X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:54

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja mam teraz panikę, że za 3 dni poznam moją córeczkę, ale mam lęk... czy podolam, czy będę miała pokarm, czy pogodzę miłość między dwoje dzieci, czy synuś nie będzie zazdrosny... mam 1000 myśli na sekundę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka nic się nie bój to mini, takie myśli to zupełnie normalne, wszak całe życie przewraca ci się do góry nogami ;) ale będzie to zmiana na lepsze, zapewniam cię :)

Agatia ale fajnie już za 3 dni! :)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 16:54

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka każdy ma swojw "demony" :-D adekwatne do wieku ciężowego :)
    Opuścił mi się mocn brzuch, młoda bardzo napiera na pachwiny i miałam jedeb mocny skurcz od brzucha do krzyża. Na ktg skurcze się nie piszą, więc mam nadzieję, że Liwia poczeka.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, nie jesteś sama ;)
    Największa szansa na takie jazdy jest w I trymestrze - kiedy wszystko jest nowe+organizm przechodzi prawdziwą rewolucję hormonalną - oraz w III kiedy mało, że hormony nadal szaleją, to jeszcze ciąża jest już bardzo, jakby to ująć.... namacalna ;) No i odliczasz do terminu.
    Ja w pewnym momencie przeokrutnie zaczęłam się bać samego porodu - bólu, że nie dam rady, że się "wygłupię" itd.

Btw-niedawno rozmawiałam z M.i pytam: "A co, Ty się ani razu nie zastanawiałeś nad tym, jak to będzie? Czy damy radę, gdy wszystko wywróci się do góry nogami?".
    A M.na to: "No ba! Jasne, że tak. Ale patrz, gdyby to było takie straszne, to już byśmy dawno wyginęli. Tylu znajomych dzieciatych - jakoś dają radę ;) Tylko nie mów sobie o wywracaniu do góry nogami i że << wszystko się zmieni>>. Bo zmieni się mnóstwo, to jasne, ale też od nas po części zależy, jak bardzo. A mówienie sobie o przyszłości w takim czarno-białym tonie sprawia, że bardziej sie tego boimy".

I coś w tym jest :)

Ruby, na szczęście jest wielu takich wytwórców, którzy mają cały przekrój projektów i sa tam i dla chłopców, i dla dziewczynek :)
    Kwestia też materiału :) My zdecydowaliśmy jednak o drewnianych m.in. po to, by nie stały się siedliskiem alergenów :)

agatia, w pewnym sensie to... pocieszające, co piszesz. W sensie takim, że miewasz też myśli takie, jakie się ma przy pierwszym porodzie. Szkoda, że do drugiego nie przechodzą ;) ale z drugiej strony - znaczy to, że nie są takie znowu dziwne i bezpodstawne ;)

A'propos napierania - kurczę, Ty chociaż to już przerabiałaś i pewnie znasz, wiesz, czego się spodziewać. Dla mnie to jest takie.... nowe :)
    A młody coraz częściej urzęduje "na dole" - chwilami zastanawiam się, jak to możliwe, że czuję go TAK NISKO :-O Zaczynają się też takie pojedyczne, bolesne skurcze na dole - dwa razy złapało mnie już tak, że musiałam znieruchomieć i ćwiczyć spokojny, głęboki oddech (jak na szkole rodzenia ;) albo przy bolesnych okresach ;/ ), żeby przeszło.
    Rozumiem, że to powooooooooli organizm się szykuje? ;)

Btw-skoro pojedyczne skurcze tak bolą.... Łojjjjjj, to za pare tygodni może być ciekawie.... B-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nie znam napierania, skurczy,.odejścia wód :) z synkiem tego nie miałam, nawet brzuch mi się nie zdążył obniżyć. Więc wszystko jest nowe, choć skurczy i odejścia wód pewnie nie będzie mi dane poznać :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zobaczymy, czy jutro będzie cc, bo moja ginka bue jest zachwycona tym pomysłem, żeby Liwie wyjmować ma "sucho". I terwz kogo słuchać swojej, czy ordynatora... ech... bądź tu mądrym ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh, czyli jednak nie jestem sama :) To pocieszające :-D ;)

Yyyyy, "na sucho"? :) Musisz jaśniej :-D

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku chyba chodzi o to że bez rozpoczętej akcji porodowej, bo wtedy dla dzieci to większy stres bo nagle są wyjmowane.
    Teraz właśnie czytałam gdzieś że nawet jak jest planowana CC to czeka się do pierwszych skórczy- oczywiście jeśli jest taka możliwość.

Agatia to nie dobrze trochę że takie niezdecydowanie bo pamiętam jak dla mnie taka niepewność czy będą wywoływać i sn czy cc na koniec ciąży była stresująca bo jednak jak się człowiek nastawi na coś to całkiem inaczej. A jak się czujesz w ogóle?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

A ja uważam że to bzdura, jeśli ktoś już ma planowane cc to nie należy już go na stres narażać i czekać na skurcze...po co ma przeżywać dwa porody w jednym - skoro nie ma innej opcji niż cc to powinno być normalnie zaplanowane na dzień i koniec. A nie czekanie na nie wiadomo co...mówię oczywiście o donoszonym dziecku przy którym poród sn jest niemożliwy.

Agatia daj znać jak się czegoś dowiesz...

Bratku mnie się podobają te szyte literki ale rzeczywiście drewniane będą praktyczniejsze...

Ejrene jak tam twój nie taki mały mężczyzna ;) ?

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej będę wiedziała jutro, co i jak ;)
    Bratku, tak.jak pisze Ejrene najlepiej, gdy dziecko jest gotowe na przyjście na świat. Wyciąganie go nagle z brzucha nie jest dobre, szczególnie dla płuc i układu nerwowego. Ginka nie.miała czasu mi dzisiaj tłumaczyć. Jutro idę o 7 na porodowke, a jaką decyzję podejmą ginka i ordynator nie wiem. Ja się boję wyciągania Małej nagle, ale już chce mieć ją przy sobie. Ale co uradzą nie wiem... Może być tak, że wrócę z porodówki.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się właśnie zastanawiałam czy to o to chodzi - mignęło mi pare razy na Wrześniówkach, że tu i ówdzie czekają.
    W sumie fajna rzecz, jeśli nie ma przeciwwskazań :) Zasze to choć trochę więcej natury w cc ;) której, niestety, siłą rzeczy cc jest pozbawiona (aczkolwiek wiem, że to dodatkowy stres).

Kurczę, wiecie co... Przywieźliśmy niedawno wózek i fotelik. Najpierw rozpakowaliśmy fotelik i bazę (kilka dni temu), a dziś wózek.
    No i opcje są dwie: albo nie dali adapterów, co zapomnieliśmy sprawdzić (wszystko zostało już wcześniej opłacone)... albo je niechcący wyrzuciliśmy, aczkolwiek staramy się zwykle dość dokładnie przeglądać kartony... Jutro podjedziemy i zapytamy. "Do ręki" ich nie dostaliśmy, więc jedyna opcja, to że były dopakowane do czegoś i nie zauważyliśmy...
    Cholercia, 100zł.... :((((

Jutro witamy 36 tydzień (chociaż Młody ostatnio znowu wyprzedzał - o jakiś tydzień).
    Powiedzcie mi - jakim cudem to JUŻ 36tc??????????????????????????? :-O

No nic.... Nastawiamy dziś ubranka, spakowaliśmy już torbę do szpitala, wózek złożyliśmy... Kurczę, coraz to bardziej wszystko namacalne :-O
    Btw-do twarzy mojemu M. z wózkiem... B-)

P.S. Ruby - wczoraj odebraliśmy paczkę z literkami - bardzo fajne, strannie zrobione, jakby co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 16:40

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to w sumie jeśli wyniki ok. to chyba jednak niech poczekają. Pisałaś ostatnio, że już coś tam za skurcze się pojawiały więc może się uda.

Bratku super,że wszystko gotowe. Oby adaptery się znalazły :-/

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa z jednej strony bym czekała, z drugiej ufam też ordynatorowi, bo dzięki niemu Młody przyszedł na świat w odpowiednim momencie, gdy padły przepływy. Ma taki 6 zmysł i może teraz też go ma ...

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.

Agatia trzymam kciuki jakakolwiek decyzja zapadnie :)

Bratku ja jestem sama w szoku, ze to juz 34 tydzien...nooo szok. Kiedy to zlecialo :)

Milka oswoisz sie z ta mysla :) ja tez tak mialam taki powiedzmy "kryzys" ...czy dam rade? Czy bede potrafila byc mama? Ale wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze ze nasze dzieci beda kochane przez nas a reszty sie nauczymy :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zrobią tak żeby było dobrze :)

Bratku jak ja ci zazdroszczę tych 34 tyg! a z adapterami to wielka szkoda:/ może jednak wam nie dali? ewentualnie kupcie używki?

Na grupie grudniówek jedna dziewczyna dzisiaj urodziła w 25 tygodniu, jestem przerażona, mam nadzieję że z małym wszystko będzie ok. Ja się tam nie udzielam ale czasem podczytuję bo na początku coś tam pisałam, ale za dużo było dziewczyn i zrezygnowałam- nie mogłam się połapać kto jest kto :/

Pani od wózka od dwóch dni się nie odzywa:( ale sądzę, że może nie miała jak bo nawet nie są moje wiadomości odczytane więc liczę, że jutro się odezwie i wreszcie sfinalizujemy transakcję ;) ogłoszenie już zdjęte więc albo mi sprzedała albo mnie zrobiła w wała, jutro się okaże ;)

Ewelinka u ciebie też już ostatnia prosta :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby u nas wszystko ok. Bąbel nadal grzeczny. Nawrócił się i śpi już w dzień;)
    A co się stało że w 25tc urodziła? To skrajnie wcześnie:/ oby dzieciaczek był a silny. A babka od wózka może wyjechała na weekend i nie zaglądała do neta dlatego nie odpisała. Jutro powinno się wyjaśnić.

Agatia trzymam kciuki jutro za Was

atdc15nmjt4tk663.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam powiedzieć, że trzmam kciuki :). Agatia :*.
    Przyjechała do mnie na tydzień koleżanka, więc będzie mnie mało.
    Miłego dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia kciuki :)

Ejrene no czekam czekam na jej odp i nie moge sie doczekać :/

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ