignorowal jako, ze ciąża może trochę zmienić. Glukoze też dobrze znioslam. A na forach to tylko straszyć potrafią.

Agata - zazdro cichej pralki :D ja mam rakietę zamiast pralki haha. Na razie jest ok, ale jak sie popsuje to na bank kupię coś cichego.

Bratku - ja sie strasznie napalilam na zzo,ale moje miasto 100 lat za murzynami i nie ma tu czegoś takiego. Strasznie się bałam. I powiem Ci, ze na prawdę nie ma potrzeby sie nakręcac. Wiadomo porody są różne, ale ja nigdy żadnej kobiety nie będę straszyć, bo nie ma czym. Ja miałam tylko bóle Krzyżowe, które podobno są najgorsze a moim zdaniem nie były tragiczne. Rodziłam z gazem. Po 7cm już na prawdę bolało a dodatkowo miałam parte i zakazali mi przec, żeby szyja nir pękła :/ i na prawdę ten gaz pomaga. Ja albo usypialam po nim albo się śmiałam :D ogólnie poród wspominam dobrze, bo jak kładą maleństwo na Tobie to jest niesamowite uczucie :)

Cynamonku - wow to może to cos między nogami nie zniknie :D już teraz to z górki poleci nim się dowiesz :) na każdej wizycie masz usg? Najważniejsze, że zdrowy maluch. A to uczucie jak się widzi małego człowieczka na ekranie jest bezcenne :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon - super!!!!!!!!!!!!!!

Ruby - no to czekamy na wieści :) Wierzę, że będzie dobrze!!!!!!! I najwyżej dostaniesz coś na rozrzedzenie - przynajmniej nie będzie mi smutno, żem z tym sama :P ;) :-*

agatia - hahaha, no to miły pan hydraulik :) Cieszę się, że podłączył tak sprawnie, a praleczka się sprawdza :)
    No i czekamy na wieści wizytowe :) Mam nadzieję, że to tylko pogoda tak Cię męczy i zaraz odpuści.... :(

Lunka - spoczko, ja się nie nakręcam na zasadzie histerii forumowej ;) Ale jasne, nie twierdzę, że wszystko jest cudownie itd., bo gdzieś z tyłu siedzi mi to w głowie - ja się w pewnym momencie bardzo zaczęłam bać porodu i bólu, który mu towarzyszy. Więc świadomość, że może być problem ze znieczuleniem, wcale nie jest dla mnie fajna :(
    W takim układzie tym bardziej będziemy brać indywidualną położną - po prostu będę spokojniejsza (o ile babka okaże się sensowna :P ale o tym przekonam się dopiero za jakieś 2 tygodnie ;) ).

Rakieta zamiast pralki? Hahahaha, to cóż za wynalazek masz??? :)

Btw-a co tam, skoro już machnęłam.... Przedstawiam domek Małego Bratka u progu 34tc :)
    Uwaga uwaga.... zrównały mi się obdwody w biodrach i brzuchu B-) Kretyńskie uczucie :P Śmieję się, bo i tu, i tu - stóweczka wybiła (a ściślej - tak 100/101cm) - tylko, że na dole odstaję na boki, a u góry - do przodu ;))))))
    Więc teraz już tak czy siak - lepiej nie ładować się w wąskie przejścia, bo nie ma, jak się ustawić ;)))))))
    P.S. Oczywiście, na pierwszym planie siniak po heparynie :P Ale którym bokiem bym nie stanęła, to czymś będe straszyć.... B-) ;)
    0639113f0e519e70med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 23:35

Kjopa3, Ejrene, Ruby, luna91, cinnamon cookie, Milka1991, Wiola90 lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Bratku, jednak z juniora kawał chłopa będzie :D aż się boję o siebie :P
    fajny brzuchol ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ale cudny brzusio :) zgrabniutki jak ta lala :)
    Mój już powoli zaczyna się obniżać.

A tak w ogóle to witam z rana, wracam właśnie z labu :)

Bratek lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wow :D ale duży brzuch już :) ja dobulam do 120 w obwodzie brzucha haha, masakra

Bratek lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli będziesz spokojniejsza to pewnie, bierz położna. Ja nie miałam i trafiłam na spoko zmianę, babka była zajebista, ale bywa różnie. Nie martw się, będzie dobrze. Strach przed porodem to norma, ja w pewnym momencie myślałam, że nie dam rady, ale czym bliżej porodu tym bardziej bd czekać na to i sie uspokoisz ;)

Bratek lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wygląda na to, że witam się w drugim trymestrze :)

Ruby kciuki za dzisiejszą wizytę, oby wszystko było dobrze :*

Bratku jaki cuuuudny brzusio <3 jaki tam siniak, niczym nie straszysz Wariatko ;)

Lunka tak, na każdej wizycie mam usg, ale poprzednią miałam aż 5 tygodni temu przez urlop gina.. Teraz mam za 4 tygodnie następną :)

Agatia jak dzisiaj się czujesz? Jak ciśnienie?

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon juz?! wow ale szybko to leci :)

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a no leci leci :) sama jestem w szoku :) aczkolwiek wiesz jak to z tym I trymestrem, człowiek się dowie a tu już 5 tydzień ;) a po suwaczku widzę, że Twój synio już słyszy :D czas pogadać do młodego :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - też się o siebie boję :P A ściślej, o moje drogi rodne.... ;)

agatia - no to widzę, że Liwia ewidentnie już się szykuje :) No ale w sumie termin tuż tuż.... B-) :) Mignęło mi już na Wrześniówkach, że wyniki ok - bardzo się cieszę :-D

cinnamon - witamy II trymestr!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

Lunka - no ja się troszkę boję "zdać się na los". Tzn.miałam taki etap jakiś czas temu, że zaczęłam się baaaaaaardzo bać porodu - łącznie z napadem paniki na widok łóżka porodowego itd.
    O szpitalu, w którym będę rodzić, opinie są różne. Tzn.to bardzo dobry szpital, o najwyższym (III) stopniu referencyjności itd., więc jestem spokojna o opiekę nad Małym. Ale dość często powtarza się teza (i to słyszałam ją również z ust.... położnych!), że choć w teorii wszystko fajnie i nowocześnie, to np.może się okazać, że bardzo szybko każą się w II fazie położyć na KTG i praktycznie spod niego nie wstajesz - możesz wtedy zapomnieć o piłkach, krążeniach, prysznicach itd.... Jeśli do tego dochodzi świadomość, że Mama i Babcia miały ciężkie porody, że może być problem ze znieczuleniem (które wiem, że nie jest też cudownym remedium, ale wiesz.... jest takim wentylem bezpieczeństwa ;) i czymś, co z tyłu głowy daje trochę spokoju), zaczynają uprzedzać, że Mały jednak może nie być taki mały.... to razem się to zbiera na taki sobie obraz.... ;)

Mamy cichą nadzieję, że sensowna położna (a ta opinie ma bardzo dobre - co ciekawe, namiary na nią dostałam o 4 różnych osób - każdy rzucał jakimiś nazwiskami.... ale wspólna była ta jedna) ogarnie, będzie przypominać, dopilnuje..... no i może prędzej np.wywalczy, żebym nie ślęczała pół porodu pod KTG.... ;/ Bo co innego moje plumkanie, a co innego - członka personelu z dużym stażem.
    Ja mam też tak, że "tamte" okolice są u mnie mega wrażliwe, ale czasem wystarczy dać mi pół minutki/minutkę, zrobić to powoli, na raty - i to samo badanie już mnie nie boli, choć minutę wcześniej wyskakiwałam z bólu z fotela/leżanki... Tu kolejna nadzieja - że położna, o ile nie będzie akurat sytuacji na cito, będzie o tym pamiętała i będąc WYŁACZNIE do NASZEJ dyspozycji, będzie się mniej spieszyła :)

A jak to będzie w praktyce.... zobaczymy :)

Na razie staram się troszkę ćwiczyć, masować krocze, w zamówieniu z Gemini idzie już malinka, wiesiołek czeka....
    Czy to wszystko pomoże??? Pojęcia nie mam!!!! B-) Ale nie darowałabym sobie, gdybym nie spróbowała ;)

Uściskaj Olka!!!!!!!!!!!!! :-*

P.S. Ranyyyyyy, jaki wczoraj uroczy komplecik upolowałam w Tesco na wyprzedaży <3 Jak nie ja :P ;)

agatia, luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku wow już II trymestr super :)
    Ciśnienia dzisiaj nie mierzylam bo cały dzień latem. Ale wieczorem cóż mierzylam deoma ciśnieniomierzami na jednym 149/90 na drugim 119/60 :/ ha ha nie wiem jakie mam ciśnienie ;) jutro u ginki zobaczę.

Ruby jak wyniki glukozy? Coblekarz na d-dimery?

Bratku czekam na foto kompleciku Tescowego :) uwielbiam ubranka dziecięce :)

Co u Kas?

Wróciłam rano z labu, wyniki ok :)
    Kupiłam suszarkę na pranie i pralka poszła w ruch ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia gratuluję cichej i s[prawnej pralki ;)
    fajnie że wyniki cacy, u mnie glukoza super, tak mi się z norm przynajmniej wydaje ;)
    o d-dimerach dzisiaj się dowiem po 18 mam wizytę :)

Bratku jak czytam masaż krocza to aż mnie ciary przechodzą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon te suwaczkowe opisy chyba się powtarzają, zdaje mi się że już w którymś tyg wstecz był taki opis , że dziecko słyszy :P
    Młoda coś tam pogada do brzucha ja to póki nie widzę to jakoś nie umiem mówić :D

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U nas z paluszkiem lepiej na szczęście. Goi się ładnie, ale i lekarz w piątek się przyznał że się zmartwił jak go zobaczył- już po wciśnięciu tej ropy i dziś była położna która mu to wyciskała i też przyznała że jak zobaczyła tobsama nie wiedziała czy coś próbować z tym robić czy kazać po skierowanie do chirurga odrazu iść.
    Mój vsyn grzeczny ale od dwóch dni nie śpi praktycznie w dzień tylko na cycku by wisiał i przy nim przystąpią, co go odłoże to 2 minuty i już stęka i mlaska i znowu cyc. Położna stwierdziła że zachowuje się jak starsze dziecko a nie 3 tygodniowe. Wszystko z nim mogła dziś robić a on ją obserwował i nawet nie pisnął. 31.08 mamy szczepienie.

Cynamonku cieszę się że na wizycie wszystko ok i chyba chłopaki królują w tym 2016 :) i gratuluje drugiego trymestru :)

Ruby mam nadzieję że łożysko Ci się podniosło a lekarz coś zaradzi na te wyniki.

Agatia to Ty widzę następna w kolejce do rozpakowania :) też mam pralkę Electrolux ale cicha taka to nie jest zwłaszcza jak wiruje na 1200 obrotów - też mi się wydaje że jest źle wypoziomowana.

Bratku rozumiem Twoje obawy, lipa trochę ze znieczuleniem ale jak będziesz mieć przy sobie i męża i położną to na pewno dasz radę:) a w razie gdyby coś to ciachną. Ważne żebyście nie ucierpieli w żaden sposób. I bardzo ładny brzszek :)

Wiola a wstawisz zdjęcie swojej pociechy ma fejsa ? Bo ja jeszcze jej nie widziałam :(

Luna- buziaki dla Olka :)

luna91, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Ejrene , mam dobre przeczucia z łożyskiem ;) nie wiem czemu ale jakos tak.
    Karmisz tylko swoim?

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena są maluchy, które szybko przestają spać w dzień :) Mój jak miał 1,5 mc zakończył spanie w dzień :) mam nadzieję, że siostra będzie jednak drzemała :)
    Co do pralki to moja wiruje do 1000 obr nie ma opcji 1200. Ale chyba dużo zależy od wypoziomowania, bo moja jest naprawdę turbo cicha.

Ruby z lozyskiem to nie ma innej opcji, ma.być wysoko i tyle :) czekamy na wieści po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 15:30

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ