X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No do groma jasnego gdzie moje posty ja się pytam?!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Widzę, że przez te przerwy itp. nikomu nie chce się za bardzo pisać ;-)

U mnie beta wczoraj 202,2,pierwsza 69,47. Robione w odstępie ok.43h.
    Progesteron 78,04 bez norm dla ciężarnych,
    TSH 1,37
    FT4 16,71 (12-22) dla I trym (12-19)

Byłam wczoraj u endokrynolog. Świetna babka!! Czemu ja u niej jeszcze nie byłam?! :-D
    Trzymała mnie chyba z 30 min. Wszystko tłumaczyła. Zwiększyła dawkę Euthyroxu na 37,5. Mówiła, że Ft4 możemy wprowadzić nawet na te normy 21 i to będzie najlepsze bo płód będzie miał z czego brać. Do tego Jodid 200 raz dziennie, Wit.D 2000. Mówiłam jej że mam w domu 4000 ale mówiła,że taką dawkę stosuje się do uzupełnienia na 2-3 mies. a potem schodzi na 2000. Takie było założenie u mnie. Jednak stwierdziła,że w ciąży to jej zdaniem za duża dawka i lepiej jednak te 2000 brać. Nie martwić się TSH bo może nam spaść do 0,2 i to nie będzie nic złego. Kolejna wizyta za 4 tyg.

agatia, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mam kłopot z wyborem lekarza gin.

Umówiłam się na NFZ był termin na 1.09. Lekarka do której chodzę od zawsze,prowadziła dwie poprzednie ciąże. Jest jedno ale nie daje skierowań na betę dla niej ważniejszy jest obraz USG-ma w sumie rację. Nie wiem jak zareaguje na to że biorę Dupka bo ona tak sobie też nie daje, no i jak się starałam to stwierdziła,że mam owulkę i jestem młoda to zajdę. Żadnych badań itp. Mam do niej sentyment.

Druga z LUX MEDU. To chyba dzięki niej jestem w ciąży. Dała Dupka na 3 cykle. Na ostatniej wizycie kazała zgwałcić chłopa na stole w kuchni :-D i bam jest ciąża :-D

Nie wiem sama co zrobić bo obie lubię.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratuluję jeszcze raz :-D

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

KjoPa jak dla mnie wybór prosty, ta która cię doprowadziła powinna dalej kontynuować;-) tutaj nie ma miejsca na sentymenty :-P
    Fajnie że trafił ci się spoko Endo, a to na NFZ?
    Betki już gratulowalam , muszę się wziąć za aktualizację danych na 1 str ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a jak tam u Ciebie? Jeszcze 7 dni i wielki dzień spotkania z księżniczką :-)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Kjopa jeszcze raz gratki, ale masz progesteron wow!!! Co do gina to jestem tego samego zdania co Ruby :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa - suuuuper, że wszystko dobrze :)
    Przyznam, że... co do gina, mam podejście, jak dziewczyny - sentymenty sentymentami, ale skoro ta druga ruszyła d... i zaczęła coś robić, to może warto się jej trzymać? ;) A zawsze możesz zmienić :)

agatia-widziałam na wrześniówkach, że wsio ok :) Ufff :))))

My już po USG (dostałam dodatkowy termin, z racji przepływów). Lekarz stary - taki, co to dinozaury pamięta ;) Więc konkretnych wartości praktycznie w wopisie nie mam ;] ale przepływy ponoć dobre ;) Młody waży 2630g (+/-250g :P ), więc coraz większy ten ludek ;) Pan dr stwierdził, że mały, to on nie jest, ale przez to już donoszony ;)
    Btw-jak to się wszystko zmienia - w 31tc AFI=14, w 32tc AFI=12, a teraz (35tc) AFI=16 ;) Płynu więcej, Młodego więcej - mówiłam, że niedługo eksploduję :P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:41

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dziękuję <3

Macie rację i w Luxmedzie wszyscy lekarze mają wgląd we wszystkie moje dane o specjalistach. Co u kogo i jak.
    Poradźcie mi jeszcze. 22.08 idę na urlop do 2.09. 1.09 mam tą wizytę na NFZ a 6.09 w Lux. I jak tego pierwszego byłoby serducho to chciałam iść na zwolnienie. Albo jak byłoby serducho to 5 wezmè wolne a 6 w Lux zwolnienie. I jeszcze się zastanawiam czy jak będę szła na urlop to powiedzieć naczelnej, że w ciąży jestem i jak wszystko będzie ok to idę na zwolnienie albo ustalić z nią jak ona to sobie wyobraża. Bo i tak musi mnie ściągnąć z rejonu i tak więc myślę, że lepiej jej będzie jak pójdę na to L4.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dzisiaj ordynator na obchodzie powiedział, że po długim week będziemy rozmawiać o cc po 38tc. Zatem realny jest 18.08 choć nadal nie na 100% ;)

Bratku kawał dziecia masz :)

Kjopa też uważam, że gin, u którego wizytu zaowocowaly ciążą :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Kjopa słuszny wybór lekarza prowadzącego:) i piękny suwaczek :)

Milka czytałam na różowej i gratuluje serduszka :) rośnijcie zdrowo:*

Agatia a synek teraz z Twoją mamą jest?

Milka1991 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:53

agatia, Ejrene lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrena synek jest z tatą, bo akurat ma 3 tyg urlopu. 22.08 wraca do pracy, więc przy dobrych wiatrach może akurat wyszlabym ze szpitala :)

Milka gratuluję serduszka :)

IR czekamy na wieści, jak beta !!!

Ejrene, Milka1991 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

Agatia- no lada chwila tak czy siak, zazdraszczam ;)

Kjopa wszystkie jesteśmy zgodne więc nie masz wyboru co do lekarza :P

A ja podjarana na maxa wózkiem już go prawie wywalczyłam, wiem głupia jestem ale mam zamiar wpłacić z góry kobiecie pieniądze bo wydaje mi się uczciwa...Jak mi się uda to będę za niedługo szczęśliwą posiadaczką tego : http://olx.pl/oferta/bebetto-silvia-2015-CID88-IDgXEyP.html
    Bardzo mi się podoba a w okolicy nie ma takich używanych , a w całej Polsce jest kilka i to za dużo wyższe kwoty. Decyzja w sumie należała do mnie bo babka powiedziała, że ma 8 osób ale wszystkie na wysyłkę i sama mam zdecydować czy chcę czy nie bo wysłać i tak musi, ale ja byłam pierwsza więc pyta się mnie pierwsze.
    Zaproponowałam 600 zł z wysyłką i tak się chyba uda, czekam tylko na jej dane do wpłaty...jak zostanę oszukana to będę miała nauczkę na całe życie, ale mam nadzieję, że nie....aha dostałam chyba ze 30 zdjęć od niej i wygląda na fotkach pięknie <3

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ładny ten wózek :) trzymam kciuki, żeby transakcja poszła po Twojej myśli i żebyś była zadowolona :)

Jak IR?

Ruby lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa gratulacje :-) :-) :-)

Ja zajelam się ostro sprzedażą ciuszkow po córce,stąd mam mało czasu na forum:( ale zarobilam już 1tys.zł :-) :-) :-)

Wczoraj robilam badania,Ruby ph moczu mam 5,00 więc ta żurawina chyba działa :-) leukocyty we krwi jak zwykle ponad normę i neutrofile,reszta ok,tarczyca i toxo też.
    W środę mam wizytę.
    Dziś jeszcze usuwalam kamien u dentysty.

Ruby wózek ładny :-) no i za tą cenę super.

Agatia Ty już koncoweczka :-)

Milka1991, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jak ty to robisz z tymi ubraniami? ja powystwiałam paczki na grupach fb z okolic, na allegro i nie sprzedałam nic. Wkurzyłam się i wszystko oddałam za free do domu dziecka- dla młodych matek z dziećmi ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystawilam na fb :-) kilka osób kupiło paczki po 60-200zł,część pojedyncze ubranka,na allegro nic nie schodzilo,na olx też kilka rzeczy tylko.
    Mam jeszcze tych ubranek całą szafę:/ sukcesywnie wystawiam,bo sporo czasu to jednak zajmuje,a ciuchy mam naprawdę super,zadbane,jak nowe,bo tyle tego hihi

Dziś ma przyjść pierwsza paczka z h&m :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest w nast.tyg.zbiórka z Caritasu,może też część oddam

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Wystawilam na fb :-) kilka osób kupiło paczki po 60-200zł,część pojedyncze ubranka,na allegro nic nie schodzilo,na olx też kilka rzeczy tylko.
    Mam jeszcze tych ubranek całą szafę:/ sukcesywnie wystawiam,bo sporo czasu to jednak zajmuje,a ciuchy mam naprawdę super,zadbane,jak nowe,bo tyle tego hihi

Dziś ma przyjść pierwsza paczka z h&m :-)
    no ja też miałam śliczne ale wiesz chyba nie trafiłam akurat w dobry czas bo jak już rozdałam to potem widziałam , że dziewczyny pisały czy ktoś ma ubranka na sprzedaż, a że ja jestem niecierpliwa to 2 tyg max i koniec, pozbywanie się bo szkoda mi miejsca :P
    No ale nie żałuję, niech dzieciaczki z domu dziecka też mają fajne ciuszki :)

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ