X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak tam po wizycie?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Agatia to szybko przestał sypiać. Jak młody był taki malutki to wyczytałam,że najlepiej jak dziecko do 5-ego roku życia ma drzemkę w ciągu dnia ;-) I tak młody chyba do 5 lat drzemał w dzień. W cztero latkach w przedszkolu przestali sypiać a młody nie mógł się przestawić i strasznie był marudny.

Bratku piękny brzusio <3

Ruby jak tam?

Edit:
    Cinnamon Gratuluję 2 trymestru :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 19:21

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa zazdroszczę dziennych śpioszkow :) Mojego synusia musi coś mega zmęczyć, żeby zasnął w dzień :/
    Miał 1,5 mc i nie było opcji go ululać, czasem ma spacerze, od wielkiego dzwonu w huśtawce ;) ale mając 1,5 mc przesypial całe noce od 21-22 do 9-10 rano, nadal tak ma :)
    Coś za coś... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No byłam, wróciłam, wieści średnie.
    Łożysko ani drgnęło, na USG jest w sumie jeszcze bardziej przodujące niż brzeżne przodujące więc lipa. D dimery też kiepskie, zastrzyki od zaraz. Dzisiaj pierwsze kłucie w brzuch, trochę byłam przerażona ale na szczęście igła nie jest taka długa więc chyba jakoś dam radę? ale szczypało jak diabli :(

Załatwiłam dzisiaj papierek od doktora o dacie porodu i jutro zamierzam dostarczyć go do pracy żeby już wszystko oficjalnie zakończyć i od września w domu. Chcę to załatwić za wczasu bo jeszcze nie wiem co się wydarzy więc przynajmniej to będzie z dyni :)

Szczęście w nieszczęściu że nie mam plamień bo wtedy od razu szpital, ale nie wywołuję wilka z lasu bo to dopiero 23 tydzień :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie Ruby :/ przykro mi z tym łożyskiem, ale jeszcze jest szansa, że pójdzie w górę.
    A te d dimery co oznaczają? Klujesz się jak Bratek heparyną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówił mi , że te nogi to od tego mnie będą boleć, chyba chodzi o ryzyko zakrzepicy...
    Zdaje się , że mam to samo clexane czy jakoś takoś, no nic byle dotrwać jakoś do ponad 30 tygodnia i będzie git. Jedyne co mnie zastanawia że położna mi powiedziała, że aż do porodu zastrzyki, ale chyba przed porodem się odstawia bo ryzyko krwotoku jest? no nie wiem.....

Bratek a na co ty te zastrzyki bierzesz?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - hahaha, no zdjęć ciuszków jeszcze nie robiłam :P
    Ale skoro miałoby Ci to sprawić frajdę... niech będzie, cyknęłam kilka special 4U ;) :-* Potem wrzucę :-*
    Z tym ciśnieniem - oby drugie było prawdziwe. Jest problem z domowymi ciśnieniomierzami, bo potrafią oszukiwać, niestety :(((((((
    Przymierzam się do zakupienia takiego dla Małża, ale na razie nie mam głowy do poszukiwań, bo właśnie się stresuję czy trafię taki, który będzie wiarygodny i wart swojej ceny ;/

Ejrene - to ciekawe, co piszesz o Małym - ale zauważ, że jak już zdjęcia wrzuciłaś, to wszystkie chyba zgodnie pisałyśmy, że wygląda na starszego o kilka tygodni :)
    Aż strach się bać, kiedy zacznie biegać i gadać ;) :-*

Kjopka - dzięki :-* <3

Ruby, no to są właśnie te zastrzyki, o których ostatnio tyle pisałam ;)

Od początku ciąży byłam na Clexane, bodajże 0,4, i Acardzie 75mg(mutacja MTHFR=zwiększone ryzyko chorób zakrzepowo-zatorowych), natomiast jakiś czas temu hematolog wymienił C. na Fraxiparynę 5.700j. Cena podobna - no może F.ciutkę droższa. Niestety, 100% płatna, chyba, że jakoś udało Ci się załatwić. U nas wychodzi 360zł/m-c :(
    Zarówno z Clexane, jak też Fraxiparine, bywają problemy w hurtowniach, więc dobrze się zgłosić do apteki z receptą, gdy masz jeszcze kilka ampułostrzykawek w zapasie.
    Szkoły są różne - niektórzy podają krócej, niektórzy dłużej.
    U mnie zapowiedzieli, że będę na tym do końca - a że koniec nie wiadomo, kiedy będzie, no to trochę taka loteria. Właśnie w kontekście tych leków pisałam przecież ostatnio o znieczuleniu...
    Odnośnie krwotoku etc. - mnie powiedziano w ten sposób, że oni mają z tyłu głowy, iż pacjentka jest na takich lekach. W razie czego - mocno się sprężają z III fazą porodu... Nie pytałam, co ma dokładnie na myśli :P
    A rozmawiałam właśnie o przebiegu porodu, znieczuleniu etc., poniewaz jestem na tych lekach od wielu miesięcy i zdarza mi się, że np.podaję sobie zastrzyk wieczorem, cienką igłą (ja przelewam do strzykawek z cieńszą, niż mają C./F.fabrycznie, igłą), a rano nadal mi się sączy krew z miejsca wkłucia.
    Co innego, jeśli jest planowa cc - wtedy po prostu każą Ci w odpowiednim momencie odstawić :)
    Ale mnie to raczej nie grozi ;/ ;)

P.S. A co do masażu krocza - mnie tam większe ciary przechodzą na myśl o kroczu uszkodzonym :P :P :P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 22:51

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no ja mam refundowane, doktorek tak mi napisał , nawet nie pytał, w aptece zapłaciłam niecałe 20 zeta za 15 strzykawek.
    Ja kiedyś miałam tak że dość długo krew mi się po pobraniu sączyła, wczoraj i dzisiaj po pobraniu wcale, nic, a dzisiaj po zastrzyku to samo więc chyba jakiś problem rzeczywiście się pojawił z tej strony.

Dzięki za wyjaśnienie, muszę jakoś przez to przebrnąć ;)

edit: refundacja mi się należy z tego co czytałam, zobacz" profilaktyka i leczenie żylnej choroby zakrzepowo - zatorowej u kobiet w ciąży " to tobie nie mógł tak podciągnąć pod refundację tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 22:59

• Bratek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość się cyka i nie chcą wypisywać ;/ Żeby jeszcze była mutacja homozygotycza, to prędzej.
    Btw-kiedyś mi ginka powiedziała, że częściej się zdarza, że np. w małych miejscowościach lekarze wypiszą to na refundację. W W-wie ciężko takiego upolować, a jak się który zdecyduje na refundację, to zwykle w krótkim czasie pojawiają się kolejne chętne, doktorek się orientuje... i już nie chce wypisywać na R ;)
    No nic.... dobrze, że już blisko do końca...

P.S. Spokojnie, po zastrzyku NIE powinna Ci się sączyć, więc póki co, ciesz się, że nie ciurkasz, bo inaczej będziesz łazić w siniakach ;)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Ostatnio zabiegana jestem i mam mało czasu na wszystko:/

Ruby a te D dimery to czemu robilas? Mialas jakies objawy?

Agatia wow Ty już koncowka,ale leci :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku tak czy siak jeśli jest ryzko to powinni refundowac ale wiem jakie są realia i wkurzajace to jest :/

Kas z racji tego że przekroczyłam 30 stkę to kontrolnie kazał mi zrobic jakiś czas temu d-dimery, okazało sie że sa ponad norme więc za jakiś czas kazał powtórzyć - narzekałam mu tez na nogi że mnie w nocy bolą. Po powtórce dimery Wzrosły dość znacznie dlatego teraz wprowadził zastrzyki żeby zminimalizowac ryzyko zakrzepicy.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Acard też bierzesz?

Pierwsze słyszę o tym badaniu,ja na początku robilam tylko.białko S,przy jego obnizonym poziomie też dostalabym zastrzyki ale wyszlo w normie i profilaktycznie dostalam tylko Acard. A też przekroczylam już 30stke w tym roku:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard tez biorę. No wiesz co lekarz to inne badania, moj mi tak kazał, w pierwszej ciąży na NFZ to połowy tych badań nie miałam - nawet cytomegalii nie robili ani toksoplazmozy :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja w 1ciąży też tak mialam,a teraz inna bajka.

A pozatym jak się czujesz w ogóle?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ruby nie masz łatwej tej ciąży:/ ale trzeba być dobrej myśli. Zastrzyki pomogą a łożysko dobrze że nie krwawi, może jeszcze trochę się podniesie? Dobrze że choć zastrzyki refundowane.
    Ja małego karmię tylko cyckiem. Ale mam kupione mleko w razie gdybym coś zaniemogła.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizycznie nieźle, bo s sumie poza szybkim męczeniem nic mi nie dolega szczególnie uciązliwego, najgorsze że cały czas mam z tyłu głowy to łozysko żeby nie krwawić, teraz te zakrzepy - trochę to ryje po głowie. Fajnie jakby już był 30 tydzień to potem jakoś będzie, teraz to jeszcze wcześnie dla dziecka więc oby już było po 30 tyg :)

A jak u ciebie? dawno cię nie było...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to cały czas jest ryzyko krwawienia przy tym lozysku?

Coś ostatnio nie mialam za dużo czasu,przez te burze,co chwilę mielismy awarie neta i prądu,wylaczaja też często bo kopią u nas:/
    Dziś kończę 25tc,szybciej leci. Bakterii e.coli się pozbylam i mam b.liczne lactobacillusy więc biorę tylko probiotyki. No i wyluzowalam,bo na początku wszystko mega mnie stresowalo:/
    Na wadze mam +6kg,ale brzuszek coraz wiekszy,gorzej mi sie śpi i porusza. Też bym chciala być już po 30tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:45

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz mówił mi że przy przodującym tak bywa, że mogę w każdej chwili zacząć krwawić wtedy prosto na szpital. No ale może mnie to ominie :)

Lactobactilusy to chybe te dobre nie?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby ominęło :-)

Tak,to te dobre bakterie :-) uff

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiesz czasem jakobniżyć ph w moczu? ty z tymi infekcjami jestes dość dobrze zorientowana ;)

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ