Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Widzę, że przez te przerwy itp. nikomu nie chce się za bardzo pisać
U mnie beta wczoraj 202,2,pierwsza 69,47. Robione w odstępie ok.43h.
Progesteron 78,04 bez norm dla ciężarnych,
TSH 1,37
FT4 16,71 (12-22) dla I trym (12-19)
Byłam wczoraj u endokrynolog. Świetna babka!! Czemu ja u niej jeszcze nie byłam?!
Trzymała mnie chyba z 30 min. Wszystko tłumaczyła. Zwiększyła dawkę Euthyroxu na 37,5. Mówiła, że Ft4 możemy wprowadzić nawet na te normy 21 i to będzie najlepsze bo płód będzie miał z czego brać. Do tego Jodid 200 raz dziennie, Wit.D 2000. Mówiłam jej że mam w domu 4000 ale mówiła,że taką dawkę stosuje się do uzupełnienia na 2-3 mies. a potem schodzi na 2000. Takie było założenie u mnie. Jednak stwierdziła,że w ciąży to jej zdaniem za duża dawka i lepiej jednak te 2000 brać. Nie martwić się TSH bo może nam spaść do 0,2 i to nie będzie nic złego. Kolejna wizyta za 4 tyg.
agatia, Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość
-
A w ogóle to mam kłopot z wyborem lekarza gin.
Umówiłam się na NFZ był termin na 1.09. Lekarka do której chodzę od zawsze,prowadziła dwie poprzednie ciąże. Jest jedno ale nie daje skierowań na betę dla niej ważniejszy jest obraz USG-ma w sumie rację. Nie wiem jak zareaguje na to że biorę Dupka bo ona tak sobie też nie daje, no i jak się starałam to stwierdziła,że mam owulkę i jestem młoda to zajdę. Żadnych badań itp. Mam do niej sentyment.
Druga z LUX MEDU. To chyba dzięki niej jestem w ciąży. Dała Dupka na 3 cykle. Na ostatniej wizycie kazała zgwałcić chłopa na stole w kuchni i bam jest ciąża
Nie wiem sama co zrobić bo obie lubię. -
nick nieaktualnyHej,
KjoPa jak dla mnie wybór prosty, ta która cię doprowadziła powinna dalej kontynuować tutaj nie ma miejsca na sentymenty
Fajnie że trafił ci się spoko Endo, a to na NFZ?
Betki już gratulowalam , muszę się wziąć za aktualizację danych na 1 str -
nick nieaktualny
-
Kjopa - suuuuper, że wszystko dobrze
Przyznam, że... co do gina, mam podejście, jak dziewczyny - sentymenty sentymentami, ale skoro ta druga ruszyła d... i zaczęła coś robić, to może warto się jej trzymać? A zawsze możesz zmienić
agatia-widziałam na wrześniówkach, że wsio ok Ufff )))
My już po USG (dostałam dodatkowy termin, z racji przepływów). Lekarz stary - taki, co to dinozaury pamięta Więc konkretnych wartości praktycznie w wopisie nie mam ;] ale przepływy ponoć dobre Młody waży 2630g (+/-250g ), więc coraz większy ten ludek Pan dr stwierdził, że mały, to on nie jest, ale przez to już donoszony
Btw-jak to się wszystko zmienia - w 31tc AFI=14, w 32tc AFI=12, a teraz (35tc) AFI=16 Płynu więcej, Młodego więcej - mówiłam, że niedługo eksploduję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 11:41
-
Agatia dziękuję
Macie rację i w Luxmedzie wszyscy lekarze mają wgląd we wszystkie moje dane o specjalistach. Co u kogo i jak.
Poradźcie mi jeszcze. 22.08 idę na urlop do 2.09. 1.09 mam tą wizytę na NFZ a 6.09 w Lux. I jak tego pierwszego byłoby serducho to chciałam iść na zwolnienie. Albo jak byłoby serducho to 5 wezmè wolne a 6 w Lux zwolnienie. I jeszcze się zastanawiam czy jak będę szła na urlop to powiedzieć naczelnej, że w ciąży jestem i jak wszystko będzie ok to idę na zwolnienie albo ustalić z nią jak ona to sobie wyobraża. Bo i tak musi mnie ściągnąć z rejonu i tak więc myślę, że lepiej jej będzie jak pójdę na to L4. -
nick nieaktualnyHej kobiety,
Agatia- no lada chwila tak czy siak, zazdraszczam
Kjopa wszystkie jesteśmy zgodne więc nie masz wyboru co do lekarza
A ja podjarana na maxa wózkiem już go prawie wywalczyłam, wiem głupia jestem ale mam zamiar wpłacić z góry kobiecie pieniądze bo wydaje mi się uczciwa...Jak mi się uda to będę za niedługo szczęśliwą posiadaczką tego : http://olx.pl/oferta/bebetto-silvia-2015-CID88-IDgXEyP.html
Bardzo mi się podoba a w okolicy nie ma takich używanych , a w całej Polsce jest kilka i to za dużo wyższe kwoty. Decyzja w sumie należała do mnie bo babka powiedziała, że ma 8 osób ale wszystkie na wysyłkę i sama mam zdecydować czy chcę czy nie bo wysłać i tak musi, ale ja byłam pierwsza więc pyta się mnie pierwsze.
Zaproponowałam 600 zł z wysyłką i tak się chyba uda, czekam tylko na jej dane do wpłaty...jak zostanę oszukana to będę miała nauczkę na całe życie, ale mam nadzieję, że nie....aha dostałam chyba ze 30 zdjęć od niej i wygląda na fotkach pięknieKjopa3 lubi tę wiadomość
-
Kjopa gratulacje
Ja zajelam się ostro sprzedażą ciuszkow po córce,stąd mam mało czasu na forum:( ale zarobilam już 1tys.zł
Wczoraj robilam badania,Ruby ph moczu mam 5,00 więc ta żurawina chyba działa leukocyty we krwi jak zwykle ponad normę i neutrofile,reszta ok,tarczyca i toxo też.
W środę mam wizytę.
Dziś jeszcze usuwalam kamien u dentysty.
Ruby wózek ładny no i za tą cenę super.
Agatia Ty już koncoweczkaMilka1991, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wystawilam na fb kilka osób kupiło paczki po 60-200zł,część pojedyncze ubranka,na allegro nic nie schodzilo,na olx też kilka rzeczy tylko.
Mam jeszcze tych ubranek całą szafę sukcesywnie wystawiam,bo sporo czasu to jednak zajmuje,a ciuchy mam naprawdę super,zadbane,jak nowe,bo tyle tego hihi
Dziś ma przyjść pierwsza paczka z h&m -
nick nieaktualnykas50 wrote:Wystawilam na fb kilka osób kupiło paczki po 60-200zł,część pojedyncze ubranka,na allegro nic nie schodzilo,na olx też kilka rzeczy tylko.
Mam jeszcze tych ubranek całą szafę sukcesywnie wystawiam,bo sporo czasu to jednak zajmuje,a ciuchy mam naprawdę super,zadbane,jak nowe,bo tyle tego hihi
Dziś ma przyjść pierwsza paczka z h&m
No ale nie żałuję, niech dzieciaczki z domu dziecka też mają fajne ciuszki